Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

TÜRELEM és EMPÁTIA

2020.06.30.

Júliusban továbbra is az érzelmi életünkön a hangsúly


Július 1-5.
Bár az igencsak energikus és dinamikus Kos Mars energiájával már néhány napja (június 28-tól) ismerkedhetünk, júliusban a Mars egyre több planétával fényszögbe kerülve pezsdíti fel azok energiáit. Hogy mi mindenre - építésre vagy rombolásra - használjuk ezt az erőt, az rajtunk is múlik. Július 1-én a látszólag hátráló Szaturnusz még a Vízöntő jegyében halad, de éjfélre eléri a Bak 30. fokát, hogy július 2-től már a Bakban folytathassa útját. Igen erős energiájúnak ígérkezik a hónap első 2 napja. Ráláthatunk  legmélyebb belső indíttatásainkra, felszínre törhetnek eddig elfojtott érzéseink. Tudatosodhatnak lelki mozgatórugóink és világosabbá válhat, hogy mit kell tennünk, milyen irányba kell haladnunk. Érdemes visszaemlékeznünk februári és márciusi élethelyzeteinkre, különösen március közepére. A Szaturnusz-Jupiter-Plútó hármasa ebben az időben haladt a Bak jegy hasonló fokain előre. Mi történt ebben az időszakban? Hogy éltük meg ezeket az eseményeket, élethelyzeteket? Mit tanulhatunk belőle? Hogyan segíthetnek ezek a tapasztalatok a jövőben? Ezeket a kérdéseket érdemes feszegetnünk.
De előző életből hozott, vagy akár a mostani múltjából cipelt terhektől is megszabadulhatunk. Átírhatjuk, átformálhatjuk életünk lenyomatait, ismétlődő viselkedésmintáit, beidegződött gondolatsémáit. Lényeges azonban, hogy mindent szeretetből és szeretettel tegyünk. Akkor is hallgassunk a szívünkre, ha környezetünk esetleg nem ért egyet elképzeléseinkkel. Sose felejtsük, hogy mindenkinek a saját életét kell élnie. A „jó tanácsokat” hallgassuk meg, vegyük ki belőle a használhatót. Azt, ami a saját sorsunkba építhető. Merjünk elengedni feleslegessé vált dolgokat és merjünk megragadni lehetőségeket, újdonságokat.
Július 5-én 6 óra 44 perckor Telihold lesz a Bak jegyében. Érdemes elszakadnunk az öncélúságtól, a karrier előtérbe helyezésétől, a kemény és szívós munkától. Figyeljünk oda másokra is, foglalkozzunk érzelmi kapcsolatainkkal, családunkkal és engedjünk meg magunknak egy kis lazulást. A Kos Mars is kapcsolatba kerül már néhány planétával. Az Ikrek Vénusszal kedvező fényszöget alkot, energiát adva mind a párkapcsolati változásoknak, mind az anyagiak alakulásának. Viszont nem megy magától, tennünk kell azért, hogy formálódjanak ezek az életterületek. A Rákban hátráló Merkúrral azonban feszült fényszögbe kerül a Kos Mars. De ezt az erőt is használhatjuk konstruktívan, hiszen csak önfejűségünket, akaratosságunkat fogja vissza az olyan kapcsolatokban, amikhez érzelmileg is kötődünk. Ha mégis feszültséget éreznénk, rögtön tegyük fel a kérdést, hogy érdemes-e a helyzet a vitára és fontos-e, hogy mindig bebizonyítsuk igazunkat. A mindennapokban a közlekedésben megnő a balesetveszély, otthoni munkálatok során esetleg megvághatjuk, megszúrhatjuk magunkat, ezért figyeljünk jobban arra, amit épp csinálunk!


Július 6-12.
Július 7-től bő 2 héten keresztül a Rákban járó Nap a Bakban hátráló Szaturnusz-Jupiter-Plútó átalakító energiáit kapja. A család, az otthon, az érzelmi kiteljesedés, a gondoskodás, a belső egyensúly témái lesznek terítéken. Érdemes végiggondolnunk, hogy mit vállalunk a családért, mi nyújt számunkra lelki békét. Milyen terhek nehezednek ránk? És mi lenne a mi felelősségünk, amit esetleg hárítunk? Lehet, hogy ezek a kérdések feszültséget keltenek bennünk, vagy környezetünkben, ha netán ki is mondjuk, amit gondolunk. Mindig van mód a változásra, a változtatásra. Bízzunk magunkban, bízzunk a sorsunkban! Ha feloldhatatlan a helyzet, akkor igyekezzünk elfogadni. Ha tudunk a jobbításért tenni, akkor pedig tegyünk! De ne önös érdek vezérelje cselekedeteinket, hanem a harmónia, a lelki béke megteremtése. Ebben segít majd a Halak Neptunusz gyógyító energiája. Foglalkozhatunk azzal, hogy mit jelent számunkra valakivel egységbe kerülni, együvé tartozni. Hozunk-e áldozatokat, vagy természetes számunkra az önzetlenség, az önfeláldozás? Miről mondunk le? Mi az, ami illúzió az életünkben? Áldozatai vagyunk-e egy helyzetnek? Netán becsaptak minket? Csalódtunk valakiben, valamiben? Most újraértékelhetjük érzéseinket, gondolatainkat, viselkedésünket és gyökeresen átalakíthatjuk eddigi hozzáállásunkat, gyógyíthajuk lelki sebeinket.


Július 13-19.
Július 13-tól a Rák jegyében látszólag hátráló Merkúrt ismét előre haladónak látjuk. Az elmúlt közel 1 hónapban - mialatt a Merkúr retrográd volt -  szembesülhettünk érzéseinkkel, mindazzal, ami esetleg lelkünket nyomta. Külső kapcsolatainkra, elsősorban érzelmi és családi kapcsolatainkra is vethettünk egy pillantást. Bevallhattunk magunknak és kimondhattunk másoknak is bizonyos dolgokat. A Merkúr irányváltásával most már nemcsak elemezhetjük az eddigieket, hanem tehetünk is valamit, hogy jobban érezzük magunkat és jobbá, szeretetteljesebbé tegyük környezetünk életét. Mivel a Rákban járó Merkúr továbbra is feszült fényszögben lesz a Kos Marssal, érdemes tudatosan figyelnünk a kimondott szavakra, tudatosan megőriznünk türelmünket. Hajlamosak lehetünk ugyanis hirtelen kiadni magunkból amit érzünk, „jól megmondani”, amit gondolunk. Mondjuk ki, de építő jelleggel, semmiképp nem megsértve a másikat. Megfontoltan, óvatosan, előrevivően!
Bár a Kos Mars és az Ikrek Vénusz között már egy ideje van kapcsolat, a következő 1 hétben a Bikában járó Uránusz is csatlakozik ehhez a kettőshöz egy tanító fényszöggel. Az Uránusz gyakran hoz váratlan eseményeket, ritmuszavarokat. Ez most főként a kapcsolatinkban, a pénzügyeinkben és a biztonságérzetünket érintően következhet be. Mielőtt hirtelen elhatározásra jutunk (melyre az Uránusz igencsak ösztönöz), alaposan gondoljuk végig a következményeket és a lehetőségeket.
Július 19-től a Bika Uránusz kedvező fényszögbe kerül a Rákban haladó Merkúrral. Ez a kapcsolódás segíthet megértenünk a szabadság és a kötöttség együttes létezését, az életünkben való megnyilvánulását, főként érzelmi és családi kapcsolatainkban. Beláthatjuk, hogy a korlátok és a felelősség felvállalása mellett is lehetünk szabadok és hogy a függetlenség mit sem ér, ha nincs kihez érzelmileg kötődnünk. Új ötletekkel, új perspektívával rukkolhatunk elő, hogy kicsit felpezsdítsük azokat az életterületeinket, ahol egy kissé bepunnyadtunk.


Július 20-26.
Július 20-án este fél nyolc után néhány perccel Újhold lesz a Rák jegyében. Az Újhold egyben új lehetőség érzelmi és családi életünk magasabb szintre emeléséhez. A Nap és a Hold együttállása megkapja a Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter átalakító energiáját, de elsősorban ahhoz, hogy magunkon, saját hozzáállásunkon vátoztassunk, s ezáltal gazdagítsuk kapcsolatainkat. Az Ikrekben lévő Felszálló Holdcsomópont is kapcsolódik ehhez az Újholdhoz, jelezve, hogy múltbéli mintáinkat, reakcióinkat is most felülírhatjuk, meghaladhatjuk. Fontos, hogy nyitottak legyünk, hogy meghallgassuk a másikat, megértsük motivációit és türelmesen, indulatok nélkül tudjunk saját érzelmeinkről is beszélni. Mindezeket a Halak Neptunusz gyógyító ereje is segíti.
Ezzel szinte egyidejűleg az Ikrek Vénusz feszült fényszögbe kerül a Halak Neptunusszal. Az Ikrek Vénusz a változó anyagiakat, a változó biztonságot és stabilitást szimbolizálja. A Neptunusszal létrejövő kapcsolata, mely augusztus elejéig áll fenn, hozhat illúziókat mind az anyagiak, mind a kapcsolatok, a biztonság és a stabilitás tekintetében. Igyekezzünk reálisan értékelni az adott élethelyzetet, ne hamarkodjuk el a döntésünket, mert könnyen érhetnek veszteségek akár a kapcsolatainkat, akár az anyagi biztonságunkat illetően.
Július 22-én a délelőtti órákban a Nap az Oroszlán jegyébe lép. Ez saját jegye, itt érzi igazán elemében magát. Csupa életerő, kreativitás, teremteni akarás. De az életörömök és a szerelem is hozzá tartozik. A középpont, amiből mindenki töltekezhet. Töltődjünk hát mi is! Merítsünk ebből az óriási erejű energiából!
Július 26-tól a Rák Merkúr is megkapja a Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter átalakító és a Halak Neptunusz gyógyító energiáját. Múltbéli kapcsolatainkat, régi emlékeinket, érzelmi reakcióinkat láthatjuk más színben a következő 2 hétben. Ebben az időszakban megbocsájthatunk akár másnak, akár magunknak. Másképp tekinthetünk korábbi eseményekre, emlékekre. Majd megváltozott attitűddel, új szemléletmóddal folytathatjuk utunkat.

 

Július 27-31.
A lendületes és türelmetlen Kos Mars sem kerülheti el a Bak Szaturnusz-Plútó-Jupiter transzformáló hatását. Július 27-től szeptember első hetéig a „triumvirátus” fékezi a Kos Mars dinamizmusát, megfontoltságra, türelemre, kitartásra intve bennünket. A másokért való cselekvésre tanítanak, gátolják az önérdekű tetteket, valamint az egymással való küzdelmet. Ennek ellenére lehet bennünk feszültség, talán épp azért, mert valami nem úgy, vagy nem olyan tempóban zajlik, ahogy mi azt szeretnénk. Hiába vannak jobbnál jobb ötleteink, mégsem haladunk előre. Nem érdemes azonban túlfeszítenünk a húrt, mert csak váratlan pofonokat kaphatunk az Élettől, ami Egonkat igencsak megtépázhatja. Tegyük, amire van lehetőségünk és várjuk türelmesen az eredményt!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza