Asztrológia a mindennapokban

ÚJ EGYENSÚLY, ÚJ MINŐSÉG!

2019.08.31.

Szeptemberben új alapokra helyezhetjük elképzeléseinket, kapcsolatainkat.


Szeptember 1-8.

Szeptember első hete bolygómozgás szempontjából igen csendes. Mindenki szép lassan bandukol kijelölt útján. Az Égiek hagyják, hogy visszarázódjunk mindennapos feladatainkba. Ezen a héten is domináns a Szűz jegyében szeptember 12-ig együtt haladó 4 planéta (Merkúr-Nap-Mars-Vénusz) energiája. Segítik a hétköznapi események, örömök megélését, de támogatnak abban is, hogy végre megvalósítsuk elképzeléseinket, gyakorlatba ültessük álmainkat. Ennek a “földhözragadt” csoportosulásnak más bolygókkal alkotott kapcsolatai hozhatnak új ötleteket terveink megvalósításához. Hirtelen megvilágosodhatunk és ráláthatunk akár saját belső működésünkre, cselekedeteinkre, akár kapcsolatainkra és azok mozgatórugóira. Fontos azonban, hogy ha esetleg rádöbbenünk eddigi hibáinkra, tévedéseinkre, akkor se vádoljuk magunkat! Ismerjük fel amit elrontottunk és tegyünk másképp legközelebb!
Természetesen a már sokat emlegetett Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármas most sem marad tétlenül. Ezúttal egy jótékony, inkább gyógyulást, regenerálódást hozó fényszöggel kapcsolódik a Szűzben járó planétákhoz, ami megértéshez, régi mintáink megváltoztatásához, múltbéli kapcsolataink rendbehozatalához nyújt segítséget. Amolyan rendrakási időszak ez. Akár neki is állhatunk a pakolászásnak, selejtezésnek, hiszen a fizikai rendrakás a mentális “nagytakarítás” előszobája. Talán az elmélyült molyolás közben képesek leszünk egy kicsit közelebb kerülni a lelkünkhöz is. Kiválogathatjuk a számunkra értékes dolgokat, mindazt ami örök, ami szívünkhöz közelálló. A felszínes, látszat dolgokat pedig - bármi is legyen az - most nyugodtan kiselejtezhetjük. Hiszen ezekért úgysem tudunk teljes mellszélességgel kiállni, lelkünk mélyéről elköteleződni, vagy létezésüket elfogadni, elviselni nap, mint nap. Ha nem jelentenek sokat számunkra, akkor őrizgetnünk is felesleges.
A hét legerősebb napjának, amikor igazán eluralkodhatnak rajtunk a fent leírt érzések, késztetések, szeptember 6. mutatkozik. Használjuk ki ügyesen, okosan, praktikusan ezt az időszakot!

Szeptember 9-15.

A hét első felében sorra megszűnnek azok a bolygókapcsolatok, amik az előző hét legfontosabb energiáit adták. Kapunk egy kis szusszanásnyi időt a hónap második felének történéseihez. Mostanra tisztázhattuk magunkban céljainkat, rendezhettük környezetünket, lelkünket, emberi kapcsolatainkat. Ha netán volt bennünk némi elbizonytalanodás, hogy merre haladjunk, mit döntsünk, vagy kétely, hogy jól tettük-e amit tettünk, mostanra már ez is elmúlhatott. Megláthatjuk a számunkra megfelelő irányt és képesek lehetünk megtenni az első lépéseket.

Szeptember 12-én a Nyilas Jupiter Bak Szaturnusszal alkotott tanító jellegű fényszöge is megszűnik. Mit kellett megtanulnunk? Május 19. óta ösztönzött minket ez a bolygókapcsolat arra, hogy hitünk, meggyőződésünk szerint vállaljunk felelősséget, kövessünk célokat. Hogy olyan dolgokat tegyünk, ami iránt elköteleződést érzünk, amivel azonosulni tudunk. Még, ha ez nehéz is olykor. Főleg akkor, ha a környezetünk mást vár tőlünk.

Szeptember 14. kiemelt napja ennek a hétnek. A kora reggeli órákban, egész pontosan 6 óra 33 perckor Telihold lesz a Halak jegyében. Ráadásul a Hold a Neptunusszal is együttáll majd, ami az intuícióink felerősödése, az álmaink jelentőségének megnövekedése mellett az önzetlenség, az áldozathozatal, a szeretet témáit is előtérbe helyezi. Hogyan tudunk mások segítségére lenni? Hogyan találjuk meg az örömöt, a kiteljesedést a hétköznapokban? Hogyan láthatjuk tökéletesnek és kerek egésznek mindazt, ami körülvesz minket? Hogy tudunk az álomvilágunkból valóságot teremteni? Hogyan tudunk nap, mint nap egységet létrehozni magunkban, családunkban és tágabb környezetünkben? Ezekre a kérdésekre kereshetjük a Halak Telihold energiájával a választ, elengedve félelmeinket, illúzióinkat és megvetve mindkét lábunkat a talajon.
Kicsit később, a délelőtti órákban a Merkúr a Mérleg jegyébe lép, majd délután a Vénusz követi. A Vénusz a Mérleg jegyébe úgymond hazatér. Ez saját jegye, itt kiválóan érzi magát. A Merkúr és a Vénusz november elejéig halad együtt kézenfogva az Égbolton, október elejéig a Mérlegben. A Mérleg jegyében kapcsolataink, főleg párkapcsolatunk harmóniájának megteremtéséhez adnak erőteljes támogatást. Könnyebben alkalmazkodunk, többet beszélgethetünk, jobban ráhangolódhatunk partnerünk gondolatvilágára, hamarabb megértjük egymást. De többet utazhatunk, kirándulhatunk is a következő hónapban. Fontossá válik az összetartozás, a boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat, az együtt átélt örömök, a közös élmények.
Ezen a napon a Bakban járó Szaturnusz lelassul, hogy majd néhány nap múlva látszólagos hátráló mozgásából ismét egyenes irányba forduljon.

Szeptember 16-22.

Szeptember 19. ennek a hétnek a csúcspontja. Ettől a naptól a Bak Szaturnusz 4,5 hónapos látszólagos hátráló mozgás után ismét egyenes irányban halad tovább. Január 22-én volt utóljára azon a ponton, ahol most áll. Érdemes visszaemlékeznünk erre a 8 hónapra! Mi minden történt ebben az időszakban? Kerültünk-e olyan helyzetbe, amit kissé sután kezeltünk? Próbáltunk-e megúszni valamilyen feladatot, döntést, felelősségvállalást? Kihátráltunk-e egy áldozatokat, lemondásokat követelő szituációból, kapcsolatból? Esetleg felbukkant egy régi ismerős, egy régi pár, akivel nem zártunk le ügyeket, nem tettünk helyre félreértéseket, nem tisztáztunk bizonyos dolgokat? Ragaszkodtunk-e elavult mintákhoz, követtünk-e megcsontosodott elveket? Vagy netán az elengedéssel, a megújulással gyűlt meg a bajunk? A Szaturnusz most ismét bejárja ugyanazt az utat, amit január vége óta megtett. Szembesülhetünk újra azokkal az élethelyzetekkel, amik felnőtt hozzáállást, felvállalást igényelnek. Találkozhatunk újra azokkal az emberekkel, akikkel lezáratlan ügyeink voltak, hogy korrigálhassuk az elszalasztott alkalmat, rendbe tehessük a nyitott kérdéseket és békében elengedhessük azt, aki, vagy ami már nem illeszkedik sorsunkba.
Mindehhez sok-sok beszélgetésre, megértésre, beleérzésre, megbocsájtásra és feltétel nélküli szeretetre lesz szükségünk. Az eredmény rajtunk múlik, a planéták ugyanis összes energiájukkal támogatnak minket.
Ha pedig ebben az évben minden simán ment, sorra vettük az akadályokat, derekasan helytálltunk, akkor mostanra bizonyára olyan élethelyzetben vagyunk, amiben örömünket leljük. Az van mellettünk, akit szívből szeretünk. Ha így van, akkor nem sok dolgunk lesz a következő hetekben. Dőljünk hátra boldogan és élvezzük ami megadatott, amit megteremtettünk! 

Szeptember 23-30.

Szeptember 23-án délelőtt a Nap a Mérleg jegyébe lép. Az önelfogadás, a boldogság, szerelem, közös teremtés témáit hozza életünkbe. Fontos, hogy kapcsolatainkban megőrizzük egyéniségünket, önvalónkat és ne adjuk fel legbelső énünket a megfelelés érdekében. Legyünk függetlenek a kapcsolatban és ne függjünk a kapcsolattól! A függetlenség megélése közben persze nyugodtan elköteleződhetünk. Éljünk meg egy belső szabadságot, önként vállalt köteléket! Legyen szabad akaratunk szerint! Leljük meg ebben függetlenségünket!

Szeptember 24-én ismét létrejön egy sorsformáló bolygókapcsolat. A Bak Szaturnusz és a Halak Neptunusz kerülnek egymással pozitív fényszögbe. Nem ismeretlen energia ez számunkra. Ebben az évben már találkozhattunk vele, hiszen év eleje óta kísérte életünket. Hol aktivitást, cselekvést várva tőlünk, hol befelé fordulásra, tetteink értékelésére, elmélkedésre ösztönözve attól függően, hogy egyenes irányú, vagy épp látszólag hátráló mozgást végeztek a bolygók. Augusztus elején egy kis időre elengedték egymást, majd ezen a napon ismét kapcsolatba kerülnek. Mit üzennek? Hogy fogadjuk el sorsunkat. Hogy vállaljunk felelősséget érte. Ne hánykolódjunk az élet tengerén, hanem igyekezzünk kézben tartani a kormányrudat. Éljünk sorsunk lehetőségeivel és ne hagyjuk, hogy csak az ár sodorjon. Ugyanakkor legyünk önzetlenek, álljunk készen arra, hogy másokért tegyünk, hogy másokkal közös célokat szolgáljunk. Ismerjük fel, hogy az öncélúság csak veszteségekhez, lemondásokhoz vezet. Hogy sosem késő szeretettel és megértéssel fordulni mások felé. November végéig ebben a bolygókapcsolatban a Neptunusz még látszólag hátráló mozgású. Még átgondolhatjuk mit jelent számunkra a szeretet, az önfeláldozás. Nem kell Teréz anyává válnunk, vagy a világot megváltanunk! Csak nézzünk körbe a családunkban, a környezetünkben, nem hanyagoltunk-e el valakit, nem igényelne-e több törődést valaki? Nem vittük-e túlzásba a munkát, a karrierépítést a szeretettel és gondoskodással szemben? De lehet, hogy épp mi vagyunk azok, akiknek több figyelemre lenne szüksége. Akkor engedjük meg magunknak a pihenést, az énidőt! Kérjünk szeretteinktől egy kis “szabadságot”!
A következő néhány napban a Mérleg Merkúr-Vénusz együttes sem ússza meg a Bak Szaturnusz-Leszálló-Holdcsomópont-Plútó átalakító hatását. Formálódhat a kapcsolatainkon belüli kommunikációnk, a szemléletmódunk. Változhat az önelfogadásunk, az önbizalmunk. Elengedhetünk gondolatokat, hiedelmeket, átformálhatunk kötődéseket akár érzelmi szinten, akár a fizikai valóságban.

Szeptember 25-26-án megtapasztalhatjuk micsoda teremtő erő lakozik egy boldog kapcsolatban. Nemcsak a párkapcsolatban rejlő energiákkal szembesülhetünk. Ha harmóniában vagyunk önmagunkkal, akkor saját teremtő energiáinkat is csúcsra járathatjuk. De munkakapcsolatainkban, baráti vagy üzlettársi kapcsolatainkban is észlelhetjük azt a pluszt, amit a kiegyensúlyozottság, az összhang és a megértés nyújt. Igazi együttműködés, együtt lélegzés jöhet létre, mindenféle hatalmi harc és játszma nélkül.

Szeptember 28-án este fél 9 előtt néhány perccel Újhold lesz a Mérleg jegyében. Hatása még másnap is erősen érezhető lesz. A Mérleg Újhold segít új alapokra helyezni mindenfajta kapcsolatunkat, legyen az az önmagunkhoz, vagy bárki máshoz fűződő viszonyunk. Lehetőségünk lesz új minőséget, új egyensúlyt teremteni, igazi szövetségesekre lelni. Nem kell túl messzire mennünk! Keressük magunkban, családunkban, szűkebb környezetünkben azt az értéket, amihez vagy akihez kapcsolódva örömöt és harmóniát élünk meg!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu