Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

MINŐSÉGI UGRÁS

2019.01.18.

Január végén megújulhatunk.

Január 21-én a hónap utolsó dekádját rögtön Teliholddal kezdjük az Oroszlán jegyében. A Hold energiája most abban támogat minket, hogy a kapcsolatainkban inkább nagylelkűnek, mintsem felsőbbrendűnek mutatkozzunk. Vegyük észre, hogy nem tudunk harmóniát teremteni, nem tudunk másokkal összehangolódni, ha magasan hordjuk az orrunkat! Hagyjunk hát fel a “most aztán megmutatom” kivagyisággal és találjuk meg azt a belső és külső egyensúlyt, ami örömteli kapcsolatokhoz vezet.

Január 22-én is tovább csiszolhatjuk férfi-női mivoltunkat. Egy óriási háromszög jön létre az égbolton az együttálló Nyilas Vénusz-Jupiter, a Kos Mars és az Oroszlán Hold részvételével. Mit tegyünk, hogy boldogan éljünk? Hogyan egészítsük ki egymást, hogy egy egységet alkossunk? Nézzük meg hogy állunk saját belső férfi és női szerepeinkkel és mit vetítünk ki ebből a környezetünkbe! Nem vittük túlzásba valamelyik oldalunkat? Nem azt próbálják a körülöttünk lévők kompenzálni? Az Égiek most segítenek visszatalálnunk a megfelelő energia-egyensúlyunkhoz. De ehhez nekünk is nyitottá, rugalmassá kell válnunk. Ha mereven ragaszkodunk elméleteinkhez, megkövült szemléletmódunkhoz, akkor igencsak göröngyös tanulási folyamatnak nézhetünk elébe.

Január 24-én azonban már a reggeli órákban átlép a Merkúr a Vízöntő jegyébe, hogy segítsen beengedni az új ötleteket, új megközelítéseket. Jöhetnek új ismeretségek, alakulhatnak ki új barátságok, de régi kapcsolatainkat is helyezhetjük az eddigiektől eltérő alapokra. Ne felejtsük el, hogy ha változást szeretnénk, de mindent ugyanúgy csinálunk, mint korábban, akkor mégis mitől változna bármi is?! Ezért, ha fizikai síkon nem is történik semmi új, legalább álljunk másképp ahhoz a helyzethez, amiben éppen vagyunk! Viszonyuljunk másképp a többiekhez! Legjobb, ha azzal kezdjük, hogy nem ítélkezünk, vagy az őszinteség leplébe burkolva nem vágunk egy velős kritikát a másik szemébe. Inkább segítsük, vagy egészítsük ki őt abban, amiben ezt igényli. De gyakorolhatunk magunkon is, hiszen ahhoz, hogy valami változzon körülöttünk, nekünk is változni szükséges. Ehhez az átalakuláshoz azonban lehet, hogy elő kell hívnunk magunkból egy már régóta szunnyadó tulajdonságunkat, vagy épp egy elhatalmasodottnak búcsút kell intenünk. Természetesen az átalakulás nem ennek az 1 napnak a műve lesz, de ezen a napon kiváló időzítés belekezdeni.

Január 25-től kb. 2 hétig a Bak Plútó és a Kos Mars feszült fényszöge ad lehetőséget arra, hogy tanuljuk ezt a transzformációt. Ebben az időszakban átformálhatjuk vágyainkat, alakíthatjuk törekvéseinket, akaratunkat. Valaminek a kezdetét, de egyben valami másnak a végét is megélhetjük legyen az egy belső élményünk, vagy egy külső történés és egy élethelyzet átalakulása. Bár egy ilyen változás sosem egyszerű, aktivitásunkat kicsit vissza is foghatja, de ugyanakkor megfontoltabb, átgondoltabb cselekedetre késztet.

Január 26-án több olyan bolygókapcsolat, ami az elmúlt napokban, hetekben esetleg tanulnivalót adott, megszűnik. Elmúlhat az erőtlenség érzésünk, a szokatlan szétszórtságunk. Kicsit már koncentráltabbak, összeszedettebbek lehetünk. Átformálódhatott úgy az értékrendünk, hogy általa felszámolhattuk függőségeinket, javulhatott önértékelésünk, nőhetett önbecsülésünk. Mostanra már minden adott ahhoz, hogy egy kapcsolatban szabadon, szeretettel és közös célokkal kötődjünk.

Január 28-án még felbukkanhat néhány régi sérelem, mélyre beásott érzés, ami nehezítheti a felhőtlen együttlétet. De ugyanakkor gyógyító energiákat is kapunk ezek feldolgozásához a Skorpió Hold és a Halak Neptun együttműködésével. Ezért engedjük át magunkon a feltörő érzéseket, esetleges félelmeket, hogy végre megszabadulhassunk tőlük.

Január 30. utáni hétben furcsa lehet a környezetünknek megújult értékrendünk, megerősödött önbecsülésünk, ezért kiválthatunk némi zavarodottságot a körülöttünk lévőkből. Sőt, reakcióik talán minket is elbizonytalanítanak. De ne engedjük visszarendeződni a dolgokat, inkább tartsunk ki, lépjünk egy magasabb szintre, vigyük egy minőségibb irányba kapcsolatainkat! Vállaljuk az elköteleződést, a felelősséget! Higgyünk abban, hogy most már azok vannak mellettünk, akikkel szabad elhatározásunkból és nem kényszerből, akikkel közös célok mentén és nem érdekből tudunk egymásért, magunkért és a kapcsolatunkért szívvel-lélekkel tenni és ebben örömünket lelni.



A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza