Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

VONZÁSOK ÉS VÁLASZTÁSOK

2018.03.19.

Mire vágyunk és mi mellett tartunk ki?

Még mindig nem a hihetetlen aktivitás, a kirobbanó tavaszi lendület jellemző a március végéig terjedő időszakra.

Március 21-től szép lassan, de még visszafogottan haladunk a dolgainkkal, feladatainkkal, bár erőbedobásunk továbbra sincs arányban az elért eredményekkel. Április első hetéig úgy érezhetjük, hogy vagy nincs is kedvünk tenni céljainkért, vagy talán túl sokat is teszünk, egyelőre átütő sikerek nélkül. Fogadjuk el, hogy mindennek rendelt ideje van! Ha kitartóak vagyunk, annak előbb utóbb meglesz a gyümölcse. Viszont próbatétel is egyben ez az időszak. Az Égiek arra kíváncsiak, hogy tényleg komolyan gondoltuk-e, amit kitűztünk magunk elé. Képesek vagyunk-e mindenféle pozitív külső visszajelzés, azonnali babér nélkül is továbbhaladni a választott úton, vagy jobbnak látjuk visszafordulni. Ne feledjük, nincs jó, vagy rossz! Dönthetünk bárhogy. Csodálatos, ha ragaszkodunk elképzeléseinkhez. De azért vessünk rá egy pillantást, hogy nem idejét múlt, dogmatikus szemléletmóddal, a rendíthetetlenség és elszántság köntösébe bújva toporgunk-e már egy ideje ugyanabban a helyzetben. Meglehet, hogy épp a visszafordulás, vagy egy másik út választása jelzi azt az erényünket, hogy rugalmasan, a sors áramlataihoz igazodva haladunk előre és nem csinálunk presztizs kérdést abból, hogy egy kis időre eltévedtünk, vagy zsákutcába keveredtünk.
Mindenkinek magának kell eldöntenie melyik esetről van szó. Az önismeret azonban ismét sokat segít ebben. Így, ha még bizonytalankodunk, akkor érdemes őszinte önvizsgálatot tartanunk. Mi az, ami lelkünk mélyéről fakad, amivel könnyedén azonosulunk? Mi az, amivel csak megfelelni szeretnénk? Bármilyen életterületről is legyen szó, próbáljuk magunkat egy kicsit kívűlről szemlélni benne.

Március 23-án jöhet egy olyan “lehull a lepel-kinyílik a szemünk” érzés. Hirtelen megváltozhat véleményünk, nem is értjük miért ragaszkodtunk valamihez foggal-körömmel, miért hangoztattunk hosszú idő óta valamit, ami most annyira idegen. De ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Hagyjuk leülepedni az új gondolatokat. Beszéljünk róla, de érett módon. Ne indulatok, hirtelen fellángolások mentén csússzanjanak ki a szavak, nehogy később megbánjuk, hogy sebet ütöttek és már nem lehet visszavonni őket.

Március 24-én a Merkúr megáll az Égen és megkezdi április 15-ig  tartó látszólagos hátráló mozgását . Feszültséggel teli nap lehet, ezért gyakoroljunk kellő önmérsékletet. Ilyenkor összezsúfolódhatak programjaink, azt sem tudjuk hova szaladjunk. Már ez önmagában is nyugtalanságot gerjeszt. Ráadásul egyéb bolygókapcsolatok is kedveznek a szókimondásnak. De nem mindegy, hogy milyen szavak ezek. Segít, ha számolunk előbb tízig, mielőtt megszólalnánk. Vagy megpróbáljuk megérteni a másik szempontjait. Beszéljünk a mi problémáinkról, érzéseinkről és igyekezzünk elfogadni, vagy közösen megoldani nehézségeinket. Ha megtaláljuk azt a hangnemet és mondanivalót, ami nem egy parttalan vitának, hanem egy megértő kommunikációnak az alapja, akkor kapcsolatainkban is jelentős változást érzékelhetünk. Valójában nem is csoda, hiszen ki az, aki jól érzi magát egy véget nem érő torzsalkodásban.

Március 25-én is szükség lesz megértő türelmünkre, ugyanis szembenállásba kerül a a Bak jegyében tartózkodó Mars és Szaturnusz a Rák jegyében haladó Holddal. Vajon azért nem jutunk egyről a kettőre, mert a család akadályozza törekvéseinket, vagy már nekünk nincs kedvünk hozzá? Netán annyira elfoglal minket a munka, hogy nincs időnk a családra, vagy az érzelmi életünkre?  Azt gondolhatjuk, hogy választanunk kell a feladataink és az érzelmeink között. De miért is kéne? Inkább keressük meg azt az állapotot, amiben egyensúlyt tudunk teremteni! Valahogy úgy, hogy minden jóból ugyan nem jó sokat, hanem éppen eleget. Ne hagyjuk a mérleget kibillenni, hogy csak az egyik jóból jó sokat, a másikból pedig semmit. Ez utóbbi csak elégedetlenséghez, vitákhoz vezet.
A következő napokban már csak azért is fontos, hogy tudatosan törekedjünk a harmóniára, mert április elejéig egonk is morgolódik. Úgy vélhetjük, hogy nem sikerülnek a dolgaink és elkezdünk bűnbakot keresni. Persze zsigeri reakcióval mindig valaki, vagy valami rajtunk kívűlállót. Ez az ego természetes önvédelme. Ismerjük fel mesterkedését és legyünk úrrá rajta! Keressük meg magunkban, hogy mi hiányzik belső egyensúlyunkhoz, hogy tudunk másképp reagálni a külső történésekre. A visszafelé haladó Jupiter és Merkúr időszaka kitűnő alkalom arra, hogy felfedezzük, milyen területen érdemes új megközelítéssel élnünk ahhoz, hogy könnyebben elfogadjuk a körülöttünk zajló dolgokat, hogy lazábban vegyük az akadályokat.

Március 31. méltó előkészítése Húsvét vasárnapjának. Kora délután Telihold lesz a Mérleg jegyében. A Nap fényt kölcsönöz az érzelmi kapcsolatainknak, segíti önelfogadásunk. Mérleg Telihold idején lehetőségünk van megszabadulni megfelelési kényszerünktől, kapcsolatfüggőségünktől.  Az esti órákban a Bika jegyébe lépő Vénusz mindezt megerősíti. Becsülve és felvállalva önmagunkat, teljesértékűen tudunk már létezni egy szeretetteljes kapcsolatban. Képesek vagyunk vállalni feladatainkat, sorsunkat, küzdeni közös céljainkért, tartson az akármeddig is.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza