Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

MENJEN, AMINEK MENNIE KELL

2019.02.10.

Február közepétől elengedhetjük mindazt, aminek már nincs helye az életünkben.

Február 11-én a Merkúr már a Halak jegyében jár és elég hosszan, egészen április közepéig fog ebben a jegyben mozogni hol előre, hol pedig látszólag hátra. A racionalitást képviselő Merkúr nem érzi túl jól magát a Halakban. A Halak jegye ugyanis a feloldódást, a szétáradást, az elfogadást jeleníti meg a kapcsolatainkban, kommunikációnkban, gondolatvilágunkban. Ezért ebben az időszakban hajlamosak lehetünk kicsit szétesni. Feledékenyek lehetünk, könnyebben elhiszünk dolgokat, hamarabb félreértjük mások mondandóját, vagy épp nem vesszük észre, ha  valaki be akar csapni. De saját magunkat is képesek vagyunk félrevezetni, akár egy álomban ringatni, akár hazudni magunknak. Szerencsére a Bak Szaturnusztól azért kap egy kis összeszedettséget a Halak Mekúr, ami remélhetőleg megakadályozza, hogy teljesen szétcsússzunk, vagy hogy illúzióinktól, netán félelmeinktől vezérelve változtassunk élethelyzetünkön. Ettől függetlenül azért érdemes éberebbnek, tudatosabbnak lennünk. Jobban figyelnünk arra, hogy mit mondunk és mit cselekszünk. Annál is inkább, mert a Mars és az Uránusz még mindig együttállnak a Kosban, elősegítve a hirtelen felindulást, lázadást és a váratlan balesetek előfordulását is.
A nap legfontosabb bolygómozgása, hogy a Vénusz a Bak jegyében utoléri a Szaturnuszt, majd a hónap végéig végigvonul a Plútón és a Leszálló Holdcsomóponton is. A Vénusz, mint a harmónia, a szeretet, az érzelmek, az értékek, a nőiség és az anyagiak megtestesítője ezalatt az idő alatt mélyreható változáson megy majd keresztül. Mindenkinek azon az életterületen kifejtve hatását, amelyik a Bak jegyének erre a részére esik. Csak néhány példát megemlítve: átalakulhat önértékelésünk, érzelmeink, kapcsolataink minősége. Letisztulhat értékrendünk. Akár belül, a lelkünkben, akár kívűl az életünkben elengedhetünk régi dolgokat és kialakíthatunk valami újat, minőségibbet. Az anyagiak területén is jöhetnek változások. Megtanulhatjuk, hogy ha van miből, akkor adjunk, ha nincs, akkor pedig bízzunk abban, hogy kapunk. A Plútó fogja a gyökeres változást hozni a Vénusz által képviselt területeken, a Leszálló Holdcsomóponton való áthaladás pedig majd az elengedést hivatott segíteni.

Február 14-én délben a Mars átlép a Bika jegyébe, felerősítve ezzel a biztonság, a stabilitás utáni vágyunkat. Remélhetőleg mindenfelé lenyugszanak a kedélyek, a tüzes Kos Mars után kerül egy kis homok a lángokra és egy nyugodtabb, megfontoltabb tenniakarás veszi kezdetét. Bár a Mars a Bikában csak lassan mozdít meg, de annál nagyobb kitartást kölcsönöz számunkra ahhoz, hogy megvalósítsuk amit a fejünkbe vettünk.

Február 15-én a Merkúr és a Neptun kerül együttállásba a Halak jegyében. Elmerülhetünk egy álomvilágban, de átjárhatja kapcsolatainkat és mindennapjainkat a szeretet is. A Bak Vénusz is bekapcsolódik ebbe, megmutatva, hogy mik azok a közös értékek, amik mentén kapcsolódni tudunk egymáshoz, amik megbízható alapot teremtenek ahhoz, hogy összhangba kerüljünk másokkal.
A Nyilas Jupiter és a Bak Plútó pedig egy május végéig tartó tanító fényszögkapcsolatba kerül egymással. S hogy mi a tananyag? Az, hogy hogyan tudjuk hitünket, lelkesedésünket felhasználni egy mélyreható változáshoz. Netán hogyan tudjuk a “szent meggyőződésünket” valódi hitté alakítani. Olyan hitté, amivel mind magunkban, mind a sorsunkban képesek vagyunk bízni.

Február 16-án a Bak Vénusz következő állomását, a Plútót éri el. Lehetőséget kapunk az átalakulásra, a megtisztulásra, a regenerálódasra. Hogy már csak azokat az értékeket őrizzük magunkban és életünkben, amik stabilak, amikre építkezni lehet. Ami hamis, az mehet a süllyesztőbe. Sebeket gyógyíthatunk be: akár lelkünk mélyére pillantva, akár meglévő kapcsolatainkat helyrehozva, vagy a közelmúlt szakításai által okozott sérelmeket feldolgozva. Mindeközben azonban érdemes résen lennünk, inkább előre tekintenünk, mintsem egy nosztalgikus érzéstől átitatva a múltba révednünk. Visszakanyarodva a régihez ugyanis könnyen megeshet, hogy elfeledve a valóságot valójában csak egy álomvilághoz, egy nemlétező ideálhoz kezdünk el ismét ragaszkodni.

Február 19. egy igen erős napnak ígérkezik. Egyrészt a napnak a negyedik percében a Nap a Halak jegyébe lép. Itt aztán a “nagy EGO” fuldoklik, hiszen épp a feloldódás, a jelentéktelenné  válás számára a feladat. Olyan, mintha öngyilkosságra kényszerítenénk. Legjobb, ha fújunk egy visszavonulót, inkább befelé figyelünk és kevésbé aktivizáljuk magunkat a külvilágban.
Ezen a napon délután 5 óra előtt néhány perccel Telihold lesz a Szűz jegyében. Ideje elfogadnunk magunk és a világ tökéletességét, hogy csak azt kaphatjuk a Sorstól, amire szükségünk van! Felhagyhatunk a kukacoskodással, szőrszálhasogatással. Ne úgy próbáljuk bizonyítani rátermettségünket, hogy a másikat  kritizáljuk! Segítsünk inkább egymásnak, hogy egy stabil és biztonságos egységet alkothassunk! Törődjünk a körülöttünk lévőkkel, vegyük észre igényeiket! De semmiképp ne kezdjünk arról prédikálni, hogy másnak mit hogy kellett volna csinálnia! Bízzunk  a másik ítélőképességében, rátermettségében és ne feledjük, hogy nem tudhatjuk honnan jött, hová tart és mi dolga a világban. Lehet, hogy épp úgy jó számára minden, ahogy van.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza