Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

KIVIRÁGZÁS

2024.06.30.

Júliusban valódi önmagunkat fedezhetjük fel


Július 1-7.
Július első napjaiban főként érzelmi életünk lehet a középpontban. Foglalkozhatunk párkapcsolatunkkal. Azzal, hogy mennyire vagyunk férfiként vagy nőként harmóniában a kapcsolatban. De belső férfi-női egyensúlyunkat is felülvizsgálhatjuk. Ránézhetünk arra, hogy milyen mintákat hozunk a családunkból, a múltunkból. Szolgálják-e ezek a minták a jóllétünket? Valójában kit tartunk felelősnek azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben? Költői a kérdés, hiszen nem tehetünk másra akkora terhet, hogy ő legyen felelős a mi közérzetünkért. Alapvetően rajtunk múlik, a mi döntésünk, hogy hol húzzuk meg a határainkat. Meddig és mit engedünk meg másoknak. Mit gondolunk élethelyzetekről. Milyen értékrendet képviselünk és ezt hogyan őrizzük meg a kapcsolatainkban. Feladjuk magunkat a kapcsolatban vagy tudunk önmagunk lenni?
Július 3-tól a Neptunusz látszólag hátráló mozgásba kezd. Ezzel egy újabb befelé fordulós időszakot jelez, mely december elejéig tart. A következő bő 5 hónapban átgondolhatjuk, hogy nem rugaszkodtunk-e el a valóságtól? Nem kergetünk-e illúziókat? Vannak-e olyan elvárásaink magunkkal vagy másokkal szemben, amik idealisztikusak? Amik teljesítésére még nem született ember a Földön. Nem csapjuk-e be magunkat? Nem tulajdonítunk-e hétköznapi szerepeinknek túl nagy jelentőséget? Le tudunk-e mondani valamiről annak érdekében, hogy másoknak segítsünk vagy hogy önös érdekeink érvényesítése helyett közös célokat valósítsunk meg? Hozunk-e áldozatokat másokért? Vagy netán magunkat tesszük áldozattá? Talán csak így gondolkodunk magunkról? Képesek vagyunk tisztán, elvárások nélkül szeretni? Ezeken a kérdéseken érdemes töprengenünk decemberig.
Július 4-től bő 2 hétig érdemes azzal foglalkoznunk, hogy milyen életterületünkön vagy milyen lelki folyamatunkban rekedtünk meg. Ebben az időszakban kerülhetünk olyan helyzetekbe, melyek rákényszerítenek arra, hogy akár gondolatainkat, reakcióinkat, akár valós élethelyzetünket megváltoztassuk. Olyan események történhetnek, melyek kibillentenek biztonságosnak vélt állapotunkból. Egyúttal azonban alkalmat is adnak arra, hogy elhagyjunk olyan viselkedésmintákat, melyek csak berögzültek az „így szoktuk csinálni” reagálásunk során. Megtalálhatjuk saját „hangunkat”, azt a valakit, akik valójában vagyunk. Ahogy szívünk szerint megmutatkoznánk. Mentesen a családi és társadalmi elvárásoktól. Ez a folyamat azonban nem feltétlenül mentes a konfliktusoktól. Akár azért, mert önmagunkat kell meggyőzni és legyőzni, hogy merjünk bizonyos dolgokat meglépni. Merjünk másképp hozzáállni dolgokhoz, történésekhez. Akár azért, mert a környezetünkkel kell konfrontálódnunk amiatt, hogy feladunk egy megszokott mintát és megkövesedett élethelyzetet. De érdemes felvállalnunk a változást és az esetleg vele járó vitát (természetesen mások tisztelete mellet), hiszen csak nyerhetünk vele. Nem kell mindenáron megértetnünk másokkal, hogy mit miért teszünk. Elég, ha van bátorságunk önmagunkat, döntéseinket felvállalni. Már ez is könnyít a szívünkön, szabaddá teszi a lelkünket.
Július 6-án hajnali 1 óra előtt 3 perccel Újhold lesz. Alkalmas időpont arra, hogy elindítsuk azt a folyamatot, melynek során szinte kibújunk a tojásból, tanulva a múltunkból túllépünk az eddigieken és új, felnőtt énünket formázzuk meg. Ezzel lehetőséget adva magunknak arra, hogy olyan érzelmi kapcsolatokat alakítsunk ki, melyben valódi önmagunk lehetünk. Megőrizve azokat az értékeket, melyek létünk alapját adják és változtatva azokon a dolgokon, melyek már csak gúzsba kötnek. Legyen ez utóbbi egy gondolat, egy megtanult válasz vagy akár egy valós élethelyzet.

 

Július 8-14.
Július 8-tól érzelmi kapcsolataink kerülhetnek fókuszba. Mit érzünk mi? Elvárunk-e valamit cserébe? Vágyakozunk-e olyasmire, amit hiába várunk bárkitől is a környezetünkben? No, nem azért, mert valamiféle érzelmi sutaság folytán nem tudják megadni számunkra azt, amit szeretnénk, hanem azért, mert olyasmit szeretnénk, ami csak álomvilágunkban létezik, hús-vér ember pedig képtelen rá. De elgondolkodhatunk azon is, hogy mennyire vagyunk áldozatai a kapcsolatainknak? Mennyire engedjük, hogy mások kihasználjanak csupán azért, mert érzelmileg kötődünk hozzájuk vagy esetleg félünk az egyedülléttől?
Felfedezhetjük mindazt, amit akár magunkban, akár a másikban szeretünk. És sokat tehetünk azért is, hogy éretten, magabiztosan, magunkat megbecsülve lépjünk bele egy új kapcsolatba vagy létezzünk egy már meglévőben. Megteremthetjük jóllétünket. Elsősorban saját igényeink, értékeink felismerésével. Azzal, hogy a kapcsolatainkban önmagunkat adjuk összes előnyünkkel, hibáinkkal, határainkkal annak érdekében, hogy ne egy eljátszott szerepünket szeressék mások, hanem azt a valakit, akik valójában vagyunk.

 

Július 15-21.
Július 15-től viharos napokat élhetünk át. Mind szellemi, mind érzelmi síkon kibillenhetünk stabilnak vélt helyzetünkből, egyensúlyunkból. Habár nem biztos, hogy első pillantásra túl kellemesnek látszik helyzetünk, vagy ami történik velünk, mégis a magunk javára fordíthatjuk a dolgokat, ha képesek vagyunk másként gondolkodni, másként hozzáállni a kialakult állapotokhoz. Most is igaz lesz az, hogy rajtunk múlik, hogy benne maradunk-e az adott élethelyzetben, de egészen másként tekintünk rá, vagy már nem tudjuk tolerálni és magunk mögött hagyjuk. Azonban nemcsak a jelen történéseivel bánhatunk másként. Most ideje van annak is, hogy régi mintáinkon, szokásainkon és sérelmeinken is túllépjünk. Elindíthatunk egy új életminőséget. Ehhez azonban egy kicsit meg kell „semmisülnünk”. Le kell bontanunk korábbi hiedelmeinket. Romba kell döntenünk légvárainkat, hogy egészen más alapokra építhessük új világunkat.
Július 16-tól még a bizonytalanság lehet úrrá rajtunk. Még nem tudjuk merre induljunk, mit is csináljunk, hogyan cselekedjünk. Ha így érzünk, akkor egyelőre elég, ha csak befelé figyelünk, hallgatjuk lelkünk hangját és türelmesen várjuk míg tisztul a kép. Mindeközben érezhetünk fáradtságot, enerváltságot. Olyan „elegem van” érzésünk is lehet. Ne csüggedjünk, a hónap végéhez közeledve egyre inkább kapunk majd erőre.
Különösen akkor lehet nehéz ez az időszak, ha túlságosan eltávolodtunk önmagunktól és nagyon beleéltük magunkat szerepünkbe. Főként, ha megjátszottuk magunkat, szabadjára engedtük egonkat azért, hogy többet, vagy mást mutassunk magunkról, mint amilyenek valójában vagyunk. A következő napokban könnyen lehullhat a lepel. Azonban azt is észrevehetjük, hogy minél inkább önmagunkat mutatjuk, annál hitelesebbek lehetünk. Sőt mi magunk is komfortosabban érezhetjük magunkat, hiszen nem kell figyelnünk eljátszott szerepünk allürjeire, hanem tisztán és őszintén vállalhatjuk magunkat.
Július 21-én déli 12 óra után 17 perccel Telihold lesz. Nagy erővel törhetnek fel lelkünk mélyéről régen elzárt érzelmek. Gyógyulhatnak lelki sebeink. Ehhez azonban először fel kell ismernünk, hogy érzéseinkért mi vagyunk felelősek, nem mások. Bármi is történjék velünk, rajtunk múlik, hogy hogyan reagálunk. Természetesen nem arra bíztatok, hogy zárjuk el magunkat az érzéseinktől és jól nyomjuk le, fojtsuk magunkba őket csupán azért, hogy keménynek és kiegyensúlyozottnak tűnjünk a külvilág szemében. Sőt! Ér és muszáj megélni az érzéseinket! Az nem mindegy, hogy meddig cipelünk magunkban egy sértettséget, egy haragot, vagy bármilyen negatív érzést. Ez ugyanis csak minket emészt fel. Aki miatt ezt érezzük, talán azt sem tudja, hogy mi történik velünk. Nem is dolga, hogy pátyolgasson minket. Nekünk kell feldolgoznunk történéseket, eseményeket, helyzeteket és az ezekhez esetleg kapcsolódó lelki viharokat. Most itt az idő, hogy elengedjük mindazt, ami nem táplálék többé a szívünknek, ami csak méreg a lelkünknek. Hogy magunk mellett, a saját jóllétünkért köteleződjünk el és tegyünk meg érte minden tőlünk telhetőt.

 

Július 22-31.
Július 22-én a Nap az Oroszlán jegyébe lép. Itt van csak igazán ereje teljében, hiszen ez saját jegye. Erős vágyat érezhetünk az iránt, hogy valamit létrehozzunk, megteremtsünk. Kreativitásunk és életörömünk fokozódhat. Ugyanakkor egonk is nagyobb szerepet követelhet magának, amivel csak akkor van baj, ha ezt mások lenyomására használjuk és hatalmi pozíciónkat akarjuk túljátszani. Utóbbi esetekben egyszercsak azzal szembesülhetünk, hogy trónusunk megingott és koronánk is épp lecsúszni készül fejünkről. Függetlenül attól, hogy az otthoni fotelunkban töltjük be a kiskirály szerepét, vagy vezetői poszton vagyunk egy munkahelyen.
Akárhogy is alakuljanak az események, a változás és az alkalmazkodás lehet a megoldás minden helyzetre. Hiszen „nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra”.
A hónap utolsó napjaiban megindíthatjuk azt a folyamatot, mely során megengedjük, hogy előbújjon valódi önmagunk. Nem próbálunk szerepeket játszani, hanem képesek vagyunk felvállalni azt a személyiséget, akik valójában vagyunk. Aki becsüli önmagát és hitelesen éli életét. Azt teszi, amit gondol, de úgy, hogy közben sorsát elfogadja. Nem feszül neki az Univerzumnak, hanem annak energiáival összhangban cselekszik. Ha már tudjuk életünket íly bölcsen vezetni, akkor megélhetjük valódi szabadságunkat is. Hiszen bármi is történjen a külvilágban, belső értékeink és tartásunk biztos támaszt nyújt ahhoz, hogy megálljuk helyünket és megbírkózzunk az élet időnként nehéz oldalával is.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza