Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

LAZÍTSUNK EGY KICSIT!

2018.10.19.

Október utolsó harmadában engedjük, hogy történjenek a dolgok!

Október 21-től még mindig nem késő, hogy a nagyon mélyre beásott sérelmeinket felszínre hozzuk, hogy a régmúlt sebeit begyógyítsuk. Nem kell semmit tennünk, csak hagyjuk, hogy felbukkanjon, aminek itt az ideje. Amúgy is, most a “nem-cselekvés” időszaka következik. Adjunk teret a Sorsnak, nem kell folyton nekünk irányítani. Ahogy a minap elém keveredett Maharsi idézet mondja: “Aminek meg kell történnie, meg fog történni, bárhogy erőlködünk is, hogy elkerüljük. Aminek nem kell megtörténnie, nem fog megtörténni, bárhogy erőlködünk is, hogy elérjük.” No, ami nem lesz egyszerű az az, hogy mindeközben türelmesek maradjunk. Hiszen hozzászoktunk már, hogy pörgünk, csináljuk, teszünk-veszünk-rohanunk. Most ne! Inkább higgadjunk le egy kicsit, gondoljuk át, mi az, amit már meg kéne haladnunk. Mit kellene másképp?! Hozzunk új szemléletmódot, friss megközelítéseket az életünkbe! Figyeljük meg, hogy ki vagy mi támogatja önelfogadásunkat, önazonosságunkat! Forduljunk afelé! Lesz időnk ezen a hosszú hétvégén elmélkedni azon, hogy mi esik jól, mit fogadunk el könnyedén és mi az, amibe belefeszülünk. Keressük azokat az embereket, akikhez képesek vagyunk érzelmileg kötődni! Kerüljünk olyan helyzetekbe, amikben érzelmi közösséget, összetartást élünk át! A család tűnik a legkézenfekvőbbnek ehhez, de ha valamilyen oknál fogva nem adatik meg, hogy mindenzt a családtagjainkkal éljük át, akkor csatlakozzunk olyan csoportokhoz, társaságokhoz, ahol jól érezzük magunkat! De főleg hagyjuk “dolgozni” a Sorsot ezekben a napokban!

Október 23-án a Nap a Skorpió jegyébe lép. A Skorpió arra emlékeztet minket, hogy bárhol is legyünk, bárki is legyen körülöttünk, az úton - azon a belső úton, amin életünk során járunk - egyedül vagyunk. Senki nem éli ugyanazt az élethelyzetet, nem érzi ugyanazt az érzést. Legfeljebb hasonlót, de pontosan ugyanazt sosem. Éppen ezért fontos, hogy megismerjük magunkat, lelkünk minden rezdülését. Nem lehet egy egész életen át másolni valakit, vagy támaszkodni valakire. A példaképek hamar összetörnek, a támasztó karók hamar kidőlnek alólunk. Az Égiek most azt szeretnék, ha saját erőnkben bízva csak magunkra hagyatkoznánk. Ez nem azt jelenti, hogy mindent egyedül kell csinálnunk, segítséget sem kérhetünk. Sőt! A legjobb, ha tartozunk valahova, egy támogató és segítő közösségbe. De ne függjünk ettől és főleg ne ez határozza meg jellemünket! Legyünk önmagunk! Teremtsük meg azt a személyiséget, akik valójában vagyunk és aki egyedi és megismételhetetlen!

Október 24-én este Telihold lesz a Bika jegyében, négyszög alakzatot formálva a Skorpió Nappal és a Felszálló és Leszálló Holdcsomópontokkal. Arra bíztatnak mindannyiunkat, hogy találjuk meg belső értékeinket, merjünk önmagunk lenni! Ne ragaszkodjunk régi elképzelésekhez, megrögzött ítéletekhez! Ne érezzük magunkat kevesebbnek, gyengébbnek és főleg ne akarjuk ezt az érzésünket valamilyen múlandó külcsínnel kompenzálni! Ha felbukkan egy régi gondolat, érdemes feltennünk a kérdést: Igaz ez? Haladjuk meg sztereotípiáinkat! Ötleteljünk, merjük átlépni határainkat, hozzunk újdonságot, színt az életünkbe! Persze ez is egy tanulási folyamat, amit most a Bak Plútó és a Vízöntő Mars kapcsolódása segít.

Október 26-án bár megszűnik a Merkúr és a Mars kapcsolata, azt hihetnénk, hogy most már gondolataink nem akadályozzák tetteinket, de a Mars még csak olyan fényszögekkel kötődik más planétákhoz, ami inkább érzéseket generál bennünk, mintsem valódi cselekvést. Inkább azzal az érzéssel kínlódhatunk, hogy bármit is teszünk, mégsem érjük el azt, amit szeretnénk. Ha ilyesmi gyötörne bennünket, jusson eszünkbe, hogy alapvetően a Sors a “Nagy Rendező”, nem mi. Lehet, hogy épp az a viszgakérdés, hogy elég kitartóak vagyunk-e. Vagy esetleg már annyira belefeszültünk a nagy akarásba, hogy pont egy kis elengedésre, kevesebb görcsölésre lenne szükség. Elképzelhető, hogy akkor fog feltárulni egy lehetőség, ha megengedünk magunknak egy kis pihenést, egy kis hátradőlést a fotelben. Ki tudja?!

Október 28-án szerencsére nem várható jelentős bolygómozgás, ezért nyugodtan tologathatjuk az óránkat visszafelé, felkészülve a téli időszámításra.

Október 29-től is tovább erősödik az a hatás, ami az érzelmi kötődések irányába terel minket. Talán eddigre már sikerült sorbarendeznünk értékeinket. Remélhetőleg a család előbbre került, mint a ropogós bankók és rájöttünk, hogy semmi nem kárpótolja a szeretetet.

Október 31-én már enyhül az a szorítás, ami az elmúlt heteket jellemezte. Egyrészt a reggeli órákban a Merkúr átlép a Nyilas jegyébe, másrészt este a látszólag visszafelé haladó Vénusz elhagyja a Skorpiót és a Mérlegben hátrál tovább. Amolyan átmeneti állapotot élhetünk meg még a Jupiter utolsó Skorpió jegyben töltött napjaiban. Gondolataink hitünk szerint valóvá válhatnak. Bízhatunk szellemiségünkben, de nyitottabbak, elfogadóbbak lehetünk új tanítások irányába is. Immáron megszabadulva berögzült sémáinktól, lassan felkészülhetünk a Jupiter november 8-i jegyváltására. Amikor is a Jupiter a Nyilas jegyébe lépve elindítja azt az időszakot, amikor hitünk és bizalmunk lesz a főszereplő. Amikor bebizonyhatjuk, hogy tényleg elhisszük, hogy bármi is történik, az értünk van.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

 

vissza