Asztrológia a mindennapokban

RÜGYFAKADÁS

2019.03.31.

Április első harmadában valami új elindítására, elkezdésére van lehetőségünk.

Április 1-én még mindig érdemes fokozott figyelemmel intéznünk mindennapos ügyeinket, nehogy a Neptun és a Merkúr együttállásának hatása miatt mi is úgy járjunk, mint az a repülőjárat, ami Londonból indult Németországba és “véletlenül” Skóciában kötött ki. De saját példámat is említhetném. Sosem voltam olyan dolgait elhagyó fajta, de most nekem is sikerült egy gondosan összepakolt kerti szerszámkészletemet hazainduláskor a felhasználás helyszínén felejtenem. Még csak fel sem tűnt, hogy valami hiányzik. Becsületes megtalálójának köszönhetően azonban a rendes szerszámok visszataláltak rendetlen gazdájukhoz.
Különösen azért célszerű a szokásosnál körültekintőbbnek lennünk, mert most épp azt kell megtanulnunk, hogy a biztonság változó. Hogy néha el kell engednünk valamit ahhoz, hogy más jöhessen a helyére. A Bak Szaturnusz-Leszálló Holdcsomópont-Plútó együttállás energiájával pedig a Sors biztosan hoz olyan élethelyzetet, amiben gyakorolhatjuk az alkalmazkodást. Örülhetünk, ha ez csak egy egyszerű szerszámkészlet szintjén történik. De, ha mégsem, akkor sem szükséges feltétlenül fizikai síkon megélnünk a változást. Módosíthatunk a hozzáállásunkon, az elfogadásunkon, a szemléletmódunkon is. Legalább annyit tegyünk meg, hogy nem bosszankodunk, hanem a megoldást keressük. Mindenesetre igyekezzünk olyan reakciót adni a váratlan eseményekre, ami nem mérgezi, hanem gyógyítja kapcsolatunkat saját lelkünkkel és a körülöttünk lévőkkel egyaránt.

Április 2-4. között az egonkat jelképező Nap fényszögkapcsolat nélkül halad az Égbolton. Legjobb, ha ezeken a napokon lemondunk az irányításról, nem akarunk semmit erőből, fejből, akarásból megoldani. Inkább élvezzük a Halak Vénusz túláradó harmóniáját, merüljünk el a felénk irányuló kedvességben és igyekezzünk mi is minél több szeretetet adni! Töltsünk romantikus perceket szeretteinkkel! Merítsünk minél nagyobbat ezekből az érzelmekből! Hozzuk helyre azt, ami még helyrehozható!

Április 5-én, amikor a Nap ismét kapcsolatba lép más planétákkal, mindjárt a Holddal kerül együttállásba. Délelőtt 11 óra előtt 10 perccel Újhold lesz a Kos jegyében. A Kos a zodiákus első jegye, mindenek kezdete, az életigenlés, a lendület, az újrakezdés. Ahhoz, hogy erejének mértékét elképzeljük, elég, ha a tavaszra, a rügyfakadásra gondolunk. Micsoda energiák robbannak ki ilyenkor! A természet újraéled, kezdődik egy új életciklus. Nos, ezt az erőt használhatjuk most ki. Kitűzhetünk új célokat, belevághatunk új dolgokba, de nem akárhogy. Egyrészt fontos, hogy amibe belekezdünk, amit szeretnénk megvalósítani, az szívünkből jövő legyen. Másrészt ez a Nap-Hold kapcsolat egy feszült, de fejlesztő, tanító fényszöget is kap a Szaturnusztól, ami jelzi, hogy azért igazodnunk kell a sorsunkhoz. Ez elől ugyanis nem térhetünk ki. Lehet, hogy elkószálunk utunkon, kóborlunk egy kicsit erre, nézelődünk egy kicsit arra, de a végén minden tapasztalatunkkal a hátunk mögött csak a saját ösvényünkön kell célba érnünk. Ezért legjobb, ha figyeljük a jeleket, azt, hogy milyen üzenetet rejt egy-egy életesemény és rugalmasan módosítunk útirányunkon, ha épp arra van szükség. De azért ne vigyük túlzásba a nyomolvasást! Ha épp az orrunk előtt hullik le egy falevél, az még nem jelenti azt, hogy íme egy jel, ami másfelé terel, mint ahova indultunk. Viszont, ha nagyon makacskodunk, ha mereven ragaszkodunk elképzeléseinkhez, gondolatainkhoz, szokásainkhoz, annak lehet, hogy csak küzdelem és csalódás lesz a vége.

Április 6. utáni napokban úgyis megmutatkozik, hogy valódi hit, vagy csak egy átmeneti lelkesedés, egy illúzió vezérel-e minket.  S, ha ez utóbbi, akkor az hamarosan köddéválik. Ahogy jött, úgy megy is. De sose bánjuk. Lehet, hogy kemény a fal, aminek ütközünk, de az események mindenképp formálják személyiségünket. Ha pedig igaz hitünk szerint cselekszünk, akkor lesz erőnk kibontakozni is, hogy tavaszi hasonlattal éljek, képesek leszünk virágba borulni.

Április 10-től pedig a Nyilas Jupiter és a Kos Nap - a hit és az akarat - kedvező, szinte automatikusan egymást erősítő kapcsolata ad számunkra lendületet ahhoz, hogy kitartással és örömmel valósítsuk meg mindazt, amiről már régóta álmodozunk.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu