Asztrológia a mindennapokban

LASSAN, DE BIZTOSAN

2020.04.30.

Májusban már apránként, türelmesen haladhatunk előre

Május 1-10.

Bár a Vízöntő Szaturnusz és a Bikában járó Uránusz korlátokat jelentő feszült fényszögkapcsolata egyelőre feloldódik, azért még nincs itt az ideje a tavaszi pörgésnek, zsizsegésnek. Május első napjaiban a Merkúr, az Uránusz és a Nap együtt haladnak a Bika jegyében. Bár a Merkúr egy kicsit élénkít a mindennapjainkon, de most csak komótos, megfontolt és tudatos mozgolódást, lassú előrehaladást hoz. A Vízöntőben járó Mars és az Ikrek Vénusz kedvező kapcsolata újabb és újabb ötleteket adhat a kialakult helyzethez való alkalmazkodáshoz, a változó anyagi biztonság kezeléséhez, közös megoldások kitalálásához. De a párkapcsolatok felfrissítésében is segít. A két planéta kapcsolatát a Halak Neptunusz is színesíti egyfajta tanuló fényszöggel. Önzetlenségre, áldozathozatalra, vagy épp lemondásra ösztönözve annak érdekében, hogy közösen leljünk kiutat az esetleg problémás, vagy nehezebb élethelyzetekből. Érdemes ezekben a napokban visszagondolnunk az elmúlt hónapok történéseire. Hogy oldottunk meg bizonyos dolgokat? Van-e jobb ötletünk? Mi az, amin célszerű lenne még változtatnunk?
Május 5-től a Nap és a Merkúr bár kéz a kézben haladnak a Bikában, de maguk mögött hagyják az Uránuszt. Továbbra is tudatosan és jól átgondoltan mozgolódjunk, kapcsolódjunk másokhoz! Apró lépésekkel kezdhetjük megvalósítani elképzeléseinket, folyamatosan alkalmazkodva a körülményekhez, amennyire lehet, stabilizálva életünket. Nem cél, hogy minden visszaálljon az eredeti kerékvágásba. Vélhetően nem is fog. Viszont lehetőségünk van egy új szemléletmód mentén,  az anyagi világ, az anyagi biztonság múlandóságának megtapasztalása után, valódi értékeket felfedezni és az anyagiak felhalmozása helyett inkább azokhoz ragaszkodni.
Május 7-én a déli órákban Telihold lesz a Skorpió jegyében. A Nap és a Hold szembenállása kedvező fényszöget kap a Halak Neptunusztól. Egy gyógyító, szeretetteljes energia ez. Segít a lelkünk mélyéről feltört érzések feldolgozásában és támogat a szürke hétköznapok, a szükségszerűségek türelmes elviselésében. Rádöbbenhetünk, hogy mennyire fontosak azok a kapcsolataink, melyek a biztonság érzését nyújtják számunkra, amik szereteten és elfogadáson alapulnak. Ha csak a függőség tartja össze a kapcsolatot, akkor most nagyon magányosnak érezhetjük magunkat. Törekedjünk a lelki békénk megtalálására! A külső nyüzsgés vágya helyett a belső  megnyugvásra, lelkünk üzenetére fókuszáljunk! Figyeljük a napközben bevillanó képeket, jegyezzük fel álmainkat, ezek segítenek megérteni a lelkünkben zajló folyamatokat.
A következő napokban a Nap-Merkúr kettőse a Neptunusz mellett a Bakban látszólag hátráló Plútótól és az ugyanitt haladó Jupitertől is kedvező fényszöget kap. Lassan formálódhat körülöttünk az élet, haladunk előre. Már tanulunk alkalmazkodni és azonosulni azzal, amit a Sors éppen kínál. Rádöbbenhetünk, hogy ha megvan a belső egyensúlyunk, akkor történhet kívül bármi, mi képesek leszünk azt elfogadni  és életvitelünket hozzáigazítani. A stabilitásról, a biztonságról alkotott elképzelésünk napról napra átalakul. És nem utolsósorban felfedezhetjük az egységben, az önzetlenségben, a szeretetben rejlő erőt is.

Május 11-17.
Május 11-én a Vízöntőben járó Szaturnusz megállni látszik az Égbolton, majd másnap már hátráló mozgásúnak érzékeljük. Szeptember végéig látjuk távolodónak. Ezalatt a 4,5 hónap alatt egyrészt elgondolkodhatunk azon, hogy hogyan sikerült másokkal együttműködve úrrá lennünk a nehezebb helyzeteken. Hogyan tudtunk egy közösségben, főként a családban együttműködni a többiekkel? Hogy tudtuk megkönnyíteni a másik életét? Másrészt azt is érdemes megvizsgálnunk, hogy hogyan sikerült egy korlátokkal terhelt időszakban mégis szabadnak éreznünk magunkat. Megértettük-e, hogy a valódi szabadság bennünk van és nem a külső körülmények függvénye. A Szaturnusz visszatér arra a pontra, ahol február elején járt. Majd szeptemberben innen fog ismét egyenesen haladni. Célszerű nekünk is visszatekintenünk erre a bő 3 hónapra. Ismét felidéznünk, hogy milyen szituációkba keveredtünk február eleje óta. Mik voltak ezek tanulságai? Mit csinálnánk másképp? Ha ezekre a kérdésekre megleljük a válaszokat is, akkor jó eséllyel szeptembertől ügyesebben, tudatosabban reagálunk majd a hasonló eseményekre.
Május 12-én a Merkúr az Ikrekben folytatja útját. Ez saját jegye, itt remekül érzi magát. Igazi „jövök-megyek-beszélgetek” energia. Igen ám, de nem úgy, mint régen. Valami elindulhat, de céllal, tervezetten, elfogadva a külső korlátokat és megélve a belső határtalanságot. A Hold épp ekkor vonul keresztül a Plútó-Jupiter-Szaturnusz hármasán, így arra is jó esélyünk lesz, hogy lélekben is alkalmazkodjunk ehhez a korlátozottan aktív életvitelhez. Hogy elfogadjuk azt, ami van és képesek legyünk mindennapjainkat az adott körülményekhez igazítani.
Május 13-án a Mars a Halak jegyébe lép. Itt az aktivitás, az akarat, a vágyak bolygója erejét veszti. Talán már mi is belefáradtunk abba, hogy lelkünk mélyén viaskodjunk azzal az élethelyzettel, amiben vagyunk. Ideje hát feladnunk a küzdelmet és elfogadnunk azt, hogy az élet ugyan megy tovább, de jóval alacsonyabb fordulatszámon. Arra is rádöbbenhetünk, hogy egyedül nem megy. Hogy másokkal együtt sokkal könnyebb megvalósítani valamit. Vigyázzunk azonban, hogy ne kergessünk illúziókat és ne várjunk villámgyors eredményeket. Könnyen csalódhatunk, ha elrugaszkodunk a realitások talajáról és a fellegekben járunk. Hagyjunk időt arra, hogy megmutatkozzanak a lehetőségek! És főként maradjunk türelmesek!
Május 14-től az azt követő 6 hétben az Ikrek Vénuszt érzékeljük hátráló mozgásúnak. A Vénusz többek közt az anyagiak, a biztonság és a párkapcsolatok jelölője. Az Ikrekben a változás, a bizonytalanság és az alkalmazkodás energiáját kapja. A látszólagos hátráló mozgás pedig mindig egy belső munka, egy értékelési folyamat időszaka. A következő 1,5 hónapban azon morfondírozhatunk, hogy vajon hogyan sikerült az alkalmazkodás? Képesek voltunk-e elengedni dolgokat? Van-e még valami, amihez görcsösen ragaszkodunk, amit mindenáron birtokolni akarunk?
Május 15-től a Bakban járó Jupiter is irányt vált és látszólag hátráló mozgásba kezd. Szeptember közepéig tart ez a mozgás, ismét egy elmélkedésre, befelé fordulásra lehetőséget adva. A Jupiterrel együtt immáron négy planétát érzékelünk hátráló mozgásúnak. A „nagy tanítók” – Plútó, Jupiter, Szaturnusz – és a Vénusz energiái sarkallnak most egy számvetésre, befelé figyelésre. Természetesen a változásról, a változás elfogadásáról szól ez a számvetés. Arról, hogy képesek voltunk-e alkalmazkodni, át tudtuk-e formálni alapjaiban a mindennapjainkat. Akinek ez sikerült, az az ősz folyamán ezt elégedetten nyugtázhatja. Aki pedig úgy érzi, hogy van még mit javítani – szerintem mindig van – az most sorra veheti az elmúlt hónapok történéseit, saját reakcióit, megéléseit és ezek tanulságait. A Plútó, a Jupiter és a Szaturnusz Nappal alkotott kedvező fényszöge felismerésre, tudatosodásra, gyógyulásra ad lehetőséget.  A befelé figyelés mellett a háttérben azért zajlik majd az élet,  de csak komótosan, minden lépést, minden döntést alaposan megfontolva, ötletesen javítva az esetleg félrecsúszott helyzeteket. Érdemes figyelnünk intuícióinkra, álmainkra. A hétvégén  a Hold és a Neptunusz kapcsolódása segíti az Égi üzenetek megértését is.

Május 18-24.
Május 19-től a Merkúr és a látszólag hátráló Vénusz kb. 1 hétig együttállásba kerülnek az Ikrek jegyében. Ezen a héten is az alkalmazkodáson lesz a fő hangsúly. Bár az Ikrek Merkúr igencsak izgága természet, olyan „jövök-megyek-intézkedek”, a látszólag hátráló Vénusz inkább a megfontoltság, elgondolkodás, óvatos mozgolódás energiáját hozza ki belőle. Okozhat némi belső feszültséget az, hogy szeretnénk visszakapni régi életünket, de semmi nem ugyanaz, mint volt. Persze, hogy nem, hiszen a változás volt a cél. Keressük azokat a megoldásokat, amik új színt hoznak a mindennapjainkba, amiktől megszűnnek szürkének és unalmasnak lenni. Lehet ebben az időszakban is érdekes és izgalmas életet élni, csak másképp, mint eddig. Nem kell kívűlről várnunk, hogy valaki, vagy valami szórakoztasson. Rátalálhatunk egyfajta belső örömre, elégedettségre, boldogságra bármilyen körülmények között.
Ezzel egyidejűleg a Halakban járó Neptunusz feszült fényszöget zár be az Ikrek Merkúr és Vénusz kettősével. Érezhetünk némi aggodalmat, félelmet a „hogyan tovább”-bal kapcsolatban. Vezéreljen minket az önzetlenség, az áldozatkészség, a segíteni akarás! Formáljuk ehhez tetteinket! Legyünk azonban résen, mert egy ilyen planétaállásnál könnyen kihasználhatnak mások, csalódás érhet minket, vagy akár csalás, becsapás áldozataivá is válhatunk. Igyekezzünk meglátni azt, ami csak illúzió, szemfényvesztés.
Május 20-án a Nap az Ikrek jegyébe lép. Habár ez az energia is inkább a kapcsolódás, a mozgolódás, a világra való nyitottság témáit erősíti, most mégis kap egy kb. 1 hónapig tartó visszahúzó, lassító hatást a Halakban járó Marstól. A Vízöntő Szaturnusz Ikrek Napra gyakorolt hatása továbbra is a közösségi elvek megtanulására ösztönöz. Segítsünk egymásnak, egészítsük ki egymás tevékenységét, hozzunk létre közösen valami jobbat, működőképesebbet annál, mint amit egyedül alkotnánk! Támogassuk azokat, akik kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, akár pénzügyi, akár fizikai vagy érzelmi okok miatt! Örüljünk annak, ha nem mi vagyunk ilyen állapotban és tehetünk valamit másokért!
Május 22-én az esti órákban Újhold lesz az Ikrek jegyében. Érdemes lelki beszélgetéseket folytatnunk - akár magunkkal, akár társunkkal, barátunkkal - a bennünk dúló érzésekről. Arról, hogy mennyire éljük meg kötöttségként a mindennapokat. Hogy mit jelent számunkra a felelősség és a szabadság. Hogy mennyire tudunk alkalmazkodni a korlátokhoz. Le tudunk-e mondani a vágyainkról, az akaratunkról? Kellően nyitottak vagyunk-e az új dolgok befogadására, vagy esetleg feszültségben, bizonytalanságban éljük meg a változásokat. Ideális időpont az őszinteséghez, a nyomasztó lelki terhektől való megszabaduláshoz és a gyógyuláshoz is egyúttal. Egy új minőség elindításának ideje. Egy sokkal rugalmasabb életvitel kezdetének lehetősége.

Május 25-31.
Ennek a hétnek az elején az Ikrek Merkúr a Bak Jupitertől és Plútótól kap egy átalakító hatást. Egyrészt gondolkodásunk, szemléletmódunk formálódhat, másrészt a másokhoz való kapcsolódásunk változhat. Ugyan találkozgathatunk, jöhetünk-mehetünk, de valahogy mégsem úgy, vagy nem ugyanazzal a céllal, nem ugyanolyan minőségben, ahogy korábban.
Május 28-án a Merkúr átlép a Rák jegyébe és együttállásba kerül a Felszálló Holdcsomóponttal. Fókuszba kerülnek az érzelmi kötődéseink, családi és karmikus kapcsolataink. Felbukkanhatnak rég nem látott rokonok, barátok. De lehet, hogy egy szép emlék, együtt töltött napok élménye idéződik újra fel. Bármi is legyen az, fogadjuk örömmel és tudatosítsuk, hogy mennyire fontosak azok a kapcsolataink, amikhez érzelmek is fűznek. Felelősséggel tartozunk értük.
Május 30-tól a Halak Mars és a látszólag hátráló mozgású Ikrek Vénusz kerül feszült fényszögkapcsolatba. Ez előidézhet surlódásokat a párkapcsolatokban, de akaratunk és a külvilág befogadóképessége is kerülhet összeütközésbe. Kialakulhat egy egyensúlytalanság, egy ingadozás abban, hogy épp mit szeretnénk véghezvinni, mire vágyunk és ebből mennyit tudunk megvalósítani, mik a lehetőségeink. Amolyan húzd meg, ereszd meg. Érdemes figyelnünk arra, hogy segítség címén ne erőltessük rá másokra az akaratunkat. De merjünk nemet is mondani, ha úgy érezzük, hogy már túl nagy rajtunk a nyomás.
Fontos, hogy kapcsolódásaink őszinték legyenek, segítségnyújtásunk önzetlenségen alapuljon. Hiszen az ilyen kapcsolatok lehetnek hitelesek, minden szerepjátszástól mentesek, tiszták és szívből jövőek.

A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu