Asztrológia a mindennapokban

SZÍVÜGYEK

2019.06.10.

Június közepén továbbra is a lelkünké, az érzéseinké a főszerep.

Június 11. után is az a kérdés, hogy mi az, amit teljes szívvel fel tudunk vállalni és hol játszunk csak szerepeket. Milyen élethelyzettel tudunk azonosulni és milyen helyzetekben csinálunk úgy, mintha elfogadnánk azt, ami van, de valójában lelkünk legmélyén mégis elutasítjuk. Attól függően alakulhatnak érzéseink, hogy melyik oldalra állunk. Ha képesek vagyunk tiszta szívből azonosulni a minket körülvevő dolgokkal, akkor észre sem vesszük, hogy áldozatokat hozunk, hiszen önzetlenül viszonyulunk mindenhez. Ha viszont csak úgy teszünk, mintha belesimulnánk helyzetünkbe, akkor könnyen megeshet, hogy a körülmények áldozatainak érezzük majd magunkat. Így ha nagyon kiüresedettnek érzünk valamit, legyen az párkapcsolat, barátság, munka, akkor hiába ragaszkodunk még hozzá, egy váratlan fordulattal mégis könnyen elveszíthetjük. Ráadásul a következő bő 2 hétben a Rák jegyében kézenfogva járó Mars és Merkúr egyszerre kapja meg a már sokat emlegetett Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó hármas átalakító energiáit azért, hogy megújuljanak érzelmi kapcsolataink, családi kötődéseink, lelki életünk. Előfordulhat, hogy ez nem megy konfliktus nélkül. Kirobbanhatnak családi, párkapcsolati viták, vagy egy jelentéktelennek tűnő esemény is jobban felzaklathat minket. Régi sérelmeink, vagy saját hibáink kerülhetnek most felszínre a célból, hogy nézzünk szembe velük és próbáljunk változtatni rajtuk. Fontos, hogy ne akarjuk mindenáron bebizonyítani igazunkat. Bár lényeges, hogy meghúzzuk határainkat, hogy ne valamiféle kapcsolatfüggőség vezérelje mondandónkat, vagy cselekedeteinket, de a harmónia érdekében célszerű időnként visszábbhúzni az agarakat.
A közlekedésben is érezhető lesz ez a feszültség, nagyobb a balesetveszély, ezért legyünk óvatosabbak, körültekintőbbek!

Június 12-én a Mérleg jegyében járó Hold harmónikus fényszögbe kerül a Nyilas Jupiterrel, támogatva azt a törekvésünket, hogy hitelesen felvállaljuk önmagunkat, hogy javítsunk önértékelésünkön és erősítsük önbecsülésünket. Mit jelent hitelesnek lenni? Azt, hogy őszintén vállaljuk személyiségünket, gondolatainkat, tetteinket. Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkinek az arcába vágjuk amit gondolunk. Tapintatosnak lenni azért még mindig erény. De ne csapjuk be elsősorban magunkat! Ne forduljunk ki magunkból csupán azért, hogy megfeleljünk másoknak!

Június 13-tól a következő néhány napban vágyhatunk valamiféle lelki mélységre, igazi szeretetkapcsolatra, egy odabújásra, ölelésre, együtt töltött minőségi időre. Kedélyállapotunk is annak megfelelően hullámozhat, hogy mennyire van részünk érzelmi élményekben. A következő napok próbára tehetik türelmünket. Lelkileg és fizikailag is kissé kimerültnek, fáradtnak érezhetjük magunkat. Lényeges ebben az időszakban, hogy ne veszítsük el a hitünket. Bízzunk magunkban, szeretteinkben és bízzunk a sorsunkban is! Igyekezzünk elkötelezni magunkat valaki, vagy valami mellett!  Legyen célunk, egy irány, ahova a szívünk húz, amerre életünk hajója tart. S ne hagyjuk, hogy ettől az iránytól bármiféle vihar eltérítsen minket!

Június 17-én délelőtt fél 11-kor Telihold lesz a Nyilas jegyében. Nemcsak a Hold kerül szembenállásba az Ikrek Nappal. A Hold ugyanis csatlakozik a Nyilas jegyében hátráló Jupiterhez. Ez utóbbi pedig igen erőteljes energiát ad majd ennek a Teliholdnak. Lezárhatunk egy olyan korszakot, amelyben egyfajta nagyravágyás, magamutogatás által, külsőségek alapján határoztuk meg magunkat és egyúttal elindíthatunk egy új életszakaszt, amelyben letéve álarcainkat, bízva önmagunkban, vállaljuk személyiségünket. Az igaz hit, az önbecsülés, az elköteleződés, a család témái kerülnek most fókuszba. Próbáljuk ezek legnemesebb értelmezését beépíteni hétköznapi életünkbe!

A dekád hátralévő napjaiban is jó, ha a szívünkre hallgatunk. Kövessük hívószavát! Szembesülhetünk azonban olyan érzelmi reakcióinkkal, amiket talán már évtizedek óta gyakorlunk. Mindig ugyanúgy. Legyünk éberek és ismerjük fel, ha már sokadszorra ismételjük ugyanazt az élethelyzetet, vagy ugyanazt a lelki állapotot. Próbáljuk most tudatosan megreformálni! Engedjük el régi mintáinkat! Adjunk más jellegű, újszerű választ a minket érő hatásokra!

Június 19-től a hónap végéig a Nyilas Jupiter szembenállásba kerül az Ikrek Vénusszal. Maradunk a felszínes kapcsolódásoknál, vagy képesek vagyunk elköteleződni? A laza kötődéstől ne várjunk sokat, maximum egy habkönnyű lötyögést, időtöltést. De az elköteleződést is csak akkor vállaljuk, ha azt tiszta szívből, meggyőződéssel vagyunk képesek megtenni. Bármelyik irányba indulhatunk, de lényeges, hogy már most fogadjuk el választásunk következményét!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés. 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu