Asztrológia a mindennapokban

ÚJRAKEZDÉS

2021.09.30.

Októberben új korszakot indíthatunk


Október 1-3.
A csendesnek mondható szeptember után az október igazán mozgalmasnak ígérkezik. Számos, hónapok óta látszólag hátráló mozgású bolygó egyenes irányba fordul. Dacára annak, hogy ősz van, mégis egy tavaszias újjászületésre, újrakezdésre lesz lehetőségünk. A belső munkát követően jöhetnek a tettek.
A Nap és a Mars továbbra is kéz a kézben haladnak egészen a hónap végéig. Nagyon erőteljes, tüzes energiát képviselnek. Igazi harcosok, ego-bajnokok. Érezhetünk mi is egy állandó küzdeni akarást, most aztán megmutatom ki vagyok én érzést. Keveredhetünk akár összetűzésekbe is. Ha netán felpaprikáz minket egy helyzet, vagy egy konkrét személy, ne felejtsük, hogy ami ellen küzdünk, azzal dolgunk van. Vagy bennünk is rejlik abból az energiából, vagy épp ellenkezőleg, az bosszant minket, hogy mi híján vagyunk valaminek. A külvilág mindig csak tükörkép. Ezért, ha irritál valami, előbb számoljunk tízig és kezdjünk önvizsgálatba mielőtt a másik torkának esnénk. Legjobb azonban, ha találunk egy olyan életterületet, célt, ahol ezeket az energiákat pozitívan, támogatóan, valamiért és nem valakivel megküzdve tudjuk felhasználni.
A Vénusz és a látszólag hátráló Neptunusz még néhány napig kapcsolódik egymáshoz kedvező fényszöggel. Mindkettő igazán harmónikus, szeretetteli energiájú planéta. Merítkezzünk bőséggel ebből az erőből.
Október 2-től megszűnik a Plútó és a Neptunusz fényszögkapcsolata. Június 20-tól haladtak olyan helyzetben, ami életünk gyökeres változásainak kedvezett. Lehet, hogy mi magunk kezdeményeztük a változást és ezáltal önzetlenül segítettünk másoknak is. Lehet, hogy a Sors hozott új helyzetet és emiatt áldozatnak éreztük magunkat. Bármi is történt, ne minősítsük. Nincs jó vagy rossz. Csak események, történések vannak az életünkben, amit valamilyen lelki állapotban, valamilyen érzelmi töltettel megélünk. Hogy ezt az érzelmi élményt hogyan dolgozzuk fel, mit fedezünk fel általa, az nyitottságunkon, tudatosságunkon is múlik. Elvezethetett egy belső fejlődéshez, megteremthetett egy lehetőséget egy másik élethelyzethez stb. Tegyük fel akár utólag is a kérdést: mit akart ez nekünk tanítani? Ha most mégsem sikerült megfejtenünk az üzenetet, akkor se aggódjunk, hiszen 2022. nyarán és őszén ismét találkozhatunk ezzel a planétaállással.

 

Október 4-10.
Október 6-án igen erőteljes energiákra számíthatunk. Egyrészt 13 óra 5 perckor Újhold lesz. A Hold pedig nemcsak a Nappal áll majd együtt, hanem a Marssal is. Hármasuk még az Uránusszal is kapcsolatba kerül, egy kissé idegesítő, egyensúlyunkból kibillentő energiával. Persze korántsem az a célja, hogy csak úgy felbosszantson. Inkább abban segít, hogy ha eddig nem tettük, akkor most találjunk rá belső egyensúlyunkra. Hogy az Újhold erejét arra használjuk, hogy megfelelési kényszer nélkül cselekedjünk. Hogy útjára indítsunk valamit – legyen szó akár külső, akár belső folyamatról - amiben szívvel-lélekkel fel tudunk oldódni. Hogy a külső csillogás és elismerés hajszolása helyett egy belső elégedettség járjon át bennünket.
A nap folyamán a látszólag hátráló Merkúr is csatlakozik a Nap-Hold-Mars együttálláshoz, hogy legyen lehetőségünk tudatosítani tapasztalatainkat és bölcsességgé formálni a tanulságokat.
Szintén ezen a napon, bő 5 hónapos látszólag hátráló mozgás után vált egyenes irányba a Plútó. Az április vége óta tartó időszakban lehetőségünk volt átgondolni, hogy milyen változások szükségesek az életünkben. Netán a Sors meg is hozta a helyzetet. Elsősorban olyan témák kapcsán élhettük meg a Plútó energiáit, ahol megjelent a hatalom, az uralkodni vágyás. Ha épp mi éltünk vissza helyzetünkkel, akkor könnyen lehet, hogy a Sors olyan helyzetbe hozott minket, ami „nagy egónkat” igencsak megtépázta. Ennek inkább örüljünk és a Plútó előrehaladásának új időszakában fordítsunk nagyobb figyelmet az önjobbításra, szemléletmódunk gyökeres átalakítására és lelkünk gyógyítására.
Október 8-tól a Vénusz és a Leszálló Holdcsomópont kerül együttállásba. Szintén azt a tudatosodási folyamatot segítve, amit az Újhold idején elindítottunk. Elsősorban minden olyan anyagi dolog, vagy „abszolút biztonságosnak” vélt helyzet elengedését segíti, ami gátolja a magunkra találást, a megfelelések nélküli azonosulást önmagunkkal, lelki világunkkal.


Október 11-17.
Október 12-én újabb fordulóponthoz érkezünk. Ezúttal a Szaturnusz vált irányt. 4,5 hónapos látszólag hátráló mozgás után egyenes irány mozgásra vált. A május vége óta tartó időszakban elgondolkodhattunk belső korlátainkon, életünk, életvitelünk struktúráján, céljainkon, feladatainkon. Azon, hogy  hogyan állunk bele bizonyos élethelyzetekbe. Vállalunk-e felelősséget, vagy inkább elmenekülünk előle? Nem vállalunk-e túl sokat magunkra? Foglalkozunk-e saját gondjainkkal, érzéseinkkel, fel nem dolgozott élményeinkkel, vagy a belső munka helyett inkább kifelé vagyunk aktívak? Ha megtaláltuk ezekre a kérdésekre a választ, akkor mi is indulhatunk előre egy új megközelítéssel, egy új rendszerben, egy megváltozott felelősségtudattal. Immár lebontva belső korlátainkat, a külvilág megítélésétől függetlenedve, saját életünket, sorsunkat élve. Természetesen ez nem egy pillanat műve, hanem egy folyamat. De támogatást kapunk hozzá bőven, hiszen a Jupiter a Nappal kedvező fényszögkapcsolatba kerül a következő 1 hétben. A Marssal pedig kicsit hosszabban. Mindkét konstelláció elfogadásra, bölcs és tudatos cselekvésre ösztönöz.
Október 13-tól a Nap és a Plútó kerülnek feszült, de fejlődési lehetőséget adó kapcsolatba. Ha esetleg nem lettünk volna elég nyitottak, tudatosak, akkor jöhet olyan változás az életünkbe, ami formál ezen. Lehet, hogy egonkat kissé meggyötri, de segít továbbhaladnunk sorsunk útján.
Október 14-től a látszólag hátráló Merkúr, a Vénusz és a Szaturnusz kapcsolódása arra ösztönöz minket, hogy elgondolkodjunk kapcsolatainkon, céljainkon. Van-e elég öröm a kapcsolatainkban, vagy kissé kiüresedtek? Hogyan tudnánk felelősséget vállalni a kapcsolatainkban, hogyan tudunk alkalmazkodni, megtalálni azt a kompromisszumot, közös célt, ami még nem kényszerít önmagunk feladására, de mégis gyümölcsözővé, szeretetteljessé teszi kötődéseinket?

Október 18-24.
Október 19-től, közel 4 hónapos látszólagos hátráló mozgás után a Jupiter is irányt vált, egyenes irányú mozgásba kezd. Ezalatt az időszak alatt foglalkozhattunk hitrendszerünkkel. Átgondolhattuk, hogy mivel tudunk azonosulni és mit utasítunk el. A retrográd Jupiter időszaka segíthetett felismernünk azokat a dolgokat, amik sorsunkba illenek, amikkel össze tudunk „olvadni”. Azokat pedig elengedhettük, ami már nem a miénk, ami már nem illeszkedik életünkbe. Hozzájárulhatott ahhoz, hogy meglássuk mindazt, ami fejleszti tudatosságunkat, ami meghatározza jövőképünket. Ha mertünk igazán őszinték lenni magunkkal, akkor most elindíthatjuk mindazt, ami már a miénk, lelkünk és sorsunk szerint való.
Ugyanezen a napon a látszólag hátráló Merkúr is egyenes irányra vált. Az elmúlt 3 hétben átgondolhattuk, elemezhettük és tudatosíthattuk, hogy milyen válaszokat adunk bizonyos helyzetekben, milyen érzések törnek fel belőlünk és azt hogyan tudjuk kezelni. Ha sikerült őszintén viszonyulnunk saját érzéseinkhez is, megértettük miértjüket, akkor a továbbiakban könnyebb lesz tudatosan reagálnunk és bölcsebben cselekednünk.
Október 20-án délután 5 óra előtt néhány perccel pontosodik a Telihold. A Mars még mindig együttáll a Nappal, velük szemben pedig a Hold. Mindhárman kapcsolódnak a gyökeres változásokat hozó Plútóhoz és az elfogadást szimbolizáló Jupiterhez. Összegzés és újrakezdés lehetne a mottója ennek a Teliholdnak. Mintegy megkoronázza az elmúlt hónapok belső munkáját. Feltárhattuk mind magunkban, mind élethelyzetünkben azokat a dolgokat, amik nem segítik már tudatosodásunkat, fejlődésünket, amik negatívan befolyásolják önértékelésünket. Mindazt, ami nem szívből jövő a Telihold erejével elengedhetjük és új fejezetet nyithatunk. Egy szeretetteljes, magunkat és másokat is megbecsülő hozzáállással folytathatjuk utunkat. Gyógyulhat a lelkünk ebben az új attitűdben és kisugárzásunkkal másokat is örömre deríthetünk. Igen erős hatású ez a Telihold, mondhatni korszakváltó, új időket elindító, legyen akár magunkról, akár szűkebb vagy tágabb értelemben vett környezetünkről szó. Korábbi vetésünk termését már learathattuk, de hogy mi fog ismét kifejlődni – milyen kapcsolatokban, milyen környezetben fogunk élni - az azon is múlik, hogy most mit vetünk újonnan.
Október 22-től a hónap végéig a Vénusz és a látszólag hátráló Neptunusz kerülnek feszült fényszögkapcsolatba. Ráébresztenek mindarra ami csak illúzió, vágyálom, hamis kép. Ilyen lehet egy kapcsolat illúziója. Talán épp azért nincs kapcsolatunk, mert nincs olyan ember a Földön, aki megfelelne elvárásainknak. Vagy épp kapcsolatban élünk, de csak áltatjuk magunkat, hogy az egy valódi kapcsolódás. Lehet az önképünk is hamis: alábecsülhetjük magunkat, vagy éppen kissé nárcisztikusan túlértékeljük fontosságunkat. De biztonságunkat, legyen az anyagi, vagy érzelmi is tévesen ítélhetjük meg. A Vénusz és a Neptunusz kapcsolódása segít megértenünk ezeket a gondolatokat, viselkedési formákat, élethelyzeteket, hogy majd megszabadulva az illúzióktól, valódi érzésekkel, valódi értékeléssel, valódi szeretettel folytathassuk kapcsolatainkat, tevékenységünket, s tisztán lássuk magunkat, másokat és helyzetünket.

Október 24-31.
Október 25-től kb. 10 napon át a Sors ismét erőteljesebben lökdös minket feladatunk felé. A Nap, a Szaturnusz és a Holdcsomópontok kapcsolódása jelzi, hogy sorsszerű, karmikus, azaz elkerülhetetlen feladatokat adó időszak következik. Felelősséget kell vállalnunk tetteinkért. De semmiképp se az elszámoltatástól való félelemmel tekintsünk erre a pár napra. Inkább gondoljunk rá lehetőségként. Amit esetleg elmulasztottunk, azt most pótolhatjuk.
Október 26-tól a Vénusz és a Jupiter kerülnek kedvező fényszögkapcsolatba. Fókuszba kerül a szeretet és az elfogadás kérdésköre. A két planéta megerősíti bennünk a befogadást, a nyitottságot, azt, hogy szeretettel fordulva magunk és mások irányába mennyi minden tolerálható. Legfontosabb, hogy először képesek legyünk magunkat értékelni és megbecsülni. Enélkül nem tudunk másokat sem megérteni, sem elfogadni. Az értékrendünket ne adjuk fel, de próbáljunk empátiával fordulni mások felé. Keressük a közös pontokat és azokat a területeket, ahol harmónikusan kiegészíthetjük egymást.
Október 29-től közel 2 hétig a Nap és a látszólag hátráló Uránusz egymással szemben haladnak. Jöhetnek váratlan fordulatok, nem várt események, amik kibillentik egonkat stabilnak vélt helyzetéből. Különösen akkor számíthatunk ilyesmire, ha túl nagyra növesztettük, ha mindent mi akarunk irányítani. Az események mindig a sorsfeladatunk megélése felé, a felelősségvállalás irányába terelnek. Azt tanítják, hogy létezik nálunk magasabb erő – nevezzük most az Univerzum erejének – mely elől nem térhetünk ki. Része vagyunk valaminek, egy nálunk hatalmasabbnak, melynek törvényszerűségeihez muszáj igazodnunk. S ha ezt megtesszük, az tesz igazán szabaddá minket és nem a függetlenség.
Segíti alkalmazkodásunkat a Merkúr és a Jupiter kedvező fényszöge. Tapasztalataink tanulságait levonva egyre elfogadóbbakká és bölcsebbekké válhatunk. Szemléletmódunk megváltoztatásával pedig harmóniát és boldogságot teremthetünk mind a saját lelkünkben, mind környezetünkben.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu