Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

SZÁRNYALNI TANULUNK

2018.03.29.

Április első felében lehet, hogy még csak néhány szárnycsapást teszünk, de gyakoroljunk kitartóan.

Április 1-én és 2-án, a Húsvét ideje alatt érdemes átgondolnunk, hogy mi minden jelent számunkra értéket, mit képviselünk a világban, mi mellett tudunk kiállni. Inkább a családi összetartozás, mintsem az egyéni villongás kapjon hangsúlyt ezekben a napokban. Vessünk számot magunkban, hogy valóban akkor vagyunk-e valakik, akkor érezzük-e erőnket, ha az történik, amit mi gondolunk, vagy mi mondunk. Ha az utóbbi időben az egonk került fokozottan előtérbe, akkor tudatosan vegyünk vissza belőle. De, ha kis túlzással, eddig azt sem tudtuk mi az az ego és hol is lakik egyáltalán, akkor ismerkedjünk meg vele. Hívjuk segítségül határaink megrajzolásához, önbecsülésünk megerősítéséhez. Találjuk meg a megfelelő mértéket, az arany középutat!
A Mars és Szaturnusz Bak jegyében való együttállásának köszönhetően a tetteink, fáradozásaink még mindig falakba ütköznek. Április 2-án áll hajszál pontosan együtt a két bolygó, ezért tehetetlenség érzésünk, esetleg feszültségünk ekkor érheti el csúcspontját. Talán mostanra kicsit bele is fáradtunk, hogy a nagy erőfeszítések ellenére alig haladunk. Jobb, ha elfogadjuk ezt az április 19-ig tartó időszakot, felhagyunk a további szélmalomharccal és csak türelmesen várunk, hogy a lehetőségek, az irányok megmutatkozzanak. Persze nem könnyű a tétlenség. Talán nem is kell magunkat erre kárhoztatni. Cselekedjünk, de ne szakadjunk bele! Csökkentsük a tempót, tegyünk-vegyünk, de olyan “lassú víz partot mos” elven. Álljunk meg időnként egy kis pihenőre és mint az az alapos szobrász, aki kétszeres életnagyságú emberalakot készít, időnként járjuk körbe mit alkottunk! Szemléljük kíváncsian mesterművünk minden apró részletét, majd szép komótosan folytassuk tovább életünk szobrának formálását! Közben figyeljünk környezetünkre, de legfőképp belső hangunkra, mit súg! Váratlan érzések törhetnek fel bennünk, amik megmutatják az új irányt. Azt, hogy min kell változtatnunk, kell-e egyáltalán és ha mégis, akkor mekkora változtatásra van szükségünk.

Április 3-án a Mars, cammogva ugyan, de elkezd távolodni a Szaturnusztól. Nagyon lassan, de azért már készülhetünk arra, hogy milyen célokért szeretnénk tenni valamit. Igyekezzünk lelkünkben meglelni a szeretet forrását. Találjuk meg, hogy mi az, ami jó érzéssel tölt el minket és másoknak is örömet szerzünk vele. Ha eddig csak a saját jókedvünket tartottuk szem előtt, akkor valószínűleg szükségünk lesz egonk átformálására. Gondolkodjunk el ezen mielőtt bármit cselekszünk! De azért ne agyaljuk túl a dolgokat! Szükségtelen bűnbakot keresni magunkban. Inkább fogjuk fel ezt egy útkeresésnek, egy személyiség formálódásnak, fejlődésnek!

Április 5-től az Égiek is segítenek megtalálni valódi önmagunkat, helyünket a nagyvilágban. Képesek leszünk hitünk, meggyőződésünk mellett kiállni, belső értékeinknek megfelelően céljainkat alakítani és legjobb szándékunk által vezérelve cselekedni.

Április 7-től már beláthatjuk, hogy nem az tesz minket naggyá, hogy mindig nekünk van igazunk, hogy mindig az történik, amit mi akarunk. A valódi megbecsülést, mások bizalmát csak elnyerni lehet, kiharcolni vagy kikényszeríteni sosem. Tetteink pedig minősítenek. Toljuk hát félre egonkat, a “nagy királyt”, tegyünk másokért, szolgáljuk mások javát! Legegyszerűbb, ha a hozzánk közelállókkal kezdjük, akikhez érzelmileg is kötődünk.
De bölcsen tesszük, ha sorsunk ellen sem lázadunk és nem akarjuk mindenáron, és persze megint az egonk erejével keresztülvinni elképzeléseinket. Igyekezzünk inkább ráhangolódni a világmindenség hullámhosszára és üstökön ragadni a Sors kínálta lehetőségeket!

Április 10-től ugyanis a Nap és az Uránusz együttállásával megkezdődik egy olyan folyamat, ami a nagy ego bukását készíti elő. Minél nagyobb, annál magasabbról zuhan és annál fájdalmasabban ér földet. De ha így is lesz, akkor se bánjuk. Álljunk talpra újra és vegyük észre, hogy bár most még nagyot estünk, de mégis a repülést gyakoroljuk. Szárnyalni tanulunk abba a szférába, ahol határtalanul szabadnak érezhetjük magunkat, ahol rátalálhatunk valódi önmagunkra.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza