Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

MUTASD MAGAD!

2022.07.29.

Augusztusban valódi önmagunkra lelhetünk


Augusztus 1-7.
Augusztus első napjaiban a Mars, a Felszálló Holdcsomópont és az Uránusz hármasa szorosan együtt áll, energiájuk ezekben a napokban igen erős. Forradalmi erővel rendelkeznek, de ezt a lázongás, elégedetlenség helyett inkább új ötletek kidolgozására használjuk. Feszült fényszöggel kapcsolódnak a látszólag hátráló Szaturnuszhoz, ami miatt lehet olyan érzésünk, hogy ugyan remek ötleteink vannak, de döcögünk a megvalósítással, vagy épp azt tudjuk mit nem akarunk, de fogalmunk sincs, hogy mi felé haladjunk. A Vénusz is kap ebből az energiából, amit legjobb, ha belső egyensúlyunk, lelki békénk megteremtésére használunk. Vegyük górcső alá, hogy mi fontos számunkra, mi jelent örök értéket az életünkben és mi az, ami múlandó. Mindezt nemcsak saját hasznunkra, fejlődésünkre aknázhatjuk ki, párkapcsolatunk, környezetünk is élvezheti önmagunk csiszolásának gyümölcsét. Tudatosítsuk magunkban, hogy az öröm egy belső forrás, nem a külvilágból jön. Nehéz körülmények között is lehetünk kiegyensúlyozottak és boldogok. Lelki állapotunk attól függ, hogy elfogadjuk-e azt, ami van és megőrizzük-e belső békénket a külső állapotoktól függetlenül.
Augusztus 4-től bő 1 hétig a Vénusz a látszólag hátráló Plútóval kerül szembenállásba. Egymásnak feszülésüket a szintén retrográd Neptunusz oldja kedvező fényszögkapcsolatokkal. Terítékre kerülhet az anyagi helyzetünk, biztonságérzetünk, de párkapcsolatunk is fordulatot vehet. Természetesen mint mindig, a gyökeres változásnak nem szükséges fizikai síkon is megtörténnie. Hozzáállásunk, szemléletmódunk is átalakulhat a felsorolt témákat illetően. Felismerhetjük, hogy mennyire fontosak érzelmi kapcsolataink, hogy igazából ezek jelentik számunkra a valódi biztonságot és nem az anyagi gyarapodás. Hogy a hatalmi harcok helyett mennyivel jobb érzés adni, önzetlenül segíteni, netán nagyvonalúan lemondani valamiről azért, hogy másnak jót tegyünk. Önértékelésünk is hirtelen megváltozhat, önbecsülésünket már nem tesszük függővé a külvilág véleményétől, már nem igazodunk önmagunkat feladva az elvárásokhoz, hanem képesek leszünk saját magunkat megmutatni úgy, ahogy vagyunk.
Augusztus 6-tól a Nap az Uránusz-Felszálló Holdcsomópont kettősével kerül feszült fényszögbe. A következő bő 1 hétben feltörhetnek hirtelen ötletek, amiket szeretnénk megvalósítani, késztetést érezhetünk, hogy változtassunk élethelyzetünkön, valami másba, újba kezdjünk. Ha netán túlzottan ragaszkodtunk hatalmunkhoz, egonkat túlértékeltük, akkor érhetnek meglepetések. Olyan sorsesemények következhetnek be, olyan élethelyzetbe kerülhetünk, ami megtörheti nagyravágyásunkat, jókora pofont adva hatalmas egonknak. Ha ilyesmi történik - bármennyire fáj - legyünk hálásak érte, hiszen lehetőséget ad a fejlődésre.
Augusztus 7-től a Mars mind a látszólag hátráló Neptunuszhoz, mind a Plútóhoz kedvező fényszöggel kapcsolódik. A Neptunusz miatt érezhetünk némi szétesettséget, enerváltságot, „fogalmam sincs mihez kezdjek” érzést. Egyelőre nem is kell valamihez kezdeni, csak gondoljuk át helyzetünket, figyeljük meg érzéseinket és tudatosítsuk, hogy mi mindenen szeretnénk változtatni. A Plútóval való kapcsolódás majd segít meglátnunk mindazt, ami már transzformációra érett. Előfordulhat, hogy múltbéli események, személyek kapcsán jön felszínre valami. Az is megeshet, hogy nincs már módunk személyesen tisztázni a múlt történéseit. Magunkban azonban gyógyíthatjuk ezeket az érzéseket, megbocsájthatunk mind magunknak, mind a másiknak. Szabadítsuk fel lelkünket az esetleg nyomasztó érzések, élmények fogságából és folytassuk megkönnyebbülve utunkat!

 

Augusztus 8-14.
A hét kiemelkedő időpontja az augusztus 12-én hajnali 3 óra 36 perckor pontosodó Telihold. Energiája segít belső világunk, valódi énünk megismerésében, megtalálásában. Feltárhatjuk, hogy eddigi tapasztalatainkból, múltunkból mi az, amihez érdemes ragaszkodnunk, ami életképes, ami szívből, szeretetből fakad. A többit viszont most bátran szélnek ereszthetjük. Elengedhetjük azokat a dolgokat, szokásokat, amik csak azért képezték életünk részét, mert azt gondoltuk, hogy így elfogadhatóbbak, szerethetőbbek lehetünk. Amit csak mások kedvéért tettünk. A Telihold erejével véget vethetünk megfelelési kényszerünknek és önmagunkra találhatunk. Ne essünk azonban kétségbe, ha hirtelen nagyon egyedül érezzük magunkat. Mintha számkivetetten nem tartoznánk sehova. Próbáljuk meg felfedezni, hogy önmagunk vagyunk legjobb partnerünk. Nem a magányos egyedüllétre bíztatok, vagy arra, hogy érzéseinket elfojtva megmagyarázzuk magunknak, hogy milyen jó is egyedül. Menjünk keresztül a nehézségen, esetleg fájdalmakon, ami egy elengedéshez, gyökeres változáshoz kapcsolódik. De legyen célunk belső örömünk megtalálása a másoktól való függőség helyett! Ez fog igazán felszabadítani, boldoggá tenni, függetlenül attól, hogy egyedül vagyunk, vagy népes társaság vesz körül minket.
Ezen a héten sok mindennek búcsút mondhatunk. De csak ismételni tudom, hogy nem kell mindennek fizikai síkon megtörténnie. Szellemi értelemben, tudatos változásokat megvalósítva, szemléletmódunkon, hozzáállásunkon is változtathatunk. Többet ér, ha felismerésekre jutunk, mintha úgy változtatunk élethelyzetet, hogy nem tanultunk belőle semmit és valójában csak csöbörből vödörbe esünk. Az Uránusz és a Felszálló Holdcsomópont bekapcsolódása a Nap és a Hold szembenállásába épp ezeket az „isteni szikrákat” csiholja számunkra.

 

Augusztus 15-21.
Augusztus 15-től a Mars feszült fényszöggel kapcsolódik be a Nap és a Szaturnusz szembenállásába. A planéták segítenek összeegyeztetni egyéniségünk megtartását, kifejezését és a közösségbe illeszkedést. Egy olyan egyensúly megteremtésére nyílik lehetőségünk, amiben úgy tudunk feladatokat vállalni, tenni egy kapcsolatért, családért, egyéb közösségért, hogy nem adjuk fel értékeinket, önmagunkat. Nem az úgynevezett társadalmi elvárásoknak akarunk megfelelni, hanem saját magunknak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy önmagunkat túlhangsúlyozva senki mással nem törődünk és csak azt tartjuk szemünk előtt, hogy mi előnyös számunkra. Épp ellenkezőleg: rádöbbenhetünk, hogy a mások feletti uralkodás, környezetünk lenyomása nem boldogít. Nagyobb öröm, ha támogathatunk másokat. Keressük annak lehetőségét, hogy mit tudunk tenni azért, hogy működőképes lehessen az a közösség, amelynek mi is tagjai vagyunk. De nem kell ezért magunkat feladni. Húzzuk meg határainkat, őrizzük meg azokat az értékeket, amik alapvetőek számunkra. Higgyük el, hogy sokkal fontosabb, hogy valódi önmagunkért fogadjanak el, szeressenek bennünket, mintsem azért a szerepért (legyen az egy hatalmi vagy egy megalázkodó pozíció), melyet esetleg magunkat is becsapva eljátszunk. Ennek az álarcnak a felismerésében, letételében segít a Merkúr és a látszólag hátráló mozgású Neptunusz szembenállása is. Ugyanakkor érdemes résen lennünk, mert kerülhetünk olyan helyzetbe ami véletlen, vagy szándékos félreértéseken, félrevezetésen alapul. A közlekedés során is igyekezzünk jobban koncentrálni, mert a következő 2 hétben kissé szétszórtak lehetünk.
Ugyanezen a napon a Vénusz és a látszólag hátráló mozgású Jupiter is kedvező fényszögkapcsolatba kerül. A következő 1 hétben felerősödhet bennünk a harmóniára, boldogságra való törekvés vágya. Megnőhet az elköteleződés, házasodás iránti kedv. A planéták energiája segít felismerni, hogy egy kapcsolatban nem várhatjuk el a másiktól, hogy biztosítsa jókedvünket, örömünket. Ne kivülálló személyeket, helyzeteket hibáztassunk azért, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Keressük magunkban azokat az okokat, amik miatt nem találjuk belső egyensúlyunkat. Lehet ez épp az, hogy nem vagyunk önmagunk, szerepet játszunk, nem engedünk másokat közel magunkhoz, bizalmatlanok vagyunk. Esetleg illúziókat kergetünk, vagy olyan elvárásaink vannak másokkal szemben, aminek még élő ember sosem tudott megfelelni. Érdemes ezeken elméláznunk.
Augusztus 19-től a Merkúr és a látszólag hátráló mozgású Plútó kapcsolódása támogatja ezeket a felismeréseket. De a világért se ostorozzuk magunkat, ha rájövünk mit és hol rontottunk el! Inkább örüljünk a felfedezésnek és a következő 1 hétben keressük a korábbitól eltérő nézőpontokat, gondolkodásmódot és álljunk másképp életünk szereplőihez, eseményeihez.

 

Augusztus 22-31.
Augusztus 23-án a Nap a Szűz jegyébe lép. A Marssal való feszült fényszögkapcsolata segít a változások megvalósításában, de semmiképp nem hirtelen felindulásból, hanem tervezetten, lépésről lépésre.
A Vénusz az Uránusz-Felszálló Holdcsomópont kettősével feszült fényszögbe, a látszólag hátráló mozgású Szaturnusszal szembenállásba kerül. Jöhetnek hirtelen felismerések, váratlan fordulatok, melyek próbára tehetik önbecsülésünket. Ha ez stabil alapokon nyugszik, akkor nincs mitől tartanunk. De, ha talmi csillogás, hatalomvágy, anyagi felsőbbrendűség, magamutogatás áll a háttérben, akkor könnyen megremeghet alattunk az a szék, amibe kétségbeesetten kapaszkodunk. De épp ez a cél: leolvasztani a cukormázat, hogy végre látszódjunk teljes valónkban. Hogy értékünket, megbecsültségünket ne az anyagi helyzetünk vagy a hatalmunk határozza meg. És másokba se azért kapaszkodjunk, ne azért csatlakozzunk egy közösséghez, mert előnyt remélünk a kapcsolatoktól. Töltsünk időt együtt azért, mert szeretünk abban a társaságban lenni. Mert feltöltődünk, mert jól érezzük magunkat, mert úgy szeretnek bennünket, ahogy vagyunk. Összes hibánkkal és jó tulajdonságunkkal együtt. Mert ezekkel vagyunk tökéletesek.
Augusztus 25-től az Uránusz látszólag hátráló mozgásba kezd. Ismét egy 5 hónapos elmélkedős időszak elé nézünk. Ettől a naptól kezdve mind a sorsbolygók (Jupiter, Szaturnusz), mind az események alakulásában szerepet játszó transzcendens bolygók (Uránusz, Neptunusz, Plútó) hátráló mozgásúnak látszik. Majd csak október végétől kezdenek hónapról hónapra ismét egyenesbe fordulni ezek a planéták. Így már augusztus vége, de különösen szeptember és október nagyon erős, belső energiák megmozdítására, élethelyzetünk értékelésére, személyiségünk fejlesztésére alkalmas hónapok lesznek.
Visszatérve az Uránuszra, a bolygó addig a pontig hátrál, ahol május elején járt. Érdemes az elmúlt 3,5 hónapot átgondolnunk, milyen kapcsolatok, élethelyzetek, látásmód jellemzi életünket, ami már igencsak poros és felfrissülésre, változásra szorul. Mit jelent számunkra a biztonság, a stabilitás? Hogyan éljük meg ezeket vagy ezek megbillenését? Megváltunk-e valakitől, vagy valamitől, amit esetleg megbántunk? Mit jelent számunkra a szabadság? Csak mindenkitől függetlenedve, vagy egy elkötelezettség egy felelősségvállalás közepette is képesek vagyunk felszabadultak lenni?
Augusztus 27-én 10 óra után 17 perccel Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához a Mars csatlakozik feszült fényszöggel. Az elmúlt időszak tanulságait levonva, mint minden Újholdkor, most is egy újrakezdési lehetőséget kapunk. Elsősorban azt a fajta felsőbbrendűségről alkotott képet engedhetjük el, ami azt sugallja, hogy ha anyagiakban, rangban mások felett állunk, akkor különbek is vagyunk náluk. Általában önértékelésünk sérüléseiből fakad ez a tévképzet, mely mind párkapcsolatunkat, mind egyéb kapcsolatainkat megmérgezheti. És legfőbb akadálya annak, hogy valódi önmagunkat adjuk, valódi önmagunkért szeressenek. Ennek felismerésére és szemléletmódunk megváltoztatására ad lehetőséget ez az Újhold. Érdemes az öncélúság helyett egy nemes „szolgálat” irányába elmozdulnunk. Először is megismerkednünk saját magunkkal, elfogadnunk magunkat pont olyannak, amilyenek vagyunk, hogy másokhoz őszintén és felszabadultan kapcsolódhassunk. Érdemes megtanulnunk mit jelent türelmesnek lenni. Ráébredhetünk, hogy anélkül is minden halad előre, zajlanak az események, hogy belefeszülnénk a nagy akarásba. Inkább fedezzük fel az élet, az Univerzum törvényszerűségeit. Ne örlődjünk fel a folyamatos tenni akarásban, hanem nyissuk meg szívünket a szépre. Nem a cselekvés által, hanem belső energiáinkat tudatosan uralva formálhatjuk és észlelhetjük másképp a körülöttünk lévő világot. Ez segít majd akár saját fejlődésünkben, akár kapcsolataink, élethelyzetünk kivirágzásában.
Augusztus 29-től a Merkúr és a látszólag hátráló mozgású Jupiter szembenállását a Mars köti össze kedvező fényszögekkel. A bolygók energiái esélyt adnak arra, hogy amit megtapasztaltunk az bölcsességgé és hitünk, meggyőződésünk alapjává váljon. Egy dinamikus változás lehetőségét hordozzák a planéták, mely során folyamatosan tanulhatunk magunkról, a körülöttünk lévőkről, az Univerzumról. Megérthetjük működésének elvét és felválthatjuk ösztönszerű reakcióinkat tudatos és megfontolt lépésekre. Mindezt azért, hogy harmóniában és felszabadultan élhessük mindennapjainkat.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza