Asztrológia a mindennapokban

MINDEN, AMI SZÍVBŐL JÖN

2019.11.29.

Decemberben rátalálhatunk saját utunkra.

December 1-8.

December 2-án a hónap egyik legjelentősebb bolygómozgása következik be. A Jupiter átlép a Bak jegyébe. A következő 1 évben ebben a jegyben halad, megmutatva azokat az élethelyzeteket, amivel behatóbban kell foglalkoznunk, amikben elfogadást kell gyakorolnunk. Mindemellett arra késztet, hogy górcső alá vegyük életünket, rendezzük sorainkat. Legyünk őszinték magunkkal és merjük vállalni, ha elrontottunk valamit. De semmiképp ne csússzunk az önmarcangolás állapotába, inkább tanuljunk hibáinkból és fejlesszük ezáltal személyiségünket. Keressük azokat a helyzeteket, ahol korrigálhatjuk korábbi viselkedésünket, reakcióinkat. Találjunk másokkal közös célokat, amikben mi is kiteljesedhetünk. A Bak Jupiter a következő 2 hónapban szinte automatikus változásokat hozó kapcsolatban lesz a Bikában járó Uránusszal. Ez a bolygókapcsolat kimozdít a megszokott kerékvágásból, szinte új értelmet ad az életünknek. Különösen azokon az életterületeken számíthatunk változásra, amikbe régóta belepunnyadtunk. Amikben ugyan nem érezzük túl komfortosan magunkat, de mégis olyan jó langyos és megszokott. Ha eddig nem a sorsunknak megfelelő irányba haladtunk, akkor most történhetnek olyan események, amik a megfelelő irányba terelnek. De megválhatunk az idejétmúlt dolgoktól is. Legyen az akár az eddigi szemléletmódunk, vagy bármilyen konkrét helyzet, kapcsolat. Most megmozdul az állóvíz, érezhetjük, hogy mi az, aminek mennie kell és mi az, ami továbbra is segíti életünket. Felülemelkedhetünk nehézségeken, anyagi szempontokon, elmélyíthetjük kapcsolatainkat, gyógyíthatjuk lelki sebeinket.

December 4-től a Vénusz vonul végig a Bak Szaturnusz-Plútó átalakító hatásán. Mind párkapcsolatunk, mind anyagi biztonságunk, kitűzött céljaink gyökeresen változhatnak. Hogy milyen irányba, az rajtunk múlik. A Bak Vénusz és a Halak Neptunusz kapcsolata lehetővé teszi, hogy helyrerázódjanak és más minőségben folytatódjanak kapcsolataink. Hogy ne az anyagi célok legyenek az elsődlegesek, hanem az, ami szívünkhöz közel áll. Hogy az értékrendünk maradjon stabil, függetlenül attól, hogy mi minden változik körülöttünk. Ezek a változások azonban attól is függenek, hogy képesek vagyunk-e áldozatot hozni, netán lemondani valamiről, vagy magunk mögött hagyni szemléletmódot, élethelyzeteket, búcsút inteni a 100 %-osnak vélt biztonságnak azért, hogy javítsunk kapcsolatainkon, vagy épp az elengedés következtében harmóniába kerüljünk önmagunkkal.

December 9-15.

December 9-én a délelőtti órákban a Merkúr a Nyilas jegyébe lép és december 29-ig halad ebben a jegyben. Nem igazán érzi itt jól magát, hiszen a ráció bolygója a hit területén kénytelen átvonulni. Egymással szöges ellentétben álló témák. Energiájából azonban optimizmust meríthetünk, nyitottságot és alkalmazkodást tanulhatunk. Mindenképp lelkesítő a Merkúr hatása ebben a jegyben. Elsősorban magunkat bíztassuk azzal, hogy amiben hiszünk, azt véghez is tudjuk majd vinni, meg tudjuk valósítani. De szükség lesz a rugalmasságunkra, a körülményekhez való igazódási képességünkre. Merev hozzáállással, dogmatikus szemléletmóddal nem érünk célt.

December 11-én megszűnik a Bak Szaturnusz és a Halak Neptunusz szeptember vége óta tartó fényszögkapcsolata. A két bolygó kapcsolódásának energiája  ebben az évben év eleje óta kisebb megszakításokkal kísérte életünket. Feszegették azt a kérdést, hogy hogyan tudunk önzetlenek, szeretetteljesek lenni, miről tudunk lemondani, tudunk-e áldozatokat vállalni. Találunk-e másokkal közös célokat, vagy épp azt sem tudjuk merre induljunk. Illúziókban ringattuk magunkat, vagy két lábbal álltunk a talajon? Ha megtaláltuk azt a területet, ahol szívből jövően létezünk, cselekszünk, akkor nem sok dolgunk maradt. Ha ez nem sikerült, akkor most kicsit tisztulhat a kép és a Sors segít rátalálnunk a számunkra megfelelő útra.

December 12-én reggel 6 óra 12 perckor Telihold lesz az Ikrek jegyében. Véget vethetünk az önámításnak, elengedhetjük mindazt, amiről azt érezzük, hogy nem az igazi, amire valójában már nem vágyunk. Hitelesen és őszintén  felvállalhatjuk mindazt, ami lelkünk mélyéről jövő. Valljuk be önmagunknak mit érzünk! Ha kell mondjuk ki másnak is mi nyomja lelkünket! Adjunk egy új minőséget kapcsolatainknak, legyen az az önmagunkhoz, vagy bárki máshoz fűződő viszonyunk, vagy netán egy élethelyzethez való kötődésünk!  A felszínes, tartalmatlan dolgok nem építik személyiségünket. Engedjük hát bele magunkat mélyebben! De csakis akkor, ha belső hangunk is ezt súgja. Ha képesek vagyunk ezáltal harmóniába kerülni, összhangot teremteni belső és külső világunk, lelkünk és szellemünk között.

December 14-én a Skorpióban járó Mars is pozitív, gyógyító fényszögkapcsolatba kerül a már sokat emlegetett Bak Szaturnusz-Plútó együttessel. Ezek a nagymesterek még dolgoznak a Vénusz energiáin, alakítják a párkapcsolatokat, önelfogadásunkat, külső-belső harmóniánkat, biztonságérzetünket és anyagi helyzetünket is. Ehhez csatlakozik a Skorpió Mars ereje, amit most a Bak Szaturnusz-Plútó szép óvatosan, visszafogottan, de azért gyökeresen átalakít. Régi elfojtásokat engedhetünk felszínre, belső erőnket formálhatjuk, párkapcsolataink minőségét változtathatjuk meg, egyensúlyba hozhazhatjuk belső férfi-női energiáinkat, megtalálhatjuk a megfelelő arányt aktivitásunk és passzivitásunk között. De akaratunk és tetteink is összhangba kerülhetnek környezetünk befogadóképességével. Ezt az óvatos közelítést, gyógyulgatást segíti a Halak Neptunusz végtelen szeretetével.

December 16-22.

Ezen a héten már letisztulhat, hogy milyen kapcsolatban, munkában, egyéb élethelyzetben érezzük azt, hogy a helyünkön vagyunk, vagy legalább oda tartunk. Tisztán, őszintén, önámítás és megalkuvás nélkül tudjuk kitűzött céljainkat követni. Lehet, hogy még kicsit remegő lábakkal, de legbelül elszántan, kitartással. Bízva magunkban, a sorsunkban, s elfogadva azt, hogy csak az történhet velünk, amire szükségünk van, amiből tanulhatunk, fejlődhetünk.

December 20-án a Vénusz a Vízöntő jegyébe lép és egy feszült fényszögkapcsolatba kerül a Bikában hátráló Uránusszal. Energiája arra tanít, hogy hogyan legyünk bizonyos kötöttségek, korlátok között is szabadok. Hogy nem a függetlenség hozza meg számunkra az igazi szabadságot. Nem az anyagi javak felhalmozása jelenti a valódi biztonságot. Egy belső szabadság megélésére, önmagunk által vállalt korlátok felállítására ösztönöz ez a bolygókapcsolat. Habár nagyon könnyű manapság belecsúszni ennek a fényszögkapcsolatnak a negatív energiáiba is. A semmi sem jó, ami éppen van, a mindig másra vágyás azonban csak az örök kielégületlenséget hozza életünkbe. Így karácsony küszöbén érdemes átgondolnunk, hogy biztos az ad igazi élményt, ha rogyásig pakoljuk méregdrága tárgyakkal a karácsonyfa alját? Biztos szükségünk van arra, hogy hitelből vegyük meg a legújabb elektromos kütyüt? Biztos olyan lehetetlen alak a párunk, aki még egy jó szót sem érdemel? Nem jobb érzés inkább kevesebb idegeskedéssel, kiegyensúlyozottan, vidáman, szeretettel “csak úgy” örülni egymásnak?

December 22-én a hajnali órákban a Nap a Bak jegyében folytatja útját. Ez egyúttal a téli napforduló ideje is, a csillagászati tél kezdete. Bár ezen a napon a leghosszabb a sötétség, mégis örülhetünk annak, hogy fordulunk a fény felé és lassan kezdenek majd hosszabbodni a  nappalok. Immár 4 bolygó is a Bak jegyében jár: Nap, Jupiter, Szaturnusz, Plútó. Erősen terelnek sorsfeladatunk irányába, hogy megtaláljuk legbelső énünket és helyünket mind a szükebb környezetünkben, mind széles e világban. Nincs más dolgunk, mint elfogadni és követni sorsunk törvényszerűségeit. Ahogy Immanuel Kant megfogalmazta: “a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem”. Nem kell se több, se kevesebb ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog emberekké váljunk.

December 23-31.

Karácsony napjaiban jöhetnek felismerések, “aha”-élmények. Optimizmus, lelkesedés, bizalom tölthet el bennünket, legyen szó az élet bármely területéről.

December 26-án reggel 6 óra 13 perckor a Bak jegyében álló Újholdra ébredhetünk. Senki ne ijedjen meg, nem kell ezen a szép karácsonyi napon hajnalban kelnünk ahhoz, hogy érezzük hatását. Célja, hogy kimozdítson a megszokottból, elindítson egy új úton, egy olyan irányba, ami teljességet, elégedettséget hoz életünkbe.  Kitartást, elköteleződést érezhetünk terveinket illetően, megélhetjük férfi és nő teremtő egységét, a család fontosságát, de meglelhetjük belső egyensúlyunkat is. Új minőséget adhatunk életünknek. Olyat, ami tükrözi tudatos énünket és lelki mélységünket.

December 29-én a Merkúr is a Bak jegyébe lép és csatlakozik a már itt lévő 4 planétához. De ne feledkezzünk meg a Leszálló Holdcsomópontról sem, ami szintén a Bak jegyében található. Előtérbe kerül céltudatosságunk, felismerhetjük, hogy az öncélúság helyett az együttműködés az, ami előre visz. Végigvezethetjük magunkat egy tanulási, tudatosodási folyamaton. Lépésről lépésre elengedhetjük jelen életünk múltbéli nehézségeit, de megszabadulhatunk előző életek karmikus terheitől is. Legyünk önmagunk mesterei és tanítványai! De akkor se essünk kétségbe, ha egyedül nem megy. Hiszen tehetünk egymásért, segíthetünk egymásnak és kérhetünk magunknak segítséget is, vagy támogathatunk másokat is. De sose felejtsük, hogy nem az a segítség, amit mi annak gondolunk, hanem az, amit kérnek tőlünk. Legyünk nyitottak, befogadóak az újdonságokra, kövessük sorsunk törvényszerűségeit és érjük el azt a teljességet, azt az elégedettséget, amit boldogságnak hívunk.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu