Asztrológia a mindennapokban

TÉLI ÁLOM ÁLMODOZÁS NÉLKÜL

2022.11.01.

Novemberben cselekvés helyett belső munkára hívnak a planéták


November 1-6.
November 1-től a Mars látszólag hátráló mozgásba kezd és a következő 2,5 hónapban tartja majd ezt az irányt. Ismét nem az aktivitásnak, hanem a befelé figyelésnek fog kedvezni ez az időszak. Amolyan állóvíznek érezhetünk minden élethelyzetet. Mintha semmi nem akarna sikerülni, mintha csak egyhelyben topognánk. Tehetetlennek és frusztráltnak érezhetjük magunkat. Idegesek lehetünk, kirobbanhat a feszültség belőlünk. Érdemes arra figyelnünk, hogy ezt ne a környezetünkön vezessük le, ne másokat okoljunk saját mérgünkért! Vita, küzdelem és nagy akarás helyett használjuk ezt a 2,5 hónapot arra, hogy átgondoljuk céljainkat, vágyainkat, mindazt, amihez esetleg foggal-körömmel ragaszkodtunk és engedjük el azt, ami már nem igazodik a jövőképünkhöz. Persze egy reális jövőképhez és nem egy illúzióhoz. Minden olyan távlati cél megfelelő, amit szívből jövőnek, lelkünk szerint valónak érzünk. Elsősorban azonban az alkalmazkodást szükséges gyakorolnunk. Igyekezzünk felismerni, hogy mibe és miért merevedtünk bele. Ha valami nem sikerül, vajon nem egy belső gát akadályozza-e a továbbhaladásunkat, céljaink elérését.
Az elfojtások, az energia elakadása most nemcsak lelki szinten, de a fizikai test szintjén is megmutatkozhatnak. Gyakrabban fordulhat elő gyulladásos tünet, láz, fájdalomérzet. Próbáljuk értelmezni testtáj szerint, hogy milyen lelki problémánk váltja ki testünk figyelmeztető jelzését.
A Nap-Vénusz kettőse a látszólag hátráló Uránusszal kerül szembenállásba. Jöhetnek váratlan események, melyek felboríthatják belső harmóniánkat, megbillenthetik biztonságérzetünket, valamint kimozdíthatnak olyan helyzetekből, melyeket hosszú ideje stabilnak és megingathatatlannak véltünk. Bármi is történjék, a legfontosabb, hogy ne kapkodjunk, ne akarjuk azonnal megoldani a problémát. És főként ne ostorozzuk magunkat a történtekért, hiszen a Holdcsomópontok is kapcsolódnak az említett szembenálláshoz, ami gyakran jelez elkerülhetetlen eseményeket. Gondolkozzunk azonban a tanulságokon és a lehetőségeken, de amíg a Mars látszólag hátrafelé halad (január közepe), addig lehetőleg ne kezdjünk bele új dologba. A retrográd Mars ugyanis nem kedvez újdonságok elindításának. Ha mégis belevágunk valamibe, akkor számítsunk nehézségekre, készüljünk fel nagyobb erőfeszítésekre.
November 3-tól a Vénusz a Szaturnusszal kerül feszült fényszögbe. A planéták párkapcsolatunkat, érzelmi stabilitásunkat és anyagi helyzetünket helyezhetik fókuszba. Megtanítanak elköteleződni, felelősséget vállalni. Kezdjük talán saját magunkkal! Nézzük meg, hogy mennyire vagyunk fontosak magunknak, meghúzzuk-e a határainkat, vagy inkább sodródunk, „beleolvadunk” környezetünkbe. Habár az alkalmazkodást kell most gyakorolnunk, ezt úgy tegyük, hogy közben ne adjuk fel magunkat, belső értékrendünket!
November 4-től a Merkúr is szembenállásba kerül a látszólag hátráló Uránusszal, gondolatsémáinkat, szemléletmódunkat segítenek megváltoztatni. Tudatosodhatnak az események tanulságai és jöhetnek új ötletek is, melyeket egyelőre csak csiszolgassunk addig, míg el nem jön a tettek ideje.
November 6-tól a Nap és a Merkúr is feszült fényszöget zár be a Szaturnusszal, szintén a felelősség, az elköteleződés felvállalását tanítva. De most már tudatosíthatjuk mindazt, amire eddig csak ráéreztünk. Elengedhetjük azokat a dolgokat, amik szinte fogva tartanak egy élethelyzetben, egy gondolatminta kerékvágásában és felszabadíthatjuk magunkat a felismerések által. Azon keresztül, hogy kiindulópontként elfogadjuk azt a helyzetet, amiben éppen vagyunk. Mérlegre tesszük, hogy lelkünknek mi értékes és mi nyomasztó. És elkezdjük tervezgetni a továbblépést. Nem illúziók mentén, légvárat építve, hanem belső indíttatásból elköteleződve.

 

November 7-13.
November 7-től a Vénusz és a látszólag hátráló Neptunusz kedvező kapcsolata segíthet párkapcsolatunk gyógyításában. Akár úgy, hogy lehull a rózsaszín köd és meglátjuk a kapcsolat valódi arcát, összetartó erejét. Rájöhetünk, hogy mi az, ami túlzott igény egy másik ember felé, mi az, ami csak romantikus lányregényekben fordul elő és nem várható el párunktól. Ezeket a hamis ideálokat most magunk mögött hagyhatjuk. De megláthatjuk akár úgy is a valóságot, hogy késztetést érzünk arra, hogy magát a párkapcsolatot hagyjuk el. Még mielőtt cselekszünk, gondoljuk át alaposan a döntésünket és ha lehet, csak jövőre lépjünk a tettek mezejére.
De nemcsak az érzelmi biztonságunk kerülhet fókuszba, hanem az anyagi is. Érdemes megfontoltan költekeznünk, mert a következő 2 hétben könnyen kifolyhat a pénz a kezünk közül. Nem árt azonban az anyagiak jelentőségét is átgondolnunk. Természetesen kell annyi, hogy a létfentartásunkat és egy kényelmes életet tudjunk magunknak biztosítani, de kell-e minden határon túl hajszolni a pénzt, folyton elégedetlenül egyre többre és többre vágyni. Töprengjünk el azon is, hogy nem épp ez az állandó „pénzcsinálás” feszíti-e szét kapcsolatunkat. Álljunk meg egy kicsit és gondoljuk át mi jelent számunkra valódi értéket, milyen számunkra egy élvezhető élet. Vagyont érő tárgyakra vagy szerető ölelésre vágyunk inkább?
November 8-án délben egy nagyon erőteljes hatású Telihold lesz. Mérlegre kerülnek a múltunkból származó megszokások és beidegződések, melyekről azt hisszük, hogy biztonságot adnak és azok az értékek, amikre jövőnket is alapozhatjuk. A látszat és a valódi „szétválogatása” a mi feladatunk lesz. Meghaladhatjuk eddigi önmagunkat, melyben párunk is sokat segíthet. Ezért ne zúdítsuk rá haragunkat, ha valamit épp megmutat nekünk. Inkább vegyük észre mi is az. Igyekezzünk kilépni az öncélúságból, de mégis megőrizni határainkat, belső értékeinket. Vegyük górcső alá vágyainkat, céljainkat és persze nem elfojtva lelkünk óhaját, de értékeljük át ezeket, ha szükséges. Figyeljünk arra, hogy mennyire vezérelt minket magamutogatás, elismerés utáni vágy. Ha ezek miatt választottunk egy utat, akkor álljunk meg! Sosem késő a téves útról letérnünk, ha rájövünk, hogy nem a szívünk vitt rá. A Telihold energiájával ezt most felismerések által, tudatosan tehetjük meg. Megláthatjuk ki és mi az, amivel azonosulni tudunk, akit vagy amit szívből elfogadunk, szeretünk.
November 10-től a Nap és a Merkúr is kapcsolódik a látszólag hátráló Neptunuszhoz. A planéták tovább fokozzák a „nem cselekvés” energiáit. Jelzik, hogy az aktivitással, a külvilág történéseivel most nincs semmi dolgunk. Bármilyen események zajlanak, a legfontosabb a belső értékeink tudatos megtartása, a belső harmóniánk megteremtése. Ez adhatja mindennek az alapját, akármilyen bizonytalan és instabil a külső környezet.
November 11-től ezt a belső transzformációt segíti a Plútó kapcsolódása először a Vénuszhoz, majd a Merkúrhoz. Értékrendünk, szemléletmódunk gyökeresen változhat, mely visszatükröződik majd kapcsolataink alakulásában is. Ha a külső visszajelzések helyett egy stabil önértékelésre, önbecsülésre támaszkodunk, az alapjait teremti meg harmóniánknak. Másképp tekinthetünk magunkra, a párunkra és egyéb kapcsolatainkra is.
A Vénusz és a Merkúr kapcsolata a látszólag hátráló Jupiterrel pedig segít megtalálnunk mindazt, amit tiszta szívvel tudunk elfogadni, amivel képesek vagyunk azonosulni. Felszínre kerülhetnek azok a dolgok, amik nem hitünk, meggyőződésünk szerint valók. Ezektől most mind megválhatunk, megtisztítva lelkünket, szellemünket.

 

November 14-20.
Ezen a héten tovább folytatódik ez a megtisztulás, tudatosodás. Ráláthatunk érzelmi kötődéseinkre, kapcsolódásunk mozgatórugójára. Nemcsak a külső kapcsolatainkat érthetjük jobban, láthatjuk tisztábban, hanem saját magunkat és a magunkhoz fűződő kapcsolatunkat is. Felismerhetjük, hogy milyen életterületeken vezérelnek önös érdekek, hol kergetünk illúziókat. Megérthetjük magatartásmintáinkat, berögződéseinket és most gyökeresen változtathatunk is ezeken. Mivel minden mindennel összefügg, ezért, ha mi változunk változik a környezetünk is.
November 17-től ez a gyökeres átalakulás már nem marad „csak” egy lelkünkből feltörő érzés szintjén, hanem meglátásaink kezdenek bölcsességgé formálódni és beépülni hitrendszerünkbe. Magunkévá tehetjük a gondolatot, hogy minden értünk van. Ha jónak élünk meg egy kapcsolatot, egy élethelyzetet, akkor gyakran fel sem merül bennünk, hogy miért van így, könnyedén elfogadjuk azt, ami van. Ha viszontagságosabb időket élünk, akkor se felejtsük el, hogy értünk történnek az események. Hogy tanuljunk belőlük, hogy fejlődjünk, tudatosabbá, bölcsebbé váljunk és hogy másképp értékeljük életünk jelen pillanatait. Vagy vágyjunk arra, ami van, vagy gondoljuk át milyen belső és külső változások szükségesek ahhoz, hogy megelégedettséggel érezzük úgy, hogy a helyünkön vagyunk.

 

November 21-30.
November 22-én a Nap a Nyilas jegyébe lép. Továbbra is együtt halad a Merkúrral és a Vénusszal. A három planéta segít abban, hogy tudatosítsuk miben is tudunk igazán kiteljesedni. Mi az, amivel kapcsolódva harmóniát teremtünk és örömöt érzünk. Ne felejtsük, hogy az örömünk mindig belülről fakad, ezért most se kívül keressük. Bízzunk magunkban, a sorsunkban és biztosan megleljük azt, ami nem az egonk nagyra növesztéséből, hanem lelkünk legmélyebb motivációjából fakad, ami szeretettel és boldogsággal tölt el.
November 23-án éjfél előtt 3 perccel Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához a Merkúr és a Vénusz is csatlakozik. A planéták energiája segíti a szellem és a lélek kapcsolódását a szeretet erejével. Mit is jelent ez? Felismerhetjük és sorsunkkal összhangba hozhatjuk lelkünk legmélyebb motivációját. Felvállalhatunk és elköteleződhetünk egy önzetlen „szolgálat” irányába, legyen ez saját magunk spirituális fejlesztése, a párkapcsolatunk, a családunk vagy egy hivatás. A legfontosabb, hogy elengedjünk minden olyan dolgot - akár tudati, akár lelki vagy fizikai síkon – ami már szükségtelenné vált, ami visszafog azon az úton melyen a tiszta és mély szeretet vezet. Igen erős energiák segítenek ebben a folyamatban, hiszen a Merkúr és a Vénusz a Skorpió csillagkép szívével, az Antares csillaggal áll együtt, mely a legtisztább és legmélyebb szeretet szimbólumaként a világ egyik alappillére.
November 24-én a látszólag hátráló Jupiter közel 4 hónap után ismét előre indul. A retrográd időszak alatt átgondolhattuk hitrendszerünket, világképünket. Azt, hogy mivel tudtunk azonosulni és mit utasítottunk el. Felismerhettük, hogy szükséges-e életünk valamelyik területén akár fizikailag, akár szemléletmódban, hozzáállásban megújulnunk. Megvizsgálhattuk, hogy mit tettünk másokért és mi szolgálta csak saját érdekeinket. A retrográd Jupiter időszakában felismerhettük azokat a dolgokat, amik sorsunk szerint valók. Azokat pedig elengedhettük vagy ezután hagyhatjuk magunk mögött, amik már nem illeszkednek életünkbe. Meghatározhattuk igényeinket, értékrendünket. Megláthattuk mindazt, ami fejleszti tudatosságunkat, ami meghatározza jövőképünket. A Jupiter előre indulásával már egy stabil hitrendszer lehet alapja tudatosodásunknak, bölcsebbé válásunknak és nem utolsósorban majd tetteinknek.
November 26-tól a látszólag hátráló Mars szembenállásba kerül a Merkúrral és a Vénusszal. A következő 1 hétben a planéták energiái próbára teszik kapcsolatainkat. Ha valóban a tiszta szeretet és nem különböző érdekek és függőségek kötnek egymáshoz, akkor biztosan kiállja a próbát a kapcsolat. Ha mégis viták robbannának ki, akkor a harcok elmélyítése helyett inkább keressük a változás, az alkalmazkodás lehetőségeit.
A hónap háralévő napjaiban a Napnak alig van más planétával kapcsolata. Jelzi, hogy most nem az egonkat kell előtérbe helyeznünk, hanem a lelkünket. Ne fejből, hanem tiszta szívből közelítsünk magunkhoz, másokhoz és különböző élethelyzeteinkhez. Találjunk olyan célokat, melyben megőrizve identitásunkat, másokkal együttműködhetünk. Önként vállaljunk felelősséget, köteleződjünk el, segítsünk önzetlenül! Érezzük meg, hogy az önszántunkból felvállalt kötöttségek fognak igazán szabaddá tenni minket, mert saját döntésünk, szabad akaratunk eredményei.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu