Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÚJ CIKLUS

2023.09.25.

Októberben kiléphetünk régi sémáinkból


Október 1-8.
Október első hetében a Vénusz és a Mars egymáshoz kapcsolódása továbbra is fókuszban tartja a férfi-női kapcsolatokat, legyen az külső kapcsolatunk vagy belső férfi-női energiánk. De a befogadás-kiáradás, az aktivitás-passzivitás kérdésköre is még előtérbe van. Alkalmazkodási képességünk, de nem a mindenáron való alkalmazkodás meghatározó még ebben az időszakban. Érdemes másokhoz úgy igazodnunk, hogy az a saját értékrendünket, önbecsülésünket ne sértse. Arra is célszerű figyelnünk, hogy ne akarjunk másokon uralkodni, akaratunkat másokra rákényszeríteni, mert ez csak vitákhoz, viszálykodáshoz vezet.
Október 1-től a Merkúr és a látszólag hátráló mozgású Plútó kapcsolódása felszínre hozhat megrögzött gondolatsémákat, működésmódokat éppen azért, hogy észrevegyük azt az állandóan ismételt viselkedésmintát, ami az egyes élethelyzetekre adott reakcióinkat jellemzi. Tudatosíthatjuk ezeket és választhatunk más megoldásokat, mint eddig. Ne vessük el hirtelen jött ötleteinket, inkább vegyük fontolóra és próbáljuk ki azokat. Tegyük fel a kérdést: mi a legrosszabb, ami történhet? De semmiképp ne agyaljuk túl a helyzetet, ne készítsünk „tuti-biztos” terveket. Legyünk lazábbak, engedjük el az irányítást, ha eddig nem tettük. Ha pedig általában szétszórtak vagyunk, akkor próbáljunk rendet, rendszerességet vinni életünkbe. A legfontosabb azonban az, hogy megértsük: csak az történhet velünk, amire szükségünk van. Választásunk a tekintetben mindig van, hogy hogyan reagálunk az eseményekre, hogyan gondolkodunk a történtekről, hogyan értékeljük saját szerepünket. Hibázni, elrontani ér, viszont tanulni muszáj.
A Mars és a Leszálló Holdcsomópont együttállása a következő 10 napban segíti a „nagy akarásról” való lemondást. Félretehetjük mind a múlt, mind a jelen nézetkülönbségeiből adódó vitákat. Elengedhetjük öncélú vágyainkat annak érdekében, hogy harmóniát teremtsünk saját lelkünkben és környezetünkben. Ezt a folyamatot a Mars és a látszólag hátráló Plútó kapcsolódása is segíti majd. Ugyanakkor energiát kapunk ahhoz is, hogy ne akarjunk mindenáron megfelelni, hogy inkább találjunk önmagunkra. Hogy tetteinket belső értékrendünk és ne a külső elvárások határozzák meg.

 

Október 9-15.
Október 9-től 10 napon át halad majd egymással szemben a Vénusz és a látszólag hátráló Szaturnusz. Elgondolkodhatunk azon, hogy mit is jelent számunkra a „tökéletes” párkapcsolat, a „tökéletes” biztonság. Nem attól lesz makulátlan a kapcsolatunk, hogy mindig az történik, amit mi szeretnénk. És még, ha nincs is mindig így, akkor is lehetnek nézeteltérések, hiszen egy másik ember, más élettörténettel, más életfelfogással a partnerünk. Ettől ő még nem rossz, nem „bolond”, csak más tapasztalatokon nyugszik a világszemlélete. Érdemes meghallgatnunk és egymáshoz alkalmazkodva, saját értékeinket beletéve a kapcsolatba, valamilyen közös célt kitűznünk, valami közöset teremtenünk, egymásért felelősséget vállalnunk, elköteleződnünk. De biztonságérzetünket sem az erősíti, hogy minden részletet megtervezünk az életünkben. Meg fogunk lepődni, hiszen talán többször történnek másképp, vagy máskor a dolgok ahhoz képest, ahogy mi azt elképzeltük. A Sors, az Univerzum, az Isten – kinek mi – nagy mókamester. Figyeljük csak meg játékát és alkalmazkodjunk a változásokhoz. Tökéletes biztonságot e képességünk fejlesztése, erősítése fog adni, nem az állandóság. Arra hiába várunk, hogy ne történjen semmi, vagy hogy majd mi meghatározzuk, hogy mi következzen be. Ezt a tudatos alkalmazkodást segíti a Nap és a Merkúr együttállása a hónap végéig úgy, hogy közben energiájukkal támogatják önelfogadásunkat, erősítik önbecsülésünket.
Október 12-től a Plútó ismét egyenes irányú mozgásba vált. Május elejétől volt retrográd és biztosította számunkra azt a lehetőséget, hogy önmagunk fejlesztésén gondolkodjunk, munkálkodjunk. Gyökeres változásokon törhettük a fejünket, legyen az fizikai, lelki, vagy szellemi szintű változás. Sokszor mindhárom szinten egyszerre zajlik. Felszínre törhettek múltbéli dolgok, előállhattak múltbéli történésekhez hasonló vagy köthető helyzetek. Mindezek azért, hogy lehetőséget kapjunk arra, hogy másképp reagáljunk, hogy új szemléletmóddal közelítsünk. Hogy ne ugyanazokat a köröket fussuk egész életünkben, hanem valami újat próbáljunk ki. Valami olyasmit, ami nem legyalulja lelkünket, hanem gyógyítja, emeli és szabaddá teszi. Ráláthattunk viselkedési sémáinkra, észrevehettük élethelyzetünk valóságát. Ha eddig még nem tettünk, nem változtattunk semmin, csak felismeréseink voltak, akkor most a Plútó előre indulásával gyökeresen változtathatunk dolgokon. Mindig kezdjük magunkon, a környezetünket majd saját változásunk fogja utánunk igazítani.
Október 14-én 19 óra 55 perckor Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához a Merkúr is csatlakozik. Energiájuk segít egy új korszak elindításában, melyben képesek vagyunk önmagunkat elfogadni, becsülni. Melyben már nem mások elvárásainak akarunk megfelelni azért, mert kívűlről reméljük az elfogadást, vagy mert fontosnak tartjuk, hogy hogyan vélekednek rólunk mások. Tisztán, őszintén, értékeink tudatában leszünk képesek önmagunkhoz és másokhoz kapcsolódni. Magasabb életminőségbe léphetünk, ha elhagyjuk azokat a vágyainkat, melyekre csak azért áhítoztunk, hogy külső megítélésünk „menőbb” legyen. Véget vethetünk azoknak a cselekedeteinknek, amelyeket csak azért végeztünk, mert ezektől reméltük mások megbecsülését. Természetesen, ha szívből jött valami, azt folytassuk továbbra is. De, ha csak kényszerű máz volt, akkor azt fejezzük be és legyünk végre önmagunk.
Az Újhold hatása még másnap is erősen érezhető lesz. Érdemes figyelnünk álmainkat, a napközben bevillanó képeket, megérzéseinket. Ezek sokat segíthetnek abban, hogy rátaláljunk arra az útra, melyet a Sors nekünk rendelt és melyre lelkünk mélyén mi is vágyunk, de akár félelmeink miatt, akár környezetünk elvárásai okán még nem léptünk rá.

 

Október 16-22.
Október 17-től valóban sorsszerű változásokra számíthatunk. Lehetőségünk lesz akár jelenlegi, akár múltbéli életünk terheit letenni, elengedni. Szinte már az elengedést is elengedhetjük. Változtathatunk tudatosságunkon, szemléletmódunkon, régi beidegződéseinken és kapcsolatainkon is. Lehet ez a kapcsolat az önmagunkhoz fűződő viszony, de lehet külső kötődés is. Habár, ha képesek vagyunk önmagunkon változtatni, az magával hozza a külső változásokat is. Főleg azt az elképzelésünket hagyjuk magunk mögött, hogy valakinek meg kell felelnük. Ez nem azt jelenti, hogy átgázolhatunk másokon, de vállaljuk fel önmagunkat. Ha világ életünkben utáltunk pl. futni, akkor mások kedvéért ne tegyük. De, ha valamit alkotni, teremteni szeretnénk, akkor azt se megrendelésre és úgy tegyük, ahogy mások kérik. Adjuk ki azt magunkból, ami megszületett bennünk. Ha ez egy absztrakt festmény, vagy egy virágokkal hímzett terítő, netán egy cifrán faragott székláb, esetleg egy lovagkori regény, akkor azt. Mindegy, hogy kell-e ez valakinek, lehet-e pénzt csinálni belőle. Nekünk, a lelkünknek kell és az minden pénzt megér. Legyünk végre azok, akik tiszta szívből vagyunk.
Október 19-től azt érezhetjük, hogy nagyon nehéz bizonyos dolgoktól megválnunk. Hiszen eddig azt gondoltuk ezekről, hogy életünk biztos pontjait képezik, hogy felettébb értékesek számunkra. Lehetnek ezek tárgyak, gondolatok, kapcsolatok egyaránt. De vegyük fontolóra, hogy pontosan mit is jelentenek számunkra azok a dolgok, melyekhez foggal-körömmel ragaszkodunk. Nem mondom, hogy most mindent kezdjük kiselejtezni, de érdemes elgondolkodnunk bizonyos dolgok rangsorán. Valószínűleg értékesebb egy kapcsolat, mint egy dísztárgy, ezért ha a párunk véletlenül eltöri kedvenc porcelánkutyánkat, akkor ne kapjuk le a tíz körméről. Vagy épp új lehetőségeket nyithat meg saját gondolatunk ahhoz képest, minthogy mindig mások tanácsát követjük. Esetleg legyőzzük azt a félelmünket, ami már évek, vagy évtizedek óta akadályoz minket abban, hogy felvállaljuk lelkünk vágyait. És az is előfordulhat, hogy jobb kilépnünk egy mérgező kapcsolatból – legyen az párkapcsolat, munkahely, vagy egyéb kötődés – minthogy felőröljük lelkünket. Mindenki maga látja, hogy milyen élethelyzeten, gondolatsémán érdemes változtatnia annak érdekében, hogy felszabadultan, lelki sebeit begyógyítva továbbléphessen.

 

Október 23-31.
Október 23-tól napvilágra kerülhetnek titkolt, rejtett dolgok is. Lehet ez egy múltbéli történet, egy lelkünk mélyéből feltörő érzés, egy gondolat. Mindezeket most feldolgozhatjuk, megemészthetjük. Figyeljünk azonban arra, hogy ezt az esetleges belső frusztrációt ne ömlesszük a környezetünkre. Ne másokkal kezdjünk vitatkozni azért, mert nehezebben bírkózunk meg valamivel.
Ugyanezen a napon a Nap a Skorpió jegyébe lép és együttállásba kerül a Merkúrral és a Marssal, felerősítve a már említett folyamatokat. Ugyanakkor abban is segít energiája, hogy megértsük, lélekben mindig egyedül vagyunk. Hiszen nem érezhetjük ugyanazt, mint más és nem is tudhatjuk, hogy mások pontosan mit éreznek. Sorsunk különböző, a múltban megélt élményeink eltérőek, ezért tapasztalataink sem egyformák. De még, ha ugyanaz az esemény is történik a mi életünkben, mint másokéban, lelkünk különböző módon reagál rá. Ezért kár is azt figyelnünk, hogy mások hogy csinálják, mit élnek át. Figyeljük inkább a saját rezdüléseinket, megérzéseinket, ezek fognak sorsunk útján tartani és terelgetni.
Október 28-án este 22 óra 24 perckor Telihold lesz. A Naphoz csatlakozó Merkúr és Mars valamint a szembenálló Holdhoz csatlakozó látszólag hátráló Jupiter ereje igencsak felerősíti a Telihold energiáját. Lehetőséget kapunk arra, hogy szinte kiműtsük magunkból azokat a sebeket, amik lelkünket visszafogják a szárnyaló szabadságtól, amik félelmet, szorongást keltenek bennünk. Olyan felismerésekre juthatunk, melyek gyógyítják lelki sérülésinket. Letehetjük végre az évek vagy évtizedek óta cipelt terhekeinket. Lehetőségünk lesz kilépni egy ciklusból, akár karmikus ciklusból is, akár csak egy régi élethelyzetből, gondolatsémából és újra elkezdhetjük felépíteni önmagunkat és a körülöttünk lévő „világot”.
A Telihold hatása még másnap is erősen érezhető lesz. Érdemes figyelnünk álmainkat, a napközben bevillanó képeket. Ezek segíthetnek sorsunkat, feladatunkat megérteni és már bilincseitől megszabadított lelkünket új útjára indítani.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza