Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

HANGYA SZORGALOMMAL

2018.08.31.

Szeptember első harmadában nemcsak az iskolapadban lesznek házi feladataink.

Szeptember 1-től a hónap közepéig a Szűzben járó Nap és a Halak Neptun egymással szemben bandukol. Egészen véletlenül - bár ugye véletlenek nincsenek -  szeptember 7-én lesznek pontosan szemben egymással, amikor a Szaturnusz is előremenő mozgásba kezd. Miért fontos ez? Mert most végre eldönthetjük, hogy csak álmodozunk, a fellegekben járunk, vagy valóban szeretnénk valamit megvalósítani. De, ha épp nincsenek világmegváltó terveink, akkor akár a mindennapi rutinunkhoz való hozzáállásunkon is változtathatunk. Lehetőségünk adódik meglátni mókuskerekünk szépségét, hogy ne hatalmas áldozatnak, nyűgnek éljük meg a napi feladatokat, hanem örömünket is leljük benne.
Továbbra is a megfontolt, átgondolt cselekvések visznek előre. Jó, ha célunk elérése érdekében minden nap teszünk valamit. Nem kell sok, csak mindig egy kicsi, ami a megfelelő irányba mutat. Persze csak akkor, ha komolyan gondoljuk, hogy megvalósítjuk terveinket, álmainkat. Valahogy úgy, mint egy edzőteremben. Súlyemelések, fekvőtámaszok, kitartás, kitartás, még egy kis kitartás  és láss csodát!

Szeptember 3-án és 4-én beszélgethetünk érzéseinkről, arról, hogy hogyan éljük meg a családban, a párkapcsolatban és a külvilágban betöltött szerepeinket. Megengedhetjük magunknak, hogy felvállaljuk gyengeségünket, bevalljuk nehézségeinket. Jó, ha kiengedjük a gőzt, de inkább arra használjuk ezeket a napokat, hogy mind magunkban, mind a kapcsolatainkban, környezetünkben harmóniát teremtünk. Ne ragadjunk bele a sajnálkozásba, a parttalan siránkozásba! Ha nem jó, ha fáj, ha nem bírjuk, akkor tegyünk ellene! Hívjuk segítségül azokat, akikhez kötődünk érzelmileg! Ők biztos szívesen átlendítenek minket a nehezebb időszakokon.

Szeptember 6-án hajnalban a Merkúr a Szűz jegyébe lép és egy hatalmas háromszöget alkot a Bakban járó Szaturnusszal, valamint a Bikában lévő Uránusszal.  Igazán gyakorlatias, földhöz ragadt triumvirátus. Támogatásukkal megtalálhatjuk a stabilitást napi rutinjainkban, kötelezettségeinkben. Különösebb nehézség nélkül tudunk határt szabni az élvezeteknek is. Most már tényleg vége a nyári lazításnak, nyaralásnak. Ettől még nem szükséges beleszürkülnünk a hétköznapokba, vagy besavanyodnunk a négy fal között, de először a kötelesség, utána jöhet a szórakozás.

Szeptember 7-én pedig ebből a háromszögből nagyon-nagyon lassan indul előre a Szaturnusz a Bak jegyében. Közel 5 hónapunk volt, - amíg a Szaturnuszt hátráló mozgásúnak láttuk - hogy átgondoljuk terveinket, feladatainkat, felelősségeinket. Utóljára január 10-én járt a Szaturnusz azon a ponton, ahol most van. Érdemes visszatekintenünk, hogy milyen eseményekkel, sorsfordulatokkal kellett szembenéznünk azóta. Milyen céljaink voltak az év elején és hova jutottunk az odáig vezető úton. A Szaturnusz előre indulásával felmondhatjuk a leckét. Okultunk, tanultunk valamit ebben az időszakban? Vagy ismét belegyalogolunk ugyanabba a hibába? Elég türelmesek voltunk? Elég kitartóak? Megtettünk minden tőlünk telhetőt? Egyáltalán. Még mindig azt akarjuk, amit korábban? Meditáljunk el kicsit Szepes Mária bölcsességén: “Mert amint eléred e próbákra érett stádiumot, mindazt megkapod, amit valaha elképzeltél, s amire annyira vágyakoztál. Feltéve persze, hogy még mindig törekszel rá.”

Szeptember 9. is egy nagyon erőteljes energiájú napnak mutatkozik. Egyrészt délelőtt a Vénusz a Skorpió jegyébe lép. Felszínre hozza belőlünk érzéseinket. Gyülölünk vagy szeretünk? Boldogok vagyunk vagy boldogtalanok? Függünk az anyagi világtól, pénztől, vagyontól, vagy már mást fontosabbnak tartunk és nem hajtjuk túl ezt a vonalat? Saját értékeinknek megfelelően élünk, vagy a társadalmi elvárásokhoz igazodunk? A döntés, a választás lehetősége most megadatik. Engedjük el, ami nem a miénk, ami nem belőlünk jön! Vállaljuk fel önmagunkat, álljunk ki saját belső értékeinkért! Így kerülhetünk őszinte és valódi kapcsolatba saját magunkkal és a környezetünkben lévőkkel egyaránt.
Másrészt este 8-kor Újhold lesz a Szűz jegyében. Előtérbe kerül a hétköznapi feladatok, a szolgálat, a rendszeresség témája. Új megközelítéssel, most felfedezhetjük a szürkeségben a színeket, a kitartó szorgalom értelmét, a napi rutinok fontosságát és megtartó erejét. Hogy lesz az unalomból élvezet? - kérdezhetjük. Hát úgy, hogy a mindennapos törődés, a szeretetteljes gondoskodás, az apró lépésekkel haladás, mind meghozza eredményét. Így van ez, bármin is munkálkodunk. De ne várjuk a csodát egyik napról a másikra! A lényeg éppen az, hogy minden igyekezetünkkel, kitartásunkkal, önfeláldozásunkkal, esetleges lemondásainkkal végül szinte észrevehetetlenül egy igazi gyöngyszemet hozunk létre. S az eredményt látva egy rövid időre elégedetten hátradőlhetünk és megpihenhetünk. De csak azért, hogy e röpke kis szünet után újult erővel folytathassuk tovább teremtő, alkotó tevékenységünket.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


vissza