Asztrológia a mindennapokban

TÜRELEM, TÜRELEM ÉS TÜRELEM

2020.08.31.

Szeptemberben ismét szembesülhetünk korlátainkkal és lehetőségeinkkel


Szeptember 1-6.
Szeptember folyamán akaratunkat, vágyainkat, tetteinket kellene átformálnunk. Ha nem megy magunktól, akkor kívűlről kapunk majd olyan korlátokat, nehezítő tényezőket, amik kicsit kordában tartják a „nagylöttyös” indulatunkat. Türelmesen, másokat figyelembevéve, érzelmi stabilitást, biztonságot teremtve érdemes a jelenlévő energiákat használnunk és nem az egok harcára, az egymással való küzdelemre elpazarolnunk. Lehet ugyan, hogy néha azt érezzük, mintha kuktában főnénk a saját levünkben, mégis igyekezzünk megőrizni nyugalmunkat és lehetőleg higgadtan viszonyulni az eseményekhez. Különösen azért, mert az első héten a Kos Mars és a Rák Vénusz is feszült fényszögkapcsolatban lesznek. Könnyen okolhatjuk partnerünket egy-egy bosszantó helyzet kapcsán. Vagy épp nem találjuk azt az arányt, ami a befogadás és kiáradás, a férfi és női oldal között egyensúlyt jelent. A családi nyaralásnak is vége. Átalakulnak programjaink, napjaink. A nyári lazulást felváltják a mindennapi rutinok, kötelezettségek. Ahhoz azonban, hogy bármit is véghez vigyünk, szükségünk van lelki egyensúlyra és a család stabilitást, támaszt nyújtó erejére. Mert egyedül nem megy!

Szeptember 2-án kora reggel Telihold lesz a Halak jegyében. Remek alkalom, hogy véget vessünk az álmodozások időszakának és céljaink megvalósításának útjára lépjünk. De fontos, hogy ezt ne öntörvényűen, másokat figyelmen kívűl hagyva tegyük! Vegyük észre, ha támogató légkör vesz körül minket!  És főként ne érezzük magunkat áldozatnak, ha netán tervünk egy részéről le kell mondanunk, hiszen másokkal együtt várhatóan valami sokkal jobbat hozunk majd létre.

Szeptember 4-től a Szűzben járó Nap és a Halakban hátráló Neptunusz kb. 2 hétig halad egymással szemben. A Neptunusz szétcsúszást, figyelmetlenséget hozhat mindennapjainkba. Könnyen félrevezethetnek, megtéveszthetnek minket. Érdemes nagyobb körültekintéssel intéznünk dolgainkat és megvizsgálnunk, hogy mi áll az események hátterében.

Szeptember 5-én a késő esti órákban a Merkúr a Mérleg jegyébe lép, s a következő 3 hetet ebben a jegyben tölti. Arra ösztönöz, hogy teremtsünk harmóniát kapcsolatainkban, kommunikáljunk diplomatikusan, fogadjuk el a másik gondolkodásmódját és igyekezzünk meglelni a szürke hétköznapok szépségét is.

Szeptember 6-án a délelőtti órákban pedig a Vénusz vált jegyet. Az Oroszlán jegyében folytatja útját egészen október első napjaiig. S ahogy átlép az Oroszlán jegyébe, mindjárt a Mérleg Merkúrral kerül kedvező fényszögkapcsolatba. Ez a kötődés erős energiájával segít stabilitást, örömöket vinni kapcsolatainkba. Teremtő erejével felpezsdíthetjük meglévő kapcsolatunkat, de lehetőséget ad olyan új partner megtalálására, akivel boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatot tudunk kialakítani. A kapcsolatainkon kívűl a gondolkodásunk, szemléletmódunk is pozitív irányt válthat. Képesek lehetünk meglátni azokat az apró dolgokat is, amiknek bármikor örülhetünk, amik megszínesíthetik hétköznapjainkat.

Szeptember 7-13.
Szeptember 8-tól a Mars megállni látszik az Égbolton, lassan készülhetünk egy befelé fordulós, törprengős időszakra.
Szeptember 10-től november közepéig a Kosban járó Marsot hátráló mozgásúnak érzékeljük. Addig a pontig hátrál, ahol július utolsó hetében járt. Talán már mondanom sem kell, hogy ezen az úton megkapja a Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter átalakító energiáit is. Érdemes átgondolnunk, hogy mi minden történt velünk az elmúlt 1,5 hónapban! Mit akartunk, ami nem sikerült? Mire vágytunk, ami nem, vagy nem úgy valósult meg, ahogy szerettük volna? Okoltunk-e ezért másokat? Bonyolódtunk-e vitákba? Harcoltunk-e másokkal a saját lelki csatáink megvívása helyett? Célszerű most számbavenni elképzeléseinket, céljainkat, élethelyzetünket. Min érdemes változtatni? Biztos azt akarjuk még, amit elterveztünk? Ez megint nem az aktív cselekvés, hanem a visszatekintés ideje. Új tevékenységbe, vállalkozásba lehetőleg ne most kezdjünk. A türelmet pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni. Erre van ezekben a hetekben a legnagyobb szükségünk. Ha netán vérnyomás problémáink felerősödnek, gyakrabban fáj a fejünk, elkezd fájni a fogunk, vagy gyulladásos tüneteink lesznek, akkor mindenképp azon morfondírozzunk, hogy nem erőltetünk-e túl valamit. Nem akarjuk-e a környezetünkre kényszeríteni elképzeléseinket, vagy netán többet vállalni, mint amit elbírunk?

Szeptember 11-től kb. 10 napig lesz az Oroszlán Vénusz és a Bika Uránusz feszült fényszögkapcsolatban. Energiájukat főként szeptember 15. körül érezhetjük. Ezalatt az idő alatt kicsit még tanulnunk kell, hogy hogy lehet egy boldog és kiegyensúlyozott teremtő kapcsolatban léteznünk. Jöhetnek váratlan események, ritmuszavarok, amik kibillenthetnek stabilnak hitt helyzetünkből. Akár azt is gondolhatjuk, hogy pont elegünk van és kilépünk adott szituációból, kapcsolatból. De épp az a „lecke”, hogy rátaláljunk egy belső szabadságra és ne csak kívűl, mindenkitől elszakadva tudjuk elképzelni, hogy szabadok lehetünk.

Szeptember 14-20.
Szeptember 14-től, néhány napos egyhelyben toporgás után, a Jupitert ismét egyenes irányba haladónak érzékelhetjük.  Arról a pontról fordul meg, ahol február utolsó hetében járt. Május közepe óta, négy hónapos látszólag hátráló mozgása során volt időnk elmélyülni abban, hogy mi az, amivel képesek vagyunk azonosulni. Mit tudunk elfogadni anélkül, hogy feladnánk értékrendünket. Mi az, amiben hiszünk. Miben tudnánk kiteljesedni? Milyen jövőképünk van, ami már nem illúzió, hanem valós és kivitelezhető elképzelés? Esetleg felbukkant valaki a múltunkból, vagy ismétlődött egy múltbéli helyzet, aminek megértettük tanulságait, tanítását? Megtanultunk már másképp viszonyulni hasonló eseményekhez? A Jupiter egyenesbe fordulása lehetőséget ad arra, hogy megmutassuk, valóban okultunk és fejlődtünk az elmúlt 4 hónapban. Főként a tekintetben, hogy már tudunk egy magasabb szintű törvényszerűség szerint, sorsunkat megértve és elfogadva létezni és cselekedni a földi világban.
Lassan megkezdődik az a közel karácsonyig tartó sorsfordító folyamat, ami mindenkinek azon az életterületén fejti ki hatását, ami felett a Jupiter, majd a később előre induló Szaturnusz és Plútó hármasa áthalad.

Szeptember 17-én Újhold lesz a Szűz jegyében. Egyrészt célszerű felhagynunk a folyamatos kritizálással, szőrszálhasogatással és inkább segítő kezet nyújtani a másiknak. De ne várjunk viszonzást! Ne azért tegyük, hogy ezzel is egonkat erősítsük, hogy elismerést vívjunk ki! Fogadjuk el a másikat olyannak, amilyen! Lássuk meg benne a jót, a tökéletest! Másrészt békéljünk meg sorsunkkal! Fedezzük fel a mindennapok örömeit és érezzük át a pillanatok nagyszerűségét! Tegyük, amit kell, alkalmazkodjunk a körülményekhez és higgyünk abban, hogy előbb-utóbb beérik munkánk gyümölcse!

Szeptember 20-tól a hónap végéig a Merkúr és a Mars kerül szembenállásba. Vitatkozunk vagy változunk? Harcolunk vagy kapcsolódni szeretnénk? Ütköztethetünk álláspontokat, kimondhatjuk, amit gondolunk, de tegyük ezt megfontoltan, építő jelleggel, ne pedig a másiknak esve! Igyekezzünk úgy megfogalmazni amit közölni szeretnénk, hogy az ne legyen sértő! És hallgassuk meg türelemmel partnerünk nézeteit is! Formálódjunk, épüljünk általa és ne csatározzunk!
Figyeljünk a közlekedésben is, mert túlfeszítettséget, „mindjárt felrobbanok” érzést, vagy épp „mit tögyörög ez itt előttem” gondolatokat táplálhatnak ezek az energiák. Inkább szemléletmódunk megváltoztatásához, mintsem összeütközéshez merítsünk belőlük!

Szeptember 21-30.
Szeptember 22-én kora délután a Nap a Mérleg jegyébe lép. Fókuszba kerül belső egyensúlyunk megtalálása és a külső környezetünkkel való harmónia megteremtése. Segíti ezt a folyamatot, ha először is el tudjuk magunkat fogadni olyannak, amilyenek vagyunk. Ezt a belső megnyugvást sugározhatjuk aztán kifelé, hogy a körülöttünk lévőkkel is összhangba kerülhessünk. Nem árt ehhez kicsit hátrébb húzni agarainkat, hiszen a nagy akarásból nem formálódik sem belső, sem külső egyensúly. Találjunk egy középutat a cselekvés és az ellazulás, a megragadás és az elengedés, a kiáramlás és a befogadás között!

A következő napok érdekessége, hogy a Nap a Holdon kívűl szinte nem is kerül más planétával fényszögkapcsolatba. Amolyan választóvíz ez az egonknak. Vissza tudjuk szorítani nagyságát, vagy korlátok nélkül szabadjára engedjük? Természetesen szükségünk van az egonkra, hiszen nélküle nem tudnánk cselekedni. De nem mindegy mekkora teret engedünk számára. Ezekben a napokban, amikor inkább a befelé figyelésen van a hangsúly, nem vesszük nagy hasznát. Kövessük inkább lelkünket, érzéseinket!
Szeptember 23-26. között a Hold a Leszálló Holdcsomópontot érinti és áthalad a Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter transzformáló hármasán. Ezek a napok kiválóan alkalmasak arra, hogy elengedjünk olyan régi mintákat, amik gátolják kiteljesedésünket, magunkra találásunkat. Megszabadulhatunk félelmeinktől, belső korlátainktól. Szinte újjászülethet lelkünk azáltal, hogy végre szívünk mélyén is elfogadjuk magunkat és felvállaljuk a külvilág előtt. Megmutatjuk másoknak is azt az embert, akik valójában vagyunk.

Szeptember 26-tól a retrográd Kos Mars és az Oroszlán Vénusz kerülnek kedvező fényszögkapcsolatba. A következő 1 hétben - amíg a két bolygó kapcsolata fennáll - rálelhetünk arra az összhangra, ami férfi-női oldalunk, párkapcsolatunk, aktivitásunk és passzivitásunk, kiáradásunk és befogadásunk, vágyaink és lehetőségeink egyensúlyba hozatalához szükséges.

Szeptember 27-én a délelőtti óráktól kezdve a Merkúr a Skorpióban folytatja útját. Hosszasan, egészen november végéig fog ebben a jegyben hol előre, hol pedig látszólag hátrafélé haladni. A Skorpió Merkúr energiáját használjuk arra, hogy megvizsgáljuk gondolatainkat: nem áltatjuk-e magunkat valamivel? Felszínre hozhatunk egészen mélyről is tévképzeteket, beidegződéseket, amiktől most megválhatunk. De érdemes a kívülről jövő eszméket, kommunikációt is górcső alá vennünk, hiszen a Skorpió Merkúr manipulatív energiákat is hordoz. Nem árt megszűrnünk a felénk özönlő információkat, mert könnyen előfordulhat, hogy tartalmuk félelmet kelt bennünk, vagy valamilyen kényszerességet vált ki. Felerősödhet egy megtisztulásra való hajlam mind lelki, mind fizikai szinten. Felismerhetjük mikor, kivel és hogyan cselekedtünk úgy, ahogy azt nem kellett volna. De ne vigyük túlzásba az önostorozást! Tanuljunk a múltból és a jövőben viselkedjünk másképp egy hasonló szituációban! A „vírushelyzet”-re való tekintettel pedig érdemes szót ejteni arról, hogy mivel a Skorpió Merkúr alatt fokozódhatnak alaptalan félelmeink és a tisztaság/megtisztulás utáni vágyunk, ezért megvan a veszélye, hogy valamilyen kényszeres rutint alakítunk ki az életünkben. Pl. túlzásba visszük a kézmosást, a takarítást, a fertőtlenítést. Igyekezzünk mielőbb nyakoncsípni magunkat, ha esetleg kezdünk ilyen jellegű szokásokat felvenni. Megfontoltak legyünk, ne paranoiásak!

Szeptember 30-án a Bak Szaturnusz több mint 4,5 hónapos látszólag hátráló mozgás után ismét egyenes irányba vált. Ezalatt az idő alatt szembesülhettünk belső korlátainkkal, de számba vehettük azokat a dolgokat is, amik segítik, vagy épp gátolják sorsunk megélését. A Szaturnusz egyenes irányba fordulása lehetővé teszi, hogy szép lassan elengedjük azokat az akadályozó tényezőket, belső gátakat, amik visszafogták lelkünk virágzását, illetve magunk mögött hagyjuk azokat a kapcsolatokat, élethelyzeteket, amikben megrekedtünk, amik nem illeszkednek életünk folyamába. Habár ez sosem könnyű, de nem kerülhetjük el, hogy felelősséget vállaljunk életünkért és belássuk, hogy működik valami magasabb szintű, felettünk álló erő – hívhatjuk Univerzumnak, Istennek, Sorsnak vagy bárminek – amit nem írhatunk felül akaratunkkal, aminek rendjéhez, törvényszerűségéhez jobb, ha alkalmazkodunk. Mindezt a megértést és gyógyulást segíti a Hold és a Neptunusz együttállása is erős intuícióval, álomképekkel, megérzésekkel. Hagyjuk most dolgozni ezeket az erőket és nyugodtan mondjuk ki: „Legyen meg a Te akaratod..”  


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu