Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ŐSZINTÉN, TISZTÁN, BOLDOGAN

2018.05.20.

Május utolsó harmadában nagyot lendíthetünk magunkon és élethelyzetünkön.

Május 21-én a Nap jegyet vált, belép az Ikrekbe. A Bika kicsit lomha, földhözragadt, lassú tempóját felváltja egy kis pezsgés, kíváncsiság, nyitottság, igazi nyáreleji lazaság. Átadhatjuk magunkat ennek az életérzésnek, de ha kicsit komolyabban szeretnénk kihasználni ezt az energiát, akkor inkább az őszinteségünket, hitelességünket kell május utolsó harmadában górcső alá vennünk. Milyennek éljük meg a kapcsolatainkat? Akár a legszorosabbakat, akár a kevésbé közelállókat. Inkább menekülnénk? Na, de mi lesz akkor a jól megszokott biztonságunkkal, a komfortzónánkkal? Vagy nagyon egyedül érezzük magunkat, ezért inkább kötődnénk valakihez? Jaj, de akkor meg alkalmazkodni kell! Melyiket válasszuk? Nem egyszerű a válasz. Főleg nem mostanság, amikor igencsak az individuumok korát éljük, nehezebben igazodunk másokhoz, szívesebben toljuk előtérbe önös érdekeinket. Olyan érzésünk lehet, hogy nincs is jó megoldás. Akármelyik irányba megyünk, valamiért nem tetszik. Úgy érezhetjük, hogy a másik mégiscsak jobb lett volna. Sokat segít, ha találunk közös célokat, ami összekovácsol, ami erősíti a ragaszkodást. Vigyázat! Nem a függőséget kell tovább fokoznunk, hanem az önszántunkból kötődést. Pusztán azért, mert jó valakihez, mert jó valahova tartozni! Persze előfordulhat, sőt természetes, hogy vannak surlódások. De, ha törekszünk arra, hogy inkább kiegészítsük a másik embert és ne lenyomjuk, vagy épp ne mi nyeljük be a keserű pirulát, akkor találhatunk mindenki számára megfelelő megoldást egy harmónikus kapcsolat kialakításához. Az alapja mindenképp önmagunk felvállalása legyen! Először is, hogy ne akarjunk többnek, vagy másnak mutatkozni, mint akik valójában vagyunk! Nem lehet egy életen át szerepet játszani. Vagy azért, mert hamar lelepleződünk, vagy azért mert közben elveszítjük saját magunkat. Másrészt igyekezzünk meglévő dolgainkra fókuszálni! Ha mindig másra vágyunk, az csak az örök elégedetlenségben tart minket és sosem fogunk örülni annak, ami van.
Ha képesek vagyunk szeretettel kötődni kapcsolatainkhoz, akkor érzelmi biztonságot is megélhetünk. Ha félünk a kötődéstől, vagy folyamatosan elégedetlenkedünk környezetünkben, azzal szép lassan az elmagányosodás irányába sodorjuk magunkat, függetlenül attól, hogy konkrétan hányan vannak körülöttünk.

Május 23-án egy érdekes boríték alakzat rajzolódik majd ki az égbolton a Jupiter, a Neptun, a Merkúr és a Hold feszült, de mégis együttműködő összjátékával. Ez a formáció is az elfogadásunkról, a szeretetünkről, kapcsolódásainkról faggat minket. Képesek vagyunk elfogadni a tökéletlenséget és a hibáival együtt szeretni egy másik embert, vagy egy élethelyzetet? Vagy agyon cikizzük, kritizáljuk, netán meg is sértjük a másikat, vagy egyszerűen utáljuk már azt, amiben létezünk? Most lehet változtatni! Mind a helyzetünkön, mind a hozzáállásunkon. Bármelyiket is tesszük, az emelni fog rajtunk. Csak tegyük végre!

Május 24-től a Plútó is támogat ebben. Segít gyökeresen átformálni élethelyzetünket, kapcsolatainkat, vagy gondolkodásmódunkat. De a hitelességet, az önazonos döntést és cselekvést nem ússzuk meg. 

Május 26-án eláraszthat minket egy olyan érzés, vagy inkább felismerés, hogy mára “eladtuk a lelkünket”. Lehet, hogy azért, mert évek, évtizedek óta tartunk fenn egy olyan kapcsolatot, amiben sosem voltunk önmagunk. De az is lehet, hogy a karrier, a hatalom, a pénz miatt egy munkahelyen hódoltunk be annyira, hogy már nem ismerünk magunkra. Ha így van, akkor kerülhetünk mélypontra ezekben a napokban. Úgy érezhetjük, hogy kifacsartak, lelkünk kiüresedett. De önvád és önostorozás, netán depresszió helyett inkább építsük magunkat újra “romjainkból”. Ismerjük fel, hogy van ennek jó oldala is. Feltölthetjük azt az üres helyet, de most már válogatott dolgokkal. Lefektethetünk új alapokat, amire már olyan várat húzhatunk, ami valóban a miénk. Merjük eldobni jelmezünket, merjünk őszinték lenni magunkkal, bevallani tévedéseinket, felhasználni tapasztalatainkat!  Engedjük el függőségünket, szűntessük meg érzelmi kiszolgáltatottságunkat! Sokkal értékesebb kapcsolatokra tehetünk szert akár azáltal, hogy magunk mögött hagyunk egy elavult régit, akár úgy, hogy még több energiát adunk egy meglévőnek. De megítélhetjük más módon is helyzetünket, fellelve benne mindazt a jót, ami miatt mégis kitartunk benne.

Május 29-én délután Telihold lesz a Nyilas jegyében. Segít oldani a kötődéseket, de ugyanakkor új célok keresésére is ösztönöz.  Amolyan “Legyen hitünk szerint!” energiát ad. Magasabb szintre emelhetünk egy meglévő kapcsolatot, akár esküvő, vagy gyermekáldás is jöhet. Annál is inkább, mert egy nagy Égi háromszög is ráerősít erre, a Rák Vénusz, Skorpió Jupiter és Halak Neptun közreműködésével. Hangsúlyozva azt, hogy mennyire fontos a család egysége, az érzelmi biztonság, az elfogadás, a szeretet.

Május 30-án a Merkúr is az Ikrek jegyébe lép. Alig, hogy ezt megteszi, máris összekapaszkodik az itt haladó Nappal és egy igencsak inspiráló fényszöget kap a Vízöntő Marstól. Számíthatunk forradalmi változásokra, akár kapcsolatainkat, szemléletmódunkat, vagy csupán hétköznapjainkat illetően. És most nemcsak elméleti szinten, hanem tettekben is megnyilvánulhat mindez. Olyan változásokat élhetünk meg, vagy kezdeményezhetünk, ami személyiségünket is befolyásolja. Ha jól sáfárkodunk az Égiek nyújtotta lehetőségekkel, akkor most úgy alakíthatjuk élethelyzetünket, hogy ismét rátalálhassunk önmagunkra. S így örömmel és elégedettséggel ringatózhatunk tovább saját sorsunk hullámain, levetve immár azt a megkopott, másra szabott és mostanra már roppant kényelmetlen kölcsönjelmezt, amiben eddig tetszelegtünk.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza