Asztrológia a mindennapokban

ÚJRAKEZDÉS

2023.03.31.

Áprilisban lezárhatunk elavult dolgokat és magasabb minőségben indíthatunk újakat


Április 1-9.
Április 1-től a Merkúr és a Jupiter kettőséhez a Nap is csatlakozik. A bölcsességgé érlelt tapasztalatokat, az új gondolatokat tudatosíthatjuk. Kapcsolatainkat, kommunikációnkat, szemléletmódunkat már nem ösztönszerűen hagyjuk alakulni, hanem tudatosan formáljuk.
Ha a Vénusz és az Uránusz energiája ki is billentett minket biztonságosnak vélt élethelyzeteinkből, vagy valamilyen váratlan esemény következett be, akkor már megfontoltan, bölcsen leszünk képesek változtatni, akár a párkapcsolatunkat, akár az anyagi helyzetünket, a biztonságérzetünket meghatározó dolgokat érintően. A legfontosabb, hogy bízzunk magunkban, legyen hitünk, hogy van elég erőnk ahhoz, hogy változtassunk és irányítsuk életünket. Mindeközben természetes, ha feszültnek érezzük magunkat. Igyekezzünk megtalálni annak okát, hogy milyen régi beidegződés váltja ki belőlünk az indulatot, a haragot és próbáljuk megérteni ezt a belső kis „pukkancsunkat” annak érdekében, hogy ne sérelmek, fájó érzelmek mentén ítéljünk meg egy helyzetet, egy eseményt. Sokkal könnyebb továbblépnünk, megoldást találnunk, ha képesek vagyunk szétválasztani a realitást az érzelmi reakcióinktól és egy kicsit kívülállóként tekintünk a történtekre. Mindig van választásunk. Abban bizonyosan, hogy mit hogyan ítélünk meg, hogyan reagálunk: belekeseredünk egy helyzetbe, vagy elfogadjuk azt, netán változtatunk rajta.
Április 3-tól már a Plútó és a Merkúr kapcsolódása segít másképp látnunk a világot. Energiájukkal gyökeresen átformálhatjuk szemléletmódunkat. De kapcsolataink is átalakulhatnak. Akár úgy, hogy más minőséget adunk a meglévő kapcsolatnak, akár úgy, hogy elengedjük partnerünket. A döntés a miénk, szabad akaratunk szerint.
No meg a szívünk szerint. Cselekedjünk úgy, hogy az szeretetteljes és „lélekgyógyító” legyen mindenki számára.
Április 5-től ebben a folyamatban a Vénusz és a Neptunusz kedvező fényszögkapcsolata segít minket. A két szeretetbolygó energiája lélekemelő, tiszta energia. Támogat mindent, ami szívből jön, ami lelkünk legmélyéről fakad.
Április 6-án reggel 6 óra 34 perckor Telihold lesz. A Nap és a Hold szembenállásának ereje segít összegezni múltbéli dolgainkat. Tudatosítani, hogy mi az, amit már elengedhetünk és milyen értékeket viszünk tovább. Most rálelhetünk arra az életterületre, ahol képesek vagyunk felelősséget vállalni, elköteleződni. Ahol megmutathatjuk magunkat a világnak úgy, mint akik tudnak másoknak segíteni, önzetlen támogatást nyújtani. Természetesen nem kell ebben a folyamatban elvesztenünk önmagunkat. Sőt! Éppen, hogy magunkra találhatunk. Az ember születetten szeret és képes adni. Ezzel szerez örömöt nemcsak másoknak, hanem magának is. Valódi örömöt és nem egy múló pillanatnyi élvezetet.
A hét hátralévő napjait ez a tiszta és önzetlen szeretet, az ebből fakadó, a lelkünk mélyéről jövő cselekedetek és esetleg döntések hatják majd át. 

Április 10-16.
Április 10-től új ötletekkel, gondolatokkal gazdagíthatjuk azt a törekvésünket, amely másokkal közös értékek megteremtésére irányul. Továbbra is fontos, hogy ne önmagunk feladásával tegyük mindezt, hanem olyan közös célokat, platformokat találjunk, amit tiszta szívből tudunk támogatni. Amihez szemléletmódunk hozzátesz anélkül, hogy fel kéne adnunk alapvető értékeinket. Találjuk meg azokat az embereket, közösségeket, ahol mindezt átélhetjük.
Április 11-től a a Vénusz helyzete és kapcsolódásai segítik azt a folyamatot, melyben már el tudunk engedni olyan dolgokat, melyekről úgy véltük, hogy érték számunkra, de valójában nem az, inkább csak egy hamis elképzelés, amihez valamiért kötődtünk. Fellazíthatjuk ezeket a ragaszkodásokat, nyithatunk mások értékrendje felé és megtalálhatjuk azt az említett közös ügyet, mely iránt képesek vagyunk elköteleződni. Ami valóban fontos számunkra. Akár egy új hivatásra is rálelhetünk, egy kreatív tevékenységre, melyben kifejezhetjük önmagunkat, de elindulhatunk vagy továbbhaladhatunk egy spirituális fejlődési úton is.

Április 17-23.
Április 20-án reggel 6 óra 12 perckor Újhold lesz. Nemcsak a Nap és a Hold együttállása, hanem más planéták energiája is segít egyfajta újrakezdésben. Most megválhatunk megrögződéseinktől, letehetjük régóta cipelt terheinket. Ha sikerül megszabadulnunk azoktól a dolgoktól, amik már nem segítik továbbhaladásunkat, akkor most akár egy magasabb tudatossági szintre, egy más életminőségbe is ugorhatunk. Tehetjük ezt egy meglévő élethelyzetben is csupán azáltal, hogy másképp kezdjük el értékelni azt, ami van. De, ha ez a helyzet inkább mérgező, mintsem építő jellegű, akkor ki is léphetünk belőle. A folyamat nehézsége az, hogy valamit mindenképpen le kell zárnunk, be kell fejeznünk. Kötelékeket kell elvágnunk, ragaszkodásoktól kell megszabadulnunk. A veszteség érzését pedig nem szívesen éljük át. Ennek a veszteségnek, önként vállalt áldozatnak azonban pozitív hozadéka lesz. Megszülethet ugyanis valami új, valami olyan, ami már nem nyomasztó súlyként nehezedik a vállunkra, hanem tiszta szívünkből jövő, lelkünket felszabadító.
Ugyanezen a napon a Nap a Bika jegyébe lép. Együttáll a Felszálló Holdcsomóponttal és fényszögkapcsolatba kerül a Plútóval és a Szaturnusszal. Energiájuk támogatja a változásokat. Segít legyőznünk az újdonságoktól való félelmünket. Rálelhetünk belső stabilitásunkra, otthonunkra. Ráébredhetünk, hogy az anyagi értékek múlandóak és sokkal fontosabb területekre kell irányítanunk figyelmünket. Természetesen egy alapvető fizikai szintű biztonság szükséges ahhoz, hogy megéljünk, hogy magasztosabb dolgokkal foglalkozhassunk. Inkább arról van szó, hogy ne a folyamatosan felbukkanó kielégítetlen fizikai vágyaink irányítsanak. Forduljunk magasabb szintű dolgok irányába. Tartsuk magunkat alapvető értékrendünkhöz. Élvezzük az életünket, de elégedettségünket ne az anyagi színvonalunktól függően mérjük. Ha van mit adnunk, akkor adjunk. És fogadjuk szeretettel, ha valaki nekünk akar adni. Legyen hitünk, hogy valahogy mindig lesz, történjék bármi az életünkben. És ha eddig nem így szemléltük a világot, akkor rajta, váltsunk nézőpontot!
Április 22-én a Merkúr látszólag hátráló mozgásba kezd. A következő bő 3 hétben lehetőségünk lesz visszatekintenünk a múltunkba. Szemügyre vehetjük azokat a gondolatokat, viselkedésmintákat, amiket már régóta gyakorlunk. Értékelhetjük ezeket, hogy biztosan hasznunkra vannak-e, vagy csak már úgy megszoktuk, hogy ösztönösen ezeknek megfelelően gondolkodunk, kommunikálunk, reagálunk. Összefuthatunk régi ismerősökkel, akikkel lezáratlan ügyeink, sérelmeink vannak. Ezeket most tisztázhatjuk. Kerülhetünk már korábbról ismert helyzetekbe, vagy egy esemény válthat ki belőlünk sokadszorra ugyanolyan érzést. Ezekre is adhatunk most más válaszokat. Vagy legalább felismerhetjük annak lehetőségét, hogy létezik más megoldás, más reakció. Érdemes gyerekkorunkba is visszatekinteni, hiszen a legtöbb zsigeri érzésünk egy gyerekkorban megélt történet, számunkra traumatikus esemény lenyomata. Vizsgáljuk meg a türténésekre adott reakciónk realitását. Nem gondoltuk-e túl azt, ami valójában megesett? Nem képzeltünk-e mögé olyasmit, ami tulajdonképpen nincs is?

Április 24-30.
Április 24-től az azt követő 10 napban a Mars és az Uránusz kapcsolódása arra késztethet minket, hogy erősen az érzelmeink által vezérelve változtassunk élethelyzetünkön. Az, hogy lelkünk szerint cselekszünk, nem baj, de érdemes arra figyelnünk, hogy ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt. Mielőtt bármiről döntenénk, érdemes átgondolnunk, hogy lépésünket félelmeink, vágyaink, gyerekkori sérelmeink, régi viselkedésmintáink irányítják-e. Helyesen, azaz reálisan értékeljük-e a kialakult helyzetet, az eseményt? Jobb, ha várunk néhány napot, hetet és egyfajta külső szemlélő szemszögből próbáljuk megítélni a történteket, hogy érett felnőtt módjára tehessük meg a következő lépésünket. Érett felnőtt alatt pedig nem azt értem, hogy elmúltunk 20-40-60 évesek, hanem hogy tudunk többé-kevésbé semleges nézőpontból, vagy akár gondolatban belehelyezkedve a másik fél szerepébe is, objektíven értékelni és higgadtan válaszokat adni.
Április 27-től a Nap és a látszólag hátráló Merkúr járnak kéz a kézben. A következő 1 hétben tudatosíthatjuk, hogy mi az a gondolati séma, viselkedésminta, amibe beleragadtunk. Milyen helyzetekben vesszük elő azért, hogy védjük egonkat, vagy hárítsuk azt a sérelmet, melynek emléke már sejtjeinkbe ivódott. Megtanulhatjuk ezeket kezelni, később elhagyni, hogy a továbbiakban ne akadályozzák lelkünk felszabadulását és fejlődését. Valószínűleg a hosszú évek alatt beidegződött reakciók elhagyása nem megy majd 1 hét alatt. Ne keseredjünk el, hiszen az első lépést, a felismerést megtehetjük. A változás folyamatát elindíthatjuk már most is.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu