Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

TAVASZI ZSIZSEGÉS

2019.05.20.

Május végén ránk fér egy kis könnyedség.

Május 21-én délelőtt a Nap, majd a déli órákban a Merkúr is az Ikrek jegyébe lép és közel 1 hétig együtt haladnak. A Bika komótossága után jöhet egy kis lazaság, zizegés. Kedvet kaphatunk egy kicsit pezsgőbb, változatosabb időtöltéshez, jövés-menéshez, csacsogáshoz, ismerkedéshez. Ezalatt az idő alatt a Bikában együtt sétáló Vénusz és Uránusz erősítheti bennünk az élvezetek, az élmények iránti vágyat. Érzelmi elköteleződésünktől függően történhet meg az, hogy szabadjára engedjük vágyainkat és mint a tavaszi méhecske szállunk virágról virágra, vagy ragaszkodunk egy jól megválasztott “virágszálhoz” és kitartunk mellette. Legfőbb szempont azonban a hitelesség, az őszinteség lesz. Csak olyat tegyünk, amit fel tudunk vállalni. Mindegy milyen életterületről van szó. Elsősorban magunkkal legyünk őszinték! Biztos, hogy olyan módon működünk, ami hiteles és felvállalható? Nem játszuk meg jóllétünket? Esetleg nem jött el az ideje valamilyen változásnak? Persze most sem feltétlenül az a megoldás, hogy szedjük a sátorfánkat és odébbállunk. Változtathatunk a szemléletmódunkon is. Megítélhetjük másképp a helyzetet vagy alkalmazkodhatunk, ha épp az az üdvözítőbb. Mindenesetre bármit és bárhogy változtatunk, tegyük azt rugalmasan, könnyedén. De akkor se görcsöljünk rá a problémára, ha épp nincs elég erőnk bármit is módosítani helyzetünkön, életvitelünkön. Legyen akkor az a változás, hogy nem aggódunk emiatt!

Május 26-tól június közepéig eluralkodhat rajtunk egy olyan érzés, hogy meg kellene már haladni régi dolgokat, vagy kilépni elavult helyzetekből, de valahogy nem tudunk szabadulni. Ha így is van, nem kell semmit erőltetni. Egyelőre csak gondoljuk át, hogy mi lehet az, amit a jövőben is szeretnénk felhasználni jelenlegi, vagy múltbéli tapasztalatainkból! Mi mindent szerettünk? Mi vált javunkra? Mibe kapaszkodhatunk ami előrevisz és mi az, ami csak visszahúz? Hogy tudjuk megőrizni a változásban a stabilitás érzését? De, ha még ehhez sincs energiánk, akkor csak élvezzük a tavaszi zsongást! Nyüzsögjünk, találkozgassunk, beszélgessünk!

Május 28-án néhány olyan bolygókapcsolat jön létre az égbolton, ami a következő napokban egyfajta gyógyító, regeneráló energiát hordoz. Egyrészt a Nyilas Jupiter, a hit, a meggyőződés, a magasabb szintű tudás jelképe és az Ikrek Merkúr, a racionalitás, a gondolkodás, az információáramlás szimbóluma áll egymással szemben. Mindkét bolygó a saját jegyében van, ahol otthon érzi magát. A Nyilas és az Ikrek jegye a zodiákuson is egymással szemközt helyezkednek el. Mit jelent ez számunkra? Azt, hogy szükséges magunkba építenünk a hitünk szerint valót és a megtanultakat, az elköteleződést és a laza kapcsolatokat, a bölcsességet és a felületes tudást.  S hogy ez hogyan sikerülhet? A szintén saját jegyében álló Halak Neptunon keresztül. Azáltal, hogy hallgatunk belső hangunkra, hogy a lemondás helyett az odaadást választjuk, az illúziók helyett pedig a szívünket követjük. Ezen a napon a Hold csatlakozik a Neptunhoz, ezért érdemes figyelnünk  álmainkra, intuíciónkra, hátha bevillan az a szikra, amire régóta vártunk.
Másrészt a Bikában járó Vénuszt is kedvező hatások érik. Elsősorban a Bak Szaturnusztól, ami stabilizálhatja kapcsolatainkat, erősítheti önbecsülésünket, de ráirányíthatja figyelmünket az anyagi világ dolgaira is, egészséges határt szabva esetleges túlköltekezésünknek, vagy hedonista szokásainknak. A Halak Neptun is kapcsolatba kerül a Vénusszal, jótékony, gyógyító, szeretetteljes energiát adva a már felsoroltaknak.

Május 30-tól a Plútó is kifejti regeneráló hatását a Bika Vénuszra. A már sokszor emlegetett Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármas tagjaként hat értékrendünk, kapcsolataink, anyagi javaink átalakulására, de akár a fizikai testünk átformálásához is használhatjuk erejét.

Május 31-én megszűnik a Nyilas Jupiter és a Bak Plútó tanító fényszögkapcsolata. Február közepe óta adott esélyt ez a bolygóállás arra, hogy hitrendszerünket megreformáljuk, hogy elmélyítsük magasabb szintű tudásunkat. Ezalatt az idő alatt felrobbanthatott minden olyan életterületet, ahol nem volt igazi elköteleződésünk, hitünk, meggyőződésünk, amivel nem tudtunk igazán azonosulni. Tönkremehettek házasságok, megdőlhettek sziklaszilárdnak hitt elméletek, vagy épp  lelepleződhettek spirituális csalók, meginoghattak vallási fanatikusok is. De be is gyógyíthatta az évek során szerzett sebeket, egy új formában helyreállítva mindazt, ami a múltban “megbetegedett”. Bármit is éltünk át ezalatt az idő alatt, arra szükségünk volt. Mégpedig azért, hogy a továbbiakban már a hamis dolgoktól megtisztulva, valódi meggyőződéssel és valódi elköteleződéssel haladhassunk tovább életutunkon.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza