Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

ÖNMAGUNK MEGTALÁLÁSA

2024.05.01.

Májusban ledobhatjuk álarcunkat


Május 1-5.
Május első napjaiban már-már azt gondolnánk, hogy végre beindul valami, hiszen a Mars a Kos jegyébe lépett. De az éppen állni látszó Plútóval való kapcsolódása mutatja, hogy még nem a vágyaink kibontakoztatásának, a cselekvésnek van itt az ideje. A Plútó a Vénusszal is fényszögkapcsolatban van, ami akár anyagi helyzetünkben, biztonságérzetünkben, de párkapcsolatunkban is egy megtorpanást, beszorult érzést jelezhet. Nem véletlen, mert van még dolgunk mielőtt tisztán látnánk, hogy mit szeretnénk tenni, mi a következő lépés az életünkben.
A kissé feszült időszakban hajlamosak lehetünk viták kirobbantására különösen olyan témákban, amik már régóta nyomasztanak, vagy amiket a múltban nem tisztáztunk, nem zártunk le.
Május 3-án a Plútó látszólag hátráló mozgásba kezd. Október közepéig tartja ezt az irányt, amikortól ismét egyenes irányú mozgásúnak látjuk majd. Addig azon töprenghetünk, hogy mi mindenen kellene változtatnunk. Mi az, amit nagyon régóta ugyanúgy viszünk az életünkben? Szükségünk van gyökeres változásra, de nem mindegy, hogy hogyan. Meggondolatlanul cselekedve romba dönthetünk olyan dolgokat is, amik értéket hordoznak. Ezért alaposan gondoljuk át, hogy mit és hogyan tudunk átalakítani mindennapjainkban. Mindig lehet szemléletmódban, hozzáállásban és fizikai szinten is. Mindkettő képes fejleszteni tudatosságunkat, de korántsem mindegy, hogy közben mit teszünk tönkre magunk körül, mit sodor magával egy-egy döntésünk. A Plútó retrográd mozgásának idején előtérbe kerülhetnek hatalmi kérdések, az erőnkkel való visszaélés. Tegyük fel hát a kérdést, hogy nem telepszünk-e rá valakire a környezetünkben? Nem akarjuk-e mindenáron saját elképzelésünket, igaznak vélt nézeteinket ráerőltetni másokra? Meghallgatjuk-e a másik szempontjait? Képesek vagyunk-e beleképzelni magunkat a helyébe, hogy mit élhet át mellettünk vagy egyéb kapcsolataiban, helyzeteiben? A retrográd Plútó szeptember elején visszalép egy kis időre a Bak jegyébe. Ismét a minket körülvevő „rend” és a múlt kérdéseivel szembesülhetünk és felismerhetjük, hogy milyen új rend (belső, mikrokörnyezeti és világrend) kialakítására van szükségünk ahhoz, hogy összhangban legyünk az Univerzummal, a Sorssal és nem utolsó sorban önmagunkkal.
Május 4-től a Nap és a Szaturnusz kerülnek fényszögkapcsolatba. Tudatos felelősségvállalást tanulhatunk. Azt, hogy stabilitást – ami persze sosem az állandóságot jelenti – csak együtt, egymást kiegészítve tudunk teremteni. Nincs olyan, hogy csak az egyik fél hibás, csak ő tehet dolgokról. Együtt hozzuk létre azokat a helyzeteket, amik akár érzelmi, akár anyagi stabilitásunk alapját képezik. Vagy éppenséggel ennek az alapnak a megbillenését okozzák. Vessünk hát számot magunkban, hogy mi mivel tudunk hozzájárulni a stabilitás alapjainak megszilárdításához vagy esetleg újjáépítéséhez.

 

Május 6-12.
Május 8-án reggel 5 óra 22 perckor Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához csatlakozik a Vénusz, a Jupiter és az Uránusz is. Egy olyan új időszakot indíthatunk az életünkben, melyben már saját értékeinket őrizzük és elengedünk mindent, ami ezeket sérti, vagy ezekkel össze nem egyeztethető. Jól gondoljuk hát át, hogy milyen alapokra építkezünk és ennek megfelelően változtassunk szemléletmódunkon vagy akár élethelyzetünkön. Tegyük mindezt úgy, hogy előbb felismerjük, beazonosítjuk azt a helyzetet, amiben vagyunk. Őszintén bevalljuk magunknak, hogy mi mivel járultunk hozzá - milyen gondolatokkal, milyen tettekkel - egy adott szituáció kialakulásához. Nézzük meg mit szeretnénk megtartani és mit szélnek ereszteni ahhoz, hogy egy új, önazonos értékrendet és élethelyzetet teremthessünk.
A világban semmi nem létezik önmagában, így mi sem. Minden mindennel összefügg. Mi is része vagyunk egy rendszernek, melyben úgy találhatunk rá belső békénkre, ha elfogadjuk sorsunkat, helyünket, feladatainkat. Lehet, hogy ez azzal jár, hogy le kell mondanunk bizonyos dolgokról. Hogy segítenünk kell másoknak. Ha ezt önzetlenül tesszük, és nem áldozatként gondolunk magunkra, akkor van esélyünk az őszinte együttérzés és szeretet megélésére is. Megnyugvásra és belső békességre lelhetünk.

 

Május 13-19.
Május 13-tól azon merenghetünk, hogy mit érdemes változtatnunk szemléletmódunkon, gondolkodásunkon. Biztos, hogy mindig nekünk kell, hogy igazunk legyen? Megéri a jelentéktelen dolgok felett folytatott vita? Vagy fontosabb inkább, hogy érdemben tudjunk kapcsolódni másokhoz. Igyekezzünk a környezetünk helyett magunkat megreformálni!
Most felismerhetjük, hogy miben rekedtünk meg, mi az, ami már akadályoz és nem fejleszt minket. Lehet ez gondolat, megrögzött szokás vagy egy élethelyzet is. Nézzünk rá, hogy mi mindenen tudnánk változtatni. Miről tudnánk lemondani? Mit vagyunk képesek elengedni? Azaz leszokni róla, túllépni rajta, nem tulajdonítani jelentőséget neki. Nem biztos, hogy megy 2 perc alatt a változtatás, de legalább vegyük észre a magunknak felállított korlátokat!
Higgyünk magunkban, értékrendünkben, ítélőképességünkben és rostáljuk ki mindazt, ami szennyezi belső kincseinket!
Május 17-től fokozottabban érdemes figyelnünk a napközben bevillanó képekre, álmainkra, megérzéseinkre. Nem véletlenül jönnek ezek a képek. Vezetnek utunkon, segítenek sorsunkkal eggyé válni. Ne erőltessünk semmit, csak hagyjuk kialakulni, megmutatkozni a dolgokat! Majd, ha döntéshelyzetbe kerülünk, döntsünk valami mellett és ne valami ellen! Megfontoltan, tudatosan.

 

Május 20-31.
Május 20-án a Nap az Ikrek jegyébe lép és fényszögkapcsolatba kerül a látszólag hátráló Plútóval. Ezen a héten arról elmélkedhetünk, hogy milyen szerepeket töltünk be a világban, közvetlen környezetünkben. Hogyan van ez összhangban lelki világunkkal? Milyen belső megéléseink vannak az éppen aktuális funkcióinkkal kapcsolatban? Belefeszülünk? Fel kell adnunk egy részünket? El tudjuk fogadni az adott szerepet? Hitelesek vagyunk benne, vagy szembemegyünk értékrendünkkel? Erősen leegyszerűsítve: árulunk-e hamburger marhahúspogácsát vegetáriániusként? Ha igen, akkor épp itt az ideje, hogy a változtatás lehetőségein törjük a fejünket.
Beindíthatunk egy gyógyulási folyamatot. Gyökeresen átalakíthatunk olyan dolgokat, élethelyzeteket, amikről azt hittük, hogy bebetonozottak, sosem leszünk képesek kilépni belőle. Most kiszabadíthatjuk magunkat ezekből a kötöttségekből, de csakis a sorsunknak megfelelő irányba. Most sem az van, amit csak akarunk. Azt akarhatjuk, amit a Sors, az Univerzum megenged számunkra. De, hogy erről hogyan vélekedünk, az már szabadon választható. Amit viszont mindenképp érdemes elfogadnunk, hogy az életben csak egy dolog állandó: a változás. Ennek tudatában álljunk hozzá mindennapi történéseinkhez!
Május 23-án Telihold lesz. Véghezvihetjük mindazt a transzformációt, ami ahhoz szükséges, hogy hitünk, meggyőződésünk szerint folytassuk utunkat. Letehetjük azokat a szerepeket, melyekben meghasonulunk. Megtisztíthatjuk magunkat a különböző megfelelési késztetésektől. Magunkra találhatunk és elfogadhatjuk magunkat tisztán, úgy, ahogy vagyunk. Meghúzva határainkat, megtartva értékeinket.
Május 26-án a Jupiter az Ikrek jegyébe lép és bő 1 év alatt halad keresztül ezen a jegyen. Ezalatt az idő alatt fókuszba kerül a változás, az alkalmazkodás kérdése. Hitünk és hitelességünk is porondra kerül. Mennyire vagyunk elkötelezettek? Mennyire képviseljük saját értékeinket? Ezekre a kérdésekre kereshetjük a válaszokat.
A Jupiter ahogy az Ikrek jegyébe lép, rögtön együttállásba is kerül a Nap és a Vénusz kettősével, valamint fényszöget zár be a látszólag hátráló mozgású Plútóval. Kezdhetjük is annak felmérését, hogy milyen szerepeket töltünk be életünk egyes területein. Ezek milyen értéket képviselnek számunkra? Valóban legbelső énünk megnyilvánulásai vagy csak divatos, tetszelgő, kissé magamutogató szerepek? Gondolkodjunk azon, hogy lelki megnyugvásunk érdekében szükséges-e változtatnunk ezeken és ha igen, akkor hogyan? Lehet, hogy mire dűlőre jutunk valami történik is a környezetünkben, ami alkalmazkodásra, változtatásra kényszerít bennünket. Ha így van, akkor döntsünk belső értékeinknek megfelelően, szívből jövően!
A hónap utolsó napjaiban jöhetnek új ötletek, váratlan változások, melyek kimozdítanak megszokott helyzetünkből és elindítanak egy fejlődési úton vagy továbblöknek egy már megkezdetten. Próbáljunk alkalmazkodni és bátran megtenni az első lépést!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza