Asztrológia a mindennapokban

NEM HIBÁTLAN, DE TÖKÉLETES!

2019.07.27.

Augusztusban felfedezhetjük önmagunk teljességét.


Július 29.-augusztus 4.

Július végén, augusztus első napjaiban legfontosabb feladatunk, hogy az örömöket, a boldogságot ne valamilyen külső dologban keressük, vagy egy másik embertől tegyük függővé, hanem hogy megtaláljuk magunkban azt a forrást, amihez mindig fordulhatunk, ha harmóniára, teljességre vágyunk.

Augusztus 1-én reggel 5 óra 12 perckor Újhold indítja a nyár utolsó hónapját, méghozzá az Oroszlán jegyében. Ezúttal nemcsak a Nap és a Hold állnak együtt, a Vénusz is csatlakozik hozzájuk. A Vénusz a párkapcsolat, a kiegyensúlyozottság, az érzelmek, de az anyagiak, az élvezetek bolygója is. Az Oroszlán jegyében, az Újhold energiájával ezekben a témákban új fejezetet nyithatunk. Feltölthetjük örömökkel a párkapcsolatunkat, idilli állapotokat teremthetünk környezetünkben, kiélhetjük kreativitásunkat, kedvünkre alkothatunk, de javíthatunk pénzügyi helyzetünkön is. És ha mindez nem lenne elég, vagy valami egészen mást szeretnénk, akkor csak élvezzük azt, ami megadatott. Minden úgy lesz, ahogy elhisszük! Ha bízunk magunkban és teremtő erőnkben, akkor sikerülni fog. Ha elbizonytalanodunk: talán mi nem is vagyunk erre képesek… Akkor, mint egy önbeteljesítő jóslat, valóban úgy fog történni. Tényleg nem leszünk képesek. Higgyük hát el, hogy meg tudjuk csinálni! Keressük azokat a helyzeteket, amikben átélhetjük az önmegvalósítás örömét, a teljesség érzését!

Augusztus 2-án a Rák jegyében haladó Merkúr ismét egyenes irányú mozgásba fordul. A Plútótól kapott és kap még egy hétig gyökeresen átalakító hatást. Érzelmi, családi kötődéseink megreformálására alkalmas időszak ez. Változhat elköteleződésünk, de meglehet, hogy az is éppen elegendő változás, ha kimondjuk, amit érzünk. Főleg, ha eddig nem tettük.

Augusztus 4-én megszűnik a Bika Uránusz és az Oroszlán Nap feszült fényszögkapcsolata. Remélhetőleg mostanra már okultunk azokból a helyzetekből, amikbe esetleg túlzott énközpontúsággal gyalogoltunk bele és legközelebb szerényebbek, együttműködőbbek leszünk.

 

Augusztus 5-11.

Ezen a héten is élvezhetjük mindazt, ami szívből jövő, örömet adó és kibontakozást nyújt. Különösen, ha ez illeszkedik elveinkhez, meggyőződésünkhöz. A párkapcsolatok lehetnek ezen a héten fókuszban. Kiváló időszak a házasságkötéshez, a lelki egyensúly megteremtéséhez, a boldog párkapcsolat megtalálásához. Fontos azonban, hogy figyeljünk lelkünk rezdüléseire.

Augusztus 8. kifejezetten egy érzelmes napnak ígérkezik. Érdemes jobban fókuszálnunk megérzéseinkre. A lélek legmélyét jelölő Skorpió Hold, a Halak Neptunusz és a karmikus Felszálló Holdcsomópont a Rák jegyében egy óriási háromszöget alkot. Mi az, ami legbelülről jön, ami szerethető, amivel egységbe tudunk kerülni? Merjük magunknak bevallani, vagy netán hangosan kimondani mi kavarog bennünk! Ne fojtsuk el érzéseinket! Hiszen azt tudjuk megteremteni, amit a lelkünk legmélyén dédelgetünk, ami középpontunkból, a legbelső forrásunkból fakad.

Augusztus 9-én a Mars is csatlakozik az Oroszlán Nap-Vénusz pároshoz, teremtő erőt adva a férfi-nő kapcsolatoknak. Szeptember végéig halad együtt a három planéta. Egyelőre az Oroszlán jegyében, majd augusztus második felében szép egymásutánban átlépnek a Szűz jegybe és itt folytatják tovább közös útjukat. Lehozva a lelkesedést, a kreativitást, a vágyakat a hétköznapok és a megvalósítás szintjére.
Ezen a napon megszűnik a Bak Szaturnusz és a Halak Neptun év eleje óta tartó kapcsolódása. Az a kötelék, ami sorsunk elfogadására, megkedvelésére ösztönzött. Az, ami ebben az évben rendszeresen felhívta figyelmünket arra, hogy vállaljunk felelősséget, legyünk önzetlenek, álljunk készen arra, hogy másokért tegyünk, hogy másokkal közös célokat szolgáljunk. Ha időnként ez nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, akkor érhettek minket veszteségek, jöhettek nehézségek, válhattunk céltalanná, vagy épp azt sem tudtuk melyik elképzelésünket kövessük a sok közül. De felüthette fejét valamilyen testi tünet is, pl. egy fogászati probléma vagy egy térd vizesedés formájában. Ha tapasztaltunk ilyesmit, akkor se csüggedjünk, sosem késő szeretettel és megértéssel fordulni mások felé, vágjunk bele most! De magunkról se feledkezzünk meg! Elképzelhető, hogy épp az okozott gondot, hogy háttérbe szorítottuk igényeinket, nem húztuk meg határainkat és engedtük, hogy mások a lelkünkbe gyalogoljanak.

Augusztus 10-én az Oroszlán Vénusz-Nap-Mars hármas igen kedvező fényszögbe kerül a Nyilas Hold-Jupiter együttállással. Szinte, mint egy hatalmas “boldogság-injekció”. Akár a belső egyensúlyunk által, akár a kapcsolatainkon keresztül megélhetjük lelkünk kiteljesedését. Nőhet önbizalmunk, de vágyhatunk a családdal való együttlétekre is. Ha már van családunk, akkor minél több időt töltve együtt, ha még nincs, akkor pedig itt az ideje megalapoznunk. Házasodjunk, vállaljunk gyermeket, alkossunk szerető egységet! Hagyjuk magunk mögött a múltat! Ami volt elmúlt. Tegyük le terheinket és nézzünk optimistán a jövőbe!

Augusztus 11-én a Merkúr ismét az Oroszlán jegyébe lép. Mostanra már tisztában lehetünk értékeinkkel, gondolataink teremtő erejével. Megszabadulhattunk azoktól a “színészi allűröktől”, amiket szerepeink játszása közben vettünk magunkra. Megmutathatjuk igaz valónkat, tisztán felvállalhatjuk valódi énünket.

 

Augusztus 12-18.

Augusztus 12-én a Nyilas jegyében hátráló Jupiter egyenes irányba fordul. Már néhány napja inkább csak álldogált az Égbolton, mostantól pedig szép lassan előre indul. Január 15-én volt legutóbb ezen a ponton. Április 9. óta látszott mozgása hátrálónak. Az utóbbi 4 hónapban eltöprenghettünk azon, hogy kik azok az emberek, akiket el tudunk fogadni, mik azok az életterületek, amikkel szívesen azonosulunk. S ha esetleg bármelyik is nehezebben ment, akkor milyen változásokat éltünk meg, milyen tanulságokat vontunk le az elmúlt 4 hónapban. Most ismét szembesülhetünk azokkal a témákkal, amikkel január közepe óta találkoztunk, amik esetleg elgondolkodásra késztettek, hogy valóban ez kell-e nekünk, valóban ezt akarjuk-e, ezt szeretjük, ezt fogadjuk el. Mi minden tört elő belőlünk egyfajta “szent meggyőződés” szerint? Mi mindent cipeltünk magunkkal a múltunkból? Mi mindennel azonosítottuk magunkat? Talán olyan dolgokkal is, amiket meghaladni másnak gyerekjáték, de nekünk komoly feladat. Most a Jupiter ismét végighalad horoszkópunk azon pontjain, amik január közepe óta fejtörést okozhattak, hogy esélyünk legyen másképp hozzáállni, más megoldást találni, tudatosabban kezelni a korábbihoz hasonló helyzeteket.

Augusztus 13-án az Uránusz kezd hátráló mozgásba a Bika jegyében. Ha maradt még valami, amihez nagyon ragaszkodunk, január 12-ig átgondolhatjuk, hogy valóban olyan fontos-e számunkra, hogy képtelenek vagyunk elengedni. A következő 1 hétben az Oroszlán Merkúrral kerül feszült fényszögkapcsolatba a retrográd Uránusz. Különösen azt kérdőjelezhetik meg ezek a planéták, hogy az eddig eljátszott szerepeinkkel - főként, ha az valamilyen hatalmi, vagy felsőbbrendűségi játszmát takart - mennyire azonosítjuk magunkat. A Holddal való kapcsolódásuk pedig arra világít rá, hogy mennyire bújunk ezek mögé az álarcok mögé, mennyire vagyunk hajlandóak felvállalni magunkat. Kellően érettek vagyunk-e ahhoz, hogy önmagunk legyünk, vagy még mindig mások megítélésének szolgáltatjuk ki magunkat? A megfelelési kényszer irányít minket, vagy átéljük azt a fajta szabadságot, amit önvalónk felvállalása nyújt?

Augusztus 15-én délután fél 3-kor Telihold lesz a Vízöntő jegyében. Épp ezt a kérdést feszegeti. Ki vagyok én? Elfogadom-e azt, aki vagyok, a sorsot, ami az enyém? Képes vagyok-e levetkőzni álruháimat, megmutatni magamat? Tudok-e önmagam lenni, még akkor is, ha ez nem arat osztatlan sikert. Ha lesz a tömegben valaki, aki “meztelen a király”-t kiállt. S tudjuk-e váloszolni, hogy: Igen. Meztelen. De ez vagyok én! S ez tesz igazán szabaddá! A Telihold hatása még másnap is igen erősen érezhető majd. Az intuícióinkat, álmainkat pedig még augusztus 17-én is érdemes figyelnünk. Sokat segíthetnek az önmagunkra találásban.

Augusztus 18-án a reggeli órákban a Mars a Szűz jegyébe lép. Ha eddig a vágyak birodalmában bolyongtunk, most majd a gyakorlatban is képesek leszünk megvalósítani elképzeléseinket. De ne tervezzük agyon a kivitelezést! Őrizzünk meg némi spontaneitást! És az sem baj, ha elsőre nem minden tökéletes. Ne ostorozzuk emiatt magunkat! Van időnk! Gondoljuk át újra, változtassunk, kísérletezzünk, hogy majd lépésről lépésre jussunk el a tökéletesig. Nem biztos, hogy a hibátlanig, hanem addig, ami már tökéletesen megfelel elképzeléseinknek. A Szűz Mars energiával a hétköznapi rutin feladatainkat is nagyobb lendülettel végezhetjük. Próbáljunk ezekben is örömet lelni!

 

Augusztus 19-25.

Augusztus 21-én a Vénusz is a Szűz jegyében folytatja tovább az útját. Segíti megtalálni a mindennapokban is a harmóniát, a kiegyensúlyozottságot, az örömöt. A Mars és a Vénusz együtt haladnak a Szűz jegyében. A belső és a külső férfi és női energiák is összehangolódnak. Ráébredhetünk, hogy nemcsak a rendkívüli élmények hozhatnak felpezsdülést az életünkbe, hanem a hétköznapok apróságai is jóleső elégedettséggel tölthetnek el.

Augusztus 23-án a Nap is a Szűz jegyébe lép. Felismerhetjük, hogy mind belső, mind külső női-férfi szerepeink úgy tökéletesek, ahogy vannak. A kis örömök is teljessé tehetik életünket, színesíthetik eddig szürkének vélt hétköznapjainkat. Főleg, ha nem süppedünk bele mechanikus napirendekbe, mindig ugyanúgy ismétlődő szokásokba, hanem rugalmasan alkalmazkodunk az éppen adódó változásokhoz. Szinte együtt úszunk az árral, lazán, vidáman, élettel telve.

 

Augusztus 26-31.

Augusztus utolsó napjaiban sem lesz más dolgunk, mint hogy élvezzük a mindennapok szépségét.

Augusztus 29-én a Merkúr is a Szűz jegyébe lép és csatlakozik a Nap-Mars-Vénusz hármashoz. Immár 4 planéta halad a Szűz jegyben, semmi sem akadályozhat minket abban, hogy megvalósítsuk korábbi terveinket, hogy elképzeléseinket formába öntsük. Érdemes azonban még mindig figyelnünk arra, hogy mi az, amit szívből szeretnénk! Az erős Szűz hatás ugyanis hajlamosíthat minket a túlzott racionalitásra. Nagyon fejből és nem szívből akarhatunk bizonyos dolgokat. Bár a gyakorlatiasság igen jól jön akkor, ha valamit szeretnénk kivitelezni, de ha túlságosan előtérbe helyezzük, akkor elvész a lélek. Végül pedig egy olyan helyzetben találjuk magunkat, ami ugyan minden részletében precízen megtervezett, tökéletesen létrehozott, csak épp egy szikrányi örömöt sem ad. Talán nem is azt kell célul kitűznünk, hogy valami kifogástalannak mondhatót alkosssunk. Jobban járunk, ha egyszerűen csak élvezzük amit csinálunk, a helyzetet amiben vagyunk és szeretettel fordulunk azok felé, akik mellettünk vannak!

Augusztus 30-án 12 óra 37 perckor Újhold lesz a Szűz jegyében. 5 planéta áll majd ekkor együtt ebben a jegyben: Merkúr-Nap-Hold-Mars-Vénusz. Jelzik, hogy minden úgy jó, ahogy van. Csak az történhetett eddig és az fog történni ezután is velünk, amire szükségünk van, ami segíti fejlődésünket, támogatja sorsunk megélését. Legyünk hát elégedettek! Lássuk be, hogy akik ma vagyunk, akivé mára váltunk, ahhoz nélkülözhetetlen volt mindaz, amit mostanáig megéltünk. Minden ember, akivel kapcsolatba kerültünk, minden élethelyzet, amivel szembesültünk semmi mást nem szolgált csak azt, hogy haladjunk sorsunk útján, fejlődjön tudatosságunk és tökéletesedjen emberi létezésünk. Mit is kívánhatnánk ennél többet a nyár utolsó hónapjának befejezéseképpen!?

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu