Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÚJ FEJEZET

2019.04.19.

Április végétől letehetjük múltbéli terheinket

Április hátralévő időszakának legjelentősebb bolygómozgása a Szaturnusz és a Plútó látszólagos hátráló mozgásba fordulása lesz. Szeptember végéig egy lassú és alapos átalakító folyamaton mehetünk keresztül, feltárva és feldolgozva múltunk sérelmeit, eseményeit. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük milyen energiákat tartogatnak számunkra az Égiek a hónap utolsó 10 napjára.

Április 21-én a Jupiter már 10 napja mozog látszólag hátrafelé, arra késztetve minket, hogy szembenézzünk sorsunkkal és tanuljuk meg azt elfogadni. Átélhettünk mostanában olyan eseményeket, amik esetleg átrajzolták biztonságérzetünket akár anyagi, akár érzelmi oldalról. Ha minden jóra fordult, akkor persze örülünk. De, ha rosszul érintettek minket a történtek, ha veszteségek értek bennünket, akkor vajon elhisszük-e, hogy mindez értünk alakult így? Hogy talán rossz úton jártunk és ideje irányt változtatni? Vagy hogy a Sors így kímél meg minket egy még nagyobb csalódástól? Ha nehéz helyzetbe kerültünk, akkor persze ezzel a gondolattal, ezzel a hozzáállással azonosulnunk is meglehetősen nehéz. De épp ez az, amit most megtanulhatunk. Nem könnyű, mert pillanatnyilag nem látjuk tisztán merre haladjunk tovább. Hagyjunk hát magunknak időt és hallgassunk az intuícióinkra! Semmiképp ne kapkodjunk! Figyeljünk arra, hogy ne ragadjon magával minket egy újabb hév egy olyan irányba, ahol az út végén talán ismét csak egy lila köd vár ránk. Ha pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy nem éltünk meg váratlan és nem kívánt fordulatokat elképzeléseinket illetően és valóban komolyan gondoljuk, hogy véghezvisszük amit elterveztünk, akkor csak tartsunk ki rendíthetetlenül! Ugyanis elszántságunk is megmérettetik a következő négy hónapban. Munkálkodjunk szorgosan a kivitelezésen, napról napra hozzátéve és közelebb kerülve a megvalósuláshoz.

Április 25-én a Plútó elkezd toporogni az Égen, majd látszólag visszafelé indul és egészen október 3-ig hátráló mozgásban lesz. Ezalatt a bő öt hónap alatt felszínre törhetnek múltbéli lelki sérüléseink, felbukkanhatnak régi, már elfeledett ismerősök, akikkel esetleg lezáratlan ügyeink vannak. De szembesülhetünk saját megrekedt helyzeteinkkel, formáinkkal, szokásainkkal, szemléletmódunkkal is. Ha túl sok olyan emberrel akadunk össze, akit begyepesedettnek, ódivatú gondolkodásúnak, merevnek tartunk, akkor érdemes magunkban is alaposabban kutakodnunk. Könnyen előfordulhat, hogy csak tükröt tartanak és valójában ami számunkra idegesítő bennük, azt saját tulajdonságunkként is nyakoncsíphetjük. Ne szomorodjunk el, ha így esik! Inkább örüljünk, hogy felfedeztük egy új oldalunkat! S, ha kevésbé tetszik, akkor alakítsuk, formáljuk át tudatosan! Megkapunk hozzá minden segítséget, de magától nem fog menni. Tennünk kell azért, hogy meg tudjuk haladni a megkövült dolgokat. Elsősorban meg kell értenünk a múltunkat, a lelkünket, az indíttatásainkat! Hogy mit cipelünk magunkkal és mi okból? Ha ez sikerül, akkor le is tudjuk tenni terheinket, begyógyítva ezzel régi sebeinket, s szerethetőbbé téve mindennapjainkat. Persze ez nem megy egy csettintésre. 

Április 28-tól néhány napig lehetünk kicsit feszültebbek a feladat láttán, vagy úrrá lehet rajtunk a nagy tenniakarás és azonnal szeretnénk a változást erőből, saját elképzeléseink szerint. Valahogy úgy, mint az az ifjú szerzetes, aki folyton azt a kérdést teszi fel mesterének, hogy hány év alatt fog megvilágosodni. A mester pedig minden alkalommal egyre nagyobb számmal válaszol. Természetesen az önfejűséget a Sors nem engedi, hiszen mindennek rendelt ideje van. Ne is akarjunk hát három nap alatt gyökeresen megváltozni. Hagyjuk, hogy a lassú víz partot mosson! De mások megváltoztatására se törekedjünk, ne győzködjük őket saját igazunkról! Lehet, hogy az is csak demagógia. Mindenkinek mást kell átélnie, megtapasztalnia. Engedjük hát meg a másiknak a lehetőséget!

Április 30-án a Szaturnusz is megáll az Égbolton, majd szeptember 18-ig a Plútóval karöltve hátrál. A Szaturnusz is a múltunk, a karmánk jelölője, ezért ez a két bolygó a szintén karmikus Leszálló Holdcsomóponttal együtt haladva hordozza mindazt az energiát, ami lehetőséget ad számunkra a megújuláshoz, a régi terheink letételéhez, a tiszta lappal kezdéshez. Vezéreljen minket ebben a folyamatban a szeretet! Forduljunk gyengéden, megértően magunk és mások irányába, hogy harmónikusan és örömmel kapcsolódva élhesssünk egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza