Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

KORONA NÉLKÜL

2018.04.09.

Merjük megmutatni valódi önmagunkat!

Április közepétől már mozgalmasabb napokat élhetünk, de addig még élvezzük ki a “nem cselekvés” állapotát. Úgy tűnhet, mintha nem is tudnék másról írni, csak arról, hogy egyelőre ne akarjunk nagyon aktívak lenni, ezerrel pörögni. De az Égiek még mindig a megfontoltságra, összeszedettségre, a régi dolgaink, viselkedésmintáink átgondolására ösztönöznek. Ehhez pedig nyugalom kell. Lassan azonban ismét aktivizálódhatunk. Lássuk milyen tempóban!

Április 11-től is folytassuk tovább belső utunkat, tudatunk formálását. Kissé zaklatottak lehetünk azonban, ha egonk épp kétségbeesett küzdelmet folytat azért, hogy semmi ne változzon. Nagy egok esetében ez igen valószínű. Inkább próbáljuk tudatosan korlátozni magunkat, energiáinkat ne a változások megakadályozására, a környezetünkben lévőkkel való összetűzésekre fordítsuk, hanem igyekezzünk kompromisszumokat találni. Keressük azt a megoldást, vagy élethelyzetet, amiben önmagunk lehetünk és a változó világgal együtt áramolhatunk. Lehet, hogyha jobban átgondoljuk a történéseket, akkor rájövünk, hogy mi épp annyira konokul ragaszkodtunk valamihez, mint vitapartnerünk. Sőt, lehet, hogy a mi viselkedésünk váltotta ki belőle a nekünk nem tetsző reakciót. Hiszen folyamatosan kivetítünk, visszatükrözünk, szorosan összefüggő energetikai rendszerben működünk. Nincs vegytiszta jó és rossz, bűnös és ártatlan. Fogadjuk el, hogy mindkét oldal megvan bennünk is! De bocsássunk is meg rögtön! Először magunknak, majd a másiknak. Vállaljunk felelősséget tetteinkért, legyen bármi a következménye! Nem nyílegyenes az az ösvény, melyen lelkünk jár. Csak a start és a célpont rögzített. Közben kacsázunk erre-arra, útelágazáshoz érkezünk, tanácstalankodunk, toporgunk egy helyben, majd választunk és megyünk tovább a következő metszéspontig. De, hogy mennyit tekergünk majd életünk során, azt úgysem tudjuk előre. Döntsünk hát megfontoltan, de bátran. Most még a megfontoláshoz kapjuk a segítséget, a bátor elindulás egy kicsit később következik. A “nem cselekvés”, a befelé figyelés és a külső jelek észrevétele segíti elhatározásunkat. Kicsit táborozzunk még, gyönyörködjünk, szemlélődjünk. Élvezzük azt, ami van. Nem kell mindig “hasznosnak” lenni. Most elég csak úgy “lenni”.

Április 13-tól kb. 10 napig egyfajta vízválasztónál vesztegelünk. De most mi határozhatjuk meg, hogy kit, vagy mit milyen irányba terelünk. Vagy más hasonlattal élve, olyan lesz, mintha mi mondhatnánk meg, hogy ki lépheti át a Rubicont. Akit, vagy amit még el tudunk fogadni úgy, hogy nem sérti önbecsülésünket, az jöhet, a többiek maradnak odaát. A döntésben pedig az intuíciónk segít majd. De figyeljünk, hogy valóban megérzéseinkre hallgassunk és ne ismét az egonk győzedelmeskedjen, fürdőzve hatalmi szerepében! Azt hiszem most már egy kicsit az ego védelmében is illik szólnom, mert szegényt már alaposan ledöngöltem. Nem ez a szándékom. Szükségünk van rá, mert nélküle szétfolynánk, nem tudnánk semmit megvalósítani. De természetes tulajdonsága alapján mindig felül akar kerekedni, ki akar emelkedni. Amiben határt kell szabjunk neki az az, hogy ezt ne mások rovására tegye. Mellesleg érdekünkben is áll ez a korlátozás, hiszen a legnagyobb ego hozza gazdáját a legkiszolgáltatottabb helyzetbe. Másoktól függővé teszi, bukása pedig a legfájdalmasabb, mert alapjaiban rengeti meg személyiségünket. No, de térjünk vissza a planétákhoz, hiszen mozgásuk most kezd csak izgalmassá válni.

Április 15-én a Merkúr megáll az Égen és készül ismét egyenesbe fordulni. Ilyenkor kicsit összezsúfolódhatnak programjaink, intéznivalóink, feszültebbek lehetünk.

Április 16-án már egyenes mozgásba kezd. Mivel a Merkúr most a Kos jegyében halad, új lendületet kaphatunk kapcsolatainkban, kommunikációnkban. Szemléletmódunk is felfrissülhet, megújulhat. Erre erősít rá a hajnali Kos Újhold, aminek különlegessége, hogy a Hold most nemcsak a Nappal, hanem az Uránusszal is együttáll. Ez a csoportosulás hozhat hirtelen változást szándékainkat illetően. Persze csak akkor, ha legalább körvonalazódott már valamilyen új irány, nem a régi nótát fújjuk, és nemcsak azt tudjuk, hogy mit nem akarunk, hanem vannak új elképzeléseink, alternatíváink. A következő napokban pedig ahhoz kapunk támogatást, hogy azt válasszuk, amit szeretünk, ami jó érzéssel tölt el. Már nem kell sokat aludnunk és tényleg tehetünk is ezért. Ja, de nem a régi búgócsigaszerű pörgéssel, a végén kimerülten eldőlve, hanem élhető tempóban, lágyan áramolva, minél tovább élvezve amit csinálunk.

Április 19-én a Szaturnusz végre elengedi a Mars kezét. Kiszabadulunk a hetekkel ezelőtt körénktekert gúzsból. De azért egy erősebb cérnaszál marad még rajtunk, nehogy abba a hibába essünk, hogy a régi fordulatszámot vesszük újra fel. A Mars a Bakban amúgy is visszafogott, megfontolt cselekvésre ösztönöz. De, hogy még összeszedettebbek lehessünk, a Szaturnusz is segít azzal, hogy ezen a napon látszólag hátráló mozgásba kezd. Szeptember 6-ig halad így, addig kapunk időt még, hogy újra átgondoljuk céljainkat, kötelezettségeinket, felelősségünket, hogy megértsük mi értékes, mi nem és kik is vagyunk valójában. Mi igaz abból, amit mutatunk és mi az, ami csak cukormáz ahhoz, hogy elnyerjük mások érdeklődését.

Április 20-án a Nap a Bika jegyébe lép, hogy a következő hónapban rávilágítson kötődéseinkre, ragaszkodásainkra. De nem mindegy mihez ragaszkodunk. Ha a másokon felülkerekedni vágyó egonkhoz, akkor számíthatunk rá, hogy a Nap hatáskörében tartózkodó Uránusz hamar megbillenti virtuális trónusunkat. De, ha belső értékeink mellett tesszük le a voksot, akkor az Uránusz segít elengedni függőségeinket, hogy elnyerhessük lelkünk valódi szabadságát. A döntés - mint mindig - a mi kezünkben van.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza