Egyéb olvasnivaló

MIT ÍGÉR 2024.?

2024.01.08.

MIT ÍGÉR 2023?

2023.03.02.

MIT ÍGÉR 2022?

2022.02.25.

Hol jár a Hold?

Kapcsolat

Tel: +36-30/940-1848

E-mail:
rehus.gabriella@asztrologus-rg.hu

KIVIRÁGZÁS

2023.10.31.

Novemberben önmagunk meghaladásával foglalkozhatunk


November 1-5.
A hónap elején még mindig fény derülhet titkokra, rejtett dolgokra. Lehetnek ezek múltbéli történetek, lelkünk mélyéből feltörő érzések, tudatalattinkba elásott gondolatok. Mindezeket most feldolgozhatjuk, megemészthetjük. De továbbra se a környezetünket okoljuk az esetleg kellemetlen vagy dühítő érzésekért! Keressük magunkban a miérteket!
November 2-től a Vénusz a Plútóhoz kapcsolódik, lehetőséget adva arra, hogy alapjaiban formáljuk át a tökéletes biztonságról alkotott elképzeléseinket. Olyan ugyanis nem létezik. Illetve mindig az tökéletes, ami éppen van. Még akkor is, ha az épp egy nehéz helyzet, hiszen az csiszol és tanít bennünket.
Ugyanakkor a tökéletes párkapcsolat képét is átformálhatja ez az energia, szintén abból a megfontolásból, hogy megtanulhassuk, hogy csak az a pár lehet mellettünk, akire szükségünk van. Ha esetleg nem tetszik nekünk az illető, akkor épp az a dolga, hogy szembesítsen bennünket azzal, hogy netán itt az ideje megfogalmazni a saját igényeinket, vagy meghúzni a határainkat. Esetleg változtatni önértékelésünkön és becsülnünk magunkat annyira, hogy rájöjjünk: jobbat érdemlünk. Ne felejtsük azonban, hogy mindenkinek vannak „hibái” és el is térhet a szemléletmódja a miénktől. A kérdés az, hogy ez hogyan illeszkedik a mi értékrendünkhöz.
A következő napokban a maximalistákat érheti meglepetés. Olyan helyzetekbe kerülhetnek, ahol megtanulhatják, hogy bőven megfelel, ha valami csak „elég jó”, nem kell a 100 %-os tökéletességre törekedni. Ez utóbbi ugyanis nemcsak kimerítő, de folyton bosszúságot és elégedetlenséget szül. Kellemesebb érzés örülni az „elég jónak”, mint morgolódni amiatt, hogy valami nem „tökéletes”.
November 5-től néhány napig kissé szétszórtak lehetünk. A Merkúr és a látszólag hátráló Neptunusz kapcsolódása ugyanis rengeteg gondolatot indíthat el fejünkben. Energiájukat akkor tudjuk jól kihasználni, ha inkább visszahúzódunk a külső aktivitásból, lelassulunk egy kicsit és befelé figyelünk. Hagyjuk, hogy kitisztuljon a kép a következő lépésünket, elhatározásunkat illetően. Érdemes ezekben a napokban sokat meditálni, jógázni, vagy bármilyen más spirituális töltetű tevékenységet folytatni, vagy spirituális helyeket meglátogatni.
A nap legfőbb eseménye azonban inkább az, hogy négy és fél hónap látszólag hátráló mozgás után a Szaturnusz ismét egyenes irányba fordul. Ebben az időszakban lehetőségünk volt megfigyelni a világ működését, meglátni, hogy minden mindennel összefügg, hiszen minden EGY! Rájöhettünk arra, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt az EGYséget megteremtsük mind magunkkal, mind a környezetünkben lévőkkel, mind pedig a Sorsunkkal. Segíthetett ebben múltunk tapasztalata és a családunk története is. De sok múlott azon is, hogy mennyire voltunk befogadóak, elfogadóak, hiszen így kerülhettünk közelebb magunkhoz és másokhoz is. Újraformálhattuk a belső tartásról, felelősségvállalásról alkotott elképzeléseinket és céljainkat illetően is kiforrhattak új gondolataink. A Szaturnusz előre indulásával megmutathatjuk mire jutottunk, milyen tapasztalatokra tettünk szert, mit tanultunk.

 

November 6-12.
November 6-tól a Nap és a látszólag hátráló Uránusz szembenállása kibillenthet minket szellemi és lelki egyensúlyunkból. A következő 2 hétben feltörhetnek olyan érzések, gondolatok, melyek szembesítenek azokkal a tulajdonságainkkal, szokásainkkal, melyek akadályozzák szellemi és lelki szabadságunk megélését. Jöhet valaki, akinek viselkedése kivált belőlünk érzéseket, felszínre hoz gondolatokat, de lehet egy esemény is, melynek megélése eredményezheti ugyanezt. A cél az, hogy képesek legyünk tapasztalatainkat feldolgozni, a történteken keresztül tanulni magunkról és legfőképp saját korlátainkat meghaladni.
November 10-től ismét a párkapcsolatok kerülhetnek fókuszba. Megerősödhet a kapcsolatba vetett hitünk akár annyira is, hogy házassággal kívánjuk megkoronázni. Harmónikus, szeretetteli időszakát élhetjük a kapcsolatunknak, felismerve azt, hogy mégiscsak könnyebb együtt, mint egyedül. Sorsunk összefonódik és a nehézségek ellenére is képesek vagyunk kiegyensúlyozottan kapcsolódni partnerünkhöz és békében, boldogságban élni mindennapjainkat. Elfogadva a másikat úgy, ahogy van.

 

November 13-19.
November 13-án délelőtt fél 11 előtt 3 perccel Újhold lesz. A Nap és a Hold együttállásához kapcsolódik a Mars. A három planétával szemben pedig a látszólag hátráló Uránusz halad. Energiájuk csak tovább erősíti a már megindult folyamatokat. Nevezetesen, önmagunk meghaladását, legyőzését. Azt, hogy ösztönös cselekedeteink következményeit képesek legyünk felismerni, értékelni és tapasztalatainkon keresztül változtatni mintáinkon. Beláthatjuk, hogy mindenki más, különbözünk egymástól, de így kerek a világ, így tökéletes. Felismeréseinken keresztül pedig eljuthatunk egy olyan tudatossági szintre, melyen képesek vagyunk belátni és elfogadni azt, hogy különbözőségünket a különböző élményeink, az életeseményeinkre adott reakcióink, szellemi és lelki beállítottságunk határozza meg. Ha nyitottsággal és szeretettel fordulunk mások felé, jelen időszakban különösen párunk felé, akkor megérthetjük viselkedését, világszemléletét és elfogadhatjuk olyannak, amilyen. És azt se felejtsük el, hogy többnyire azok a tulajdonságok bosszantanak minket, amivel nekünk is feladatunk van. Legyünk inkább hálásak a lehetőségért, hogy megtanulhatjuk, hogy hogyan haladjunk türelemmel és szeretettel a közös úton.
November 18-tól további segítséget kapunk ehhez a transzformációhoz. Sorsszerű események következhetnek, vagy múltunk emlékei törhetnek fel. Mindez azért, hogy tudatos fejlődésünket segítsék. Hogy megrögzött reakcióink, ösztönös cselekedetein helyett a megfontoltság és a bölcsesség vezérelhesse tetteinket.

 

November 20-30.
November 22-én a Nap a Nyilas jegyében folytatja útját. Talán kicsit fel is lélegezhetünk, hiszen az egonkat esetleg tépázó hatások, illetve a nagy sorseseményeket hozó bolygók kapcsolódásai most egy kicsit szünetelnek. Lesz időnk megemészteni azt a tényt, hogy valami vagy jó számunkra, úgy történik, ahogy elképzeltük, vagy értünk van. Ez utóbbit főként akkor érdemes szemünk előtt tartanunk, ha épp nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy azt elterveztük. Ilyenkor célszerű a tanulságokat keresnünk. Azt, hogy miben fejlődhetünk, mit adhat nekünk egy nem várt helyzet, esemény. Ha megértjük a „feladatot”, általa bölcsebbé válhatunk és tetteinket már nem az ösztöneink és indulataink fogják irányítani, hanem a megfontoltság, a meggyőződés, a hit.
November 27-én délelőtt 10 óra 16 perckor Telihold lesz. A Hold a Nap és a Mars kettősével áll majd szemben. Hagyjuk, hogy az érzéseink felszínre törjenek! Akár beszélhetünk is arról, hogy mi minden zajlik bennünk. Próbáljuk meg feldolgozni ezeket az érzéseket annak érdekében, hogy ne húzzanak le! Engedjük meg magunknak a továbblépést! Nem elfelejteni, elfojtani kell a feltörő érzelmeket, emlékeket, hanem megtanulni velük együtt létezni! Mindaz, amit esetleg úgy élünk meg, hogy meggyötör, lelki fejlődésünket, szellemi tudatosodásunkat szolgálja. Ha értjük, hogy mi miért történik, miért úgy reagálunk, ahogy, akkor esélyt adunk magunknak a szellemi és lelki növekedésre, kivirágzásra. Tartsuk szemünk előtt, hogy életünk célja nem más, mint önmagunk „legyőzése”! Szellemi és lelki felemelkedésünk. Minden azért történik, mindenki azért kerül bele élettörténetünkbe, mindennel azért szembesülünk, hogy ezt a folyamatot segítse.


A cikkben leírtak általános hatásokat jeleznek, nem helyettesítik a személyre szabott horoszkópelemzést. 
Az egyéni hatások megállapításához szükséges a születési horoszkóp ismerete, az azzal való összevetés.

vissza