Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÚJ PERSPEKTÍVA

2019.12.30.

Január nemcsak az év kezdete, hanem a megújulásé is.


Január 1-5.

Már január első napjaiban is jöhetnek olyan felismerések, lehetnek olyan „ahaaa” élményeink, amik segítenek megérteni jelenlegi helyzetünket, felismerni, hogy milyen felelősséget és feladatot hordozunk sorsunkat illetően. Rádöbbenhetünk, hogy szinte napi döntéseink  függvénye, hogy merre visz az utunk. Meglovagoljuk-e az élet tengerének hullámait, vagy továbbra is lecövekeljük hajónkat és aggódunk, hogy ezek a hullámok vajon a parthoz csapják-e azt, vagy inkább elszakítják a horgonyt. Valóban biztonságban vagyunk-e a kikötőben, vagy jobb inkább a nyílt vizen szembenézni az ismeretlennel, de haladni egy meghatározott irányba. Fokozottan figyeljünk álmainkra, váratlanul bevillanó képekre, mert ezek segítenek továbblépni, meglátni az aktuális körülményeinket és lehetőségeinket, feldolgozni lelkünk üzenetét! Elengedve végre a sok okoskodást, a mondvacsinált indokokat és tartva abba az irányba, amit a szívünk diktál. Ilyenkor nem árt, ha a közlekedésben is sokkal koncentráltabbak, figyelmesebbek vagyunk, hiszen minden baleset, ütközés egyfajta figyelmeztetés arra, hogy nem jó irányba haladunk. Legyünk hát összeszedettek, megfontoltak, haladjunk óvatosan, de kitartóan, figyelve másokra és rugalmasan alkalmazkodva a körülményekhez! Mind fizikai, mind átvitt értelemben!
Január 3-án a Mars a Nyilas jegyébe lép. Igazi „kalandor energia” lehet rajtunk úrrá. Lelkesedésünk, vágyaink az egekig nőhetnek, de mit sem érnek akkor, ha nincs hozzá kellő elszántságunk, kitartásunk. Szalmaláng csupán megvalósítás híján. Viszont kiváló alap ahhoz, hogy amit teszünk, azt „szent” meggyőződéssel, elköteleződéssel, önbizalommal telve tegyük. Azonban hitviták, eltérő világnézetek összecsapásainak forrásává is válhat ez az erő. Bár fontos, hogy hűek maradjunk világnézetünkhöz, de mégse ragaszkodjunk hozzá dogmatikusan! Értsük meg mások indíttatását, szemléletmódját is!
Január 5-én a Bak jegyében járó Nap eléri a szintén a Bak jegyében haladó Szaturnusz-Plútó együttes átalakító erejének hatáskörét, mely január 23-ig formálja személyiségünket, tudatos énünket és azokat a célokat, melyekben önmagunkra találhatunk, kiteljesedhetünk. Főként a családban betöltött szerepünk, a gyökereinkből eredő identitásunk kerülhet fókuszba. Mennyire tudunk mindezekkel azonosulni, egységbe kerülni velük? Elfogadjuk-e a családi mintáinkat, a származásunkat, vagy éppenséggel tagadjuk őket? Tudunk-e szeretettel és megbocsájtással viszonyulni ezekhez? De előző életeink lenyomataira is rálátást kaphatunk, megérthetjük és tudatosodhat bennünk, hogy mi és miért jelent számunkra családi örökséget, viselkedésmintát, miért választottuk épp az adott életutat.

 

Január 6-12.

A következő szűk 2 hétben a Bakban járó Szaturnusz és Plútó együttállása nagyon szoros, hatásuk felfokozott. Bármelyik planéta kerül is kapcsolatba velük akár az Égbolton, akár születési képletünkben, transzformáló erejüket nem lehet nem éreznünk. Valami réginek mennie kell és valami újnak a helyébe lépnie. Hogy ez egy belső átalakulás, vagy egy külső esemény, az egyénileg változhat. Mindenkinek születési feladatának, jelenlegi élethelyzetének és tudatosságának megfelelően. Bármi is történjen, személyiségünkre, látásmódunkra, a jövőnkkel kapcsolatos elképzeléseinkre hatással lesz. Hogy mennyire érezzük ezt a változást megterhelőnek, az pedig rugalmasságunk, alkalmazkodási képességünk függvénye. Az Égiek a Vízöntő Vénusz energiájával segítik ezt az átalakulási folyamatot. Az idők folyamán esetleg megmerevedett álláspontunkat, szemléletmódunkat, kissé kihült kapcsolatainkat pedig a Halak Neptunusz szeretet energiája oldhatja majd. Annál is inkább, mert a következő 10 napban a Bak Merkúr is átéli a Szaturnusz-Plútó kettős transzformációját, kimozdítva minket megkövült gondolatvilágunkból, megcsontosodott kapcsolatainkból.
Január 10-én az esti órákban a Rák jegyében teljesedik ki a Telihold. A Hold a beteljesült vágyak, a közösség, a barátok területén, a Nap pedig szemben a Holddal, de együttállva a Merkúrral, Szaturnusszal és Plútóval a teremtés, a vágyak, a kreativitás házában jelzi, hogy a család, az érzelmi kapcsolataink (fűződjön bárkihez) azok, amik a vágyainkat képesek megvalósítani, ahol kiteljesedhetünk a teremtésben, alkotásban, kreativitásban. Mindezt úgy érhetjük el, ha ki tudjuk mutatni a szeretetünket ezekben a kapcsolatokban. Ha meg tudjuk bocsájtani a hibákat és  elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Ha tudunk áldozatokat hozni érte, vagy netán lemondani valamiről a kedvéért. De mindez igaz a saját lelkünket illetően is. Ha meghalljuk annak a bizonyos belső gyermeknek a hangját, ha törődünk vele, símogatjuk, akkor el tudjuk engedni a régóta gyötrő gondolatokat, helyzeteket is és  előbb-utóbb formába tudjuk önteni elképzeléseinket.
Január 12-én az Uránusz 5 hónapos látszólagos hátráló mozgás után ismét egyenes irányba vált. Április végén volt utoljára a zodiákus azon pontján, ahol most jár és augusztus közepe óta látszott hátrálónak. Ezalatt az idő alatt tapasztalhattunk olyan eseményeket, amik biztonságérzetünket, anyagi helyzetünket, ötleteink megvalósítását kérdőjelezték meg. Elgondolkodhattunk azon, hogy hogyan viszonyulunk a hirtelen változásokhoz, hogy tudunk alkalmazkodni nem várt helyzetekhez, történésekhez. Volt-e valami az életünkben, amit már ideje lett volna magunk mögött hagynunk, legyen az akár szemléletmód, kapcsolat, munkahely, vagy egyéb élethelyzet. Az Uránusz most ismét bejárja az Égbolt azon szakaszát amin április vége óta járt. Ha még nem vagyunk túl a változáson, akkor egyenes irányba fordulásával várhatóan újra szembesülnünk kell ezekkel az élethelyzetekkel. Most már azonban itt az ideje másképp nézni rájuk! Vagy hozzáállásunkat módosítva elfogadnunk azt, ami van. Vagy, ha ez nem megy, akkor végre változtatni azon, ami már csak felemészt minket.

 

Január 13-19.

Január 13-án estétől a Vénusz a Halak jegyében folytatja útját és mindjárt egy kedvező fényszögkapcsolatba kerül a Bikában járó Uránusszal. A Halakban a biztonságot, stabilitást és a párkapcsolatot jelképező Vénusz elveszti határait, szétterül, vagy épp köddé válik. Mit jelenthet mindez a mindennapjainkban? Egyrészt érdemes figyelnünk meglévő értékeinkre, nehogy egy szétszórtság, vagy becsapás következtében valóban „köddé váljon” valamink. Ugyanakkor megtanulhatjuk azt is ezzel az energiával, hogy nem minden az anyagi világ. Hogy lehet elégedetten, boldogan élni anélkül is, hogy tárgyak megszerzéséért és felhalmozásáért óriási erőfeszítéseket tennénk.  
Ha pedig a párkapcsolatokat nézzük, akkor váratlanul betoppanhat életünkbe álmaink hercege/hercegnője. De meglévő párunkban is felfedezhetjük azokat a tulajdonságokat, ami miatt egykoron őt választottuk.
A Halak jegye jelentheti azonban a lemondást is. Így elengedhetünk stabilnak vélt élethelyzeteket, kiléphetünk régi kapcsolatokból, vagy épp azt az álomvilágot hagyhatjuk magunk mögött, ami miatt mindenkiben és mindenben találunk kifogásolnivalót. Bárhogy is döntünk, azért igyekezzünk reálisan megítélni helyzetünket, hiszen a Halak energiája könnyen elsodorhat az illúziók világába.
Január 16-án az esti órákban a Merúr a Vízöntő jegyébe lép. Jöhetnek új ötletek, újszerű megközelítések. Köttethetnek új ismerettségek, barátságok. Bármi is valósuljon meg ezekből, az biztos, hogy kimozdít az eddigi rutinunkból, megszokott hétköznapjainkból. Fontos, hogy képesek legyünk rugalmasan alkalmazkodni a szokatlan helyzetekhez, megtalálni bennük azt, ami megreformálja, ami felfrissíti mindennapjainkat.
Január 18-tól fokozatosan megszűnnek azok a bolygókapcsolatok, amik újjá alakították személyiségünket, gondolkodásmódunkat. Ha kellően rugalmasak voltunk, nyitottak az újdonságokra, akkor nagy meglepetésekre, váratlan helyzetekre nem kell számítanunk. Ha azonban belesüppedtünk a régóta megszokottba, amolyan jócskán kitaposott, de mégis kényelmesnek tűnő cipőben járunk továbbra is, akkor számíthatunk arra, hogy ez a lábbeli márpedig lefeslik lábunkról és kénytelenek leszünk egy újba belebújni. Lehet, hogy ez eleinte kicsit kényelmetlen, szokatlan, töri a lábunkat, de idővel majd rájövünk, hogy mégiscsak jobb, mint a régi.

 

Január 20-26.
Január 20-án délutántól a Nap a Vízöntő jegyben halad tovább. Fokozottabb igényünk lehet a valahova tartozásra. Vágyhatunk közösségekbe, baráti társaságokba. De a továbbiakban is lehetnek újabb ötleteink, vagy köthetünk új ismerettségeket. Akár egész gondolkodásmódunk, személyiségünk is megújulhat, hiszen a Vízöntőbe lépő Nap együttállásba kerül a Merkúrral. Ami a legfontosabb ebben a forradalmi megújulásban az az, hogy tekintsük partnereinket egyenrangú félnek. Egonk késztetését a magamutogatásra most szorítsuk háttérbe! Lássuk meg a másikban azt, amiben ügyesebb, mint mi és alkossunk úgy egy igazán ütőképes csapatot, hogy mindenki a legjobb tudását, a legjobb képességét teszi bele ebbe a közösségbe. Így tud mindenki egyformán csillogni és így tudjuk a közösséget is emelni. Tartsuk meg lelkesedésünket és öntsünk másokba is hitet! Ez viszi sikerre együttműködésünket.
Január 21-től kiderül, hogy felbuzdulásunk csak egy rövid életű szalmaláng volt, vagy komolyan gondoljuk elképzeléseinket és teszünk is megvalósulásukért. Már nem lesz elég a hurrá-optimizmus, a tettek mezejére kell lépnünk! Ami pedig nem volt több egy pillanatnyi lelkesedésnél, annak mennie kell. Viszont kitartással, elköteleződéssel sikereket, eredményeket érhetünk el.
A Vénusz és a Neptunusz a következő 2 hétben együtt halad majd a Halak jegyében. Bár ez a konstelláció álmodozásra hajlamosíthat, a többi bolygótól kapott energiák mégis inkább lerángatják a földre. Ezt a hatást érezhetjük mi is. Nem kell tovább maradnunk álomvilágunkban. Most lehetőségünk adódik a megvalósításra. Persze ehhez nagyot kell lépnünk. Elengednünk beton biztosnak vélt dolgokat, kilépnünk stabilnak hitt helyzetekből. De kellő elszántsággal, tiszta szívvel sikerülni fog. „Legyen néktek a Ti hitetek szerint!” Még akkor is, ha csodával határosnak gondolunk bizonyos dolgokat. Ehhez csak Szepes Máriát tudnám idézni: „ Aki nem hisz a csodákban, annak nincs realitásérzéke.”
Január 24-én este 22 óra 42 perckor Újhold lesz a Vízöntő jegyében. Igazi megújulási lehetőség szívnek és léleknek. Új alapokra helyezhetjük kapcsolatainkat, megreformálhatjuk látásmódunkat. Csatlakozhatunk közösségekhez, szert tehetünk új barátokra. Bármilyen életterületünket befolyásolja ez az újhold, mindenképp valamilyen változásra, valami régi dolog meghaladására számíthatunk. Sőt! Legjobb, ha nemcsak várjuk, hanem mi magunk idézzük elő a változást.
A következő napokban ennek az újdonságnak, ennek a szokatlan helyzetnek az elfogadása, napi rutinunkba való beillesztése jelenthet kihívást.

 

Január 27-31.

A hónap utolsó napjainak érdekessége, hogy a Nap, ami egonkat is képviseli, alig kap sugárzást más planétáktól. Ezekben a napokban inkább az elfogadásnak, a nyitottságnak és nem a magamutogatásnak, a felsőbbrendűség és az erő fitogtatásának lesz helye.
Január 28-án a Hold, a lélek planétája is csatlakozik a Halakban járó Vénusz-Neptunusz pároshoz. Mindazon túl, hogy rendkívüli intuitív energiával rendelkeznek, jelzik azt is, hogy mindahhoz, ami körülöttünk zajlik, vagy amit mi cselekszünk,  csak szeretettel, megértéssel, elfogadással érdemes viszonyulnunk.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza