Asztrológia a mindennapokban

TALÁN EGY ANGYALSZÁRNY….

2018.04.19.

Április utolsó harmadában lelkünket tisztogathatjuk.

Április utolsó harmada csendesebb időszaknak ígérkezik. Főként azoknak, akik már alaposan átgondolták belső és külső értékeiket, ragaszkodásaikat.

Április 21-én a Skorpióban járó Jupiter és a Halakban bandukoló Neptun kedvező fényszögbe kerülnek és így is maradnak szeptember közepéig. Egy olyan kapcsolatba lépnek egymással, amelyben a Jupiter - főként a mostani hátráló mozgásában - előhozza lelkünk mélyéről mindazt, ami valóban szerethetőt jelent számunkra. Megmutatja, hogy kivel, vagy mivel tudunk egységbe kerülni, kivel, vagy mivel tudunk azonosulni. Kezdhetjük rögtön saját berkeinkben a kutakodást! Valljuk be őszintén magunknak, hogy mi az, amit szeretünk testünkben-lelkünkben és milyen tulajdonságaink elfogadása okoz nehézséget! A szeretnivaló személyiségjegyeinket dédelgessük továbbra is! De kezdjünk lassan megbarátkozni a “nem-szeretem” részekkel is! Az igazi bátorság ezek keblünkre ölelése. Az, ha elégedetten megállapítjuk, hogy ezekkel együtt is tökéletesek vagyunk.
Emlékeimbe vésődött egy kb. 4 éveske kislánnyal készült beszélgetés. A kérdés az volt, mit változtatna magán. Úgy tűnt, mintha nem is értené a kérdést. Méghogy mit! Meghogy változtatni?!De aztán a válasz határozott és tündéri volt: Semmit! Esetleg nőhetnének angyalszárnyaim, mert az olyan szép.
Hát valahogy így! Elfogadva és szeretve önmagunkat. Utána jöhetnek a többiek is, szép egymásutánban!

Április 22-én egy óriási háromszög lesz az égen. A Skorpió Jupiterhez és a Halak Neptunhoz csatlakozik a Hold a Rák jegyében, az Égi háromszög harmadik csúcsát alkotva. Amolyan “Hit - Remény - Szeretet” kapcsolat ez. Érdemes lelassulnunk egy kicsit, kilépnünk az anyagi világ taposómalmából és Vasárnap lévén - munkahelyi kifogásoktól mentesen - időt szentelni szeretteinkre. Töltsük velük ezt a napot! De, ha ez valamiért mégsem megoldható, akkor elmélyedhetünk saját lelkünk bugyraiban is, elmerengve érzéseinken, életünk jelenlegi szakaszán.

Április 23-án a Plútó hátráló mozgásba kezd a Bak jegyében és így halad október 1-ig. Csak emlékeztetőül szeretném megemlíteni, hogy hátrál a két sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz és most már a Plútó is, a nagy átalakító. Ha már annyit emlegetem ezt a hátráló mozgást, akkor talán igényel egy kis magyarázatot. Természetesen nem tudnak a planéták hátrafelé mozogni. Mindegyik előre halad egy ellipszis pályán. Arról van szó csupán, hogy mi itt a Földön kétféleképpen láthatjuk a Földnél lassabban keringő bolygókat. Ha a Föld épp közelít egy bolygóhoz, akkor ugyanolyan irányú mozgását, előrehaladását érzékeljük. Viszont, ha leelőztük, akkor olyan, mintha egyre csak nőne a távolság köztünk, azaz mintha hátrafelé menne az adott égitest. De hozhatnám példának a filmfelvételeket is. Amikor az operatőr a kamerájával gyorsabban mozog, mint a felvenni kívánt autó, akkor a filmvásznon úgy látjuk, mintha  a kocsi kereke visszafelé forogna. Hát ilyesmiről van szó, csak kozmikus méretekben. A kis technikai kitérő után folytatva a prognózist, elmondható, hogy a hátráló, vagy más néven retrográd időszakok inkább a belső munkának, a morfondírozásnak kedveznek.  A tettek ideje az előremenő mozgáskor van. A Bak Szaturnusz a céljaink, feladataink, felelősségeink átgondolására ösztönöz, a Skorpió Jupiter a lelkünk mélyére hatol, a Bak Plútó pedig arra keresteti velünk a választ, hogy mit kell még átformálnunk ahhoz, hogy harmóniában, az érzéseinkkel és önvalónkkal összhangban éljük életünket, hogy begyógyítsuk sebeinket.

Április 24-én az esti órákban a Vénusz vált jegyet, mégpedig a Bikából az Ikrek jegyébe lép. Útját az Ikrek utolsó fokáig május 19-ig teszi meg. Ezalatt a szűk 1 hónap alatt jelenthet változást a biztonságunkban, anyagi helyzetünkben, kapcsolatainkban. Jöhetnek laza találkozások, ismerettségek. De felismerhetjük azt is, hogy melyik kapcsolatunk értékes, melyik felületes, melyikben játszunk szerepeket, vagy hangsúlyozzuk túl a külcsínt a belbecs helyett.

A hónap hátralévő napjai amolyan szürke hétköznapokként telhetnek. Inkább csak a Hold átvonulásai hozhatnak kisebb-nagyobb érzelmi hullámokat mindennapjainkba. Főként, ha túl kritikusan próbáljuk megítélni pillanatnyi élethelyzetünket és a velünk kapcsolatban lévő embereket. Ilyenkor előfordulhat, hogy azt érezzük nem bírjuk tovább az egyhangúságot, ki akarunk törni belőle. De ne hagyjuk eluralkodni ezt az érzést, pláne ne okoljunk mást miatta. Inkább gondoljuk végig, hogy mit érnek kapcsolataink. Valóban összetartozunk-e, fontosak vagyunk-e egymás számára, vagy csak a kötődés látszatáról van szó. Ha valóban összetartozunk, akkor ennek erősítése érdekében most igyekezzünk közös programokat szervezni, közös terveket szőni. Legyünk nyitottak, lépjünk bele partnerünk virtuális cipőjébe és próbáljuk átérezni helyzetét, megérteni indíttatásait! Érezzünk vele együtt, ha arra van szüksége! Bocsássunk meg neki, ha épp az építi kapcsolatunkat! Bízzunk benne és higgyünk a közös jövőnkben!

A hónapot egy Telihold zárja a Skorpió jegyében, lehetőséget adva arra, hogy felhozzuk lelkünk legmélyéről mindazt, ami hamis, amivel csak áltatjuk magunkat, amire már semmi szükségünk. És hogy ne csak konstatáljuk, hogy igen, felszínen van mindez, a Telihold erejével most el is engedhetjük, hogy tisztán, terhektől és kényszerektől mentesen, valódi értékekkel és érzésekkel feltöltve folytathassuk utunkat.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu