Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

CSATÁROZÁSOK HELYETT BELSŐ NYUGALOM

2019.09.28.

Október a lélek csendjének, a belső egyensúly megteremtésének hónapja.


Október 1-6.

Október első napjaiban még élvezhetjük a harmóniát, a nyugodt egyensúlyt. Ha kiteljesedettnek érezzük magunkat az éppen aktuális élethelyzetünkben, akkor nem sok teendőnk akad ezekre a napokra. Mindössze annyi, hogy boldogan átéljünk minden percet. Még nincs késő az olyan változásokhoz, változtatásokhoz sem, amikkel ezt az idilli állapotot meg tudjuk teremteni magunkban és a környezetünkben egyaránt.
A Plútó szinte áll az Égbolton, ezért ha netán még keresgéljük az új egyensúlyt, akkor érezhetünk egy kis lehangoltságot, bedunsztolódást, befelé fordulásra késztetést.
Október 3-án a délelőtti órákban a Merkúr a Skorpió jegyébe lép. Bár a Skorpió hozhat szenvedélyt a kapcsolatainkba, de szélsőségessé is tehet, ezért nem mindegy milyen tartalommal töltjük meg energiáját. A Merkúr a Skorpióban elmélyítheti a kapcsolatainkat, erősítheti az egységet. De késztethet régóta cipelt sérelmek, eltitkolt gondolatok kimondására, amikkel akár meg is rendíthetjük kapcsolataink alapjait, biztonságát. Bánjunk hát óvatosan ezzel az erővel és semmiképp ne használjuk céltalanul, meggondolatlanul, csak úgy a gonoszkodás, gáncsoskodás kedvéért. Könnyen ejthetünk sebeket és okozhatunk óriási károkat.
Október 4-én a kora reggeli órákban a Mars jegyet vált, a Szűzből a Mérlegbe lép. Bár itt elég bizonytalan, harcias tulajdonságát mégsem veti le teljesen. A Mérleg jegye a párkapcsolat, a külvilág területe. Célszerű figyelnünk arra, hogy ha harcba, küzdelembe bocsájtkozunk, azt ne a párunk, vagy más partnerünk ellen, hanem a kapcsolatért tegyük. Különösen fontos megválogatnunk szavainkat, hiszen a korábban említett Skorpió Merkúr energiája könnyen csípőssé teheti nyelvünket. Ha mindenáron kikívánkozik belőlünk valami mondandó, akkor érveljünk diplomatikusan, építő jelleggel. Hiszen nem érdemes rombadöntenünk azt, amit már egyszer felépítettünk.
Ezen a napon a Plútó a Bak jegyében egyenes irányú mozgásba vált. Közel 5,5 hónapig volt látszólag hátráló mozgású. Április vége óta átgondolhattuk, hogy életünk melyik területén szükséges gyökeres változás. Talán nem is arra volt szükség, hogy leromboljuk, majd újjáépítsük azt a területet. Meglehet, hogy a hozzáállásunkon, a helyzetünk, vagy mások megítélésén kellett gyökeresen változtatnunk. Régi ismerősök bukkanhattak fel, régi szituációk kerülhettek újra elénk. Ezúttal másképp álltunk hozzá? Másképp oldottuk meg? Nem árt ezeket a kérdéseket feltennünk magunknak! Január elején volt a Plútó a Bak ugyanazon fokán, ahonnan most egyenes irányba fordul. Érdemes visszaemlékeznünk erre az évünkre! Milyen események adódtak, amik jelentős változást generáltak életünkben? Léptünk valamerre, vagy csak toltuk magunk előtt a problémát, a feladatot? Talán féltünk az újtól és ezért jobban esett inkább a semmiről nem tehető áldozat szerepébe bújnunk, mintsem a sarkunkra állnunk?! A Plútó egyenes irányú mozgása során a Sors ismét elénk teheti ezeket a “nemszeretem” helyzeteket, most már kikényszerítve a megfelelő választ. A Plútó egy már ebből az évből ismert fényszögkapcsolatba kerül a Nyilas Jupiterrel. Február közepétől május végéig találkozhattunk ezzel a tanítással.  Most a hónap végéig mondhatjuk fel a leckét. Mi volt a tananyag? Az, hogy hogyan tudjuk hitünket, lelkesedésünket felhasználni egy mélyreható változáshoz. Bízunk-e a sorsunkban? Hiszünk-e abban, hogy a változások értünk vannak? S ha a válaszunk igen, akkor a szintén a hónap végéig fennálló Nyilas Jupiter-Bika Uránusz kapcsolat sem fogja biztonságérzetünket megingatni. Megtalálhatjuk a stabilitást a változásban, hiszen maga a változás a világon az egyetlen olyan dolog, ami állandó.
 

Október 7-13.

Az éppen csak előrelendült Plútó máris feszült fényszögbe kerül a Mérlegben járó Nappal. Az első kérdés az önelfogadás. Hogy állunk ezzel? Bízunk végre magunkban? Elhisszük, hogy képesek vagyunk dolgokra? Vagy még mindig függünk valamitől? Még mindig mások véleményén keresztül határozzuk meg saját értékeinket?
Október 8-án a Vénusz a Skorpió jegyében folytatja útját. Előhozhat elfojtott érzelmeket, amiktől szabadulni szeretnénk. Mindezt könnyen rá is zúdíthatjuk az éppen mellettünk lévő fejére. Ezért ezen a héten sem árt az óvatosság a kimondott szavakat illetően. Nehogy az elhamarkodottságunk miatt mély sebeket üssünk másokon. A Merkúr és a Vénusz már egy ideje kézenfogva járnak az Égbolton. Kettősük a Skorpió jegyében kétélű fegyver. Működésük megértését Popper Péter őszinteségről írt szavai segítik: “Az őszinteség tehát kétélű fegyver. Néha összeköt, néha rombol. Néha csak arra szolgál, hogy az ember életterheiből egy adagot átcsúsztasson a másik vállára. Néha erkölcsi kötelességünk hallgatni, ha az őszinteség a másik ember megalázását, megsértését eredményezné. Néha erkölcsi kötelességünk beszélni, ha a hallgatás félrevezetné a másikat, kapcsolatunk terhelhetőségét illetően, vagy éppen a közeledő véget tussolná el.” Nem mindegy hát, hogy mély érzéseken, belső értékeken alapuló a kapcsolatunk, vagy csupán egy függőségi viszony. Hogy fontos számunkra az egység megteremtése, vagy inkább lemondunk róla. Hogy milyen végkifejletet hozunk ki a helyzetből, az eseményekből, az már szabad akaratunk szerint való.
Október 13-án 23 óra 8 perckor Telihold lesz a Kos jegyében. Teliholdkor érdemes elengednünk mindazt, ami rossz beidegződés, ami lehúzó energiájú. A Kos esetében ez lehet az állandó küzdelem, az önfejűség, az akaratosság. Küzdjünk, de ne másokkal, hanem másokért. Akarjunk olyat, ami nem öncélú, hanem közös célokat szolgál. A Telihold mindig a Nap és a Hold szembenállása. Most a Mérleg Nap, a harmóniában, az önelfogadásban, a kapcsolatainkban való kiteljesedés áll szemben a Kos jegyében lévő Holddal, a lelki küzdelmekkel, az érzelmi csatározásokkal. Nem fáradtunk még bele? Nem őrölt fel még kellőképpen az állandó feszültség? Ebbe a Nap-Hold szembenállásba most a Bak Plútó is bekapcsolódik, segítséget nyújtva a teljes megújuláshoz, a régi, berögzült sémák átalakításához és egy új kapcsolati forma, egy új megközelítés, egy új minta kialakításához. De nemcsak a Plútó, hanem a Nyilas Jupiter is részt vesz a Telihold energiáinak megerősítésében. Felismeréseket hozhat a tekintetben, hogy mi minden jó van az életünkben, mi minden történik a fejlődésünk érdekében. S, ha ezt képesek vagyunk meglátni, elfogadni, akkor már a vitáknak, összeütközéseknek sem fogjuk értelmét látni. Csak egy célunk marad, amiért érdemes harcba szállnunk, amiért érdemes küzdenünk: a külső és a belső harmónia megteremtése.


Október 14-20.

Október 14-én a Telihold még erősen érezteti hatását.
Ezen a héten az érzelmeké a főszerep. Rajtunk múlik, hogy a planéták energiáit a közös célok megtalálására, az egységbe kovácsolódásra, a régi sebek begyógyítására használjuk, vagy már hamu sincs, amiből tüzet csiholhatnánk, amit életre lehelhetnénk és inkább a búcsú mellett döntünk. Nemcsak a külső kapcsolataink értékei kerülhetnek terítékre, belső vívódásaink, lelki tusáink is felerősödhetnek. De bármelyikkel is találjuk szemben magunkat, mindez azért történik, hogy merjünk változni, hogy legyen bátorságunk megújulni. Vegyük észre, ha valami felett már elszállt az idő. Próbáljunk alkalmazkodni az élethelyzetünkhöz, a partnerünkhöz. Találjunk közös feladatokat, tűzzünk ki közös célokat. Hagyjuk az önmarcangolást, mások kritizálását! Lássuk meg magunkban és másokban is a jót, a tehetséget, azt a valamit, amit szeretni tudunk, amit elfogadunk, amihez kapcsolódhatunk!
 

Október 21-27.

Október 21-én megszűnik a Nyilas Jupiter és a Halak Neptunusz május eleje óta fennálló feszült fényszögkapcsolata. A valódi hit, a belátás, a valódi elköteleződés, elfogadás kérdését feszegette ez a bolygókapcsolat. Igazán akarunk-e elköteleződni valaki vagy valami mellett, vagy csak illúzióinkat követjük? Elfogadjuk-e sorsunkat, vagy inkább elutasítjuk és emiatt folyamatosan csalódást élünk meg? Látjuk-e valódi önmagunkat, vagy egy hamis képet igyekszünk festeni magunkról? Elfogadunk-e másokat olyannak, amilyenek, érdeklődünk irántuk, kapcsolatot létesítünk vagy inkább lemondunk a velük való kapcsolatról? Mostanra talán már válaszokra lelhettünk.
Október 23-án a Nap a Skorpió jegyébe lép. Megkezdődik az elcsendesedés, befelé figyelés időszaka. Jó lenne a külvilágban való nyüzsgést felváltani egy kis visszahúzódásra, megnyugvásra, befelé fordulásra. A Skorpió témája a belső út, a lélek útja. Annak felismerése, hogy sosem érezhetjük azt, amit más. Valójában nem is tudjuk a másik mit érez. Amivel érdemben tudunk foglalkozni az csakis a saját lelkünk, a saját érzéseink.
Ezen a héten is olyan élethelyzetekbe kerülhetünk, amik érzelmileg érintenek meg, illetve olyan élményeink lehetnek, amik lelki fejlődésünket szolgálják. A cél a belső egyensúly megteremtése, a férfi-női energiák harmónizálása. Ha lelkünk mélyén sikerül megvalósítanunk ezt a harmóniát, akkor kívűl szinte magától létrejön. Ne aggódjunk, ha kibillent a lelkünk, valami feldúlta, felzaklatta. Épp az a feladat, hogy a történésekben megismerjük magunkat, rálássunk lelkünk rezdüléseire és megtanuljuk tudatosan kezelni belső folyamatainkat. De sosem elfojtva azt amit érzünk, hanem megélve és megértve mi zajlik bennünk. Így elengedhetünk belső vívódásokat, véget vethetünk külső csatározásoknak és nyugalomra, belső békére lelhetünk.


Október 28-31.

Október 28-án hajnali 4 óra 38 perckor Újhold lesz a Skorpió jegyében. Érdemes alászállnunk lelkünk legmélyebb bugyraiba. Egy kis elcsendesedéssel, meditáció segítségével meghallhatjuk milyen új üzenetek, új minőségek törnek fel bennünk. Mi kell ahhoz, hogy megleljük belső harmóniánkat, lelkünk nyugalmát? Hogyan tudjuk megőrizni ezt a belső stabilitást? Hogyan újuljunk meg? Mi mindent kell elengednünk és milyen belső értékeket kell megőriznünk ahhoz, hogy ha netán ki is billen lelki egyensúlyunk, végül könnyen helyreálljon? Ezekre a kérdésekre kereshetjük a választ az Újhold erejével.
Október 29-én megszűnik a korábban már említett Nyilas Jupiter és Bak Plútó tanító bolygókapcsolata. Talán abban a reményben szabadítanak fel az Égiek ez alól az energia alól, hogy mostanra már kitisztult bennünk a kép sorsunkat illetően. De legalábbis megtanultunk bízni az életben. Beláttuk, hogy amit átéltünk, abból épültünk. Ráleltünk arra az útra, amin lelkesen járunk. Megtaláltuk azokat a célokat, amiket elköteleződve követünk.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


 

vissza