Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

MINDEN, AMI VALÓDI

2018.09.30.

Még mindig a kapcsolatainkon van a hangsúly.

Október 1-én mindjárt egy jelentős fordulattal indul a hónap. A Plútó befejezi több, mint öt hónapos látszólagos hátráló mozgását, majd  másnap egyenes irányba indul. Amin esetleg fortyogtunk április 23. óta - tegyük, ne tegyük, hogy tegyük, mikor tegyük és főleg mit - az mostanra lassacskán megérhetett bennünk és, ha nem is gőzerővel, de apránként elindíthatunk valamiféle változást. Egy átalakulást magunkban, szemléletmódunkban, céljainkban, vagy kapcsolatainkban. Ezalatt a néhány hónap alatt megerősödhettünk lélekben, sikerülhetett egonkat a helyére tenni, felesleges részeit, túlkapásait lefarigcsálni. Most tettekben is megmutathatjuk mire jutottunk. Itt a lehetőség, hogy valamilyen belső, vagy külső megújuláson menjünk keresztül. De nem szükséges, hogy robbanásszerűen, első felindulásból történjék mindez, hanem összeszedetten, előre megfontoltan. Még mindig terítéken vannak a férfi-női szerepek. Nemcsak párkapcsolati szinten, hanem a belsőnkben megélt egyensúlyt, vagy épp egyensúlytalanságot illetően is. Érdemes azonban elnézően bánni magunkkal. Hajlamosak lehetünk ugyanis beleragadni az önvádaskodásba, önostorozásba, ha netán szembesültünk ballépéseinkkel. Kár a múlt hibáin hosszasan rágódnunk. Örüljünk, hogy észrevettük mit rontottunk el és legközelebb próbáljuk meg másképp!

Október 4-én kapunk ahhoz is segítséget, hogy kultúráltan, kompromisszumokat kötve jussunk egyezségre másokkal. Persze lehet, hogy ez az egyetértés épp az elválásról szól. Arról, hogy új utakon próbálunk meg kiteljesedni. Nagy hangsúlyt kapnak érzelmeink. Ha szívből, lelkesedésből kötődünk egy másik emberhez, vagyunk benne egy élethelyzetben, akkor nem kell attól tartanunk, hogy fenekestül felfordul körülöttünk a világ. Viszont ilyen esetben sem árt új ötletekkel, friss gondolatokkal kicsit feldobnunk mindennapjainkat.

Október 6-án a Vénusz látszólag hátráló mozgásba kezd a Skorpió jegyében. November 16-ig látjuk visszafelé haladónak, az utolsó két hétben már otthonos területen, a Mérlegben. A hátráló Vénusz ezekben a jegyekben tovább feszegeti kapcsolatainkat. Hol élünk meg függőséget? Hol kergetünk illúziókat? Átélhetünk ezekben a napokban némi lelki zűrzavart is. Felmerülhet a kérdés, hogy kik is vagyunk valójában a kapcsolatunkban? Mi köt minket össze? Tudunk-e még tanulni egymástól? És, ha igen, akkor mit? Ezekkel a dilemmákkal érdemes foglalkoznunk ebben a bő 1 hónapban. De ne válasszuk mindjárt a könnyebbnek látszó megoldást! Ne meneküljünk ki azonnal a fennálló helyzetből! Fordítsunk figyelmet arra, hogy ne csak a “Te”, meg az “Én” kapjon teret, hanem a “MI” is! Találjuk meg magunkat az egységben, a közös életünkben! Ebben segít majd a következő Újhold is.

Október 9-én hajnalban a Mérleg jegyében jön létre az Újhold, kiemelve a kapcsolatok új dimenzióinak lehetőségét. Olyan kapcsolatét, amit nem a társfüggőség, vagy egy általános megfelelési kényszer, netán egy nárcisztikus pártól való félelem tart össze. Olyan kapcsolatét, amiben önmagunk lehetünk, amiben támogatást kapunk és adunk egymás fejlődéséhez, amiben őszintén kötődhetünk, szerethetünk. Ez a Mérleg Újhold segíthet helyrehozni azokat a kötelékeket, amikben még van remény a tiszta érzelmekre, egymás elfogadására. Begyógyítva sebeinket, ismét megteremthetjük a harmóniát.

Október 10-én azonban a Merkúr is a Skorpió jegyébe lép. Bár szélsőséges megnyilvánulását gondolkodásmódunkban, beszédünkben, napi feladatainkban némileg korlátozza a Bak Szaturnusszal létrejövő fényszöge, mégsem árt nagyobb figyelmet fordítanunk arra, hogy mit és hogyan mondunk ki. A Skorpió Merkúr ugyanis könnyen kihozza belőlünk a kis piszkálódó, gonosz manót, aki csakazértis megmondja amit gondol, lesz, ami lesz. Azt pedig, hogy ezzel saját magának is árt, egy pillanatig sem veszi figyelembe. Egyszerűen csak rázúdít mindent a másikra. Jusson azért eszünkbe, hogy a körülöttünk kialakult helyzetért mi ugyanúgy felelősek vagyunk. Soha nem az történik, hogy mi “ott sem voltunk”, bezzeg a másik, a körülmények és ki tudja még mi minden, ami leveszi rólunk a terhet, na az a hibás. Ha nem is csináltunk semmit tevőlegesen, lehet, hogy épp amiatt harapódzott el a helyzet, mert hagytuk. De ahelyett, hogy ezért csakis mást okolnánk, vagy épp ellenkezőleg, valamiféle önmarcangolásba kezdenénk, inkább reagáljunk másképp a felbukkanó problémákra, a különböző élethelyzetekre! Mi magunk vagyunk az egyetlenek, akin változtatni tudunk. Tegyük hát szenvedéllyel, de felelősséggel! Tegyük azért, hogy jobban érezzük magunkat! Hogy egy élhetőbb, egy élvezhetőbb kapcsolatban kötődhessünk. Ahol valódi önmagunk miatt kapunk és valódi érzésekkel adunk valódi szeretetet.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza