Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ŐRIZZÜK AZT, AMI VALÓDI ÉRTÉK

2024.03.29.

Áprilisban életünk új korszakát indíthatjuk


Április 1-7.
Április első néhány napjában a Vénusz és a Neptunusz még kéz a kézben jár és feltölthet minket a tiszta szeretet erejével. Regenerálódhat belső világunk, gyógyulhatnak külső kapcsolataink. Csak engedjük szétáradni magunkban ezt az energiát.
Még mindig nem az aktivitás idejét éljük, habár fejben már lehet, hogy nagyon készen állunk a tettekre. Használjuk ki a pihenés lehetőségét és inkább gondolkozzunk azon, hogyan látjuk a világot, a közvetlen környezetünket és saját magunkat, szerepünket, helyünket. Talán szükségünk van valamilyen gyökeres változásra, akár szemléletmódunkat, akár élethelyzetünket illetően.
Április 2-től a Merkúr látszólag hátráló mozgásba kezd és bő 3 hétig tartja ezt az irányt. Lehetőséget ad a morfondírozásra, befelé fordulásra. Számba vehetjük mit akarunk a jövőben, hogyan viszonyulunk kapcsolatainkhoz, hogy kommunikálunk. Biztos nekünk van mindig igazunk? És kell egyáltalán, hogy mindig igazunk legyen? Jobb, ha most értékeljük elhatározásainkat és a döntést inkább arra az időszakra halasztjuk, amikor a Merkúr már előre halad.
Április 5-től érdemes alaposan megfontolnunk reakcióinkat és az ösztönös megnyilvánulások helyett inkább tudatosan válaszolnunk a különböző élethelyzetekre. A Plútó és a Vénusz kapcsolódása ugyanis könnyen kibillenthet egyensúlyunkból, felboríthatja mind belső, mind külső harmóniánkat. Használhatjuk azonban a planéták energiáját építő jelleggel is, ha belső értékrendünket tisztítjuk. Leválasztjuk mindazt, ami csak felszínes csín és megszilárdítjuk azokat az értékeket, melyek személyiségünk és „működésünk” szilárd alapjait képezik. Lebonthatunk olyan régi korlátokat, hiedelmeket, melyeket régóta cipelünk magunkkal és amelyek gátolják kiteljesedésünket, belső örömünk megélését. Húzzuk meg azokat a határokat, amiből már nem engedünk! Tartsuk is magunkat ehhez! Meglehet, hogy ez a belső változás a környezetünkben is átalakulást generál. Ha sikerül ezáltal saját megéléseinken és kapcsolataink minőségén javítanunk, akkor megérte a fáradozás. De legyünk körültekintőek, megfontoltak, mert nagy akarással könnyen romba is dönthetünk értékes kapcsolatokat, élethelyzeteket.

 

Április 8-14.
Április 8-án este 8 óra után 21 perccel Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához a látszólag hátráló Merkúr is csatlakozik. A két fővilágosító helyzete igen közel lesz a Felszálló Holdcsomópont helyéhez is, mely a világ bizonyos részein részleges napfogyatkozásként mutatkozik meg. De mit jelent ez számunkra? Mire is használhatjuk ezeket az energiákat? Mint minden Újhold, ez is lehetőséget ad az új kezdetekhez. Ezúttal azonban igen erőteljesen. Megtisztíthatunk magunkban, életünkben mindent. Megválhatunk azoktól a szokásoktól, beidegződésektől, melyek gátolnak abban, hogy mind belső világunkat, mind külső körülményeinket kibontakoztassuk, felvirágoztassuk. Túlléphetünk olyan elavult gondolatsémákon, viselkedésmintákon, élethelyzeteken, melyek már nem szolgálják fejlődésünket. Felismerhetjük az Univerzum összefüggéseit, életünk mozgatórugóit. Ráláthatunk belső motivációinkra és nagyot léphetünk abban a tudatosodási folyamatban, mely szellemi és lelki fejlődésünk alapvető útja.
Az Újhold ereje még másnap is erőteljesen érezhető lesz. Figyeljük álmainkat, a napközben bevillanó képeket, gondolatokat! Ezek sokat segíthetnek rátalálni önmagunkra, saját utunkra.
Április 14-től elindulhat egy új folyamat, mely során megtanulhatjuk a közös felelősségvállalást. Azt, hogy időnként le is mondhatunk akaratunkról, vágyainkról ahhoz, hogy stabilitást, biztonságot teremtsünk. Nem magunkat feladva, hanem összehangolva értékeinket, tudásunkat, képességeinket. Szeretettel és megértéssel fordulva mind magunk felé, mind mások irányába.

 

Április 15-21.
Ezen a héten kibontakozik az a folyamat, mely során átgondolhatjuk milyen értékekért érdemes küzdenünk. Belső értékeinkért kiállhatunk, kapcsolatainkban lévő értékekért tehetünk. Közösen! Hiszen egy kapcsolatban nem egyedül vagyunk benne. A kapcsolat minőségét együtt határozzuk meg. Ha ez a minőség nekünk nem felel meg, akkor tegyünk azért, hogy jobb legyen! Ha van még tűz és szeretet a kapcsolatban, akkor harcoljunk érte! Ha pedig már teljesen kiüresedett és kihűlt, akkor engedjük el! De mindent csak türelmesen, átgondoltan tegyünk! Legyünk tisztában érzéseinkkel, lelkünk rezdüléseivel és csak utána cselekedjünk!
Április 18-tól a Neptunusz kerül együttállásba a Marssal. A Mars aktivitását, erejét, tenniakarását már eddig is fékezte a Szaturnusz, melynek hatása még ezen a héten továbbra is érezhető. A Neptunusz azonban teljesen elveszi erőnket. Ne csodálkozzunk, ha úgy érezzük, hogy semmihez nincs energiánk, vagy azt sem tudjuk mihez kapjunk, szétszórtak vagyunk. Ne is erőltessük a dolgokat! Hagyjuk inkább maguktól alakulni, kiforrni! Mire jó még a lustálkodáson kívül ez az együttállás? Arra is használhatjuk energiáját, hogy önzetlenül cselekedjünk, hogy lemondjunk öncélú dolgokról azért, mert fontosabb számunkra a másik. Természetesen ez akkor építheti a kapcsolatunkat, ha nem egyoldalú az önfeláldozás. Ha közösen, szeretetteljesen teszünk valamit egymásért, a kapcsolatunkért.
Április 19-én a Nap a Bika jegyébe lép. Kezdetét veheti egy stabilitást teremtő folyamat. Ami persze nem azt jelenti, hogy semmi sem változik, hanem azt, hogy képesek vagyunk a változásra. Hogy nem csak birtokolni akarunk, hanem tudunk adni is. Érzelmeket, biztonságot, anyagiakat, ha kell. De bízzunk abban is, hogy ha nekünk van szükségünk ezek valamelyikére, akkor mi is megkapjuk!
Ugyanezen a napon a Nap a Plútóval is fényszögkapcsolatba kerül. Arra ösztönözve minket, hogy merjünk elengedni dolgokat. Főleg olyan elképzeléseket, gondolatokat, vágyakat, amelyek ideje lejárt, amik csak fogvatartanak és akadályai a megújulásnak, kiteljesedésnek.

 

Április 22-30.
Április 24-én hajnalban 1 óra 49 perckor Telihold lesz. A Nap és a Hold szembenállását a Plútó köti össze. Fordulópontot jelenthet ez az időszak. Azaz lehetőségünk adódik egy szellemi és lelki transzformációra. Átgondolhatjuk múltbéli működésünket, tetteinket, hiedelmeinket, gondolkodásmódunkat. Felismerhetjük, hogy ezeknek milyen következményei lettek. Az elavult dolgoktól megválhatunk, legyen az szemléletbeli, lelki vagy fizikai síkú. Annak érdekében, hogy egy újfajta, a korábbi sallangoktól, illúzióktól és gátló erőktől mentes jövőt teremthessünk.
Április 26-tól a Merkúr egyenes irányú mozgásra vált. Az elmúlt bő 3 hétben befelé fókuszálhattunk, meditálhattunk azon, hogy mit is akarunk a jövőben és főként hogyan szeretnénk utunkat folytatni. Eltöprenghettünk azon, hogy mit jelentenek számunkra a kapcsolataink, leginkább a párkapcsolatunk. Ha van, akkor azon, hogy hogyan viszonyulunk a párunkhoz. Ha nincs, akkor azon, hogy mit teszünk, vagy épp mit nem teszünk azért, hogy legyen. Felismerhettük milyen értékek rejtőznek bensőnkben, milyen értéke van még a kapcsolatunknak. És az eredménytől függően a Merkúr egyenes irányú mozgásra váltásával mi is elindulhatunk lassan, megfontoltan egy olyan irányba, melyen haladva felszabadult érzést és kiteljesedést hozhatunk mindennapjainkba.
A következő néhány napban a Nap csak a Holddal kerül rövid időre fényszögkapcsolatba, más planétával nem. Az ego háttérbe szorul, szellemünk csak a lelkünkre hallgathat. A Plútó is szinte áll az égbolton, készülve arra, hogy látszólag hátráló mozgásra váltson. A hónap utolsó napjaiban már ne agyaljunk, ne próbáljuk erőnket, hatalmunkat fitogtatni. Hiábavaló küzdelem. Engedjünk teret lelkünknek, érzéseinknek és hagyjuk, hogy belső értékeink irányítsanak! Tisztán, szeretettel.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza