Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

NEM LEHETNE VALAMI TÉLI ÁLMOT….?!

2018.11.09.

November közepén borzasztó fáradtak lehetünk fizikailag és lelkileg egyaránt.

November 11. után továbbra is nagy hangsúlyt kap a belső munka, a belső átalakulás és ennek folyományai. Ahhoz azonban, hogy ezt harmónikusan élhessük meg érdemes figyelnünk arra, hogy valódi hitünk legyen és ne csak igazunk. Higgyünk magunkban, legyünk optimisták, álljunk ki magunkért, erősítsük önbecsülésünket, de még véletlenül se gondoljuk azt, hogy másnak is abban kell hinnie, amiben nekünk! Hogy másnak is ugyanúgy kell megélnie élethelyzeteket, ahogy nekünk. És különösképp ne oktassuk ki erről, ne vessük a szemére, hogy valamit rosszul csinál! Hiszen az ő sorsa más, mint a miénk.
Továbbra is szemben áll egymással a harmónikus kapcsolatokat jelképező Vénusz és a függetlenséget, szabadságot szimbolizáló Uránusz. Mindketten még látszólag hátráló mozgásban vannak, ami egyelőre csak arra ösztönöz minket, hogy gondoljuk át jelentőségüket. Mit szeretnénk? Ha kiegyensúlyozott kapcsolatokat akarunk, akkor valamilyen szintű kompromisszumot kell kötnünk, korlátoznunk kell akaratunkat. De, ha féktelenül, “semmi nem számít” alapon szeretnénk élni mindennapjainkat, akkor az vélhetően kapcsolataink rovására megy. Bármelyiket is választjuk, tegyük azt most meggyőződéssel és elköteleződéssel!

November 14-től kb. 1 hétig azt érezhetjük, hogy annyira tudjuk, hogy mi a helyes megközelítés, amolyan “szent meggyőződés”, hogy erről mindenkit meg is akarunk győzni. Érdemes figyelnünk erre, nyitottnak maradnunk a miénktől eltérő nézőpontokra, hogy elkerülhessük a surlódásokat, vitákat. De okozhat ez belső feszültséget is. Mintha valaki folyton olyasmit duruzsolna a fülünkbe, amitől egyre idegesebbek leszünk.

November 16-ra elérkezhetünk egy olyan állapotba, amikor azt érezzük, hogy már egy fikarcnyi erőnk sincs, mindenbe belefáradtunk. Fokozza ezt az érzésünket, hogy ezen a napon a Mars a Halak jegyébe lép, ahol sok dolgot el lehet mondani a Marsról, csak azt nem, hogy aktivitást hoz az életünkbe. Sőt, inkább csak a erőtlenségünket növeli. Így lesz ez az év utolsó napjáig, akkor lép majd a Mars saját jegyébe, a dinamikus és tettrekész Kos jegybe. Viszont, ha már úgy alakult, hogy most Halak, akkor hagyjuk a pörgést, lassuljunk be egy kicsit! Jót tesz egy kis meditáció, vagy jógagyakorlat. De, ha valakitől ezek távol állnak, akkor az is elég, ha lassan, komótosan, minden mozdulatára odafigyelve végzi napi teendőit. Éljük át a perceket! Ne az aktivitásra, hanem az érzelmi életünkre fordítsunk nagyobb figyelmet! A Felszálló Holdcsomópont is ezen a napon kerül a Rák jegyébe, ami szintén azt erősíti bennünk, hogy vegyük észre mennyivel fontosabbak szeretteink, mint a különböző feladatok.
Ebben az elcsendesedésben célszerű feltennünk magunknak néhány kérdést. Elsősorban azt, hogy: “Ki vagyok én?” Utána jöhetnek olyan talányok, hogy miért küzdök? Nem kergetek-e illúziókat? Nem azért merültem-e ki, mert Don Quijote módjára folytatom szélmalomharcomat? Hagyjunk magunknak időt a válaszok megérlelődéséhez!

November 17-én a Vénusz látszólag megáll az Égbolton, majd ismét egyenes irányú mozgásba kezd. Szeptember elején járt utóljára a Mérleg jegy ezen pontján, majd október első hetében fordult vissza a Skorpióból. Számíthatunk arra, hogy amit abban az 1 hónapban átéltünk anyagiakkal, biztonsággal, párkapcsolatokkal összefüggésben, azt ismét visszakapjuk. Lehet, hogy még nem zártunk le ügyeket ebből az időszakból, akkor most lesz lehetőségünk újra nekifutni. De az is előfordulhat, hogy hasonló szituációt hoz vissza a Sors, hátha jobban “viszgázunk” egy másik megoldással. Hallgassunk intuícióinkra, álmainkra! A Halak jegyében együttálló Hold és Neptun príma segítők lesznek ebben. Azután rugaszkodjunk neki újra, most már mély meggyőződéssel, tudatosan! De vigyázzunk, nehogy belecsússzunk valamiféle szellemi materializmusba! Akkor nem csináltunk semmit, csak egonkat az anyagi világból átirányítottuk a spirituális világba és ott növeljük tovább. Legyünk nyitottak mások álláspontjára, véleményére! Figyeljük meg reakcióikat, cselekedeteiket és gondolkodjunk el rajta!

November 18-án a látszólagos hátráló mozgásba forduló Merkúr is segít minket ebben az elmélkedésben. A Nyilas jegyéből indul vissza, majd december 1-én átlép a Skorpióba és december 6-ig folytatja itt az útját. Tanuljunk még egy kicsit magunkról, arról, hogy mit adunk a  környezetünkben lévőknek! Hallgassuk tovább lelkünk szavát és lássuk meg magunkat a többiekben! Legyünk befogadóak visszajelzéseikre! Ismerjük meg jobban magunkat abból a tükörből, amit elénk tartanak és épüljünk a tapasztaltakból! Hiszen úgy válhatunk egyre érettebb személyiséggé, ha nemcsak azt ismételgetjük, amit már úgyis tudunk, hanem arra is figyelmet fordítunk, amit a külvilág akar jelezni felénk. Rólunk és értünk!

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.


vissza