Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

Lássuk mi mindennek kedvez ez az esztendő!

Bár 2024. a változások éve lehet, de még a megszokott módon kezdjük azzal, hogy a 2024-es szám milyen energiákat hordoz. Ha összeadjuk az egyes számjegyeket, akkor az eredményünk a 8-as szám lesz. (2+0+2+4=8)
Remélhetőleg 2023-ban készítettünk egyfajta számvetést, értékeltük magunkat, tetteinket, a 2017. óta eltelt éveinket, azok történéseit, tanulságait. Sorra vettük, hogy mit tanultunk ezekben az években, milyen nehézségeket sikerült leküzdenünk és hogy milyen lelki és szellemi utat jártunk be! Felismerhettük, hogy mik azok a dolgok, helyzetek, melyek már nem szolgálják fejlődésünket és mi az, ami örök értéket képvisel számunkra.
2024-ben már „megtisztulhatunk” a visszahúzó erőktől, áttörhetjük korlátainkat, kiléphetünk komfortzónánkból. A változások/változtatások évét élhetjük. Beindíthatunk új dolgokat az életünkben. Jöhetnek új lehetőségek, amikkel élhetünk. Számíthatunk anyagilag kedvező változásokra is. Erős energiájú, pörgős év lehet, akár szélsőségek megélésével tarkítva. Ezért rendkívül fontos, hogy megőrizzük türelmünket, rugalmasságunkat és képesek legyünk alkalmazkodni a változásokhoz. Merítsünk erőt saját magunkból és ne felejtsük, hogy mindig többre is képesek vagyunk, mint azt hinnénk! Bár néha pihenhetünk egy kicsit, de hátra azért nem dőlhetünk, hiszen a tanulás örök.

Az év témáját a két sorsbolygó, a Szaturnusz és a Jupiter jelöli ki. 2024. május végéig folytathatjuk 2023. tanulnivalóit. Azt, hogy továbbra is fontos az életünkben egy közösség, a közösséghez tartozás, az együttműködés, az összetartás. Ha 2023-ban elindítottunk valami újat, akkor még mindig kereshetjük, vagy épp meg is találhatjuk annak módját, hogy hogyan tudjuk ezt megtartani, fejleszteni. Természetesen nem a megszilárdulás, megkövülés jelenti a megoldást, hanem az alkalmazkodás, a folyamatos tanulás és fejlődés. Idén is figyeljük meg a világot, értsük meg működési elvét! Fedezzük fel, hogy minden mindennel összefügg, hiszen minden EGY! Érzékeljük, hogy van lehetőségünk bőségben élni bármilyen körülmények között. Hiszen a bőséget nem az anyag szintjén kell csak elképzelnünk. A bőség, amit nevezhetünk boldogságnak is, mindig magunkból, belülről fakad. Ebből adhatunk, amennyit csak akarunk. Hogy mennyit kapunk vissza, az nem rajtunk múlik. Annyit, amennyit a másik akar adni. De ne egy üzletszerű, adok-kapok megfontolás vezéreljen minket, hiszen adni önmagában is öröm. És hogy mi mindent adhatunk? Elsősorban szeretetet, de tudást, figyelmet, anyagi javakat és számtalan mást egyaránt. Az év második felében különös hangsúlyt kap, hogy valóban ne üzletet csináljunk döntéseinkből, tetteinkből, hanem hitelesen, vállalhatóan, szívből tegyük mindazt, amibe belevágunk, ahogy a kapcsolatainkhoz viszonyulunk, ahogy a világot szemléljük.
Őrizzük meg hitünket, bízzunk az Univerzum erejében, adjunk szeretettel és önzetlenül és ne essünk kétségbe, ha nehezebb helyzetbe kerülünk, mert mi is fogunk kapni. Pontosan azt, amire szükségünk van ahhoz, hogy utunkon továbbhaladjunk.

Az Uránusz továbbra is feszegeti azokat a dolgokat, amik megcsontosodtak, amikre már nincs szükségünk, amihez túlzott ragaszkodással viszonyulunk. Legyen az egy konkrét személy, tárgy, élethelyzet, vagy egy megkövesedett szemléletmód. Fontos, hogy megértsük, hogy stabilitásra csak az állandó változásban lelhetünk. Időnként meg kell újulnunk, tovább kell lépnünk, vagy rugalmasan alkalmazkodnunk kell a körülményekhez és hinnünk kell abban, hogy ami történik, az a bölcsebbé válásunkat szolgálja. Fokozott hatás várható március elejétől május végéig, amikor a Jupiter az Uránusszal halad együtt. Párosuk felerősíti a változások szükségességét. Ezzel az energiával már találkozhattunk 2023. augusztus-szeptember folyamán, ezért érdemes visszagondolnunk erre az időszakunkra. Ha a tavalyi nyár végén, ősz elején jól sikerültek a változtatások, akkor folytassuk 2024-ben is hasonló attitűddel. Ha pedig nehezen éltünk meg akkoriban valamilyen új élethelyzetet, váratlan fordulatot, akkor igyekezzünk más módon hozzáállni, másképp reagálni idén tavasszal.

A Neptunusz továbbra is arra sarkall, hogy magunk mögött hagyjuk becsvágyunkat, az öncélú siker utáni vágyakozásunkat és tudatosságunkat magasabb szintre emeljük. A Neptunusz arra tanít, hogy ha közösségben, egységben szeretnénk élni másokkal, akkor időnként áldozatokat kell hoznunk, esetleg le kell mondanunk valamiről. De, ha a szeretet vezérel bennünket, akkor ezt sosem fogjuk tehernek érezni. Inkább lesz ez egy szívből jövő feloldódás, mintsem egy kényszerű önfeláldozás.

A Plútó 2023. április-májusban egy új energiát villantott fel. Erre a néhány hétre a Vízöntő jegyébe lépett. Érdemes visszaemlékeznünk, hogy ebben az időszakban milyen események történtek életünkben, amik esetleg gyökeres változást villantottak fel, vagy már hoztak is. Kerültünk-e új élethelyzetbe? 2024. január utolsó harmadában a Plútó ismét a Vízöntő jegyébe lép. Bár az ősz folyamán még visszamegy a Bak jegyébe, hogy korrigálhassuk elképzeléseinket, céljainkat, de november utolsó harmadától már maga mögött hagyja az elmúlt bő 15 évre jellemző energiákat és egy új erőt, egy új korszakot indít be, melyet az elkövetkezendő közel 20 év alatt alaposan megismerhetünk. Ez az új erő lehetőséget ad ahhoz, hogy valami forradalmian újat alkossunk, vagy akár egy új életformát alakítsunk ki. Ehhez azonban az alapokig le kell bontanunk a régit. Megtartani azt, ami örök érték és megválni attól, ami felesleges. Lehet ez az úgynevezett régi egy szemléletmód, gondolat, elképzelés, hiedelem, vágy, élethelyzet, amibe beleszoktunk, beleragadtunk. Ami akadályozza lelkünk fejlődését és felszabadulását. Érdemes azonban tudatosan, megfontoltan közelítenünk ehhez a forradalmi energiához, hogy a pusztán porig rombolás helyett valódi transzformáción mehessünk keresztül. 

A Felszálló Holdcsomópont helyzete az év folyamán továbbra is azt jelzi, hogy folytathatjuk megfelelési kényszerünk levetkőzését, gyakorolhatjuk hogyan álljunk ki saját magunkért és őszintén vállalhatjuk saját értékrendünket. Fontos azonban, hogy mások felé is nyitottak legyünk. Örizzük meg egyéniségünket, valódi kreativitásunkat úgy, hogy közben egy közösség együttműködő tagjai maradunk.

 

Bár a gyorsabb járású planéták (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) inkább a napi események megélését befolyásolják, néhányukat most mégis kiemelném. 

A Merkúr az évnek több, mint a felét tüzes jegyekben tölti majd, legtöbbet a Nyilas jegyében. Olyan energiával töltődik, ami segíti az alkalmazkodást, különösen a céljainkat illetően. Ezeket könnyen módosíthatjuk a külső történéseknek, élethelyzetünk alakulásának megfelelően. Fontos azonban, hogy higgyünk abban, amit kitűztünk, ahova tartunk. De ne ragaszkodjunk foggal-körömmel az úthoz. Csak tegyük meg, ami tőlünk telik. Élvezzük és legyünk magunkra büszkék!

A Mars ugyan viszonylag kiegyensúlyozottan tölt nagyon hasonló időszakokat a különböző elemi minőségű energiákban, de 2024-ben egy kicsit többet tüzes, illetve vizes jegyekben. Míg a tüzes jegyek energiája erőt ad számára, addig a 2 vizes jegy (Halak, Rák), melyekben ebben az évben megfordul, szinte elnyelik energiáját. Hogy lehet mégis egyensúlyban tartanunk vágyainkat, akaratunkat és tetterőnket? Különösen áprilisban és szeptember-október folyamán kedvező olyan célokat, olyan helyzeteket, közösséget keresnünk, ahol azt érezzük, hogy szükség van ránk. Amihez érzelmileg tudunk kötődni. Nem árt, ha van mellettünk valaki, aki időnként lerángat a fellegekből, ha esetleg a szívünk az illúziók irányába terelne.
De figyeljünk arra is, hogy ne tévesszük össze azt a helyzetet, amikor valódi támaszai vagyunk környezetünknek, amiért a körülöttünk lévők megbecsülnek, azzal, hogy csak azt hisszük, hogy mindenkinek az kell, az a jó, amit mi akarunk és csupán uralkodunk rajtuk.

 

Az egész év folyamán kulcskérdés, hogy a sorsunkat ne nyűgnek, hanem esélynek lássuk. Értsük meg mi miért történik! Ennek az évnek a mottoja lehet, hogy: Cél nélkül nem megy!

„Utam veszélyeit kutatva,
A négy irányba tekintek újra és újra.
Amikor megállok és megpihenek,
Hátrafordulok, visszanézek a megtett útra.
Megvizsgálom elöl, s magam mögött,
Folytassam-e utam, vagy visszaforduljak.
Így aztán minden helyzetben
Ismerni fogom tennivalómat.”

(Santideva)

 

Attól függően, hogy a sorsunkat meghatározó Jupiter, Szaturnusz és az eseményeket előidéző Uránusz, Neptunusz és Plútó a horoszkópunk melyik életterületén halad át, különböző megélési lehetőségeink adódnak 2024-ben is. Mindezeket jócskán átszínezik a gyorsabb járású planéták (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars), illetve az, hogy személyes horoszkópunkban milyen bolygóinkat érinti átvonulásuk.

Bármelyik életterületünkről is legyen azonban szó, 2024-ben is bízzunk a sorsunkban, bízzunk magunkban és mindenekelőtt saját erőnkben!

vissza