Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

TÁGULÓ TUDAT

2023.07.30.

Augusztusban magasabb tudatossági szintre léphetünk


Augusztus 1-6.
Augusztus 1-én mindjárt egy Teliholddal indul a hónap. Este fél 9-kor áll majd egymással szemben a Nap és a Hold. Segítenek meglátnunk, hogy mi mindennek adunk energiát, milyen gondolatokat, érzelmeket, viselkedésmintákat táplálunk. Felismerhetjük, hogy mi az, amihez még érdemes kötődnünk és mit kell már magunk mögött hagynunk, meghaladnunk. Mi az, amin érdemes már felülemelkednünk és amiről már le kellene szoknunk ahhoz, hogy továbbléphessünk, hogy bölcsebbé, tudatosabbá válhassunk.
A következő napok megtanítanak bízni a sorsunkban, a jövőnkben. Biztonságot teremthetünk magunknak, de másoknak is segíthetünk ebben. Ha pedig nekünk van szükségünk segítségre, támogatásra, akkor azt is megkaphatjuk, ha elhisszük, hogy mindig lesz valahogy. nem süllyedünk el sem anyagilag, sem érzelmileg addig, amíg körülvesznek olyan emberek, akiknek fontosak vagyunk, akik szeretnek minket. De továbbra is szeretném hangsúlyozni, hogy a segítség az, amit kérnek, igényelnek és nem az, amit mi rá akarunk valakire erőltetni.
Augusztus 3. után kb. 3 hétig igen erős ügybuzgóság uralkodhat el rajtunk. A már említett segíteni akarásunk mozgatórugója lehet egyrészt az, hogy úgy gondoljuk, mindenkinél jobban tudjuk mit kell cselekedni és hogyan kell jót tenni. Másrészt motiválhat minket egyfajta bűntudat is, ha esetleg úgy véljük, hogy megbántottunk valakit és azt jóvá szeretnénk tenni. Ugyanakkor más szemében a szálkát is észrevesszük ebben az időszakban és akár saját hibáinkért, tévedéseinkért is másokat okolhatunk. Mielőtt azonban bárkit is kérdőre vonnánk, nézzünk a saját szemünkbe, hátha ott gerendát találunk. Ebben az időszakban nincs helye a fölényeskedésnek, a hatalmaskodásnak. A tiszta szeretet és a megértés képességét kell elsajátítanunk.

 

Augusztus 7-13.
Augusztus 8-tól 10 napon át áll együtt a Nap és a látszólag hátráló Vénusz. Erőteljes teremtő energiát adnak mindahhoz, ami szívünkből jövő. De felszínre hozhatnak olyan érzelmi és szellemi nehézségeket is, melyeket régóta hordozunk magunkban. Melyek akadályozzák belső örömünk megszületését, megélését. Kiváló alkalom, hogy átgondoljuk saját értékeinket és megerősítsük önbecsülésünket. Kezdjük el szeretni magunkat minden hibánkkal, gyengeségünkkel. Bocsássunk meg magunknak, ha úgy gondoljuk, hogy valami olyat tettünk, mondtunk, gondoltunk, ami sem magunkkal, sem mással szemben nem volt méltó.
Mindez persze kihat majd kapcsolatainkra is. Elsősorban a párkapcsolatokra. Jöhetnek váratlan fordulatok és/vagy felismerések mind az érzelmi, mind az anyagi biztonságunkat illetően. Tanulhatunk élethelyzetekből, tudatosíthatjuk meglátásainkat annak érdekében, hogy belső egyensúlyunkat, majd ezen keresztül külső környezetünk harmóniáját megteremthessük és minél inkább stabilizáljuk.
A váratlan helyzetek pedig tettekre is sarkallhatnak. Cselekedjünk másképp ahhoz képest, amit korábban helytelennek véltünk. Segítsünk magunkon, teremtsünk új helyzeteket, legyünk másoknak is támasza, biztos pontja. Ha pedig nekünk van szükségünk támogatásra, akkor ne habozzunk segítséget kérni, cselekedni, de legalább bízni abban, hogy egyszer minden megoldódik.
Augusztus 11-től jöhetnek új ötleteink, hirtelen felismeréseink, amik segítenek kialakult helyzetünk megoldásában. Változtathatunk érzelmi és intellektuális mintáinkon. Új hozzáállással közelíthetjük meg kapcsolatainkat, jelenlegi vagy múltbéli élethelyzeteinket. Rádöbbenhetünk, hogy mikor és miért nem követtük szívünket. Mikor és kivel szemben fukarkodtunk a szeretetünkkel. Netán túlzottan magunkat toltuk előtérbe, figyelmen kívűl hagyva mások igényeit. Esetleg mi szorultunk annyira háttérbe, hogy az már lelkünket facsarta.

 

Augusztus 14-20.
Augusztus 16-án 11 óra 38 perckor Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához a látszólag hátráló mozgású Vénusz is csatlakozik. A planéták energiájának segítségével összegezhetjük múltunk tapasztalatait, tudatosíthatjuk tanulságait és elindíthatjuk azt a folyamatot, azt a gyökeres változást, mely önértékelésünket és belső harmóniánkat magasabb szintre emeli. Ráláthatunk mindarra, ami a valódi biztonságot jelenti számunkra a legkülönbözőbb módon változó külső körülményektől függetlenül. Stabilitásunk belül születhet meg és nem a külvilág függvénye. Felismerhetjük életünk valódi értékeit. Megmutatkozhatnak azok az érzelmi kapcsolatok, amik tiszták, szeretetteljesek és mindig számíthatunk rájuk. Valamint beazonosíthatjuk mi is azokat az embereket, akik felé szívünkkel fordulhatunk és azokat a helyzeteket, melyekben önzetlenül tehetünk másokért. Belső örömünket ez erősítheti legjobban.
Augusztus 17-től a Jupiter és az Uránusz halad majd együtt közel szeptember végéig. Energiájuk egy olyan gyökeres változást tesz lehetővé, mely során képesek lehetünk egy egészen más tudatossági szintre lépni. Merőben új módon közelíthetünk meg régi dolgokat. Új élethelyzetbe kerülhetünk. Olyanba, amely valami egészen más, mint amiben eddig voltunk. Merjünk bátran lépni, tenni magunkért. De legalább gondoljuk át min és hogyan változtathatnánk úgy, hogy a szívünket követjük.

 

Augusztus 21-31.
Augusztus 23-án a Nap a Szűz jegyébe lép. Lassan megkezdődnek a dolgos hétköznapok, beindulnak a rutinszerű feladatok, melyek kitartó elvégzéséhez ugyancsak szükségünk van türelemre. A szorgalom és a kitartás időszaka következik.
A Nap a látszólag hátráló mozgású Szaturnusszal áll majd szemben a hónap végéig. Eltöprenghetünk azon, hogy hogyan értékeljük jelenlegi élethelyzetünket, sorsunkat. Rajtunk múlik, hogy milyennek látjuk. Rádöbbenhetünk, hogy minden akkor és úgy jelentkezik az életünkben, amikor és ahogy arra szükségünk van. Vagy azért, hogy megtanuljunk valamit, vagy azért, hogy továbblépjünk. Sok oka lehet az éppen előálló helyzeteknek, de mikéntjük és időzítésük mindig tökéletes, habár általában ezt csak utólag látjuk be.
Augusztus 24-től a Merkúr kezd látszólag hátráló mozgásba és szeptember közepéig tartja ezt az irányt. A következő 3 hétben lehetőségünk lesz visszatekintenünk a múltunkba. Feldolgozhatjuk, megemészthetjük eddigi tapasztalatainkat. Egyfajta rendrakásba is kezdhetünk mind fizikailag, mind lelkileg. Régi viselkedésmintáinkat, gondolatsémáinkat is górcső alá vehetjük. Értékelhetjük ezeket, hogy biztosan hasznunkra vannak-e még, vagy csak már úgy megszoktuk őket, hogy ösztönösen ezeknek megfelelően gondolkodunk, kommunikálunk, reagálunk. Előfordulhat, hogy az elmúlt napokban, hetekben eltervezett dolgaink megdöccennek, vagy úgy vélhetjük, hogy esetleg nem sikerül megvalósítanunk őket. Ha így érzünk, akkor inkább a nagy álmok, nagy „projektek” helyett készítsünk lépésről lépésre szóló kisebb terveket. Olyanokat, amik megvalósításában biztosak vagyunk. Nem kell feltétlenül belátnunk a teljes útszakaszunkat ahhoz, hogy eljussunk célunkig. Elég, ha csak a következő kanyarig látjuk az elénk táruló utat. Ha valamiféle akadály tárul elénk, semmiképp ne essünk kétségbe. És akkor sem fog összedőlni a világ, ha elsőre nem minden tökéletes. Majd a következő lépésnél javítunk, vagy próbálkozunk ismét.
Összefuthatunk régi ismerősökkel is, akikkel lezáratlan ügyeink, sérelmeink vannak. Ezeket most tisztázhatjuk. Kerülhetünk már korábbról ismert helyzetekbe, vagy egy esemény válthat ki belőlünk sokadszorra ugyanolyan érzést. Ezekre is adhatunk most más válaszokat. Vagy legalább felismerhetjük annak lehetőségét, hogy létezik más megoldás, más reakció.
Augusztus 30-tól az Uránusz kezd látszólag hátráló mozgásba és 5 hónapig tartja ezt az irányt. Addig a pontig hátrál, ahol május közepén járt.
Nehéz, frusztráló napokat élhetünk meg, hiszen 6 planéta is látszólag hátráló mozgású. Ilyen a Merkúr és a Vénusz, az egyik sorsbolygó: a Szaturnusz és mindhárom transzcendens bolygó: az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó. Ezek az energiák mindig egy befelé fordulásra, belső munkára késztetnek. Saját magunkat meghaladni pedig sosem egyszerű feladat. Sajnos időnként betegségek felbukkanásával is jár ez a folyamat, ha másképp nem megy egonk háttérbe szorítása, saját magunk átadása a sorsnak és bizonyos dolgok felismerése. Betegnek lenni nem jó érzés, ezért igyekezzünk már a legapróbb tünetek megjelenésekor elgondolkodni azon, hogy min kellene változtatnunk. Lehet ez hozzáállás, szemléletmód, de ha másképp nem megy, akkor az élethelyzetünkön változtassunk. Vagy legalább kezdjünk el azzal foglalkozni, hogy mit tudunk tenni azért, hogy tapasztalatainkat bölcsességgé formálhassuk és ne ugyanazokat a köröket ismételgessük ugyanazokkal a nehézségekkel és hibákkal.
A retrográd Uránusz ereje segít minket ebben. Megkérdőjeleződhetnek „megdönthetetlen igazságok”, más módon szemlélhetjük kapcsolatainkat, élethelyzeteinket. Átgondolhatjuk, hogy mit jelent számunkra a biztonság, a stabilitás. Hogyan éljük meg ezeket vagy ezek megbillenését? Beláthatjuk, hogy tökéletes biztonság nem létezik abban az értelemben, hogy mindig minden kiszámítható. De azon is morfondírozhatunk, hogy mi is a szabadság. A mindenkitől való függetlenedés, vagy egy önként vállalt elkötelezettség, egy felelősség? A másoktól való függést kiszolgáltatottságként éljük-e meg, vagy örülünk, hogy mindig van valaki körülöttünk, akire számíthatunk, akitől bármikor kérhetünk segítséget?
Augusztus 31-én pedig Telihold zárja a hónapot. Hajnali 3 óra 36 perckor áll majd pontosan egymással szemben a Nap és a Hold. Energiájuk támogatja azoknak a dolgoknak az elengedését, meghaladását, amik már inkább csak gátjai annak, hogy egy magasabb tudatossági szintre lépjünk. Hallgassunk a szívünkre, tekintsünk a jövőnk felé. A múlt tapasztalataiból vonjuk le a következtetéseket, tanulságokat, de ne ragadjunk bele elavult sémákba. Frissítsük fel magunkat mind szellemi, mind érzelmi, mind fizikai szinten. Búcsúzzunk el szeretettel az olyan szemléletmódtól, kapcsolódástól, élethelyzettől, amibe már egy kissé belepunnyadtunk. Köszönjük meg, hogy eddig segítettek minket, de most már valami újnak kell, hogy átadják helyüket. Figyeljük a lehetőségeket, az Univerzum jelzéseit és kövessük lelkünk sugallatát.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza