Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÚJ ÉV - ÚJ LENDÜLET

2018.12.30.

Január eleje erőteljes energiákban bővelkedik.

Január 1-én először is Mindenkinek boldog új évet! Ezen túlmenően - bár valószínűleg inkább csak punnyadunk az átvirrasztott, vagy esetleg átmulatott éjszaka után - mégis a nap egyik legkiemelkedőbb bolygómozgása, hogy hajnalban a Mars a Kos jegyébe lép. Ez saját területe, ezért roppant otthonosan érzi magát ebben a jegyben. Bár ezt  valószínűleg ezen a napon még nem érzékeljük, de azáltal, hogy a Mars kimászik a Halak visszafogottságából, a Kos energikusságával mi is új lendületet kaphatunk, aktívabbak lehetünk az elkövetkező időszakban. Végre a tettek mezejére léphetünk. A Bak Nap és Szaturnusz együttállása céltudatosabbá, összeszedettebbé tesz minket és az új év beköszöntével újult erővel leszünk képesek belevágni akár új, akár már régóta dédelgetett terveinkbe. Érdemes azonban kicsit figyelni zsigeri reakcióinkra, mélyből feltörő érzéseinkre, hátha van még valami belső gát, ami akadályozza elképzeléseink megvalósítását. Legyünk őszinték magunkhoz! Merjünk szembenézni ezekkel a nehézségekkel! Most kiváló lehetőség adódik, hogy feldolgozzuk a feltörő érzéseinket, hogy elengedjük látszólagos akadályainkat, hogy megbarátkozzunk virtuális ellenségeinkkel. Vegyük észre, hogy egységben az erő! Hogy érdemes másokkal közös célokat keresnünk és ezért tennünk! Viszont nem kell, hogy minden a mi elképzeléseink szerint való legyen, hogy mindig nekünk legyen igazunk! Ne áldozzuk fel a kapcsolatainkat az önös érdekeink, a “csakazértis” akaratunk oltárán! Legyen fontosabb, hogy harmóniában, szeretetben élhessünk, mintsem, hogy mindig az és mindig úgy történjen minden, ahogy mi azt kiötöltük!  Mivel a Kos Mars kihozhat belőlünk egyfajta akaratosságot, önfejűséget, ezért célszerű tudatosan korlátot szabnunk öntörvényűségünknek.

A következő napokban inkább az érzéseinkre figyeljünk! Erős intuíciók jöhetnek. Álmainkban, vagy bevillanó képekben választ kaphatunk kérdéseinkre, megérthetjük mi miért történik. Jobban ráláthatunk sorsunkra, felelősségünkre, feladatainkra. S, ha sikerül elfogadnunk azt, ami van, akkor szabadabban és boldogan vághatunk neki az új esztendőnek.

Január 5-én hajnalban a Merkúr a Bak jegyébe lép, de rögtön egy feszült fényszögkapcsolatba kerül a Kosban járó Marssal. Kicsit ingerlékenyebbek, türelmetlenek lehetünk a következő bő 1 hétben. Figyeljünk a közlekedésben is, mert ilyenkor a balesetveszély is megnő. Gondolkodjunk mielőtt cselekszünk, hogy hirtelen felindulásból ne tegyünk olyat, vagy ne mondjunk olyat, amit később megbánhatunk. De azért ne is agyaljuk túl a dolgokat, mert azzal csak hátráltatjuk ügyeinket, csökkentjük lendületünket. Épp az a feladat ebben az időszakban, hogy megtanuljunk megfontoltan, de mégis dinamikusan haladni előre.

Január 6-án a Bak Újhold ereje ad segítséget ahhoz, hogy céljaink eléréséhez kellő kitartásunk legyen. Hogy legyenek ambícióink és merjünk felelősséget is vállalni. De lényeges, hogy ne mások hátán felkapaszkodva érjünk el eredményeket, hanem közös munkával, közös érdekből, közös sikerek jöhessenek létre.

Január 7-én az Uránusz öt hónapos látszólagos hátráló mozgása után ismét előre indul. Augusztus óta volt időnk átgondolni, hogy mi jelenti számunkra a biztonságot, mihez ragaszkodunk, vannak-e függőségeink akár kapcsolatainkban, akár az élvezetekben, vagy az anyagiakat illetően. De számba vehettük azt is, hogy miben vagyunk képesek korlátozni magunkat azért, mert fontosabb a szeretetteljes kapcsolatunk, a másik ember, mint a saját akaratunk, vagy önérvényesítésünk. Most megmutathatjuk, hogy a gyakorlatban is képesek vagyunk megvalósítani mindazt, amit elméletben már kiválóan tudunk.
A Vénusz is ezen a napon lép át a Skorpióból a Nyilas jegyébe, végre kikerülve a Skorpió szélsőséges, “gyűlölök-szeretek” hatása alól. Ami kikívánkozott a lelkünkből, amivel szembesülnünk kellett, azon túljutottunk és most már megértve kapcsolataink lényegét, felfedezve mozgatórugóját, igaz hitünk szerint, immár egy nemesebb, emelkedettebb szinten folytathatjuk tovább. Akiknek szakítást, elválást hozott ez az időszak, azok talán mára már tisztábban látják mire vágynak, mit szeretnének. Akiknek pedig erősített a kapcsolatán az elmúlt néhány hónap, azoknál elköteleződést, vagy akár házasságot is hozhat a Vénusz jegyváltása.
Bármi is történt, a következő napokban a tudatosságunké a főszerep, hogy sorsunkat megértve és elfogadva képesek legyünk továbblépni. Ha kell, akkor elengedni, ha kell, akkor fejlődni azért, hogy egy boldog kapcsolat megteremtése lehessen az a közös cél, amiért érdemes tennünk, amiért érdemes küzdenünk az év további részében is.




A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza