Asztrológia a mindennapokban

ŐSZINTÉN AKARJUNK ÉLNI!

2024.05.31.

Júniusban szeretettel töltekezhetünk


Június 1-9.
A hónap első napjaiban is még bevillanhatnak új ötletek, jöhetnek váratlan változások, melyek képesek kimozdítani megszokott helyzetünkből. Mielőtt megtesszük az első lépéseket érdemes alaposan megfontolnunk, hogy ezeknek valóban van-e realitása vagy csak elragad egy álomvilág, melyben illúziókat kergetünk.
Június 3-tól azonban arra is lesz lehetőségünk, hogy a változásokból tanuljunk, bölcsebbé váljunk. Főként rugalmasságunk növelése válik fontossá a következő napokban. Ez járhat azzal, hogy lazábban alkalmazkodunk a változásokhoz. Nézőpontunkat, gondolkodásunkat képesek vagyunk formálni. Persze nem elvtelenül, sőt! Csakis úgy, hogy megőrizzük hitelességünket. Morfondírozhatunk azon is, hogy mi mindenen tudnánk változtatni annak érdekében, hogy könnyebben viseljük a Sors tengerének hullámait.
Június 4-től muszáj lesz beleállnunk a feladatokba. Felvállalnunk a sorsunk szerint való felelősséget. Higgyünk magunkban, mindent meg fogunk tudni oldani! De korántsem biztos, hogy a régi módon. De miért is várnánk más eredményt, ha mindent ugyanúgy csinálunk. Merjünk hát változtatni, változni és új dolgokba belevágni. Akár tettekben, akár szemléletben jelentse ez a felfrissülést. Eleinte valószínűleg nehéznek, vesződségesnek találjuk a feladatokat, de képesek leszünk belejönni. Csak kezdjük el lépésről lépésre.
Június 6-án 14 óra 38 perckor Újhold lesz. Kiváló időpont ahhoz, hogy elengedjük régi beidegződéseinket, múltunk terheit. Hogy begyógyítsuk lelkünk sebeit és merjünk valami újba belevágni. Erősíthetjük önbecsülésünket, új energiával tölthetjük fel párkapcsolatunkat, tudatosan választhatunk a megszokottól eltérő reakciókat, válaszokat visszatérő, vagy nagyon ismerős helyzetekre. Mindezt úgy, hogy közben megmaradunk annak, akik valójában vagyunk. Hűen őrizzük alapvető értékeinket, de mégis alkalmazkodunk a külvilág eseményeihez.
Június 9-től gyógyulhatnak kapcsolataink. Szeretettel tölthetjük fel őket, legyen az akár a saját lelkünkhöz, akár másokhoz való kapcsolódás. Tudatosíthatjuk igényeinket. Beazonosíthatjuk, hogy mi az, ami mérgezi lelkünket és mit tehetnénk azért, hogy megszilárdítsunk olyan belső erőket, amik építenek minket.

 

Június 10-16.
Ezen a héten továbbra is szeretettel tölthetjük fel kapcsolatainkat. Közös felelősséget vállalhatunk a kapcsolatunk stabilitásának megteremtéséért. Természetesen ehhez szükségünk lesz rugalmasságra, alkalmazkodásra és megértésre. Rá kell, hogy ébredjünk, hogy mindent közösen hozunk létre és együtt tudunk változni és változtatni is. De mindig saját magunkkal kezdjük, ne a másikat akarjuk rögtön megreformálni.
Június 13-tól arra érdemes figyelnünk, hogy meglássuk saját és mások valódi arcát. Ne alkossunk sem magunkról, sem másokról, vagy általában a kapcsolatokról egy idealizált képet! És főleg ne ragaszkodjunk egy illúzióhoz! Ne tévesszük össze a valóságot egy álomvilággal. Csak csalódás várhat ránk egy ilyen hozzáállással. Vegyük észre mi van. Mert ami van, az van. Ebből kell kiindulnunk. Vagy elfogadjuk és boldogok vagyunk azzal, ami van, vagy változtatunk. De mindig abból kiindulva, ami van. Nem egy illúzióból. Hiszen abból csak egy másik illúzió születhet.
Június 15-től gyakrabban előfordulhat, hogy gondolataink elkalandoznak, figyelmünk lankad és légvárak építésére is hajlamosabbak lehetünk. Ez félreértésekhez is vezethet, ezért döntéseink, tetteink előtt érdemes megállnunk egy pillanatra és ismét átgondolnunk mit is szeretnénk, milyen irányba lépünk tovább.

 

Június 17-23.
A hét közepétől eljön annak az ideje, hogy amit fejben megalkottunk, amit ésszel felfogtunk, azt most az érzelmek síkjára, a szívünk középpontjába is lehozzuk.
Június 20-án a Nap a Rák jegyébe lép, elérkeztünk a nyári napfordulóhoz. Ezen a napon a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka. A Nap jegyváltásának mégis inkább azért lesz jelentősége, mert kapcsolódva a szintén a Rák jegyében haladó Vénuszhoz és a Merkúrhoz, fókuszba kerülnek érzelmi kapcsolataink. Először is önmagunk szeretete. No, nem nárcisztikus módon, hanem természetesen. Úgy, hogy teret engedünk saját igényeinknek, becsüljük belső értékeinket és meghúzzuk azokat a határokat, amikkel mindezeket védelmezni tudjuk. Nem engedjük másoknak, hogy lelkünket tiporják, önbecsülésünket romba döntsék.
Ha magunkkal rendben vagyunk, akkor semmi akadálya annak, hogy őszintén, tiszta szívvel és szeretettel kapcsolódjunk másokhoz is és képesek legyünk tenni azért, hogy érzelmileg stabil, biztonságot nyújtó kapcsolatokat alakítsunk ki.
Június 22-én hajnali 3 óra 8 perckor Telihold lesz. Lehetőséget kapunk arra, hogy ha esetleg lelkünk bizonyos részeit bezártuk, akkor megengedjük, hogy feltörjön belőlük az elfojtott érzelem. Ha a múltban fájdalmas lett volna szembesülni bizonyos dolgokkal, akkor talán most már könnyebben fog menni. Felolvaszthatjuk szívünk azon darabját, melyet jégbe zártunk. Melytől mi is megkeményedtünk. Valamikor talán ez segítségünkre volt az érzelmi „túlélésben”. De most már ideje felszámolnunk a ridegséget és engedni érzelmeinknek. Nem könnyű folyamat ez, lelki viharokkal járhat. Korábbi elképzeléseink, mára már téveszmékké válhatnak, melyektő érdemes szabadulnunk. Lehet, hogy a lelkünk mélyéről feltörő érzelmektől sebezhetőbbek leszünk, esendőbbnek látszunk majd, de hitelesebbekké, megközelíthetőbbekké és szerethetőbbekké válhatunk.

 

Június 24-30.
Ezen a héten felismerhetjük, hogy kapcsolatainkért felelősséggel tartozunk. Közösen tehetünk érzelmi kapcsolataink megszilárdításáért. Akár léphetünk egy újabb szintre is és családot alapíthatunk.
A következő 10 napban a Mars és a Vénusz kapcsolata jelzi, hogy ismét a férfi és női energiák kerülnek előtérbe. Nemcsak a nemiség szintjén, hanem átvitt értelemben is. A kiáradás és befogadás: mit akarok és mit fogad el a környezetem, valamint a belső férfi és női oldalunk egyensúlya kerül most fókuszba.
Június 28-tól érzelmi hullámvasúton találhatjuk magunkat, ha elhamarkodottan reagálunk. Mielőtt kimondunk valamit, gondoljuk át, számoljunk tízig, mert könnyen kibökhetünk olyan szavakat, mondatokat, melyek maradandó sebeket ejtenek a másikon.
Június 30-án a Szaturnusz látszólag hátráló mozgásba vált és november közepéig tartja ezt az irányt. Felerősíti azt a folyamatot, mely önmagunk, a külvilághoz való kapcsolódásunk (legyen az párkapcsolat vagy egyéb kapcsolódás), valamint sorsunk megértéséhez és elfogadásához visz közelebb. Igyekezzünk megfigyelni mind saját működésünket, mind a világ működését és meglátni, hogy minden mindennel összefügg, hiszen minden EGY! Vizsgáljuk meg, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az EGYséget megteremtsük mind magunkkal, mind a környezetünkben lévőkkel, mind pedig a Sorsunkkal. Legyünk a befogadás, az elfogadás állapotában, hiszen így tudunk közelebb kerülni magunkhoz és másokhoz is és így tudunk harmóniát teremteni belül és kívül egyaránt.
A Szaturnusz addig a pontig hátrál, ahol március végén járt. Érdemes visszagondolnunk erre a bő 3 hónapra. Milyen események történtek, milyen élethelyzetek álltak elő ebben az időszakban? Mit csinálnánk már másképp? Mit gondolnánk már másképp? A Szaturnusz novemberi irányváltásakor megmutathatjuk mit tanultunk.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu