Asztrológia a mindennapokban

TAVASZI KÖTÉLTÁNC

2019.03.10.

Hogyan tudjuk megőrizni egyensúlyunkat az örökös változásban? Ez a kérdés március közepén.

Március 11-én a Neptun, a Nap és a látszólag visszafelé haladó Merkúr még mindig együtt járnak a Halak jegyében. Kicsit zavarodottnak, elveszettnek érezhetjük magunkat, talán azt sem látjuk tisztán merre kormányozzuk tovább életünk hajóját. Valószínűleg most régóta dédelgetett álmaink megvalósulása is még várat magára. Amolyan választóvíznek ígérkező időszak ez. Ha valódi elkötelezettséggel, bizakodva munkálkodtunk a megvalósításon, akkor várhatóan az eredménye is meglesz. De ne felejtsük, hogy nem minden rajtunk múlik. Ahogy szeretett nénikém bölcsen szokta volt mondani: Ami a Sors könyvében meg van írva, az úgyis bekövetkezik. Ezzel kell most szembesülnünk. Ha a sorsunkban benne van mindaz, amiről álmodtunk, amire vágyunk, akkor meg is tudjuk valósítani. De, ha nem a miénk a feladat, akkor bárhogy is igyekezzünk, nem fog menni. Mindenesetre ne kapkodjunk, még ne adjuk fel! Inkább vegyük észre a jeleket, fejtsük meg az üzeneteket! Továbbra is érdemes a belső hangunkra figyelnünk, hiszen onnan jönnek a legjobb sugallatok.

Március 12-től a hónap végéig a Vízöntő Vénusz és a Bika Mars feszült fényszögbe kerül egymással, ami felszínre hozhatja a ragaszkodás és az elengedés kérdését bármely életterületünkön. Ha nagyon kapaszkodunk valakibe, valamibe, vagy akár egy szemléletmódba, akkor a változások feszültséget gerjeszthetnek bennünk. De ne a menekülés legyen az első reakciónk! Próbáljunk inkább a változások közepette is kitartani, megújulni és rugalmasan reagálni a minket érő hatásokra!

Március 13-tól a hónap végéig sorsszerű  események alakíthatják tetteinket, módosíthatják kötődéseinket. Érdemes visszagondolnunk február utolsó hetére is. Ha volt abban az időben olyan gondolatcsíránk, álmunk, esetleg túlidealizált kapcsolatunk, aminek gyökeres  átalakulását, vagy az átalakulás időszerűségét már jelezte valami, akkor a következő napokban elmélázhatunk azon, hogy mégis mi legyen az, amin változtatunk. Hol látjuk szükségét? Fizikai síkon is kell, hogy történjen valami, vagy elég csak a hozzáállásunkon alakítani? Ne hamarkodjuk el a válaszadást! Igyekezzünk először mi magunk megújulni, új értékeket felfedezni, új megközelítést beépíteni mindennapjainkba! Ne az elégedetlenség hajtson minket más utakra, inkább találjuk meg a felfrissülés lehetőségét a minket körülvevőben, a már meglévőben!

Március 15-től lassan tisztulhat a kép. Már nemcsak álmodozunk arról, hogy mit szeretnénk csinálni, hanem ami szívből jön, ami a lelkünk mélyéről fakad, az kezd testet ölteni, azt hamarosan meg tudjuk valósítani. De csak úgy lehetünk sikeresek, ha először elfogadjuk helyzetünket, sorsunkat és a lehetőségeinkhez igazítjuk álmainkat. Nem elég csak lelkesednünk. Nem visz előbbre az sem, ha mereven ragaszkodunk dolgokhoz. Merjünk módosítani akár a célunkhoz vezető úton, akár magán a célon. Végül lehet, hogy hálát is adunk azért, hogy nem hajszál pontosan azok a vágyaink és nem hajszál pontosan úgy valósultak meg, ahogy mi azt a kezdet kezdetén elképzeltük. Apránként megtanulunk egyensúlyozni a saját akaratunk és a Sors akarata között. S végül élvezzük azt, ami megadatott.

Március 20-án éjjel 11 óra előtt 1 perccel a Nap a Kos jegyébe lép. Megkezdődik a csillagászati tavasz. S mi is újult erővel vághatunk neki terveink megvalósításának, vagy akár csak hétköznapi tevékenységeinknek. Ezen a napon több olyan bolygókapcsolat is megszűnik, ami az elmúlt napokban, hetekben esetleg feszültséget keltett bennünk, vagy elköteleződésünkben, hitrendszerünben hozott elbizonytalanodást. Mostanra kezd kikristályosodni az is, hogy mik azok az értékek, amikkel tudunk azonosulni. Hogy hogyan és milyen irányban változtunk fizikailag, szellemileg, szemléletmódunkat illetően és hogyan tudtuk a változásokat beépíteni mindennapjainkba annak érdekében, hogy a Sors könyvében megírtakkal együtt áramolhassunk, beteljesítve földi küldetésünket. S ha sikerül életünk keretein belül ráhangolódnunk feladatainkra,  ha ügyesen egyensúlyozunk a szabadság és a kötöttség dinamikus váltakozásában. Ha önmagunkra találunk és felvesszük életünk ritmusát, akkor bármilyen szelek fújjanak is, bárhogy rángassák lábunk alatt a kötelet, mi mégis képesek leszünk egyensúlyban maradni. S ezáltal igazán felszabadultnak, könnyűnek és boldognak érezhetjük magunkat.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu