Asztrológia a mindennapokban

LEGYEN HITÜNK SZERINT!

2018.10.31.

A hónap csúcspontja: a Jupiter a Nyilas jegyébe lép.

A bolygómozgásokat illetően egész november mozgalmasnak ígérkezik, de mégsem az aktív cselekvés kap hangsúlyt, sokkal inkább a befelé fordulás, az elmélkedés, lelki sebeink begyógyítása. A hónap csúcspontja november 8. lesz, amikor a Jupiter jegyet vált a zoodiákuson. De erről majd később.

November 1-én a Nap és a Neptun kerül egy egymást szinte automatikusan támogató kapcsolatba, aminek hatását a hónap első tíz napjában érezhetjük. A két planéta segít a befelé figyelésben, abban, hogy már ne kívűl keressünk támaszokat, vagy épp ellenségeket, hanem meghallva belső hangunkat, lelkünk igényét, végre magunk felé forduljunk és felhagyjunk az önbecsapással, önámítással. Öleljük keblünkre saját magunkat és szeressük tiszta szívből! Előfordulhat azonban, hogy akármennyire is magunkra fókuszálunk, mégis kívűlről kapunk jelzéseket, netán épp valaki be akar csapni minket, vagy erősen ködösít egy témban. Persze ne hagyjuk, de a felcsattanás és sértődés helyett kezeljük higgadtan a helyzetet és gondolkozzunk el azon, hogy vajon melyik piros gombunkat és miért nyomta meg az illető? Milyen tulajdonságunkkal nem tudtunk még megbarátkozni, hogy arra kívűlről kell rámutasson valaki? Számíthatunk arra, hogy az anyagiak területén, vagy a biztonságérzetünket illetően érnek váratlan meglepetések. Az általános üzenete ennek az, hogy igyekezzünk felhagyni az anyagi hívságokkal, ne kövessük ész nélkül a fogyasztói társadalom vágyakat felkeltő csalogató és egyben csalóka hívószavát. Személyesen pedig ki-ki maga kell, hogy megfejtse mit is jelent számára az anyagi világban való alámerülés! Nem vitte-e túlzásba a család, a pár vagy a barátok rovására? És főképp a saját lelkének és érzelmeinek rovására. Mindegyikünknek máshol van a határ, ezért nincs kihez, vagy mihez hasonlítgatni. Saját hitünk szerint kell most értékelnünk helyzetünket. Természetes, hogy vágyunk a stabilitásra, a biztonságra, de vajon miben találjuk? Az anyagiak felhalmozásában, vagy inkább a belső harmóniában? És mi teremti meg bennünk az egyensúlyt?
A következő napokban érdemes ezeken a kérdéseken elmélkednünk. Ha még nem vagyunk száz százalékig biztosak magunkban, akkor csak nagyon megfontoltan cselekedjünk! De talán még jobb, ha kivárunk. Ha hagyjuk folyni az eseményeket. És ha a Sors felkínál egy lehetőséget, akkor csak azután döntünk megragadásáról, hogy alaposan kifaggattuk lelkünket.

November 6-án az esti órákban látszólagos hátráló mozgása során az Uránusz átlép a Kos jegyébe és kb. 1 hónapig tartó szembenállásba kerül a Mérlegben hátráló, majd a hónap közepétől újra előre haladó Vénusszal. Ismét viták üthetik fel a fejüket, régi csatározások elevenedhetnek fel. Előkerülhetnek a lejárt lemezek. Különösképp a párkapcsolatok érintettek, de egyéb kapcsolatainkat is megrázhatja ez az időszak. A kérdés megintcsak az, hogy egyensúlyt akarunk teremteni, vagy inkább a függetlenségre vágyunk? Többféle feloldását is választhatjuk ennek a küzdelemnek. Dönthetünk úgy, hogy megpróbáljuk megérteni a másik szempontjait és tartásunkat megőrizve nagylelkűen teret engedünk számára. Na nem egoból, mert az megalázó. Hanem azért mert adni szeretnénk, nemcsak öncélúan kapni. De dönthetünk úgy is, hogy nem tudunk tovább létezni az adott helyzetben és inkább elszakadunk. Mindenesetre jól gondoljuk át mit veszíthetünk. Nehogy később áldozatként éljük meg saját döntésünket.

November 7-én délután Újhold lesz a Skorpió jegyében, tovább terelgetve a belső megerősödés, a belső átalakulás folyamatát. A Plútóval és a Neptunnal kapcsolódva segíti a lelki megtisztulást, sebeink gyógyulását. Rámutat arra, hogy miért adtuk el a lelkünket, mit áldoztunk fel ezért és mi mindennel áltattuk magunkat.

November 8-án kora délután a Jupiter a Nyilas jegyébe lép. Maga mögött hagyja a Skorpiót, ami az elmúlt 1 évben felszínre hozhatott mélyre ásott dolgokat, titkokat és érzelmeket. De elindíthatott egy belső úton, egy átalakuláson, egy újjászületésen is. A következő 1 évnek - amit a Jupiter a Nyilas jegyében fog eltölteni - már úgy vághatunk neki, hogy tisztában vagyunk saját értékeinkkel. Megmutathatjuk miben hiszünk, morálisan mivel azonosulunk. A Jupiter a Nyilasban hazaérkezik saját jegyébe. Bőséget és túlzásokat is hozhat azon az életterületen, ami a horoszkópunkban a Nyilas jegyébe esik. Általunk jónak minősített dolgokból ugyanúgy, mint a rossznak véltből. A jót persze mindig könnyű elfogadni. A rosszat már kevésbé. Ilyenkor szükségünk van arra, hogy valódi hitünk legyen. Hogy elfogadjuk, hogy a “rossz” értünk van. Ez nem azt jelenti, hogy bármi történik, azt fogadjuk mosolyogva, vidáman. Engedjük meg magunknak a tiszta érzelmeket! De, ha túljutottunk az esetleges elkeseredésen, bánaton, akkor nézzük meg hogyan fordíthatjuk javunkra a történteket. Mit tanulhatunk belőle a jövőre nézve? Megeshet, hogy egy idő után hálásak leszünk, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogy azt elképzeltük. Jön egy jobb lehetőség, egy kedvezőbb, élhetőbb élethelyzet. Ki tudja?! A legfontosabb, hogy bármi is történjék megőrizzük önbecsülésünket! Hogy olyan metamorfózison mehessünk keresztül, ami megteremti mind szellemi, mind lelki optimizmusunkat. Hogy valódi hittel élve végül akár a csodát is megtapasztalhassuk.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu