Asztrológia a mindennapokban

MIT REJTENEK A KŐFALAK?

2018.06.10.

Itt az ideje lebontani a szívünket elbarikádozó bástyákat.

Június 11-én még lehetnek kicsit összekuszálódott gondolataink, keresgélhetjük önmagunkat. Meglehet, hogy az elmúlt napokban mások is összezavartak minket, vagy ködösítettek a valóságot leplezve. Emiatt esetleg kiszolgáltatottnak, becsapottnak érezhettük magunkat. Rá kellett döbbennünk, hogy hiába keresünk másban támaszt, egy külső karó gyorsan kidőlhet. De nem tart már ez sokáig, hamarosan tisztul a kép. Addig is folytassuk saját magunk építését, fejlesztését! Fedezzük fel, hogy a stabilitást magunkban kell megteremteni és nem kívűl keresni. Persze nem arra ösztökélek, hogy ne bízzunk senkiben. Sőt! Maradjunk nyitottak, érdeklődőek! Bízzunk másokban, de azért ne ész nélkül! Vegyük észre a realitásokat, higgyünk a tetteknek és ne csak a szép szavaktól aléljunk el!

Június 12-én este a Merkúr belép a Rák jegyébe.  A ráció bolygója az érzelmek tengerébe csöppen. Érdemes ezt kihasználnunk arra, hogy kimondjuk mit érzünk. Jó ezt megtenni akkor is, ha pozitív érzéseket közvetítünk. Sokszor vesszük természetesnek a jót és elfelejtjük megemlíteni. De igazán gyógyító ereje lehet, ha beszélünk lelki nehézségeinkről is.  Ezek a “kiöntöm a lelkem” beszélgetések segítenek közelebb kerülni egymáshoz. Ha sikerül beleélnünk magunkat egymás helyzetébe, rálátnunk közös kapcsolatunkra és azon belül magunkra, megértenünk egymás viselkedését, motivációját, az vélhetően csak erősíteni fogja kötődésünket. Persze most is szükségünk lesz tudatosságunkra, empátiánkra, hogy ne zúdítsunk egymásra válogatás nélkül mindent, ami nyomja a szívünket. 

Június 13-án az Újhold az Ikrek jegyében is mindezeket támogatja. Lehetőségünk lesz új alapokra helyezni meglévő kapcsolatainkat, de új ismerettségekre is szert tehetünk. Ha kicsit is nem figyelünk oda, akkor semmi nem ment meg minket a szerelemtől és a boldogságtól. Hiszen a Vénusz is ezen a napon vált jegyet, mégpedig az Oroszlánba lép, megfelelő hátterett adva a harmónia megteremtéséhez. Sikeressége azonban azon is múlik, hogy mennyire függünk társunktól, a külvilágtól. Ha szerepet játszunk azért, hogy elfogadjanak, akkor tiszavirág életű lesz ez a harmónia. Ne másoktól várjuk azt a visszatükrözést, visszaigazolást, ami miatt szerethetőnek gondolhatjuk magunkat, hiszen szerethetőek vagyunk nélküle is. Tőlük függetlenül, elsősorban mi szeressük magunkat! Bónuszként pedig söpörjük be a kívűlről jövő dícséreteket, bókokat!
Bár valóban kockázatosnak tűnik, hogy kitárulkozzunk egy másik ember előtt, lehet, hogy korábbi lelki sérüléseink miatt falakat is emeltünk már szívünk köré, de most kiváló napok adódnak a téglabontáshoz. Merjük kiütni kőfalunkat és engedjük be lelkünkbe a napsütést, a virágos rétet! Éljük át érzelmeinket, eresszük szabadon érzéseinket, lesz, ami lesz!  Csak így tapasztalhatjuk meg egy tiszta, érzelmeken alapuló kapcsolat örömeit.
A következő napokban ezek a megélések lesznek a legfontosabbak. De most is választhatunk. Duális világunkban mindennek megvan az ellentéte is. Ha nem a közös boldog élet megteremtésére fókuszálunk, mert nincs kivel, vagy nem azzal akarjuk, aki mellettünk van, akkor törekedhetünk a függetlenségre is. Ha jobban kedveljük az egyedüllétet, akkor azt is választhatjuk. De legyünk azért tudatában, hogy most az Égiek erőteljesen patronálják érzelmeink átalakulását, lelkünk és kapcsolataink regenerálódását és kiteljesedésünk egy valódi érzelmi kapcsolatban. Ez azért nem is olyan egyszerű. Lehet, hogy annyi sebhely van már szívünkön, hogy biztonságosabbnak érezzük, ha védi valami. Vagy vannak bizonyos tulajdonságok, helyzetek, amik irritálnak, bosszantanak. Most is, mint mindig, az elfogadáson keresztül juthatunk nyugvópontra. Gondoljuk át, hogy mi okozza a gondot! Biztos, hogy olyan rossz az nekünk, vagy nincs nagy jelentősége? Netán egyik saját tulajdonságunkat látjuk visszaköszönni? Ezekben a napokban lehetnek ehhez kapcsolódó “Aha!” élményeink.

Június 19-én egy újabb planéta, a Neptun is látszólagos hátráló mozgásba kezd, tartja ezt az irányt egészen november 25-ig. Csak emlékeztetőül, ki mindenkit látunk hátráló mozgásúnak: Jupiter, Szaturnusz, Neptun, Plútó. Nagy erejű, lassú járású, nehéz bolygók. Nem is csoda, hogy ilyen fülledt az idő. Befordulás, magunkban fortyogás és “megvilágosodás” jellemzi ezt az időszakot. De már nem kell sokáig várnunk, még néhány hét és a Jupiter már előre indul, hogy elsőként segítse meglátni mire jutottunk magunkkal ebben a dunsztolódásban.
Addig is még kemény munka vár ránk, bár lehet ezt a pozitív végeredmény reményében örömmel és lelkesedéssel is végezni. Lehet, hogy úgy érezzük, hogy megszenvedjük ezeket a hónapokat, a Sors is belekényszerít minket nem-szeretem helyzetekbe, de lebegjen a szemünk előtt az, hogy a végén egy hiteles, letisztult érzelmekkel feltöltött, kiegyensúlyozott, boldog emberré válhatunk, aki nem a külvilág koordinátarendszerében értékeli boldogságát, hanem annak örül, ami van és annak, hogy a létezés megadatott számára.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu