Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

TISZTA SZÍVVEL

2024.02.29.

Márciusban szeressük azt, ami szerethető


Március 1-10.
Március első dekádjában a Mars és a Vénusz energiái továbbra is fókuszban lesznek. Együttállásuk a férfi és női kapcsolatok egyensúlyát, belső energiáink harmóniáját, vágyaink és környezetünk befogadókészségét, aktivitásunkat és passzivitásunkat teszi próbára. Ezekkel a témákkal kapcsolatban jöhetnek váratlan fordulatok, de amolyan csiki-csuki helyzetek is. Valami látszólag véget érhet, majd kezdődik előlről.
Kiemelt szerepet kap – akár élethelyzetek megoldása is lehet – ha tudatosan, felelősséggel beleállunk egy-egy feladatba. Ha találunk másokkal közös célokat. Ehhez fel kell ismernünk, hogy érzéseink, megéléseink különbözőek. Nem is tudhatjuk, hogy más mit él át egy adott helyzetben, egy adott esemény kapcsán. Épp ezért fontos a közös platform, hogy egymást inkább átsegítsük a nehézségeken és ne gyötörjük a másik lelkét.
A hét végéig várhatóak legnagyobb valószínűséggel olyan események, melyek kibillenthetnek jól megszokott helyzetünkből, váratlan fordulatot hozhatnak mindennapjainkba. Tegyük most félre zsigerből jövő elkerülő stratégiánkat, nézzünk inkább szembe a feladatokkal és vállaljuk döntéseinkért a felelősséget! Érdemes azonban a földön maradnunk, jól átgondolnunk saját szerepünket. Most ugyanis könnyen csúszhatunk álomvilágba, elragadhatnak illúzióink, ami miatt nem látjuk tisztán az ok-okozati összefüggéseket. Meditáljunk, jógázzunk vagy végezzünk egyéb olyan spirituális gyakorlatot, mely erősíti tudatalattinkat, fejleszti intuitív képességünket. De legfőképp ne aggódjunk, jönni fognak az ötletek, a megoldások. Csak figyeljük a történéseket és tanuljunk belőlük!
Március 10-én 10 órakor Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásának energiája most segít egy olyan új gondolkodásmód elindításában, mely lelkünket is felszabadíthatja. Elengedhetjük önérdekű viselkedésmintáinkat, becsvágyunkat. Felismerhetjük, hogy ahhoz, hogy céljainkat elérjük, tennünk kell, bizonyos dolgokat meg kell tanulnunk. Többek közt azt, hogy bármilyen helyzetben átélhetjük a szabadságot. Nem kell ehhez mindenkitől elfordulnunk, csak egyedül küzdenünk. Sőt! Sokkal egyszerűbb megvalósítanunk dolgokat, ha közös célt szolgálunk. Ha önként vállalunk fel felelősséget. Ha önként mondunk le bizonyos dolgokról azért, hogy együtt jobb és könnyebb legyen. Ez nem jelenti azt, hogy önmagunkat is fel kell adnunk. Húzzuk meg a határainkat! Állítsuk fel értékrendünket! Természetesen ennek nem fog mindenki megfelelni. Nem is baj, hiszen igazán értékes és tiszta kapcsolódásunk, kapcsolatunk csak úgy lehet, ha mi is hitelesek maradunk benne. Hűek önmagunkhoz, de nyitottak mások felé.

 

Március 11-17.
Ezt a hetet már kicsit más energiák jellemzik, mint március eddigi időszakát. A Merkúr már a Kos jegyében halad, s tüzes jellege vitákra, „azért is nekem van igazam” helyzetek megélésére ösztönözhet. Igyekezzünk ennek tudatában lenni és belátni, hogy ha szeretünk valakit, akkor mindegy, hogy kinek van igaza. Nem ér annyit semmi, hogy veszekedést pattintsunk ki miatta. Ha lényegtelen dologról van szó, akkor azért nem érdemes egymással hadakoznunk. Ha pedig fontos az adott dolog, akkor csatározás helyett jobban tesszük, ha inkább megoldást keresünk az adott élethelyzetre, témára.
Március 15-től a Vénusz és a Szaturnusz együttállása főként párkapcsolati oldalról feszeget kérdéseket. Például: Mit várunk a párkapcsolattól? Hajlandóak vagyunk-e felismerni, hogy egy jól működő párkapcsolatért tenni kell? Nincs olyan, hogy mindig a másik a hibás. Mi hol voltunk? Volt felelősségünk abban, hogy a párkapcsolatunk valamilyenné alakult? Költői a kérdés. Persze, hogy volt-van-lesz. Gondoljuk hát át, hogy mit tehetünk. Akarunk-e egyáltalán bármit is tenni? Ég-e még a tűz vagy már csak a kihűlt hamu maradt?
Ezzel párhuzamosan azon is érdemes morfondíroznunk, hogy mit jelent számunkra a szabad akarat. Hogyan tudjuk szabadságunkat egy kapcsolaton belül megélni? Teljes függetlenségre vágyunk, vagy hajlandóak vagyunk alkalmazkodni, önként lemondani bizonyos dolgokról, netán elköteleződni?

 

Március 18-24.
Március 20-án a Nap a Kos jegyébe lép. Ez a tavaszi napéjegyenlőség napja, a csillagászati tavasz kezdete. A zodiákus körén indul egy új ciklus és a természet is új körforgását kezdi. Ezzel az energiával mi is elindíthatunk valami újat, valami olyat, ami a korábbiaktól merőben eltérő.
A Plútó és a Nap fényszögkapcsolata kedvez egy igazán jelentős transzformációnak. Változtathatunk tudatosságunkon, átformálhatjuk egonkat. Célszerű magunknak megválasztani azt az új élethelyzetet, mely más gondolkodásmódot, attitűdöt igényel. A sors általában szigorúbb tanítómester. Ha nem tudunk magunktól változtatni, akkor majd talál olyan helyzetet, amiben kénytelenek leszünk. Lehet, hogy lemondat valamiről, vagy feladat elé állít. Bármi is jöjjön fogadjuk úgy, mint egy tanulási lehetőséget. Azzal, hogy helytállunk, csak önbecsülésünket növelhetjük, bölcsebbé válásunkat segíthetjük.
Legfontosabb, hogy megértsük, hogy azt kaphatjuk, amit a Sors, az Univerzum adni akar. Ha ez egy lehetőség, akkor azt. Ha feladat, akkor azt. Ezért járjunk nyitott szemmel, figyeljük kit sodor elénk a „véletlen”, mert az nem véletlen!

 

Március 25-31.
Március 25-én reggel 8 órakor Telihold lesz. A Nap és a Hold szembenállásának ereje segít összegezni múltbéli tapasztalatainkat. Felismerhetjük az Univerzum és saját életünk összefüggéseit. Tudatosíthatjuk, hogy az öröm nem egy külső forrásból táplálkozik, hanem saját bensőnkből. Nem az öncélúság teremti a boldogságot, hanem az, ha másokért tudunk tenni, ha másoknak tudunk adni. Szívből, lélekből, önzetlenül. Nem megfelelési kényszerből, hanem tiszta szeretetből.
A következő néhány napban a kapcsolataink „megtisztításának” ideje jön el. Ha még van szeretet és hajlandóság a másik megértésére, akkor gyógyíthatjuk, emelhetjük a kapcsolat minőségét. Ha már reménytelen, akkor dönthetünk az elválás mellett is. Hirtelen elhatározások is születhetnek bennünk, ezért mielőtt kimondunk valamit, vagy cselekszünk, gondoljuk át, hogy mit is akarunk!
Bármelyik irányba indulunk, önmagunkat váltjuk meg. Vagy azért, mert lebontjuk azokat a belső és külső gátakat, melyek nehezítették a másikhoz való kapcsolódást. Vagy azért, mert kilépünk egy olyan helyzetből, melyben elvesztünk önmagunk számára és újra lehetőséget adunk magunknak meglelni azt a valakit, akik legbelül vagyunk.
Ez az időszak belső értékrendünk tisztázásához is alkalmas. Vegyük górcső alá, hogy miben hiszünk, mi képezi személyiségünk alapjait, mi az, amiből nem engedünk, mert anélkül már felőrölnénk a lelkünket.
Március 28-tól egy a Húsvéthoz méltó bolygókapcsolat jön létre: a Vénusz és a Neptunusz együttállása. A következő 1 hétben ez a csupa-csupa szeretet planéta kapcsolódás hatja át napjainkat. Ragadjuk meg energiáját! Árasszuk ezt a tiszta szeretetet mi is! Hozzuk helyre, gyógyítsuk mindazt, ami regenerálásra szorul!
Húsvét napjaiban engedjünk el mindent, ami külső aktivitás, nyüzsgés, sürgés-forgás! Pihenjünk sokat, forduljunk egymás felé és szeressünk tiszta szívvel!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza