Asztrológia a mindennapokban

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

2018.05.30.

Kiváló fejlődési lehetőség június elején.

Június első tíz napja a fizikai aktivitást illetően inkább csendesnek, nyugodtnak ígérkezik. Nem így, a belső munka. Ezekben a napokban szakítsunk időt az elmélyülésre, a befelé fordulásra! Lehet ez meditáció, vagy csak egy kis mélázás. No, nem a tv előtt, hanem egy békés zugban. A lényeg, hogy figyeljünk felmerülő gondolatainkra, sugallatainkra. Most sokat segíthetnek éppen aktuális élethelyzetünkben.

Június 1. utáni napokban is jöhetnek hirtelen ötletek, felismerések. Szeretnénk valami újat, frisset kipróbálni, elengedni a mindennapi rutint, a megkövesedett régit. De bármilyen csábítónak is tűnik ez a megújulás, azért megfontoltan vágjunk csak bele! Úgy, hogy a hirtelen fellángolás következtében nehogy felégessünk valami olyat, ami értékes.
Ezekben a napokban az Égiek okozhatnak egy kis fejtörést elsősorban az “eladósorban lévő” lányoknak. Mit válasszanak? A már egészen jól alakuló karriert, vagy a családot? A csábító és független nő szerepét, vagy az odaadó feleség- és anyaszerepet? A kérdés megválaszolásában szerencsés ismét arra a bizonyos belső hangra hagyatkozni. Sajnos, lassan kezd elhalványulni az a hetedik érzék, ami minden nő ösztönös ősi erőssége. Ne engedjük, hogy a racionalitás ezt elnyomja, hagyjuk újra felszínre törni! Vagy legalább nézzünk rá szerepeinkre, hogy nem csúsztak-e el az arányok! Nem hiányzik-e valami? Nem kapott-e valamelyik szerep túl nagy hangsúlyt a másik rovására?

Június 2-tól átformálódhat lelkivilágunk. Érzelmileg másképp viszonyulhatunk kapcsolatainkhoz, élethelyzetünkhöz.  Könnyebben megérthetjük mások lelkületét, mozgatórugóit, vagy akár saját érzéseinkre, sérelmeinkre, motivációnkra is tisztábban ráláthatunk. Begyógyulhatnak régi sebeink, érzéseink átalakulhatnak, kitisztulhatnak. De kell hozzá a lelassulás, a befelé figyelés. Egyik helyről a másikra rohangálva, idegeskedve nem fog menni. Ennek az időszaknak az a tanulnivalója, hogy hogyan tudunk tudatossá és felelősségteljessé válni, abbahagyni a mérgezett egérhez hasonló szaladgálást, vibrálást és észrevenni az életet. Hogy ne elfussunk mellette, hanem benne legyünk.

Június 4-én kicsit csaponghatunk, érzelmileg is ingadozhatunk. Időnként azt érezhetjük, hogy inkább lennénk toporzékoló gyerekek, mintsem komoly felnőttek. Persze a hisztizés most sem opció. A kérdés az, hogy hogyan tudunk hiteles, felelősségteljes, tudatos felnőttek lenni. Ettől azért még nem kell savanyú uborkává válni. Sőt, őrizzük csak meg játékos gyermeki énünket, dédelgessük is, de ne hagyjuk, hogy  kis pukkancs váljon belőle!

Június 5. után is a személyiségünket, tudatosságonkat formáló energiák állnak majd rendelkezésünkre. Érdemes figyelnünk arra, hogy valóban megoldottunk-e egy helyzetet, vagy csak úgy túljutottunk rajta, netán egyszerűen odébbálltunk. Ha nem merítettünk belőle személyiségfejlődésünkhöz, akkor várható, hogy visszakapjuk a szituációt újra. Lehet, hogy nem pont azzal az eseménnyel, azokkal a szereplőkkel, de az okulnivaló ugyanaz marad.

Június 6. amolyan “burokrepesztő” nap lesz. Kioldódik  a Vénusz és a Jupiter jótékony fényszöge. Megszűnik az az automatikus, kellemesen langyos biztonság, amit idáig élveztünk. A planéták arra ösztönöznek, hogy most már kandikáljunk ki, nézzük meg mi van a nagyvilágban. Azért még a Jupiter és Neptun segítő kapcsolódása iránytűt ad lelkünknek, de látnunk kell, hogy odakint van ám minden. No, de mit nekünk! Hiszen az elmúlt napokban mást sem csináltunk, csak azt gyakoroltuk, hogy hogyan vállalhatunk felelősséget, hogyan irányíthatjuk sorsunkat. Jöhet bármi, akár a hétfejű sárkány is, mi azzal is meg tudunk bírkózni. De, hogy ez tényleg sikerüljön is, ahhoz a dekád következő napjai és energiái is hozzásegítenek.  Kiléphetünk álomvilágunkból, megláthatjuk a valóságot. Felismerhetjük kapcsolataink, életeseményeink motorját és dinamikáját. Levonhatjuk a tanulságokat, hogy mindezt végül, de cseppet sem utolsósorban felhasználhassuk egonk formálásához, személyiségünk fejlesztéséhez. Persze megfontoltan, lépésről lépésre!


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu