Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

RUGALMASAN, OPTIMISTÁN

2019.03.20.

Így érdemes hozzáállnunk március utolsó harmadához.

Március 21-én már nemcsak a csillagászati tavasz beköszöntével indíthatjuk a napot, hanem a hajnali órákban, 2 óra 43 perckor egy Teliholddal is a Mérleg jegyében. Elengedhetünk mindenfajta bizonytalankodást, megfelelni akarást, önbizalomhiányt és pozitívan értékelve magunkat, kiteljesíthetjük önelfogadásunkat. De kapcsolatainkban is hozhat változást ez a Telihold. Ha még van érzelmi töltet a kapcsolatban, akkor a feltöltődés érdekében képesek leszünk alkalmazkodni, korlátot szabni vágyainknak. Gyógyulhatnak sebeink, megbocsájthatunk magunknak és társunknak is. De, ha már csupán egymással való küzdelem az egész, akkor a búcsúzáshoz, az elváláshoz is alkalmas az idő.
A Neptun és a retrográd Merkúr még mindig kéz a kézben jár a Halak jegyében. Továbbra is érdemes kicsit jobban figyelnünk elkalandozó gondolatainkra. Lehetünk kissé szórakozottak, feledékenyek. Ámíthatjuk magunkat egy illúzióval, de mások is félrevezethetnek minket. Célszerű keresni a mögöttes tartalmakat, akár belső kommunikációnkról, akár a másokkal folytatott beszélgetéseinkről legyen szó. Lássuk meg az indíttatást, a valódi szándékot!
A következő napokban jöhetnek sorsszerű események, amik próbára teszik hitünket, elszántságunkat, kitartásunkat. A gyors megfutamodás, vagy a könnyebb út helyett inkább vizsgáljuk meg miben tudnánk megújulni, hogy tudnánk másképp megközelíteni embereket, helyzeteket, dolgokat. Elsősorban olyan életterületeken várhatunk változásokat, ahol nagyon bepunnyadtunk, vagy ahol valamihez - főként anyagiakhoz, vagy biztonságosnak vélt dolgokhoz -  megrögzötten ragaszkodunk. Meg kell tanulnunk hinni magunkban, bízni a sorsban és rugalmasan alkalmazkodni az élet különböző eseményeihez, hullámaihoz. És azt sem szabad elfelejtenünk, hogy önmagában semmi sem jó, vagy rossz. Attól lesz egyik, vagy másik, hogy mi mit gondolunk róla. Persze nem arra bíztatok senkit, hogy a tragédiákat és a nehéz helyzeteket is mosolyogva fogadja. Természetes, hogy történnek olyan dolgok, amiket rossznak ítélünk, keservesen élünk át. De fontos, hogy legyen egy jövőképünk, ami felé tartunk, ami felé haladás erőt ad. Ezt a fajta pozitív szemléletmódot érdemes most elsajátítanunk.

Március 26-án este a Vénusz a Halak jegyébe lép és Húsvétig itt halad előre. Ez egy igazán kellemes, romantikus, szinte angyali energiát hozhat mindennapjainkba. Egyfajta túláradó szeretet önthet el bennünket és megtalálhatjuk életünk szerelmét is. De arra azért figyeljünk, hogy akiről képzelgünk, az egy hús-vér ember legyen egy valódi kapcsolatban. Ne csak álmodozzunk egy párról, egy ideális kapcsolatról, egy olyan tökéletességről, ami a valóságban nem létezik, mert akkor könnyen elmehetünk amellett, akivel igazán boldog életet élhetnénk.
A Vénusznak azonban nemcsak párkapcsolati jelentése van. Az anyagiak, az élvezetek, a biztonság, a ragaszkodás szimbóluma is. A Halak jegyébe lépésekor rögtön kapcsolatba is kerül a Bika Uránusszal, ami váratlan fordulatokat idézhet elő a felsorolt életterületeken. Ha esetleg eddig nélkülöznünk kellett, akkor most megnyílhatnak a lehetőségek. De, ha nem törődtünk az anyagiakkal, vagy zsugori módon ültünk garasainkon, akkor jöhetnek váratlan kiadások, kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy korlátot kell szabnunk költekezésünknek, vagy épp nemcsak magunkra, hanem másokra is kell fordítanunk felhalmozott javainkból.

Március 28-án a hátráló mozgásúnak látszó Merkúr megáll az Égbolton, majd másnap ismét előre indul. A Neptun kezét még mindig nem engedi el, s április közepéig nem is fogja. Az elmúlt hetekben felbukkanó gondolataink, szemléletmódunk, imbolygó kapcsolataink lassan letisztulhattak és a Merkúr előrefordulásával változásnak, gyógyulásnak indulhatnak.

Március 31-én pedig már aktivitásunkban is érezhetünk egy kis felfrissülést. A Mars ugyanis a reggeli órákban átlép az Ikrek jegyébe és május közepéig ficánkol itt. A nehézkes, lassú, de kitartó Bika után egy igazán tavaszias energikusság jellemzi majd tetterőnket ebben az időszakban. Az Ikrek Mars a rugalmasság, a könnyed változtatás képességét hozhatja ki belőlünk. Lehetővé teszi, hogy az álmodozás helyett, már a tettek mezejére lépjünk, s dédelgetett vágyainkat lassan, de biztosan elkezdjük megvalósítani.



A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés. 

vissza