Asztrológia a mindennapokban

TRANSZFORMÁCIÓ

2023.04.30.

Májusban önmagunk fejlesztésével foglalkozhatunk legtöbbet

Május 1-7.
Május első hetében a Nap, a látszólag hátráló Merkúr és az Uránusz együttállása arra sarkall minket, hogy megvizsgáljuk azokat a gondolatainkat, viselkedésmintáinkat, megrögzött szokásainkat, amiket már régóta gyakorlunk. Lehet, hogy valamikor kiválóan segítették életünket, haladásunkat, de mára kissé porossá, elavulttá váltak. A retrográd Merkúr nemcsak ezek értékelésében, tudatosításában segíthet, hanem azzal is támogathat, hogy megteremt szinte ugyanolyan, vagy nagyon hasonló helyzeteket, akár ugyanazokkal a szereplőkkel is. Ezért előfordulhat, hogy olyan régi ismerősökkel futunk össze, akikkel lezáratlan ügyeink, sérelmeink vannak. Ezeket most tisztázhatjuk. Ha pedig egy esemény váltja ki belőlünk sokadszorra ugyanazt az érzést, akkor most adhatunk más válaszokat. Vagy legalább felismerhetjük annak lehetőségét, hogy létezik más megoldás, más reakció. Szinte áthuzalozhatjuk agyunkat és tudatosíthatunk új nézőpontokat, megközelítéseket, reakciókat. Érdemes gyerekkorunkba is visszatekinteni, hiszen a legtöbb zsigeri érzésünk egy gyerekkorban megélt történet, számunkra traumatikus esemény lenyomata. De ezekért az érzésekért ne mást hibáztassunk. Inkább saját magunk fejlesztése legyen a célunk és lépjünk túl az ösztönös válaszokon azáltal, hogy elgondolkodunk azon, hogy mi is volt valójában az esemény tartalma, üzenete.
Május 2-től a Plútó látszólag hátráló mozgásba kezd és bő 5 hónapig tartja ezt az irányt. Az első napokban még mindig a Felszálló és Leszálló Holdcsomópontokkal zár be fényszöget. Ez a kapcsolódás lehetőséget ad arra, hogy múltbéli dolgokon - legyen az akár a közelmúlt, akár előző élet - gyökeresen változtassunk. Érdemes hát elgondolkodnunk azon, hogy mi mindenhez ragaszkodunk már ősidők óta. Milyen helyzetekben reagálunk ugyanúgy, holott tudjuk jól, hogy ez a reakció mindig ugyanarra az eredményre vezet. A következő bő 5 hónap az önfejlesztés kiemelt időszaka. A lelkünk gyógyításának ideje. Ahhoz azonban, hogy ne ugyanazokat a köröket járjuk, valamit el kell hagynunk, újat kell kipróbálnunk. Hogy ez gondolatban, életszemléletben történik, vagy valós élethelyzetet is váltunk, már rajtunk múlik. Tegyük azt, ami leginkább a szívünkből jön.
A Vénusz és a Neptunusz kapcsolata segíti ezt a folyamatot. Rálathatunk arra a metódusra, melynek során magunkhoz is szeretettel viszonyulunk és másokat is önzetlenül, ítélkezés nélkül elfogadunk. Vélhetően nem megy majd rögtön, tanulnunk kell hogyan csináljuk.
Május 5-én este fél 8 után 4 perccel Telihold lesz. Ereje segítségével felszínre hozhatjuk azokat az érzéseket, amik eddig lelkünk mélyén lapultak. Tudatosíthatjuk kiváltó okaikat, ráláthatunk gyökerükre. Ezáltal el is indíthatjuk lelki sebeink gyógyítását. Olyan sebekét, olyan sérelmekét, amik kiindulópontja múltunkban található. Nem az önsajnálat útjára kell lépnünk, hanem a fejlődésére. Melynek célja önmagunk folyamatos meghaladása.
Ehhez azonban nem a külvilágban kell aktívnak lennünk, hanem nyugalomban befelé kell figyelnünk.
Május 6-tól a Mars és a Neptunusz kapcsolata segíti ezt a lelassulást. Kicsit lustának, vagy esetleg szétszórtnak érezhetjük magunkat. Ne is erőltessünk olyan dolgokat, amik nagy erőkifejtést igényelnek. Olyan tevékenységeket érdemes végeznünk, amelyek során tudunk kicsit révedezni, elmélázni.

Május 8-14.
Május 8-tól az érzelmeké, az érzelmeken alapuló kapcsolatoké a főszerep. Kapcsolódhatunk saját magunkhoz, valaki máshoz, de egy ügy, egy tevékenység irányába is elköteleződhetünk. Hozhat ez az elköteleződés gyökeres fordulatot az életünkbe, de személyiségünk is szinte újjászülethet. Természetesen nem lesz a nyúlból oroszlán, a rókából gólya és sorolhatnám még. De a gyáva nyúl válhat bátorrá, mint ahogy a gyáva oroszlán is. Valamint a róka és a gólya is élhetnek úgy, hogy elfogadják egymást olyannak, amilyenek. A fő szempont az, hogy érzéseink által vezérelve magunkra találjunk. Érzelmi stabilitásunk pedig alapja lehet minden egyéb elköteleződésünknek, kapcsolatunknak is. A változás várhatóan elkerülhetetlen. Mi döntünk iránya felől. No, nem az illúziók mentén, hanem a sorsunknak megfelelően. Figyeljük az eseményeket és igyekezzünk egy új szemléletmóddal közelíteni. Próbáljunk az ellenállás helyett együttműködni a sorsunkkal. Habár sokkal kényelmesebb és zsigerből emberi a körülmények áldozatának tekinteni magunkat, mégis inkább lássuk meg a lehetőségeket, a „jó” oldalt, bármi is történjen. És legfőképp merjünk dönteni és változtatni.

Május 15-21.
Május 15-én különösen és még a következő 2 hétben is érdemes fokozott figyelmet fordítanunk álmainkra, a napközben bevillanó képekre, megérzésekre. Ráláthatunk ugyanis azokra az életterületekre, tevékenységekre, melyeket igazán szívből jövőnek érzünk és szeretetteli megoldásokra is lelhetünk olyan helyzeteket illetően, melyekkel már birkózunk egy ideje.
Május 16-án a Merkúr egyenes irányban halad tovább. Az elmúlt bő 3 hétben lehetőségünk volt visszatekinteni a múltunkba. Szemügyre vehettük és értékelhettük a már régóta rutinszerűen működtetett gondolatsorokat, viselkedésmintákat. Felismerhettük azt, ami időtálló, továbbvihető és beazonosíthattuk azokat a dolgokat, amiket már ideje meghaladnunk, elengednünk. Azokat a reakciókat, mintákat, amikről már igazán leszokhatnánk, mert csak korlátoznak, visszafognak. A Merkúr irányváltásával elindíthatunk egy megfrissült gondolkodásmódot, kommunikációt, mellyel kapcsolatainkba is újszerűséget vihetünk.
Ugyanezen a napon a Jupiter a Bika jegyébe lép és a következő 1 évben ebben a jegyben halad tovább. A harcias, kezdeményező, irányító Kos után ez egy csendesebb, megnyugvást, megvalósítási lehetőségeket magában hordozó időszaknak ígérkezik. Amit a Kos Jupiter idején, azaz az elmúlt kb. 1 évben elindítottunk, azt a következő 1 évben jó eséllyel megvalósíthatjuk, megszilárdíthatjuk. Legyen ez akár egy új világszemlélet, egy új kapcsolat, egy új tevékenység. Bár a Bika jegye az anyagi világ jelentőségét, a birtoklást erősíti, magasabb szinten inkább hitünk megalapozásában segít. Elsősorban nem is vallási értelemben vett hitről van szó, hanem egy ősbizalomról, az Univerzum erejébe vetett hitről. Arról, hogy mindig lesz valahogy. Hogy amire szükségünk van, azt megkapjuk: legyen ez szeretet, pénz, vagy akár egy lehetőség. De arra is tanít minket, hogy adni tudjunk. Ha módunk van olyasmit adni, amire a másiknak van szüksége, akkor tegyük meg. Önzetlenül, elvárások nélkül.
A Jupiter a Bika jegybe lépésével együttállásba kerül a Felszálló Holdcsomóponttal és a Merkúrral. Energiájuk esélyt ad arra is, hogy tapasztalatainkat tudatosítsuk, bölcsességgé formáljuk. Ebben a mester és tanítványa kapcsolatban önmagunkat fejleszthetjük és emelhetjük egy magasabb tudásszintre. Nem tankönyvi ez a tudás, hanem megfigyelésből, tapasztalatból származó, az Univerzum törvényszerűségeit felismerő. Lehet, hogy ehhez gyökeresen változtatnunk kell gondolkodásmódunkon, életszemléletünkön, élethelyzetünkön. El kell engednünk elavult sémákat, hogy újak léphessenek a helyükre. Vélhetően ez nem megy könnyen, hiszen azért ragaszkodtunk bizonyos dolgokhoz, mert fontosnak tartottuk, biztonságot adott. Lehet, hogy ezek a biztosnak vélt dolgok most maguktól is „felrobbannak”, de nekünk is lehetőségünk adódik, hogy megreformáljuk őket. Nem kicsit, nagyon.
Május 19-én este 6 óra előtt 7 perccel Újhold lesz. Ereje segít ezeknek az új dolgoknak a megvalósításában, a korábban megkezdett folyamatok megszilárdításában. Támogatja az elavult dolgok elengedését annak érdekében, hogy az újaknak teret adhassunk. Minden olyan újnak, ami szívünkből jövő, amihez érzelmileg pozitívan tudunk kapcsolódni.
Május 21-én a Nap az Ikrek jegyébe lép. Korábbi kapcsolódása a Marshoz más minőséget kap, nemcsak a Nap, hanem a Mars jegyváltása miatt is. A Mars ugyanis a Nap jegyében, az Oroszlánban halad, ezért ez a kapcsolódás nagyon erős energiákat mozgat meg. Alacsonyabb tudatossági szinten küzdelmeket, összecsapásokat hozhat, hatalmi harcok erősödhetnek fel életünk bármely területén. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy minden vita, minden összetűzés tanítani akar valamire. Érdemes ezért inkább a megértés irányába fordulnunk a csatározás helyett. Vegyük észre, hogy mi az, amivel partnerünk kihozott minket a sodrunkból. Keressük ezt a tulajdonságot, vagy ennek hiányát önmagunkban és fordítsunk inkább arra energiát, hogy magunkat „győzzük le” és ne a másikat. Ugyanakkor óriási teremtő energiákat is hordoz ez a bolygóállás. Kreativitásunkat felerősítheti és létrehozhatunk bármit, amiben hitelesnek érezzük magunkat. Mozgósíthatjuk erőnket minden olyan ügy irányába, ami iránt tiszta szívvel tudunk elköteleződni, amit fel tudunk vállalni értékrendünknek és meggyőződésünknek megfelelően. A színjáték, az úgy csinálok, mintha…, most nem fog menni.

Május 22-31.
Május 23-tól a Nap és a Szaturnusz kapcsolódása segíti egonk megfékezését és támogat abban, hogy a külső csatározások helyett inkább belső harcunkat vívjuk. De jobb, ha ezt a belső átalakulást nem egy összecsapásnak, különösen nem sorscsapásnak tekintjük. Igyekezzünk nyitottak maradni, rugalmasan reagálni az eseményekre. Tanuljunk a történésekből, gyűjtsük a tapasztalatokat és érleljük bölcsességgé őket.
Ugyanettől a naptól a Vénusz és az Uránusz is fényszögkapcsolatba kerül. Energiájuk segíti a változásokat, különösen azokat, amik belső békénket, családi kapcsolatainkat érinti. De anyagi helyzetünkben is bekövetkezhet váratlan fordulat. Ha beáramlanak az anyagiak, azt általában pozitívnak éljük meg. De, ha nagyobb kiadásunk van, vagy megszűnik egy anyagi forrásunk, arra sokszor aggodalommal reagálunk. Természetes, hiszen szükségünk van az anyagi teremtésre és biztonságra ahhoz, hogy fenntartsuk magunkat. De azért vizsgáljuk meg a kialakult helyzetet és tegyük fel a kérdést: nem nyit ez az esemény új lehetőséget, nem teremt egy minőségibb élethelyzetet? Hiszen nem attól élünk magasabb minőségű életet, hogy évente cseréljük a telefonunkat, vagy rávarrott cimkék miatt fizetünk többszörös árat egy ruháért. Nézzünk körül, hogy mi az, amiben önmagunk lehetünk, amiben kiteljesedhetünk és szép lassan mozduljunk abba az irányba. Nem baj, ha nincs meg rögtön. Próbálgassuk mi szerez örömöt és merüljünk el benne. Ez fogja lelkünket és szellemünket is magasabb szintre emelni.
Május 28-tól a Merkúr és az Uránusz ismét együtt halad. Segítik azt a folyamatot, melynek során felismerhetjük, hogy vannak olyan dolgok, melyeket értéknek gondoltunk valaha, de már nem azok. Olyan változó és múlandó dolgok ezek, amiktől – ha nem is könnyen – de megválhatunk. Sőt, legjobban azzal szolgáljuk fejlődésünket, ha elengedjük, magunk mögött hagyjuk. Természetesen nem a belső értékrendünk alapjairól van szó. Olyan dolgok ezek, mint egy régi munkahely, ahol valaha szerettünk dolgozni, de már olyan követelmények vannak, amikkel nem tudunk azonosulni. Egy régi lakás, ahol szerettünk lakni, de változtak a szomszédok és roppant mód bosszantanak. Vagy épp volt egy elképzelésünk, egy lesújtó véleményünk a digitális világról, de épp most fedeztük fel az előnyét is. Netán a párunk felújítási mániáján akadtunk ki rendszeresen és most látjuk, hogy milyen jó, hogy szemet gyönyörködtető dolgokat képes alkotni.
Május 29-től pedig 1 hétig a Vénusz és a Neptunusz kapcsolódása biztosít egy igazi „szeretet-gombóc” energiát ahhoz, hogy a változásokat nyílt szívvel tudjuk fogadni és önzetlen szeretettel megvalósítani. Hiszen az őszinte szeretet az az érték, amit semmiképp nem szabad „kidobnunk”, minden időn és viszontagságon át kell menekítenünk, mert mindennek, azaz létezésünknek az alapját képezi.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu