Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

Asztrológiáról

Az asztrológia évezredek óta létező tudomány, amit az emberi kíváncsiság alapozott meg és indított útjára. Ma is szeretjük kémlelni az eget, őseink sem voltak ezzel másképp. Szemlélődtek és igyekeztek megtalálni az összefüggéseket az égen zajló bolygómozgások és a földi történések között. Felfigyeltek bizonyos események ismétlődésére, egyes planéták átvonulásának emberi hangulatot, vagy akár sorsot befolyásoló hatására. Majd ezeket a megfigyeléseket főként csillagászok, papok, filozófusok és matematikusok rendszerbe foglalták.

A legrégibb asztrológiai tárgyú írásos emlékek Mezopotámiába vezetnek vissza. Az akkori asztrológusok ékírásos táblákon tájékoztatták a királyt észleléseikről.
A késő egyiptomi kultúrában, Hermész Triszmegisztosz idején érte el kora legfejlettebb fokát az asztrológia. Jeles képviselője, Ptolemaios munkássága még ma is meghatározó.
Az ókori görög-latin kultúrában nem kisebb hírességek foglalkoztak a bolygók és a földi élet összefüggéseivel, mint Platón és Pythagoras. De Julius Caesar is elkötelezett híve volt az asztrológiának.
A keresztény középkorban számos szerzetes és pap (Aquinoi Szent Tamás, Regiomontanus), valamint asztrológus és filozófus (Nostradamus, Paracelsus, Kepler) bővítette a csillagok hatásának leírását. Összefüggésbe hozták a testalkattal, a betegségekkel, ezáltal az orvostudománnyal is.
A legnagyobbak között kell megemlítenünk Morin de Villefranche-t, akinek korszakalkotó megállapításai mai napig hitelessé teszik az asztrológiát.
De hogy a legújabb kor hírességeit se hagyjuk ki, C.G. Jung az asztrológiát kiváló önismereti módszernek tartotta.

Születésünkkor a "csillagok" mozgásának és kapcsolatának megfelelően kapunk bizonyos energiákat.  Horoszkópunk megmutatja ezeket az adottságainkat, a különböző élethelyzetekben rejlő lehetőségeinket.

Az asztrológia hozzásegít minket ahhoz, hogy kiaknázva erősségeinket saját sorsunk irányítói legyünk. Persze nem pusztán a vágyaink, vagy félelmeink által vezérelve, hanem tudatosan, megismerve önmagunkat és azokat a kereteket, amelyet Sorsnak hívunk.