Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÖNBECSÜLÉSÜNK ALAPJAI

2023.06.29.

Júliusban belső erőnket növelhetjük

Július 1-9.
Július első felében a Mars és a Vénusz kettőse még mindig együtt halad és még a hónap első hetében érezhetjük azt a feszült energiát, melyet az Uránusztól kapnak. Jöhetnek váratlan fordulatok kapcsolatainkban, vissza-visszatérő helyzetek állhatnak elő. Fellángolhatnak viták, de belső feszültséget is érezhetünk. Feltétlenül jusson eszünkbe, hogy átalakulás, valódi lelki fejlődés sokszor jár belső viharokkal, melyeket időnként kifelé is megjelenítünk. Engedjük át ezt magunkon, de azért fordítsunk arra figyelmet, hogy ne válogatás nélkül, meggondolatlanul zúdítsuk partnerünkre belső lázadásunkat. Ha képesek vagyunk tanulni a helyzetekből, ha megértjük saját magunk és a másik reakcióit, akkor teremtő energiaként, valaminek a létrehozásához használhatjuk ezeket az erőket.
A Nap és a Merkúr továbbra is együtt folytatja útját ezen a héten. Tudatosodhatnak a bennünk zajló folyamatok, lelkünk formálódása. Ki is mondhatjuk mit érzünk. Mind magunkat, mind a kapcsolatainkat gyógyíthatjuk, emelhetjük, ha beszélgetünk lelki megéléseinkről. Célszerű azonban előbb hagyni megérni, megélni az érzéseket és csak azután beszélni róla.
Ebben az időszakban rádöbbenhetünk milyen fontosak érzelmi kapcsolataink. Hogy a belső stabilitásunk mellett ezek adnak biztonságot. Hogy lényeges, hogy legyenek az életünkben olyan emberek, akikre számíthatunk, akik támogatnak, akik segítik fejlődésünket, kiteljesedésünket és nem utolsó sorban sorsunk megélését.
Július 1-től a Neptunusz látszólag hátráló mozgásba kezd és egészen december első hetéig tartja ezt az irányt. Mire lesz jó ez a bő 5 hónapnyi „beszorult” energia? Mindenképpen belső munkára, elmélkedésre késztet. Átgondolhatjuk, hogy nem rugaszkodtunk-e el a valóságtól? Nem kergetünk-e illúziókat céljainkat illetően? Esetleg olyan ideálokban – párban, karrierben stb. – reménykedünk, melyek maximum csak a mozivásznakon léteznek? Hogyan és mivel csapjuk be magunkat? Le tudunk-e mondani valamiről annak érdekében, hogy másoknak segítsünk vagy hogy önös érdekeink érvényesítése helyett közös célokat valósítsunk meg? Hozunk-e áldozatokat másokért? Képesek vagyunk-e tisztán, elvárások nélkül szeretni? Decemberig könnyen olyan szituációkban találhatjuk magunkat, melyek ezeket a kérdéseket feszegetik.
Július 3-án 13 óra 39 perckor Telihold lesz. Ereje segít elengednünk azokat a dolgokat, élethelyzeteket, viselkedésmintákat, szemléletmódot, melyek már szükségtelenné váltak, melyek csak akadályozzák önmagunk meghaladását. Egyúttal lehetőségünk adódik megnyílnunk a távlatok felé. Tudatosodhat feladatunk, sorsunk és ráláthatunk mindarra, amihez érzelmileg kötődünk. S ha megértek bennünk mindezek, akkor beszélhetünk is róla másoknak. Továbbra is érdemes észben tartanunk, hogy a fejlődés, a régi elengedése és egy új befogadása, ritkán zajlik zökkenőmentesen. Emiatt érezhetünk belső zaklatottságot, melyet hajlamosak lehetünk kivetíteni. Mielőtt ezt megtennénk, gondolkodjunk és lehetőleg csak megfontoltan adjunk hangot feldúltságunknak.
Július 6-tól váratlanul törhetnek ránk olyan gondolatok, hogy muszáj érzéseinket megosztanunk. Nincs is ezzel probléma, de azért jó, ha megválogatjuk, hogy kinek öntjük ki szívünket. Különösen azért, mert ebben az időszakban nagyobb eséllyel élnek vissza őszinteségünkkel. Legyünk megfontoltak, nehogy olyan helyzetben találjuk magunkat, amelyben kihasználtak vagy félrevezettek.

 

Július 10-16.
Július 11. után ugyanakkor megeshet, hogy nem látjuk tisztán helyzetünket, kapcsolatainkat, esetleg másokat okolunk saját hibáinkért. Ezért mielőtt bárkinek szemére vetünk valamit, gondoljuk át saját szerepünket is.
Fokozottan figyeljünk arra, hogy ha segíteni akarunk valakinek, azt ne tegyük akarata vagy kérése ellenére. Ez nemcsak vitákhoz vezethet, de valójában a másik korlátozása, egyben kritizálása is. Felajánlhatjuk támogatásunkat, de a döntést, hogy ezzel kíván-e élni a másik fél, hagyjuk rá.
Június 12-től bekövetkezhetnek olyan váratlan események, melyek kissé megtépázzák egonkat, felborítják biztonságérzetünket. Kerülhetünk olyan helyzetbe, amiben valamilyen módon kiszolgáltatottá válunk. Szükségünk lehet akár anyagi, akár érzelmi támogatásra. De tőlünk is kérhetnek anyagi segítséget, illetve válhatunk mások lelki támaszává. Bárhogy is alakuljanak a következő napok történései, ne felejtsük, hogy a közös ügyek, az érzelmi kötődés az, ami mindennél fontosabb, amit nem pótolhat semmi. Ezért, ha tudunk adni abból, amink van - legyen az fizikai vagy lelki síkú - akkor adjunk. És bátran bízhatunk abban is, hogy ha nekünk van szükségünk megértésre, segítségre, akkor azt meg is kapjuk. De semmiképp ne csináljunk üzletet az adott helyzetből. Ha adunk, azt tegyük önzetlenül, szeretettel és ne azért, hogy viszonzást kapjunk. Ha pedig kapunk, azt fogadjuk örömmel és tiszta szívvel.
Fontos azonban, hogy ne csak elvárjuk a segítséget, hanem tegyünk is magunkért.
A Nap és a látszólag hátráló mozgású Plútó szembenállása ahhoz a folyamathoz ad energiát, melyben felismerhetjük belső igényeinket és számba vehetjük mindazt, amivel elindíthatjuk azt a folyamatot, ami egyensúlyba hozza a bennünk rivalizáló kiáradó és befogadó energiákat. Meditálhatunk azon is, hogy milyen mintákat, viselkedésmódokat szükséges gyökeresen átalakítatunk ahhoz, hogy bízzunk magunkban, hogy képesek legyünk akadályokat leküzdeni és kiállni saját magunkért. Mik azok a múlandó dolgok, amikről bármikor lemondhatunk, amiket bármikor elengedhetünk és mi az, ami belső értékrendünk alapját képezi, ami lelkünk stabilitását adja. Igyekezzünk kibújni szerepeinkből és meglátni igaz valónkat. Nem azért kapunk megbecsülést, mert valamilyen pozíciót töltünk be. Őszinte szeretet akkor áramlik felénk és mi is akkor sugározhatjuk azt, ha felvállaljuk önmagunkat. Engedjük, hogy átjárjanak a felismerések, tanuljunk hibáinkból és hagyjuk, hogy minden megérjen, bölcsességgé formálódjon bennünk.

 

Július 17-23.
Július 17-én Újhold indítja a hetet. Este fél 9 után két perccel áll együtt a Nap és a Hold. Kapcsolatuk a látszólag hátráló Neptunusszal és Plútóval egy mély belső transzformáció, egy szellemi és lelki gyógyulás folyamatának kedvez. A planéták energiájával változtathatunk fejünk és szívünk esetleg felborult összhangján, férfi és női szerepeink egyensúlyának megélésén, legyen az akár belső, akár külső kapcsolódás. De fókuszba kerülhet az akarás és a befogadás kérdése is, bármilyen életterületünkről legyen szó. Hiszen vannak dolgok, amiket valóban akarni kell, tenni kell érte, de bizonyos szituációkban csak befogadni és elfogadni lehet. Például kertet ásni akarhatunk, de gyermekáldást csak befogadhatunk. Hogy mikor melyiknek van itt az ideje, azt most megtanulhatjuk.
Különösen érdemes figyelnünk a napközben bevillanó képeket, eltöprengenünk álmainkon, mert ezzel az Újhold energiával erős üzeneteket kaphatunk, melyek segíthetnek továbblépni, megérteni, bölcsebbé, tudatosabbá válni.
Az Újhold ereje még másnap is nagyon érezhető lesz, ezért ezen a napon is érdemes ébernek és nyitottnak lennünk intuícióinkat illetően.
Július 21-től a Merkúr és az Uránusz kapcsolódása kibillenthet bennünket olyan szerepekből, melyekben túlértékeltük hatalmunkat, esetleg önértékelési zavarunkat azzal kompenzáltuk, hogy mások felett állónak képzeltük magunkat. De azok a kapcsolataink is megborulhatnak, melyek nem szívből, hanem valamilyen érdek mentén jöttek létre.
Július 23-án a Nap az Oroszlán jegyébe lép. Ez saját jegye, itt jól érzi magát ereje teljében van. Energiája felerősíti teremtő erőnket, kreativitásunkat, az élet örömei iránti vágyunkat. Ugyanakkor az ego vélt és/vagy valós jelentőségét is fokozza. Szükségünk van az egonkra, hiszen lehetővé teszi, hogy cselekedjünk, valamit megszervezzünk, irányítsunk. Gond akkor van vele, ha túl nagy teret adunk neki és arra használjuk, hogy másokon uralkodjunk. Ha azt az erőt támogatja bennünk, amivel nem felemelünk másokat, hanem lenyomunk.
Ugyanezen a napon a Vénusz látszólag hátráló mozgásba kezd és szeptember elejéig tartja ezt az irányt. Ismét belső munka következik. Főként önbecsülésünket, önértékelésünket illetően. Elgondolkodhatunk azon, hogy milyen értékek képezik életünk alapját. Mi nyújt számunkra belső biztonságot és örömöt? Hogyan lehetünk önmagunk, minden máz és szerepjátszás nélkül? Érdemes azon is töprengenünk, hogy milyen életterületeken, kivel szemben próbálunk fölényeskedni. Milyen színezetet, energiát ad ez a viselkedésminta a kapcsolatainknak? Mi mindent kompenzálunk ezzel? Talán bizonytalanságunkat, gyengeségeinket? Sérült önbecsülésünket? Önmagunk szeretetének hiányát? A következő néhány hétben felismerhetjük azt a tényt, hogy a hatalom, a hatalmaskodás nem boldogít. A valódi életöröm pedig nem valami külső tényező függvénye, hanem saját bensőnkből fakad. Belső egyensúlyunk pedig környezetünkbe is képes harmóniát sugározni. Felismeréseinket segíthetik most akár a meglévő kapcsolatainkban újra és újra előálló helyzetek, vagy régi kapcsolataink felbukkanása.
A Vénusz azonban nemcsak a párkapcsolatok, az életörömök, a szerelem szimbóluma, hanem az anyagi dolgoké és a biztonságé is. Ezért előfordulhat, hogy ismét egy olyan élethelyzetbe kerülünk, mely pénzügyi kérdéseket vet fel, vagy stabilitásunkat, biztonságérzetünket érinti.

 

Július 24-31.
A hónap utolsó hetében túlbuzoghat bennünk a segítő szándék. Kiválóan láthatjuk, hogy mit kellene másnak csinálni, hogyan kellene másnak gondolkodni. Érdemes azonban észben tartanunk, hogy amit mi segítségnek hiszünk, az nem biztos, hogy másnak is az. Egyrészt nem ugyanaz a másik életútja, sorsa, eddigi tapasztalatai, mint a miénk. Ne vegyük el tőle a tanulás lehetőségét. Másrészt jóra való fürgeségünket lehet, hogy teherként, elnyomásként éli meg. Várjuk meg, amíg kérik tőlünk a segítséget. Azután cselekedjünk úgy, ahogy a másik szeretné és ne úgy, ahogy mi gondoljuk jónak.
Ha pedig értékrendünkkel, hitünkkel ellenkezik az, amit kérnek tőlünk, bátran mondjunk nemet. Az, hogy valaki ki mer állni alapvető értékei mellett, csak önbecsülését erősíti és környezetének is a stabilitás és rendíthetetlenség erejét mutatja. Természetesen nem a „kőfejűségre” bíztatok, hanem annak az értékrendnek, becsületnek, kitartásnak a megőrzésére, mely önmagunk megbecsülésének alapjait képezi.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza