Asztrológia a mindennapokban

KÖTÖTTSÉGEKKEL SZABADON

2021.04.01.

Áprilisban belső szabadságunk megélése a cél


Április 1-11.
Április első napjaiban a Merkúr a Neptunusszal továbbra is együtt halad. Ez a planétaállás kivesz az erőnlétünkből, fokozza fáradtságérzetünket. De koncentrációnkat, tisztánlátásunkat is alaposan összezavarja. A Merkúr, mint a mozgás szimbóluma, erősen veszít energiájából, viszont meditációra, befelé figyelésre kiváló lehetőséget ad. A Plútóval való kapcsolódása pedig arra ösztönöz, hogy gyökeresen változtassunk gondolkodásmódunkon, kommunikációnkon, illetve a másokhoz való kapcsolódásunkon.
A Mars és a Neptunusz feszült fényszögben van egymással, ami tovább fokozza fizikai szintű kimerültségünket, akadályozza tettrekészségünket. Össze lehetünk zavarodva a tekintetben is, hogy merre vigyük életünket, egyáltalán hogyan vigyünk véghez bármit is. Egyelőre sehogy. Maximum fejben.
Szinte a hónap végéig még a Nap és a Vénusz is kéz a kézben járnak, segítve önelfogadásunkat, belső értékeink tudatosítását, értékrendünk kialakítását. Annak az alapnak a létrehozását, mely tartást és stabilitást ad számunkra. Ezt az önértékelési folyamatot támogatja a Szaturnusz is. Összeszedettséget, struktúrát ad ahhoz, hogy merjünk „beleállni” sorsunkba, merjünk felelősséget vállalni, elköteleződni valaki, vagy valami iránt. Mindezt szeretettel, elfogadással tegyük. Vezérelje ez tetteinket is. Ebben segít a Vénusz és a Mars kapcsolódása is a következő 10 napban.
A Vénusz és a Mars kedvező fényszöge elsősorban párkapcsolatainkra irányítja figyelmünket. Felismerhetjük, hogy mi minden mozgatja kapcsolatunkat, mit teszünk meg a másikért és mit fogadunk el tőle. Mi az, ami értékrendünk szerint való és milyen helyzetekben alkudtunk meg eddig. Lehetőség nyílik ezek feltárására, a problémák orvoslására. Semmiképp se illessük kritikával párunkat, fókuszáljunk inkább saját értékrendünkre és lelki világunkra. Beszéljünk arról, hogy nekünk mi esik jól és milyen megéléseink, netán belső nehézségeink támadnak egy-egy érzelmileg telített szituációban.
Április 4-én és 5-én, Húsvét vasárnap és hétfőn semmi sem zavarja ezt a folyamatot, ha szeretettel, megértéssel, elfogadással töltjük meg az ünnepi együttlétet. Képesek lehetünk egy lelki transzformációra, egy új belső és külső egyensúly megteremtésére egy közös jövőkép felépítésére.
A következő napokban szelektálhatjuk vélt és valós értékeinket. Rádöbbenhetünk, hogy mi az amihez ragaszkodunk, de mégsem ér túl sokat abban az értelemben, hogy nincs valódi tartalma, csupán egy illúzió, egy birtoklási vágy. Most elengedhetjük ezeket és fókuszálhatunk azokra a „kincsekre”, melyek értelmet adnak életünknek, melyek nem egonkat, hanem igazi önvalónkat tükrözik.
Április 9-től a Plútó és a Jupiter kerülnek olyan fényszögkapcsolatba, mely lehetőséget ad arra, hogy hitrendszerünket, elfogadási képességünket megtanuljuk fokozatosan átalakítani. Elengedhetünk régi beidegződéseket, sziklaszilárdnak vélt meggyőződést, biztosnak hitt tudást. Valahogy úgy, mint mikor kiderült, hogy a Föld nem lapos, hanem gömbölyű, vagy hogy nem a Nap kering körülöttünk. Nyitottabbá, belátóvá, könnyebben befogadóvá válhatunk, megkönnyítve ezzel mindennapjainkat és továbbfejlesztve tudatosságunkat. Persze ez egy folyamat, egy tanulás is egyben, melyet a két planéta kapcsolódása most közel 1 hónapig támogat.
 

Április 12-18.
Április 12-én hajnali fél 5-kor lesz Újhold. A Nap és a Hold együttállása számos más planétától is kap energiát. A Vénusz és a Neptunusz feltölti szeretettel, önzetlenséggel és odaadással. A Merkúr és a Jupiter segít megérteni dolgokat, tudatosan magasabb szintre emelni kapcsolatainkat, elengedni téveszméinket és bölcsebbé formálni gondolkodásunkat,  elfogadóbbá hozzáállásunkat. Mindezt azért, hogy tetteinket már ez a letisztultság, megfontoltság, empátia és szeretet vezérelje.
Április 16-tól további bolygókapcsolatok erősítik az Újhold idején megkezdett folyamatot, változást. Ahogy változik körülöttünk mindaz, amit eddig stabilnak, biztonságosnak véltünk, úgy életszemléletünk is egyre bölcsebbé válik. A hónap végéig hirtelen fordulatot vehet párkapcsolatunk, vagy épp megbillenhet anyagi helyzetünk. Előfordulhat az is, hogy egyfajta se veled-se nélküled, van is-meg nincs is, jön is-meg megy is állapotot érzékelünk életünk valamelyik területén. Igyekezzünk kicsit kívűlről rátekinteni a történésekre és elfogadni azt, ami jön. Annál is inkább, mert a Szaturnusz és a Felszálló Holdcsomópont is részesei ennek az energiának, ezért annál többet, minthogy a tőlünk telhetőt megtesszük és várjuk annak eredményét, az Univerzum következő lépését, nem tudunk tenni.
Április 18-án a Mars és a Neptunusz feszült kapcsolódása megszűnik. Kicsit fellélegezhetünk. Talán több erőt, energiát is érzünk már magunkban. Az elmúlt bő 2 hét bizonytalansága, elveszettség érzése lassan oldódik bennünk.

Április 19-25.
Április 19-től a Nap a Bikában folytatja útját. Továbbra is együtt halad a Merkúrral és a Vénusszal. Ez a planétacsoportosulás energiát ad kapcsolataink örömmel való feltöltéséhez, boldoggá tételéhez. Felismerhetjük, hogy egy szeretetteli kapcsolat az, ami biztonságot ad. Amit megtanulhatunk ebből az energiából az az, hogy ne csak kapni akarjunk, hanem igyekezzünk adni is. Elsősorban érzelmeket. De nem zárható ki az sem, hogy olyan helyzetbe kerülünk, ahol az anyagiak „áramoltatására” is szükség lehet.
Április 21-23-tól a hónap végéig a Bika jegyében egy bolygócsoportosulás jön létre. A Nap, a Merkúr, a Vénusz és az Uránusz kerülnek együttállásba. Napról napra egyre erősebben kapják meg mindannyian a Szaturnusz fékező, tanító és a Leszálló Holdcsomópont elengedő energiáját.  Ezekben a napokban az Égiek felhívják a figyelmünket arra, hogy vannak olyan időszakok, helyzetek, amikor felelősséget kell vállalnunk a kapcsolatunkért, a biztonságunkért, a stabilitásunkért. Mindezt persze folyamatos változásokkal, új szituációkkal tarkítva. Magunk mögött kell hagynunk mindazt, ami már nem segíti sorsunk szerinti fejlődésünket, előrehaladásunkat. Nyitottá kell válnunk az új lehetőségekre. Persze sosem egyszerű megválni valami régi, jól megszokottól, bármi is legyen az. Az egonk általában tiltakozik ez ellen, szinte bukásnak, kudarcnak éli meg, ha valamit el kell engednie. Viszont, ha sikerül alkalmazkodnunk és a körülményektől függetlenül kiegyensúlyozottnak maradnunk, akkor ez egy végtelen szabadságérzéssel tölthet majd el bennünket. Mindegy mekkora hullámok csapkodnak körülöttünk, mi képesek leszünk a felszínen maradni és tovább siklani életünk tengerén. Ennek a felszabadultságnak a megéléséhez ad energiát a Merkúr és az Uránusz együttállása, mely újszerű megközelítésékre, zseniális ötletekre sarkall.

Április 26-30.
Az április 27-én hajnalban kiteljesedő Telihold egy mély belső, érzelmi átalakulásra ad lehetőséget. Arra, hogy rálássunk mit jelent számunkra a ragaszkodás, a kötődés. Hogy tudunk-e úgy kapcsolódni másokhoz, vagy az anyagi világhoz, hogy azt nem a birtoklás vágya vezérli? Képesek vagyunk-e elengedni? Természetesen nem odáig kell eljutnunk, hogy egy szőrcsuhában a sivatag kellős közepén száraz kenyéren és vizen élve magányosan bandukoljunk. Legyen családunk, kapcsolataink, anyagi javaink! Csak ne a kapzsiság, a felhalmozás vezérelje életünket, tetteinket és ne a függőség legyen alapja kapcsolatainknak! Lássuk be, hogy mekkora szabadságot ad, ha nem vagyunk rabjai valakinek, vagy valaminek, hanem saját értékrendünk mentén élünk. Lesz, ami lesz.
Április 28-tól a Plútó látszólag hátrafelé irányuló mozgásba vált. Október 5-ig hátrál vissza addig a pontig, mint ahol január első hetében volt. Lehetőséget ad az év első 4 hónapjának átgondolására, tanulságainak levonására. Érdemes számbavennünk, hogy milyen gyökeres változásokat éltünk át, akár családi, akár munkahelyi helyzetekben. Hogyan érintett ez minket érzelmileg és sikerült-e feldolgoznunk az eseményeket? Ha a felismerések során saját hibáinkat, tévedéseinket is megleljük, semmiképp ne zuhanjunk egy önostorozó, bűntudatos, esetleg depressziós állapotba. A meglátásainkat használjuk inkább önjobbításra, szemléletmódunk gyökeres átalakítására és lelkünk gyógyítására.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza

Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu