Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ŐSZINTÉN AKAROK…

2018.09.08.

Szeptember közepén tisztul a kép

Szeptember 11-én a Mars a Vízöntő jegyébe lép. Jöhetnek az ötletek, a “világmegváltó” elképzelések. Lehetnek újak, de kidolgozhatjuk a régi morzsákat is. Most lehetőségünk van ráncba szedni gondolatainkat, rendszerezni terveinket.  Nem kapkodva! Időt hagyva, türelmesen!
A következő kb. 1 hétben amúgy is hajlamosak lehetünk kicsit szétszórtabbak, figyelmetlenebbek lenni. Esetleg azt érezhetjük, hogy szétfolyunk a fáradtságtól, nehéz bármire is koncentrálnunk. Hagyjunk magunknak egy kis pihenőt! Lélegezzünk fel! Hiszen a gyerek már az oviban, vagy az iskolában, mi újra a munkában. Szóval mindenki a helyén, szépen, rendben.
De, ki is használhatjuk ezt a befelé fordulós időszakot. Átgondolhatjuk miben és hogyan ámítjuk esetleg magunkat, kergetünk-e illúziókat? Alkalmas 1 hét lesz arra, hogy igazán őszinték legyünk magunkhoz. Hogy bevalljuk mit érzünk, akár a kapcsolatainkat, akár a jelenlegi élethelyzetünket illetően. Hogy fel merjük vállalni - legalább magunk előtt - ha kilógunk a tömegből. Vagy csak szeretnénk kilógni, mert elegünk van már a társadalmi és egyéb elvárásokból. Persze nem arról van szó, hogy dobjunk le magunkról minden kötelezettséget. Inkább arról, hogy olyat vállaljunk, amiben nem feszül meg a lelkünk, ami belőlünk jön és nem egy külső megfelelés eredménye. Legyünk résen, mert számunkra is meglepő módon kirobbanhatnak érzéseink, felforgatva mindent magunk körül. Ne döntsünk elhamarkodottan! Egyelőre csak térképezzük fel valódi igényeinket!
Hajlamosak lehetünk azonban jobbnál jobb kifogásokkal is áltatni magunkat, hogy miért is jó nekünk az, amiben vagyunk. Igaz, nem erre vágyunk, de mégis olyan jó kis langyos, megszokott és biztonságosnak tűnő. No, ha ilyen érzések uralkodnak el rajtunk, ezeket is érdemes jobban megvizsgálni. Tényleg komfortos, amiben vagyunk? Valóban, a lelkünk mélyén is ezt akarjuk?

Szeptember 13-án és az azt követő napokban tovább erősödik ez a tépelődés.  Ezen a napon a Skorpió Vénusz a Holddal is együtt áll, segítve érzelmeink felszínre törését. Ha nagyon elástunk, elfojtottunk dolgokat, akkor most “kiborulhat a bili”. De, ha tudatosan hozzuk fel lelkünk mélyéről a rég eltemetett érzéseinket, ha képesek vagyunk elmondani mi bajunk, akkor nem kell iszonyatos felfordulástól tartanunk. Kezünkbe vehetjük az irányítást, változásokat indíthatunk be. Letisztulhatnak elképzeléseink, tudni fogjuk mi legyen a következő lépésünk. Értelmet nyernek a hétköznapi feladatok, a korábban unalmasnak vélt rutinok. Erőt meríthetünk a rendszerességből, a tervszerűségből. De ne essünk a ló túloldalára, ne higgyük azt, hogy “fejből”, mindent alaposan megtervezve majd azt érezzük, amit kell. Amit tehetünk az csupán az, hogy a feltörő érzéseinket megpróbáljuk megérteni és tudatosítani.  Hogy nem zúdítjuk rá valakire nyersen, főként nem őt okoljuk érte, hanem mederben tartjuk és higgadtan kimommunikáljuk.

Szeptember 16-án különösen erős lesz az a bolygóhatás, ami a hitünket és elköteleződésünket teszi próbára. Lehet ez egy párkapcsolat, amiben elbizonytalanodhatunk. Ha épp házasodni készültünk, akkor lehetnek ezzel kapcsolatos aggodalmaink, olyan “jaj Istenem, oda a szabadságom” érzésünk, amitől megijedhetünk. De az élet egyéb területein is felmerülhet kételyünk. Feltehetjük magunknak a kérdést: valójában mi felé húz a szívünk? A választ most se hamarkodjuk el! Várjunk pár napot, akkor sorra megszűnnek azok a bolygókapcsolatok, amik esetleg feszültséget keltettek bennünk. Addig is emésszük átsuhanó gondolatainkat, feltörő érzéseinket!

Szeptember 18-án szinte fellélegezhetünk. Különösen sok olyan planéta összekapcsolódása szűnik meg, amik az elmúlt napokban, hetekben feszegették lelki világunkat. A Skorpió Jupiter és a Halak Neptun április vége óta tartó segítő összekapaszkodásának is vége. Aminek ki kellett jönnie, az kijött. Amire érettek voltunk, hogy szembenézzünk vele, az feltárult. A levertséget, szétszórtságot előidéző Égi konstelláció is kioldódik. Most már képesek leszünk összeszedetten, tudatosan előre haladni. Ha meghallottuk mit üzen a szívünk, ha őszinték voltunk magunkkal, ha nem kapkodtunk, ha nem hirtelen felindulásból döntöttünk az elmúlt hónapokban, akkor most letisztult érzésekkel, világos gondolatokkal, jól felépített tervekkel és értékes emberekkel magunk körül vághatunk neki életünk következő szakaszának. Nyíltan, magabiztosan!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


 

vissza