Asztrológia a mindennapokban

MESTER ÉS TANÍTVÁNYA

2018.11.20.

November végén törekedjünk a megismerésre!

November 22-én a Nap is a Nyilas jegyébe lép és együttállásba kerül a Jupiterrel. Határtalan optimizmus, lelkesedés lehet rajtunk úrrá. De érdemes azért a realitások talaján maradnunk, kicsit visszajönni a földre és megnézni, hogy van-e létjogosultsága elképzeléseinknek. Nem szeretnék senkit lebeszélni arról, hogy merjen nagyot álmodni, mindössze megfontoltságra és türelemre intenék. Inkább várjuk meg a jövő év elejét, mintsem, hogy egy illúzió mentén úgy borítsuk fel életünket, hogy azt később megbánjuk! Használjuk a Nyilas optimista energiáját, bízzunk a sorsunkban és fogadjuk el, hogy ami van az értünk van! Minden meg fog mutatkozni a maga idejében, addig pedig csak ússzunk az árral! De, ha lehet, akkor nyitott szemmel!

November 23-án reggel 6 óra 39 perckor Telihold lesz az Ikrek jegyében. Az előtte és utána lévő 2-3 nap is kedvező időszak ahhoz, hogy beszéljünk érzéseinkről. Ha önmagunknak vallunk, akkor lehetünk teljesen őszinték. De ha másnak mondjuk el mit érzünk, akkor igyekezzünk beleképzelni magunkat az ő helyzetébe és fogalmazzunk azért úgy, hogy az ne legyen bántó! Ha nem akarjuk megsérteni a másikat, akkor csomagoljuk be mondandónkat még akkor is, ha minél nyíltabban szeretnénk közölni mindazt, ami belénk szorult! Figyeljünk, nehogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsük!
De alkalmas ez a Telihold arra is, hogy felhagyjunk lazaságunkkal, a kötöttségektől mentes életmóddal és elkötelezzük magunkat akár egy másik ember felé, vagy egy ügy, egy feladat mentén.

November 24-én a látszólag visszafelé haladó Merkúr is csatlakozik a Nap-Jupiter együttálláshoz és a hónap végéig velük is marad. Amolyan mester és tanítványa kapcsolat ez, amin keresztül tovább fejlődhetünk, tudatosodhatunk. Egyszerre taníthatjuk egymást. Átadhatjuk magasabb szintű tudásunkat másoknak, lelkesíthetjük őket a további növekedésre, gyarapodásra, ugyanakkor magunkat is gazdagíthatjuk újabb ismeretekkel. De vigyázzunk, hogy ne kioktatás legyen a vége! Igyekezzünk nyitottak és kíváncsiak maradni, meghallani mit mond a másik ember! Lehet, hogy egy új nézőpont, egy másfajta megközelítés segít tovább csiszolgatni a nálunk lévő bölcsek kövét.

November 26-án bő öt hónapos hátrálás után a Neptun megáll az Égbolton és néhány napnyi látszólagos mozdulatlanságot követően ismét előremenő mozgásba kezd. Ebben a néhány napban úgy érezhetjük, hogy mind ügyeink, mind mi magunk valahogy úgy megrekedtünk, nem látjuk tisztán mit is kéne tennünk. Ezért hát ne is tegyünk túl sokat! A “világmegváltó” tervek megvalósítását, az új dolgok beindítását halasszuk kicsit későbbre, minimum a jövő év elejére! Maradjunk egyelőre az álmodozások szintjén, vagy inkább gondoljunk át mindent újra! De belefeledkezhetünk a mindennapokba, a meglévőbe is. A bizonytalanra vágyakozás helyett fedezzük fel mindannak szépségét, ami már most is benne van az életünkben! Hangolódjunk szeretetre, örömökre!
A Neptun utóljára február vége és június közepe között tette meg azt az utat, amit most november végétől március közepéig jár majd be újra. Az elmúlt 5 hónapban - amíg hátráló mozgásban volt -  végiggondolhattuk miben voltunk, vagy épp nem voltunk áldozatkészek, milyen témákban nem láttunk tisztán, vagy hagytuk magunkat megvezetni. Kinek engedtük, hogy befolyásoljon, vagy esetleg be is csapjon minket? Esetleg saját magunkat áltattuk valamivel? Ne bánkódjunk bárhogy is volt! Most ismét nekifuthatunk hasonló helyzeteknek, talán már bölcsebben, szemfülesebben, vagy épp nagyobb lelkesedéssel, szeretettel.

November 27-én és 28-án áll a legszorosabban egymás mellett a Jupiter, a Nap és a retrográd Merkúr, erős energiát adva ezeknek a napoknak. Továbbra is a tanulás a téma, ezért kiválóan tanulhatunk saját magunkról is. Arról, hogy hogyan növelhetjük önbizalmunkat, hogyan találhatunk rá belső énünkre, hogyan lehetünk önazonosak. Ehhez hitrendszerünket is formálnunk kell! Elsősorban az önmagunkba vetett hitet és bátorságot kell erősítenünk! Merjük elhinni és merjük tudatosítani, hogy képesek vagyunk valamire, hogy sikerülhet, hogy megérdemeljük!
A sok Nyilasban lévő planéta most támogatja lelkesedésünket. De ne feledjük, hogy kitartás és befektetett energia nélkül nincs eredmény! Attól, mert megálmodtunk valamit, az nem fog varázsütésre megvalósulni. Ezért ne a csodákban higgyünk, hanem saját erőnkben, saját képességeinkben! Bízzunk megérzéseinkben, tekintsünk érdeklődéssel a világra és kövessük azt, amit a szívünk diktál!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu