Asztrológia a mindennapokban

MIT KÉPZELÜNK MAGUNKRÓL?!

2018.08.10.

Augusztus közepén keressük önvalónkat.

Augusztus 11-én délben mindjárt egy Újholddal indul a hónap második dekádja. A Hold az Oroszlán jegyében fog együttállni a Nappal és a retrográd Merkúrral. Szellemünk, lelkünk és racionalitásunk összehangolását támogató energiákat kapunk. Mit tartunk magunkról? Hogy lát minket a külvilág? Azok vagyunk, akiknek gondoljuk magunkat? Mi jelenti számunkra azt a fajta  kiteljesedést, amit szellemünk és lelkünk harmóniája kíván? Valóban afelé tartunk, amit a szívünk diktál? És mi kell ahhoz, hogy meg is tudjuk valósítani? Ezeken a kérdéseken elmélkedhetünk az Oroszlán Újhold kapcsán. Kreativitásban most nem lesz hiányunk. De a kapkodásnak, “durr-bele” cselekvésnek nincs itt az ideje. Csak átgondoltan, összeszedetten, felelősséggel megtervezve mozdítsuk életünk hajójának kormánykerekét! Törekedjünk  saját magunk, kapcsolataink és környezetünk kiegyensúlyozott, organikus fejlesztésére! Ne erőltessünk semmit, hagyjuk, hogy minden bontakozzon a maga tempójában, de vegyük észre, ha rajtunk a sor! Olyan ez, akár egy szobai páfrány, vagy egy kerti rózsabokor gondozása. De idézhetném egy kedves borász ismerősöm bölcs mondását is, miszerint: “A pincében a borral már nem kell semmit sem csinálni, de azt időben!” Hát valahogy így az elkövetkezendő napokban!

Augusztus 12-én az Újhold hatása még javában érezhető. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ha elengedjük eddig játszott szerpünket, akkor mi marad belőlünk? Ha kirepült a gyermek, akkor már nem vagyunk anyák, vagy apák? Ha elhagyott a párunk, akkor nem álltuk meg a helyünket, mint nő, vagy férfi? Ha megszűnt a főnöki státuszunk, akkor már nem érünk semmit? Ha nyugdíjba vonultunk, akkor már nincs is ránk szükség? És sororlhatnám az ehhez hasonló szerepeket, amiket életünk során betöltünk, vagy betöltöttünk. De hol vagyunk mi? Ez most a kérdés és egyben feladat is, hogy rátaláljunk önmagunkra, függetlenül attól, hogy épp milyen “tisztséget” látunk el a nagyvilágban, vagy szűkebb környezetünkben.

Augusztus 13-tól napról napra enyhül már ez a frusztráltság érzet. Az egonkat esetleg feszültségben tartó bolygókapcsolatok, energiák kiengednek. Bármi is történt az elmúlt hetekben, hónapokban, már nem azzal leszünk elfoglalva, hogy mekkora áldozatot hoztunk, vagy mennyire vagyunk szenvedő alanyai az adott élethelyzetnek. Inkább megpróbáljuk újratervezni mindennapjainkat. Ebben támogat a hátráló Mars is, ezen a napon ismét a Bak jegyébe lépve. A hónap végéig megy visszafelé a Bakban, arra késztetve minket, hogy átgondoljuk milyen elképzeléseink voltak május-júniusban, mire jutottunk, hol tartunk éppen. Ha sutba vágtunk dolgokat, akkor nézzük át újra, valóban odavalók-e! Ha haladtunk valamivel, akkor vessünk egy pillantást a jelenlegi helyzetre, nem igényel-e kisebb-nagyobb korrekciót. Szedjük össze magunkat, gondolatainkat és ötleteljünk jobb, élvezhetőbb megoldásokon! Vegyük számba mit tehetünk és mi az, ami inkább nyögve-nyelős és talán ideje elengednünk!

Augusztus 15-től további, talán eddig kissé nyomasztóan ható fényszögek engednek ki. Párkapcsolati feszültségek enyhülhetnek. Anyagi nehézségek szűnhetnek meg. Váratlan kiadás-sorozatnak lehet vége. De most ki is mondhatjuk bátran mi nyomja, vagy épp mi vidítja lelkünket. Mit szeretünk, mi ad igazi élményt és mi az, amit szívesebben kerülünk el? Hiszen abban tudunk igazán kibontakozni, feloldódni, amihez lelkileg is kapcsolódunk. Ha már megtaláltuk ezt a kincset, akkor szívvel-lélekkel élvezhetjük. Ha még keresgélünk, akkor lesz a következő napokban gondolkodni-, tennivalónk. Ha megmaradtunk játszott szerepünkben, az igencsak megnehezíti lelkünk igényeinek tisztán látását. Tovább függhetünk egy helyzettől, egy kapcsolattól, egy másik embertől, nem találjuk identitásunkat. Ilyenkor biztonságérzetünk is könnyen megbillenhet. Igyekezzünk megismerni magunkat, tegyünk szert nagyobb önbizalomra és fogadjuk el tökéletes tökéletlenségünket!

Augusztus 19-től Égi támogatást is kapunk mindehhez. Kereshetünk új célokat, de dönthetünk úgy is, hogy minden úgy jó, ahogy van. Utóbbi esetben azonban fogadjuk el, hogy ez tényleg így is van.
Vállalhatunk elköteleződést, felelősséget. Kedvező időpont esküvőhöz, családalapításhoz is.
Ezen a napon a Merkúr 3,5 hét látszólagos hátráló mozgás után megáll az Égbolton, majd másnap előreindul. Végetér a morfondírozós időszak. Készülhetünk arra, hogy friss gondolatokkal, új szemléletmóddal megközelítve helyezzük el magunkat a világban. Immár elégedetten, kiteljesdve, megtalálva szellemünk és lelkünk boldogító összhangját.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu