Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

LASSAN, DE MÉGIS ELŐRE

2021.03.01.

Márciusban már indulnánk, de még bőven van fékezőerő

Március 1-7.
Március első három hetében a Nap és a Vénusz kapcsolódása a Halak jegyében arra ösztönöz, hogy döntéseinket, tetteinket a szeretet vezérelje. Hogy azt tegyük, amit a szívünk diktál. Még mindig a befelé figyelés időszakát éljük. Egy belső stabilitás megtalálása válik fontossá ebben a külsőleg meglehetősen labilis időszakban. Számos dolog próbál meg kibillenteni minket, de ne engedjünk ennek a nyomásnak. Ha értékrendünk, önbecsülésünk és hitünk erős, akkor bármilyen nehézséggel képesek vagyunk megbirkózni.
A Merkúr-Jupiter együttállás jelzi, hogy egy tanuló fázisban vagyunk. Legyünk éberek, tudatosak, igyekezzünk meglátni az Élet összefüggéseit, megérteni a Sors üzeneteit. Ne essünk kétségbe, ha ez nem megy rögtön, hiszen egész életünkben az a feladatunk, hogy fejlesszük tudatosságunkat, élesítsük tisztánlátásunkat.
Március 3-tól a Nap és a Vénusz eléri a Neptunuszt. A három planéta együttállása egy nagyon tiszta és rendkívül erőteljes szeretetenergiát sugároz, egy lelki gyógyulás lehetőségét hordozza számunkra. Igyekezzünk kizárni a külvilág „zaját”, bátran engedjük át magunkon ezeket a pozitív energiákat, legyünk nyitottak rá és töltekezzünk belőle.
Március 4-én a Mars az Ikrek jegyébe lép, a változtatás, az alkalmazkodás képességének energiáját adja számunkra. Ugyanakkor jelzi, hogy már nagyon vágyunk kapcsolódni, beszélgetni, találkozni, „zsizsegni”, kicsit lazábban venni a mindennapokat. Érdemes figyelnünk arra, hogy amit akár szűkebb, akár tágabb környezetünkben tapasztalunk, amit a körülöttünk lévők közvetítenek felénk, az mennyire hiteles. Követik-e a tettek a szavakat, vagy csak üres ígéretek záporoznak felénk?

Március 8-14.
Március második hetét is a szeretet, az egymásra figyelés, a megértés energiája hatja át. Ahhoz, hogy ezeket az energiákat valóban tiszta szívvel megélhessük, szükséges lehet másképp tekintenünk emberekre, élethelyzetekre, de saját magunkra, gondolatainkra, érzéseinkre is. El kell engednünk régi dolgokat, meggyőződéseket, társadalmi elvárásokat és hinnünk kell abban, amit a szívünk súg. Ezáltal lelkünk gyógyulhat és meglelheti valódi szabadságát. Nem baj, ha nem megy azonnal ez a fajta felszabadulás, de mindenképp törekedjünk rá. Csak lazán, semmit sem erőltetve.
Március 12-től a Szaturnusz és a Mars kerülnek a hónap végéig tartó fényszögkapcsolatba. Hogy pozitív, vagy negatív ez a kapcsolat, az a megélésünktől függ. Ha megértjük a Sors üzenetét, akaratát és vágyainkat összehangoljuk vele, akkor nincs miért aggódnunk. Ha viszont állandóan elégedetlenkedünk és hadakozunk a helyzetünkkel, elutasítjuk a sorsunkat, akkor feszültebb napokat élhetünk meg, különösen a hónap utolsó harmadában.
Március 13-án délelőtt Újhold lesz a Halak jegyében. A Nap és a Hold együttállását a Vénusz és a Neptunusz energiái is felerősítik. Hihetetlenül erősen ébredhet fel bennünk a valahova tartozás, az egységbe forrás, a szeretetre vágyás érzése. Érdemes figyelnünk álmainkra, napközben bevillanó képekre, mert kiváló intuíciók jöhetnek az Újhold erejével. Lelkünk és szellemünk összhangra, megbékélésre találhat. Gyökeresen változtathatunk életünkön, akár külső, akár belső megélésről legyen szó. Végre elindulhatunk abba az irányba – legyen az életünk bármely területe -, amivel szívvel-lélekkel tudunk azonosulni.

Március 15-21.
Március 15-én éjjel a Merkúr a Halak jegyébe lép. Ez nem az ő terepe, a ráció bolygója nem találja a helyét egy ilyen szétfolyó, álmodozó, bizonytalan közegben. Ráadásul pár napig nem is kerül más planétákkal kapcsolatba, ami fokozza „elveszettségét”. Mi is érezhetünk mind mentális, mind fizikai fáradtságot, kimerültséget. Elegünk lehet dolgokból, élethelyzetekből. Lehetünk figyelmetlenebbek, feledékenyebbek, ezért érdemes tudatosabban végeznünk minden tevékenységet. Lehetnek félreértések a kommunikációban, de szándékosan is félrevezethetnek minket. Próbáljunk tisztán fogalmazni és tisztán látni. Inkább kérdezzünk, morfondírozzunk, mintsem hiszékenyen belevágjunk olyan dolgokba, amit később megbánunk.
Azonban meditáláshoz, vagy spirituális töltetű mozgáshoz (pl. jóga) kiválóan alkalmas a Halak Merkúr időszaka.
Március 16-tól a Vénusz és a Plútó kedvező fényszögkapcsolata megváltoztathatja a biztonságról alkotott elképzelésünket. Rátalálhatunk egy belső bizonyosságra, értékrendre, mely valódi stabilitást adhat számunkra. De kapcsolataink is gyógyulhatnak, szeretettel töltődhetnek, új értelmet nyerhetnek.
Március 18-tól kb. 10 napon át a Merkúr a Marssal lesz feszült fényszögben. Érdemes arra figyelnünk, hogy vágyainkat, tetteinket ne egy illúzió motiválja. Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy akár egy téves belső késztetés, egy álomszerű elképzelés mentén próbálunk a tettek mezejére lépni. Még ne, vagy ne most tegyük ezt. Várjunk addig, míg kitisztul a kép, míg megmutatkozik valami az életünkben. Ezután cselekedjünk, ragadjuk meg az alkalmat.
Március 20-án délelőtt a Nap a Kos jegyébe lép. Ez a tavaszi napéjegyenlőség időpontja, a csillagászati tavasz kezdete. Egy új lendületet, dinamizmust hoz a mindennapokba ez az energia. Bár már nagyon kitörnénk, indulnánk, a többi planéta energiái miatt ez egyelőre csak lassan, megfontoltan, óvatosan lehetséges, korlátok, akadályok mentén. Igyekezzünk ezek között a keretek között meglelni azt a lehetőséget, ahol új erőre kaphatunk.
Március 21-én a délutáni óráktól a Vénusz a Kos jegyében folytatja útját, továbbra is összekapaszkodva a Nappal. Új töltetet adhatunk kapcsolatainknak, felfrissíthetjük azt, tudatosabbá, figyelmesebbé válhatunk. Megtanulhatjuk, hogy ne egymással, hanem egymásért küzdjünk. Felismerhetjük, hogy nem mindig a másikban kell keresnünk a hibát, hiszen ő legtöbbször csak tükör. Azt mutatja meg, ami bennünk lakozik.

Március 22-31.
Március 25-től a Merkúr a Neptunusszal halad a Halak jegyében kb. 1 hétig. Ez a planétaállás még inkább kivesz az erőnlétünkből, fokozza fáradtságérzetünket. De koncentrációnkat, tisztánlátásunkat is alaposan összezavarja. Hiába a tavasz, az indulni-akarás, a lendületre-vágyás, a Merkúr, mint a mozgás szimbóluma, erősen veszít energiájából. Ráadásul a Mars is a Szaturnusz „felügyelete” alatt áll, ami szintén fékezi tettrekészségünket. Legjobb, ha csak lazulni, pihenni vágyunk. Hagyjuk, hogy dolgozzanak az Égiek. Ha megmutatnak egy irányt, egy lehetőséget, akkor abba álljunk bele, de amúgy „kár a gőzért”. Igyekezzünk nyugodtak és türelmesek maradni. Vegyük észre, hogy milyen jó csak úgy lenni, semmit sem tenni, szemlélődni és megérteni a körülöttünk lévő világot.
Március 28-án este 20 óra 48 perckor Telihold lesz a Mérleg jegyében. Itt az ideje, hogy másokkal együttműködve teremtsünk harmóniát, stabilitást életünkben. Tegyünk ezért, de úgy, hogy közben találjunk egy egyensúlyt saját magunk és a körülöttünk lévők között. Úgy, hogy ne adjuk fel egyéniségünket, nem tüntessük el személyiségünket csupán azért, hogy alkalmazkodhassunk egy közösséghez - legyen az párkapcsolat, vagy emberek nagyobb csoportja – akik elfogadnak. Őrizzük meg azt a belső értékrendet, ami meghatároz minket. Kapcsolódjunk ezzel olyanokhoz, akik ezt elfogadják úgy, ahogy van. Az alkalmazkodás pedig múljon nüanszokon, de semmiképp sem önmagunk feladásán!
A Telihold hatása még másnap is erősen érezhető lesz. A hónapból hátralévő néhány napban továbbra is kulcskérdés marad, hogy hogyan és miben leljük meg stabilitásunkat, tudatosodnak-e azok a belső értékek, amik tartást adnak életünknek. Természetesen mindig a sorsunkkal összhangban.



A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza